Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaalimatematiikan kummallisuuksia: Suurempi kannatusluku ei välttämättä näy valtuutettujen määrässä

Suomessa vaaleissa prosentit ja valtuustopaikat eivät aina kulje käsi kädessä. Esimerkiksi Keski-Suomessa keskustan ja SDP:n kannatusluvuissa on vain prosenttiyksikön ero, mutta keskusta sai 195 valtuustopaikkaa, SDP 116.

Keski-Suomen kunnissa vallan kahvaan entistä vanhemmat – 19-vuotiaalla uudella valtuutetulla on selvät sävelet, mihin hän haluaa Toivakassa tarttua

Keski-Suomen kuntiin valittiin sunnuntaina käydyissä vaaleissa 584 valtuutettua. Valtuustokausi alkaa elokuun alussa ja kestää neljä vuotta. Lähes kaikissa maakunnan kunnissa kunnanvaltuutetut ovat aiempaa vanhempia.

SDP, perussuomalaiset ja keskusta Jämsän suurimmat puolueet - SDP:n Piritta Rantanen sai eniten ääniä

Jämsässä Muut ryhmät nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti viisi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP ja vasemmistoliitto olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Perussuomalaisilla kova nousu, vihreät menetti Jyväskylän – keskusta Keski-Suomen suurin häviäjä

Keski-Suomessa vihreät on kokemassa kovaa takaiskua ja perussuomalaiset yhtä kovaa nousua. Pihtiputaalla valta vaihtui, kun keskustan romahdettua suurimmaksi valtuustoryhmäksi nousi Pihtiputaan Parhaaksi -yhteislista

Tekoäly tutki vaaliasetelmat kaikissa Keski-Suomen kunnissa, lue robotin analyysi oman kuntasi lähtökohdista ennen sunnuntain isoa vaalipäivää

Ylen Keski-Suomen toimitus on yhteistyössä Voitto-robotin kanssa laatinut jokaisesta vaalipiirin kunnasta vaalianalyysin. Siihen perehdyttyäsi tiedät, miksi äänelläsi on näissä vaaleissa merkitystä.

Kuhmoisissa Papinsaaren hautausmaalta varastettiin työkaluja 20 000 euron edestä

Varastosta on viety muun muassa kaksi päältä ajettavaa ruohonleikkuria, moottorisaha, lehtipuhallin, trimmeri ja painepesuri.  Poliisi pyytää vihjeitä tapaukseen liittyen.

Mopoauto kaatui Jämsässä – yksi henkilö loukkaantui

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta vähän ennen aamukymmentä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) Jyväskylässä: "Hallituksen luottamus punnitaan eduskunnassa, ei kuntavaaleissa"

Etenkin perussuomalaiset on kohdistanut kuntavaalikampanjoinnissa kritiikkinsä kärkeä valtakunnan politiikkaan ja hallitukseen. Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että hallituksen luottamus punnitaan eduskunnassa, ei kuntavaaleissa.

Jämsä äänestää nyt – entinen kaupunginjohtaja haluaa päättäjäksi

Tämän luettuasi tiedät, mikä Jämsässä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Typpihappisäiliön kuumeneminen aiheutti vaaratilanteen Jämsän Hallissa – kaksi työntekijää altistui kaasulle

Pelastuslaitos hälytettiin aamuyöllä Patricompin tehdasalueelle, kun yhtiön työntekijät havaitsivat typpihappoaltaan kuumentuneen. Tilanne alkaa olla ohi, mutta typpidioksidikaasun tuuletus jatkuu tiloissa.

Kinnula omilla ennakkoäänestyslukemillaan Keski-Suomessa – maakunnan äänestysinto valtakunnallista tasoa

Kuntavaalien ennakkoäänestys on saanut tähän mennessä liikkeelle 9,5 prosenttia keskisuomalaisista äänioikeutetuista. Pohjoisessa Keski-Suomessa uurnille on lähdetty innokkaimmin: sunnuntai-iltana Kinnulan äänestysprosentti oli 17,3.

Taloyhtiöillä vielä digiloikka pahasti kesken – osakekirjat on siirrettävä sähköisiksi muutaman vuoden sisällä

Taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelonsa Maanmittauslaitoksen sähköiseen huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Osakeluettelon siirron jälkeen osakkaat voivat hakea omistuksensa rekisteröintiä ja paperisista osakekirjoista voidaan luopua.

Nuorten liikuntaharrastuksia avataan Jämsässä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella aletaan rokottaa nelikymppisiä

Tulevana maanantaina Jämsässä avataan nuorisotilat ja uimahalli, ja sisäliikuntatilat on jo avattu nuorten harrastuksille, kilpailuille ja turnauksille. Pihtiputaalla ja Viitasaarella alkaa rokotusajanvaraus 40–49-vuotiaille

Mökkikaupassa käy Keski-Suomessakin kuhina – "Kaupan kasvua talvisaikaan voi pitää pienenä ihmeenä"

Korona-aika on kiihdyttänyt selvästi kiinteistökauppaa. Erityisesti rantamökkien kysyntä on jatkanut kasvuaan ja mökkien hinnat ovat kääntyneet pitkään jatkuneen laskun jälkeen nousuun.

Jämsän kaupunginvaltuusto erotti kaupunginhallituksen ja nimitti saman tien uuden tilalle

Valtuuston päätös syntyi äänin 33–10. Uuteen kaupunginhallitukseen valituista valtaosa istui myös erotetussa hallituksessa. Puheenjohtajakin on sama.

Korona kutistamassa Himoksen juhannusfestarit – yleisöä voisi olla paikalla ehkä 5000 per päivä, arvioi promoottori

Himos Juhannus on kerännyt Jämsään viime vuosina kymmeniä tuhansia ihmisiä kolmipäiväisen festarin aikana. Viime vuonna tapahtuma peruttiin kokonaan koronatilanteen takia.

Jämsäläiset Keski-Suomen tyytyväisimpiä teiden talvikunnossapitoon

Väyläviraston valtakunnalliseen kyselyyn vastasi 8373 yksityishenkilöä ja 1356 ammattiautoilijaa.

Ukkosmyrsky piiskasi yöllä Jyväskylää – vesi runteli ratapihaa ja täytti kellareita

Puolen yön aikaan Jyväskylän yli liikkunut ukkosmyräkkä rikkoin muun muassa radan rakenteita Jyväskylän rautatieaseman ratapihalla.

Jyväskylässä ratavaurio – Jyväskylän ja Pieksämäen väliä kulkevat bussit

Rankkasade hajotti eilen rataa. VR muistuttaa, että linja-auto on junaa hitaampi.

Tilapäinen valiokunta: Jämsän kaupunginhallitus ei ole toimintakykyinen

Kaupunginhallituksen erottamishanke käynnistyi maaliskuun lopussa, kun kaupunginhallitus päätti itse selvittää, onko sillä toimintakykyä ja luottamusta vai pitäisikö se erottaa.

Kuntapoliitikko pyysi lisätutkintaa, oikeudenkäynti siirtyy kuntavaalien yli – Teemu Torssosta syytetään törkeästä pahoinpitelystä

Keski-Suomen käräjäoikeuden piti käsitellä Teemu Torssosta vastaan nostettuja syytteitä huomenna keskiviikkona. Torssosta syytetään laittomasta uhkauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Jyväskylässä ja Jämsässä todettu yhdet uudet koronatartunnat

Keski-Suomessa on todettu nyt yhteensä 2 484 koronatartuntaa.

Tuli karkasi hallinnasta kulotustöissä: maastoa paloi hehtaari, varasto tuhoutui, kulottaja sairaalaan

Keski-ikäinen mies oli yrittänyt sammuttaa hallinnasta karannutta tulta omin neuvoin siinä onnistumatta. Pelastuslaitos muistuttaa, että voimassa on ruohikkopalovaroitus.

Kesäkeli kuumenee Keski-Suomessa – helleraja rävähti rikki Joutsassa

Kesäinen sää humahti Suomeen alkuviikosta. Helleraja ylittyi monilla paikkakunnilla jo tiistaina.

Kalastajat ja veneilijät voivat hakea pian kylmää kyytiin – Jämsässä avataan perjantaina jääasema

Jäähileaseman ovat rakentaneet talkoovoimin Jämsänkosken urheilukalastajat.

AVI antoi uudet ohjeet: Keski-Suomen kokoontumisrajoitukset lievenevät hieman perjantaina

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Keski-Suomessa, vaikka koronatilanne on rauhoittunut. Aluehallintovirasto sallii kuitenkin perjantaista alkaen myös yli 50 henkilön yleisötilaisuudet, jos osallistujat noudattavat turvavälejä ja muita koronaohjeita.

Lämpöaalto rantautui myös Keski-Suomeen – Jämsän Hallissa mitattu 24,1 astetta ja Viitasaarella 23,7 astetta

Tiistaina 11. toukokuuta on ollut kuluvan kevään lämpimin päivä. Keski-Suomessa helleraja saattaa mennä rikki vielä iltapäivän mittaan.

Vaalikone, Kuntarundi, vaalistartti - myös Keski-Suomen kuntien puheenaiheet esillä Ylen kevään vaaliohjelmissa

Kesäkuun kuntavaalit näkyvät ja kuuluvat tästä päivästä alkaen monin tavoin Ylen kanavilla. Tänä iltana Yle antaa vaalikeväälle vauhtia vaalistartilla, jota voi seurata Yle Areenassa ja TV1:ssä. Vaalistartti vierailee mm. Jämsässä.

Jämsä purkaa koronarajoituksia – kirjastoon pääsee taas tänään

Jämsä lieventää koronarajoituksia Pirkanmaan alueellisen linjauksen mukaan. Nuorten ulkoharrastusryhmien kokorajoituksia on jo purettu, ja perjantaista alkaen jämsäläiset pääsevät taas käymään kirjastossa.

Keski-Suomessa on nyt vuodenaikaan nähden hyytävän kylmää, mutta säässä on tapahtumassa pian täyskäännös

Erityisesti Itä-Suomessa tupruttaa torstain ja perjantain aikana runsaasti lunta. Osassa Keski-Suomeakin voi olla perjantaina aamulla maa valkeana. Sääennusteen valossa ensi viikolla lämpenee huomattavasti.

Keski-Suomen koronatartuntojen kaunis nollaputki katkesi tylysti torstaina

Tartuntoja raportoitiin kaksi Jyväskylässä ja yksi Jämsässä, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Äänekoskella ja Karstulassa kussakin. Koko maassa tartuntoja oli 280. THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa torstaiaamuna todettiin, että rajoitusten viimeaikaisen lieventämisen ja vapun vaikutusta tartuntamääriin ei voida vielä arvioida.

Pori Jazz peruttiin jo – miten käy Himos Juhannuksen ja Jyväskylän Suomipopin?

Viime kesänä sekä Himos Juhannus että Suomipop jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi. Tulevan kesän osalta tapahtumien järjestelyt jatkuvat toistaiseksi, kertoo promoottori Timo Isomäki.

Jämsän koronarajoitukset kevenemässä – taudin ilmaantuvuus korkeampi kuin muualla sairaanhoitopiirissä

Alaikäisten ulkoliikuntaharjoitukset voivat alkaa tällä ja viikolla ilman ryhmäkokorajoituksia, ja ensi viikolla tarkastellaan aikuisten ryhmäliikunnan, uimahallien, kylpylöiden ja yleisten saunojen tilannetta. Pandemiaohjausryhmän mukaan Pirkanmaa on siirtynyt koronaluokittelussa leviämisvaiheesta takaisin rauhallisempaan kiihtymisvaiheeseen.

Muutto mökille kutkuttaa entistä useampia – "Ihan sormia napsauttamalla mökki ei muutu vakituiseksi asunnoksi", sanoo johtava rakennustarkastaja

Keski-Suomessa useammallakin paikkakunnalla on havaittu, että vapaa-ajan asukkailla on kiinnostusta muuttaa mökki vakituiseksi asunnoksi. Ainakin Äänekoskella muutoshakemuksiin on suhtauduttu suopeasti.

Useita autoja tärvelty vappuna Jämsässä – poliisi kaipaa havaintoja kolhimisista

Poliisin mukaan autojen kylkiä on potkittu ja peilejä väännetty. Autoja on mahdollisesti heitelty myös kivillä tai muilla esineillä.

Laskettelukausi päättyi vappuna Jämsän Himoksella – korona ja lumi siivittivät kävijämäärät nousuun

Koronatilanne sävytti myös Himoksen laskettelukautta. Rinteissä riitti kuitenkin vilskettä monia muita kausia enemmän.

Koronan ilmaantuvuus Keski-Suomessa on romahtanut, Jämsässä ekaluokkalaisia karanteeniin

Yhdellä Jämsänjoen yhtenäiskoulun ekaluokkalaisella on todettu koronatartunta, ja karanteenimääräykseen on saanut 29 henkeä. Koronan ilmaantuvuusluku Keski-Suomessa on painunut alle seitsemään, kun se vielä kaksi viikkoa sitten oli melkein 30.

Poliisi kehottaa viettämään vappua maltillisesti lähipiirissä – Jyväskylä lähettää nuorille festivaalin ja livekonsertin verkossa

Poliisi valvoo vappuna erityisesti alaikäisten päihteiden käyttöä. Myös aikuisia pyydetään seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä.

Jämsä saa uuden lentokoneyrittäjän Halliin – Scandinavian Seaplanes rakentaa vesilentokoneita

Kahden ruotsalaisen pääomasijoittajan perustama Scandinavian Seaplanes alkaa rakentaa vesilentokoneita konkurssiin menneen yhtiön liiketoiminnan pohjalta. Atol Avionin piti aloittaa toiminta Hallissa jo aiemmin.

Tays: Jämsäläisessä K-Marketissa useita korona-altistumisia parin viikon aikana huhtikuussa

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays varoittaa Twitterissä korona-altistumisista K-Market Jämsässä viime ja toissa viikon aikana. Jämsän terveydenhuollon mukaan kaupassa on asioinut oireettomia koronaviruksen kantajia.

Kauriskolarit kasvussa Keski-Suomessa – onnettomuudet tapahtuvat usein auringonlaskun aikoihin

Metsäkauriskannat ovat erityisen vahvoja pohjoisessa Keski-Suomessa.

Jämsän Himos saa uuden rinnehotellin – lautakunta hyväksyi Länsi-Himoksen kaavamuutoksen valmistelun

Himoksen hotellikapasiteetti lisääntyy lähivuosina, vaikka kylpylähotellia alueelle saadaankin edelleen odottaa. Nyt hyväksytty kaavamuutoksen vireillelaitto mahdollistaa hotelliravintolan rakentamisen Länsi-Himoksen rinteiden lähelle.

Veteraanipäivää vietetään etäyhteyksin Jyväskylässä ja Jämsässä – Tampereen kaupunki järjestää kansallisen veteraanipäivän pääjuhlan ilman yleisöä

Veteraani– ja veteraanien perinnetyöstä palkittiin muun muassa Jyväskylän Rintamaveteraanit ry:n Suoma Kovanen Jyväskylästä.

Kokoontumisrajoituksiin pientä kevennystä – toukokuussa tapahtumiin voi osallistua Keski-Suomessa 20 henkilöä

Aluehallintovirasto suosittelee koronatilanteen takia edelleen välttämään turhia lähikontakteja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle