Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valoen toimitusjohtaja Iikka Savisalo hymyilee.

Konkurssiin haetun aurinkopaneeliyhtiö Valoen toimitusjohtaja: ”Pyyhkeitä ei kehään heitetä”

Valoen tehtaat Juvalla ja Liettuassa jatkavat yhä toimintaansa. Työntekijöitä ei ole yhtiön toimitusjohtajan mukaan aikomus irtisanoa.

Mykolas Alekna.

Legendaarinen sukunimi loistaa jälleen Suomessa – Mykolas Alekna, 20, jahtaa hurjan isänsä temppua

Espoon EM-kisojen todellinen supertähti Mykolas Alekna seuraa ikonisen isänsä viitoittamaa tietä. Liettualaisheittäjällä ei ole Suomesta pahaa sanottavaa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhuu vilnailaisille

Presidentti Zelenskyin toivoma nopea jäsenyys jäi haaveeksi – Ukrainan Nato-tietä tasoitetaan kuitenkin muilla keinoin

Ukrainan toivoma nopea Nato-jäsenyys puhutti Vilnassa kokoontuneita johtajia. Aikataulua sille, milloin Ukrainasta voisi tulla puolustusliiton jäsen, ei kuitenkaan vielä luvattu.

Ruotsin pääministeri ja Turkin presidentti.

Ulf Kristerssonilta odotetaan nyt ”Niinistöjä”, mutta Turkin ja Ruotsin tapaamisen alla kyyti on ollut kylmää

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan tapaavat tänään Vilnassa. Tarkoitus olisi selvittää Ruotsin Nato-tietä ennen sotilasliiton huippukokousta.

Nato lippu.

Nato-maiden johtajat kokoontuvat Vilnaan – nämä viisi kysymystä korostuvat Suomen ensimmäisessä puolustusliiton huippukokouksessa

Listasimme huippukokouksen keskeiset keskustelunaiheet. Suomea Naton huippukokouksessa edustaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Natochefen Jens Stoltenberg framför alliansens flagga

Analyysi: Ruotsin Nato-jäsenyys nytkähti eteenpäin – siirtämällä ratkaisun Vilnaan Erdoğan varmistaa Turkin paikan valokeilassa

Turkin, Ruotsin ja Suomen väliset kolmikantaneuvottelut eivät johtaneet läpimurtoon Brysselissä pidetyssä tapaamisessa. Nyt katseet kohdistuvat Naton Vilnassa pidettävään huippukokoukseen.

Joe Biden.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tulee Suomeen 13. heinäkuuta

Yhdysvaltain presidentti saapuu Helsinkiin heti Vilnan Nato-huippukokouksen jälkeen.

Till Lindemann esiintymässä Helsingissä soolokeikalla vuonna 2020.

Kierre Rammsteinin ympärillä jatkuu – katso, miten syytökset saksalaisbändin laulajaa kohtaan ovat edenneet

Maailman suurimpiin kuuluva yhtye Rammstein on joutunut vakavien syytösten kohteeksi. Useat naiset ovat kertoneet seksuaalisesta väkivallasta ja huumaamisesta keikkojen yhteydessä.

Britannian puolustusministeri Ben Wallace

Baltian maiden puolustusministerit tapasivat Puolan ja Britannian virkaveljensä Virossa – Ukrainalle luvassa lisää apua

Kaikki viisi maata ovat tukeneet Ukrainaa vahvasti koko Venäjän hyökkäyssodan aikana.

Räjähdyksen tulenlieskoja.

Latvian ja Liettuan välillä kulkevassa kaasuputkessa räjähti Liettuan pohjoisosassa

Räjähdyksen syy ei ole toistaiseksi tiedossa. Räjähdyksestä aiheutunut tulipalo on saatu sammutettua.

Vieraita Linnassa vuonna 2019.

Perjantai 4.11.2022 (radio)

Vankiloiden tietojärjestelmän ongelmat vaarantavat turvallisuuden. Presidentti Sauli Niinistö vierailee Liettuassa. Varusmies kuoli onnettomuudessa. Linnan juhliin kutsutaan vähemmän ihmisiä kuin aikaisemmin. Sää on pilvinen.

Sauli Niinistö vierailee Liettuassa. Kuvassa presidentti Sauli niinistö ja Liettuan presidentti Gitanas Nausėda

Liettuan-vierailulla oleva presidentti Niinistö sanoi, että "venäläisiin turisteihin kohdistuva viisumikielto on voimassa niin kauan kuin tarvitaan"

Presidentti Sauli Niinistön mukaan aika ydinaseista käytävälle keskustelulle on sitten, kun Suomi on Naton jäsen. Omana mielipiteenään hän sanoi vierastavansa ajatusta ydinaseista Suomessa.

Mies ja nainen asioivat rajavartijan kanssa raja-asemalla.

Baltian maat ja Puola alkavat käännyttää venäläisturisteja rajoiltaan ensi viikolla – "Ette ole tervetulleita," julisti Viron ulkoministeri

Venäläisillä turisteilla ei ole asiaa Eurooppaan Baltian maiden tai Puolan kautta 19. syyskuuta alkaen. Heidät käännytetään rajalta, vaikka turistiviisumin olisi myöntänyt jokin muu Schengen-maa.

Pekka Haavisto (vihr.) korosti, että Ukrainan tukemista pitää jatkaa.

Haavisto korosti Ukrainan tukemisen tärkeyttä ulkoministerikokouksessa Liettuassa: "Sodasta voi tulla pitkä"

Kokouksen yhteydessä Baltian maat kertoivat sopineensa venäläisten maahantulon rajoittamisesta Schengen-viisumeilla. Asialistalla olivat myös ajankohtaiset Nato-asiat.

Venäläinen opiskelija Denis Drobkov  EHU:ssa Vilnassa 14.07.2022.

Liettuassa on maanpaossa valkovenäläinen yliopisto, joka kouluttaa nuoria edistämään demokratiaa – opiskelijoita on yhä vankeina Valko-Venäjällä

Valko-Venäjän viranomaiset seuraavat opiskelijoiden somen käyttöä ja uhkailevat aktivisteja vankilalla, eräs opiskelija kertoo.

Muraali Vilnassa.

Neuvostoaikainen tehdas ränsistyi Vilnassa “no go -alueeksi” – nyt seiniä koristavat kansainvälisten taiteilijoiden tekemät muraalit: katso kuvat

Muraalit ovat Liettuassa kasvava trendi. Pääkaupunki Vilnassa sijaitseva Open Gallery kattaa yli 50 taideteosta, ja alue on liettualaisen muraalikulttuurin ja katutaiteen ensimmäinen laajempi kokonaisuus.

Vilnaan kesällä perustettu Ukraina-keskus tarjoaa toimintaa kaikenikäisille pakolaisille

Ukrainalainen Olesya Kholodova lähti lomalle, mutta sota esti kotiinpaluun – nyt hän vetää Liettuassa EU:n ensimmäistä ukrainalaispakolaisten keskusta

Vilnan Ukraina-keskus tarjoaa pakolaisille käytännön apua ja koulutusta, mutta myös kipeästi kaivattua tukea ja lohtua.

Poika Augustas  Šulskis (15) haluaa kiväärimieheksi. Kybartai 12.07.2022.

Vasta 15-vuotias Augustas on vapaaehtoinen kiväärimies "Naton heikoimmassa lenkissä"

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Liettuan kivääriliiton jäsenhakemusten määrä kymmenkertaistui. Maanpuolustusjärjestön Suvalkijan-osasto toimii paikassa, jota on kutsuttu Naton heikoksi kohdaksi.

Henkilö kokeilee virtuaalilaseja Nemuno7-taidelaivassa.

It’s Kaunastic! Euroopan kulttuuripääkaupunki löytyy nyt suomalaisille yllättävän läheltä – tällainen on Espoon kokoinen Liettuan Kaunas

Liettuan toiseksi suurin kaupunki Kaunas on usein jäänyt pääkaupunki Vilnan varjoon. Nyt sen kulttuuriin satsataan kymmeniä miljoonia euroja.

Ukrainan sodan kuvia Kybartain rekkaparkissa 12.07.2022.

Yle Liettuassa: Kyläläiset pystyttivät tien varteen julisteita, joissa on pysäyttävä viesti venäläisille rekkakuskeille

Venäläiset junat ja rekat kulkevat Kybartain kylän läpi Kaliningradin alueelle. Liettua kielsi pakotteiden alaiset tuotteet, mikä suututti Venäjän. EU:n mukaan raideliikenne voi kuitenkin jatkua normaalisti.

Viron pääministeri Kaja Kallas puhuu tiedotustilaisuudessa.

Viron Kaja Kallas maalasi hurjia uhkakuvia Tallinnan tuhosta – pelko Venäjän hyökkäyksestä on liioiteltu, mutta aito, arvioivat asiantuntijat

Viron pääministeri Kaja Kallas varoitti, että jos Venäjä hyökkäisi maahan, se "pyyhittäisiin pois kartalta". Kallaksen tavoitteena on saada Nato-mailta lisäjoukkoja Madridin huippukokouksessa, asiantuntijat uskovat.

Zaharova: Venäjän vastaus Liettualle käytännöllinen diplomatian lisäksi

Liettua rajoittaa junakuljetuksia yhdelle Venäjän tärkeimmistä sotilasalueista – lue, mitä Kaliningradin kiistasta voi seurata

Venäjän ja Liettuan huononevat välit toivat Eurooppaan jälleen uuden räjähdysherkän kiistan tilanteessa, jossa EU yrittää pitää rivinsä suorina Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Gabrielius Landsbergis.

Liettuan ulkoministeri STT:lle: Jos Suomea ja Ruotsia ei hyväksytä Natoon nopeasti, tarjoamme voiton Venäjälle

Liettua on päässyt viime kuukausina uutisotsikoihin ulkopolitiikallaan, jota on pidetty pienen maan politiikaksi poikkeuksellisen suorana ja rohkeana.

Ukrainaa Euroviisuissa edustavan bändin jäsenet Oleh Psiuk, Tymofii Muzychuk, Ihor Didenchuk, Vitalii Duzhyk, Oleksandr Slobodianyk ja Vlad Kurochka.

Ukraina jatkaa odotetusti Euroviisujen finaaliin

Euroviisujen ensimmäisestä semifinaalista lauantain viisufinaaliin pääsivät myös ennakkosuosikit Norja ja Kreikka.

Sotilaita hiekkatöyräällä meren rannalla ja laiva takana merellä.

Nato-jäsenyys tarkoittaisi Suomelle todennäköisesti joukkojen lähettämistä Baltiaan sekä ilmavalvontaan osallistumista

Viron puolustusministeri Kalle Laanet näkisi mielellään Suomen uudet hävittäjät valvomassa Viron ilmatilaa. Suomen ei kuitenkaan odoteta ottavan täyttä vastuuta Baltian maiden puolustamisesta.

Vilnalainen bussi.

Yle Liettuassa: Nato turvaa pienen maan itsenäisyyttä, mutta Venäjää myös pelätään – "Kaikki on mahdollista", toteaa vilnalainen tähtijuontaja

Henki vajaan kolmen miljoonan asukkaan Liettuassa, Valko-Venäjän kyljessä on voimakkaan Venäjä-vastainen. Yle vieraili Liettuan pääkaupungissa maalis-huhtikuun taitteessa.

Kolme venäläistä sota-alusta harjoittelee Itämerellä kesällä 2021.

Kreml: Venäjän puolustusministeriö valmistelee Putinille eri vaihtoehtoja, jos Suomi tai Ruotsi liittyy Natoon

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev sanoi aiemmin, että Venäjä ryhtyy toimiin Itämerellä, jos Suomesta ja Ruotsista tulee Naton jäseniä.

Mielenosoittajia kylttien kanssa, joissa vaaditaan lopettamaan kaasun tuonti Venäjältä.

Sunnuntai 3.4.2022 (radio)

Venäjän sotarikokset. Nato-yhteistyö. Kaasu. Työttömyysetuus. Sää

Kiinan presidentti Xi Jinping.

EU:n ja Kiinan johtajat kohtaavat huippukokouksessa – Kiinassa eurooppalaiset yritykset pelkäävät jäävänsä pakotteiden maksajiksi

Koronaviruskaranteenien ja kiinteistöalan ahdingon kanssa kamppaileva Kiina ei halua vaarantaa talouskasvuaan heikentämällä suhteitaan länteen, arvioi Ylen haastattelema asiantuntija.

Savua nousee Kiovan yllä.

Baltian maat haluavat Ukrainaan lentokieltoalueen – Nato vastustaa, koska ilmatilan vahtiminen johtaisi sotaan Venäjän kanssa

Muut Nato-maat ovat suhtautuneet lentokieltoalueen perustamiseen hyvin kielteisesti, sillä se saattaisi johtaa sodan leviämiseen Ukrainan ulkopuolelle.

Linja-auto kyljellään tien vieressä.

Liettuassa onnettomuuteen joutunut suomalaisbussi oli Turusta – "Voi olla, että linja-auto menee lunastukseen"

Ukrainalaisia pakolaisia kuljettanut suomalaisbussi törmäsi viime yönä liikennemerkkiin ja kaatui sen jälkeen ojaan Liettuan ja Latvian rajan läheisyydessä. Onnettomuudesta kertoi kuljetuksen järjestänyt avustusverkosto Silta 22 sivuillaan. 

Linja-auto kyljellään tien vieressä.

Pakolaisia Ukrainasta kuljettanut suomalaisbussi suistui aamuyöllä tieltä Liettuassa, useita viety sairaalaan

Matkustajat odottavat jatkokuljetusta nyt läheisessä koulussa, kertoo Jorma Jokivarsi. Jokivarren perheenjäseniä oli linja-auton kyydissä.

Hartwall Arenan nimikylttiä revittiin Helsingin areenasta keskiviikkona.

Keskiviikko 2.3.2022 (radio)

Venäjän hyökkäys kiihtyy Ukrainassa. EU-antaa ukrainalaisille oleskeluluvat. Suomalaisfirmat boikotoivat Venäjää. EU asetaa uusia pakotteita Valko-Venäjää vastaan. Sääennuste.

Jens Stoltenberg

Nato ottaa käyttöön osan nopean toiminnan joukoistaan – Stoltenberg: Euroopan turvallisuustilanne on muuttunut

Sotilasliitto Nato on keskustellut Ukrainan tilanteesta hätäkokouksessa, joka kutsuttiin koolle koska Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Stoltenberg oli kutsunut kumppanimaat Ruotsin ja Suomen mukaan kokoukseen.

Maastopukuisia sotilaita vihreissä bareteissa hihassa Viron sinimustavalkoinen lippu ja rintapielessä Ukrainan lipun sinikeltaiset värit.

Hyökkäys Ukrainaan synkensi Viron itsenäisyyspäivän – maa pyysi Natolta artikla 4:n käyttöönottoa, lisää Nato-joukkoja saapumassa lähipäivinä

Ukrainan sota on muuttanut dramaattisesti Naton suhtautumista Baltian puolustukseen. Puolustuksen heikoin lenkki on Venäjän ja Valko-Venäjän saartama kapea maayhteys muualle Eurooppaan.

Puolan, Ukrainan ja Liettuan presidentit Kiovassa.

Puola ja Liettua esittävät Ukrainaa EU-jäsenehdokkaaksi – Ukraina ansaitsee sen "nykyisten turvallisuushaasteidensa johdosta"

Ukraina on aiemmin kertonut aikovansa hakea EU-jäsenyyttä vuonna 2024. Puolan ja Liettuan mukaan Ukraina on saavuttanut tuntuvia edistysaskeleita EU-jäsenyysehtojen täyttämiseksi.

Gabrielius Landsberg tervehtii Pekka Haavistoa.

Liettuan ulkoministeri Ylelle: Venäjän sotaharjoitus Valko-Venäjällä on vaarallinen, Lukašenka tehnee Putinin käskystä mitä tahansa

Venäjä on tuonut Valko-Venäjälle jo tuhansia sotilaita sotaharjoitusta varten. Pysyvät joukot heikentäisivät liettualaisministerin mukaan naapurivaltioiden turvallisuustilannetta.

Korkea rakennus Vilnassa jossa on Taiwanin yhteystoimisto.

Liettuan ja Kiinan kitkerä kiista Taiwanin asemasta kiristyy – liettualaisdiplomaatit poistuivat Pekingistä pikaisesti joulun alla

Maiden diplomaattinen riita Taiwanin asemasta on saanut vakavat mittasuhteet. Monet eurooppalaisyritykset ovat kertoneet Liettuaan kytkeytyvien tuotteiden vientiongelmista.

Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen Brinkkalan talon edustalla Turussa puoli tuntia ennen joulurauhan julistusta jouluaattona.

Perjantai 24.12.2021 (radio)

Joulurauha julistettiin Turussa. Koronarajoitukset vaikuttavat joulun viettoon koko Euroopassa. YK auttaa Filippiinejä.

Ihmisiä Valko-Venäjän ja Puolan välisellä raja-alueella.

EU-komissio esittää helpotuksia turvapaikkahakemusten käsittelyyn Puolalle, Liettualle ja Latvialle – syynä Valko-Venäjän häikäilemätön toiminta

Komissio esittää maille lisää aikaa turvapaikkahakemusten käsittelyyn. Jäsenmaiden on hyväksyttävä esitys ennen kuin toimet voidaan ottaa käyttöön.

Kuvassa Joutsenon vastaanottokeskuksen rakennuksia talviauringossa.

Joutsenon vastaanottokeskuksen johtaja: Uusiin tulijoihin varautuminen on vastaanottokeskusten arkipäivää

Antti Jäppisen mukaan rajakriisin ei katsota nostavan Suomeen kohdistuvan laajamittaisen maahantulon todennäköisyyttä.

Awak Kuier koripallo kädessään.

"Jännitti tosi paljon" – 16-vuotias huippulupaus Elsa Lemmilä debytoi koripallomaajoukkueessa, Awak Kuier Suomen tehokkain

16-vuotias Elsa Lemmilä pelasi Liettuaa vastaan lähes kahdeksan minuuttia. Liettua vei ottelun 69–59.

Koripallo Susiladies maajoukkue harjoituksessa.

Debytoiko 16-vuotias suurlupaus Elsa Lemmilä parketilla illan karsintapelissä? – "Hän on merkittävän atleettinen"

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan Liettua on "järkyttävän isokokoinen joukkue".

Puolan ja Valko-Venäjän välisellä rajalla pakolaiset yrittävät päästä Puolan puolelle piikkilanka-aidan yli.

Puolan ja Valko-Venäjän rajalla pelataan kylmää poliittista peliä ihmisillä – väänsimme rautalangasta, mistä monimutkaisessa kriisissä on kyse

EU:n itärajalla on siirtolaiskriisi, jonka taustalla monen maan johtajat ajavat omia etujaan. Puolan ja Valko-Venäjän rajalla pelataan kylmää poliittista peliä - väänsimme rautalangasta, mistä monimutkaisessa kriisissä on kyse Puolan ja Valko-Venäjän rajalla pelataan kylmää poliittista peliä - pelinappuloina ovat Lähi-idän kaaosta pakenevat siirtolaiset

Siirtolaisia Puolan ja Valko-Venäjän rajalla.

Tiistai 9.11.2021 (radio)

Puolan ja Valko-Venäjän raja. Suomen koronatilanne. Tanskan koronatilanne. Eläkeläisten työnteko. Sää.

Pakolaisia Valko-Venäjän ja Puolan rajalla.

Suomeen tullut parikymmentä turvapaikanhakijaa Valko-Venäjän reittiä, Maahanmuuttovirasto ei odota kovaa ryntäystä

Siirtolaiskriisi on kuumentunut Puolassa, kun Valko-Venäjä puskee tuhansien ihmisten joukkoa kohti rajaa. Kokoomuksesta vaaditaan mahdollisuutta sulkea Suomen raja tilapäisesti turvapaikanhaulta.

En grupp människor står och ligger på marken vid ett taggtrådsstängsel. Vid stängslet står Belarus röd-gröna och Polens röd-vita gränspålar mittemot varandra.

Sisäministeri Maria Ohisalo: EU:n ei pidä taipua Valko-Venäjän painostukseen

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan EU:n on vastattava yhtenäisesti Valko-Venäjän toimintaan Puolan rajalla. Ohisalo tuomitsee Valko-Venäjän toimet "valtiollisena ihmissalakuljetuksena".

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle