Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nerudan ja Björlingin jalanjäljet johtavat Kajaaniin

Maailmankirjallisuus muuttuu Kainuussa henkilökohtaiseksi.

Runoviikko tuo punan poskille – Suven runoilijalle runot ovat jännittävämpiä kuin Pekka Töpöhäntä

Kajaanin Runoviikko houkuttelee tuhansia katsojia ja kuuntelijoita vuosi toisensa jälkeen. Konkarikävijät kehuvat tapahtuman tunnelmaa, mutta myös mielenkiintoiset vieraat kiinnostavat.

"Runoviikossa on jotain erityistä"

Runoviikko kokoaa tavalliseen tapaansa katsojat ja esiintyjät yhteen.

Säveltäjä Kaj Chydenius inspiroituu runosta

Kajaanin Runoviikon kävijät odottavat vuosi toisensa perään säveltäjä Kaj Chydeniusta festivaaleille konsertoimaan. Säveltäjä ei pettänyt tänäkään vuonna. Chydenius on aina rakastanut runoja.

Shakespearean and poet Saaritsa wins translation prize

Finnish poet Pentti Saaritsa has won the Nordic Translator’s Prize for bringing Spanish, English and Swedish works to Finnish readers.

Pentti Saaritsa sai pohjoismaisen kääntäjäpalkinnon

Perusteluiden mukaan Saaritsan käännöstyö auttaa nivomaan yhteen kansakunnan kaksi kieltä ja kirjallisuutta Suomessa.

Suomentaja: García Márquez löydetään vuosisatojenkin päästä

Gabriel García Márquezin teosten kääntämisestä suomen kielelle ovat vastanneet lähinnä kääntäjä, runoilija Pentti Saaritsa ja suomentaja Matti Brotherus. Toimittajana ja Fidel Castron ystävänäkin tunnetun García Márquezin tekstit ovat tuottaneet kääntäjilleen tuskaa.

Lars Hulden: Ei tähtiä tänä yönä, sir

Lars Huldenin runokokoelma Ei tähtiä tänä yönä, sir opettaa lukijalle oikeaa elämänasennetta. Pois turha katumus ja ruikutus. Elä tätä hetkeä, kun se vielä on edessäsi, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Tuskaton tukio pieni - Chydeniuksen sävelmiä

Säveltäjä Kaj Chydenius vierailee viikonloppuna Oulussa lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla. Säveltäjä esiintyy Toppilan laulustudion kanssa festivaalikonsertissa sunnuntaina Minttu -kahvilassa kulttuuritalo Valveella.

Joulurauhaa

Hiljaisuuden kaipuun sanotaan olevan tarpeellista nykyihmiselle, mutta luulisin parinsadantuhannen työttömän suomalaisen nauttivan enemmän työn äänistä. Nykykehitys antaa rikkaiden rikastua ja köyhien köyhtyä. Tästä on kai tehty jo luonnonlaki, epäilee Markku Sandell.

43 kulttuurivaikuttajalle valtion taiteilijaeläke

Kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.) on myöntänyt 43 elinikäistä taiteilijaeläkettä eri taiteenalojen edustajille.