Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kunnallispoliitikon surmaaja pakeni poliisia 20 vuotta ja selvisi ilman rangaistusta – suuri joukko kansanedustajia haluaa, että tappo ei vanhenisi koskaan

Tapon vanhenemisajan poistamiseksi on tulossa uusi lakialoite. Edellinen sai suuren kannatuksen, mutta ei johtanut muutokseen.

Lentomatkojen päästöjen kompensointi jakaa Savo-Karjalan kansanedustajia – erimielisyyttä jopa puolueiden sisällä

Yle kysyi Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajilta, pitäisikö kansanedustajien lentomatkojen päästöjä kompensoida.

Seksikäs-Suklaa pisti kaikki peliin Puoli seiskan ääneenlukuhaasteessa – "Hurmasin 12 rouvaa"

Lue sunnuntaina ääneen tunnin ajan. Lukutunti #readhour onnistuu tekstillä kuin tekstillä

Pohjois-Savon kansanedustajaryhmän puheenjohtajaksi Marko Kilpi

Ryhmän puheenjohtajan mukaan Savo-Karjalan pitää saada vahvempi sija valtakunnallisessa päätöksenteossa.

Meet Brother Christmas and other new Finnish MPs

The 83 new representatives joining Finland's Parliament include celebrities and others with familiar names.

Huumeiden ostaminen oli Anun 8.-luokkalaiselle tyttärelle helppoa kuin kirppiksellä käynti – teinien huumeongelma on räjähtänyt paikoin käsiin, ja yksi syy siihen on saatavuus

Perheenäiti ei tiennyt, että hänen tyttärensä oli edes kokeillut huumeita. Sitten hänelle selvisi, että tytär oli käyttänyt niitä koulussa. Hän haluaa jakaa tarinansa, jotta sama ei toistuisi muissa perheissä.

Marko Kilven kolumni: Suomalainen menestyjä, varaudu loan heittoon

Menestyminen on suomalaisille vaikea asia. Meillä näyttää olevan säännönmukainen tarve ampua alas ne tähdenlennot, jotka näytille kohoavat, kirjoittaa Marko Kilpi.

Miten korjata rikkinäinen poliisi?

Suoraa puhetta poliisin arjesta.

Marko Kilven kolumni: Lapset nousukauden maksumiehinä

Kun angstinen teini kapinoi rajoja vastaan, se tarkoittaa sitä, että juuri niitä hän on vailla. Rajat ovat rakkautta, kirjoittaa poliisi Marko Kilpi.

Marko Kilven kolumni: Ennen kuin laitat somen laulamaan, kysy mitä minä tästä asiasta ihan oikeasti tiedän

Sosiaalisessa mediassa korostuu tahallinen väärinymmärtäminen. Ketään ei näytä kiinnostavan oikea totuus. Väärä tuntuu helposti niin paljon kiinnostavammalta, että sen on oltava totta, kirjoittaa itsekin somekohun keskiössä ollut Marko Kilpi.

Marko Kilven kolumni: Totuus vai taru Aarnio-tapauksessa

Aarnion tapaus on niin uskomaton, että fiktiontekijäkin yllättyy. Entä jos tarinaan tulisi vielä lisää kierteitä, miettii poliisi ja dekkaristi Marko Kilpi kolumnissaan.

Marko Kilven Undertaker ilmestyi ruotsiksi – kohta sitä voi lukea myös arabiaksi

Kilpi iloitsee asiasta, koska käännösten saaminen suomesta ruotsiin on vaikeaa.

Marko Kilven kolumni: Mitä me olemme valmiita tekemään selviytyäksemme?

Mikä on oikeaa ja mikä ei? Mitä tapahtuu kun oikean ja väärän raja on epäselvä? Mitä syvemmissä ongelmissa ihminen on, sitä häilyvämpää raja on ja ihminen tekee mitä vaan selviytyäkseen, kirjoittaa Marko Kilpi.

Dekkarikirjailija Marko Kilpi hämmentyi Louhimies-kohusta: "En tunnista Akua syytöksistä"

Kasipallo-elokuvan käsikirjoittaja Marko Kilpi pitää huolestuttavina elokuvan ohjaaja Aku Louhimiehen metodeista nousseita syytöksiä. Kilpi ei ryhdy kiistämään syytöksiä tehneiden muistikuvia, mutta sanoo itse kokeneensa kuvaukset toisin.

Marko Kilven kolumni: Suomi on mielenterveysongelmien luvattu maa

Jokaiselle kansalaiselle pitäisi opettaa mitä on toleranssiputki. Elämämme pitäisi vaihdella tuon putken sisällä, jotta elämä ei kuormittaisi liikaa. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, kirjoittaa Marko Kilpi.

Marko Kilven kolumni: Kun kuolema tuli kylään

Vaikka tekee työtään kuoleman parissa, se ei valmista surun hetkeen, kirjoittaa Marko Kilpi.

Marko Kilven kolumni: "MAMU"

Maahanmuuttaja joutuu elämään arkea, josta meillä muilla ei ole kokemusta. Korjaamolla nähdystä episodista kirjoittaa Marko Kilpi.

Marko Kilven kolumni: Kiusaamisen sietämätön helppous

Kiusaaminen ilmiönä on sitkeä ja monimutkainen.

Marko Kilven kolumni: Elämällä on uskottavuusongelma

Elämä muuttuu koko ajan niin merkilliseksi ja uskomattomaksi, että mieli torjuu sitä jo tahdottomastikin. Todellisuus muuttuu fiktioksi, pohtii Marko Kilpi kirjailijan kohtaamia uskottavuusongelmia.

Marko Kilven kolumni: Päästä viina pahasta

Alkoholilainsäädännössä ei ole paljon vuosikymmenten aikana muuttunut. Hankaluus ja nöyryyttäminen ovat seuranamme yhä, kirjoittaa Marko Kilpi.

Marko Kilven kolumni: Poliisi on paljastettu

Poliisien suljetun Facebook-ryhmän rasistiset keskustelut ovat nostaneet hirvittävän kohun. Itsekin poliisina työskentelevä kolumnisti Marko Kilpi arvelee kaiken takana olevan pelko. Poliisikin pelkää.

Marko Kilven kolumni: Miksi rattijuoppo pilaa oman ja uhriensa elämän?

Marko Kilpi kuvaa tarkasti yhden rattijuopon tarinan ja ihmettelee, mikä saa tavallisen keskivertoa paremmin toimeentulevan miehen ja yhteiskunnan tukipilarin pilaamaan elämänsä tekemällä typeryyksiä.

Marko Kilven uusin rikostarina päätyi romaaniksi, äänikirjaksi ja tv-sarjaksi – sai alkusysäyksen saunan lauteilla

Keskiviikkona julkaistu rikosromaani aloittaa uuden, 6–8-osaisen kirjasarjan. Tv-sarja odottaa vielä rahoitusta.

Vihreät oli vaalien suurin menestyjä Pohjois-Savossa – katso täältä 5 muuta voittajaa ja 3 häviäjää

Vaaleissa nähtiin komeita nousuja ja yksi täydellinen romahdus. Nämä yhdeksän ilmiötä jäivät mieleen vuoden 2017 kuntavaaleista Pohjois-Savossa.

Kirjailija-poliisi Marko Kilpi äänivyöryllä Kuopion valtuustoon: "Huima, huikea ja hämmentävä tulos"

Ensikertalainen on rynnistämässä kokoomuksen ääniharavaksi Kuopiossa.

Marko Kilven kolumni: Rikotut poliisit

Poliisi kohtaa työssään myös kamalia tapahtumia. Esimerkiksi lapsipornon kohtaaminen jättää aina jälkensä. Traumaattisia kokemuksia osataan nyt myös purkaa.

Kolumni: Suomi 100 vuotta – oletko valmis?

Me olemme kotoisin maailman laidalta ja se näkyy edelleenkin meissä hyvin vahvasti, kirjoittaa Ikkunan kolumnisti Marko Kilpi.

Kolumni: Onko sota huumeita vastaan hävitty?

Internet on tehnyt huumebisneksen laajenemisen helpoksi. Myyjien kiinnijäämisriskit ovat vähäisiä ja poliisilla ei tahdo löytyä resursseja huumevirtojen katkaisemiseksi. Mutta eivät huumeet internet-ajan ongelma ole ollut. Esimerkiksi talvisodan ja jatkosodan aikana huumeita käytettiin varsin laajasti rintamalla.

Kolumni: Murheellisten laulujen maa

Poliisilla ei sellaista työvuoroa enää olekaan, jossa ei joutuisi tekemisiin nuorten, varsinkin miespuolisten, syvästi syrjäytyneiden kanssa, kertoo Yle Uutisten kolumnisti Marko Kilpi.

Kolumni: Onko poliisin liipasin herkässä?

Viime aikoina on tullut esiin aiempaa enemmän poliisien aseenkäyttötapauksia. Näistä jokainen johtaa aina tutkintaan. Poliisia ei kouluteta liipasinherkäksi ampujaksi. Poliisina itsekin työskentelevä kolumnistimme kirjailija Marko Kilpi arvioi, että aseenkäyttöä tulee olemaan jatkossakin, koska yhä useampi ihminen näyttää olevan valmis tekemään entistä rajumpia tekoja.

Dekkarinsa elokuvaoikeudet Hollywoodin myynyt Marko Kilpi uskoo: käsikirjoittaminen alkaa syksyllä

Kuopiolainen kirjailija ja poliisi Marko Kilpi myi viime keväänä Elävien kirjoihin -romaaninsa elokuvaoikeudet Hollywoodissa toimivalle tuotantoyhtiölle. Kilven mukaan elokuvan käsikirjoittaja on kiikarissa, mutta sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu.

Dekkaribuumin varjopuoli: Julkaistaan liikaa – "Kaikki ei menisi isoissa kustantamoissa läpi"

Suomalaiset ovat uskollisia rikoskirjallisuuden lukijoita. Kotimainen dekkari voi hyvin, sillä pohjoismainen tyyli niittää mainetta maailmalla. Dekkariseuran puheenjohtajan mukaan kotimaisia rikoskirjoja julkaistaan jopa liikaa.

Elokuvaoikeudet Hollywoodiin myynyt kirjailija ottaisi mallia ruotsalaisista ja tanskalaisista – "Rakenteet pitäisi murtaa tyystin"

Kirjailija Marko Kilpi katsoo, etteivät suomalaiset osaa ajatella tv- ja elokuvatuotantojen muotoa sekä sisältöä riittävän hyvin kansainvälisen levityksen kannalta. Esimerkiksi tanskalaiset onnistuvat hänen mukaansa tekemään tv-sarjoja niin, että ne kiinnostavat muuallakin maailmassa, mutta niin, etteivät oman kulttuurin piirteet katoa.

Näin savolainen poliisi haki historiallisen elokuvasopimuksen Hollywoodista

Kirjailija Marko Kilpi asetti jo 25 vuotta sitten tavoitteeksi päästä Hollywoodiin kirjoittajana. Monen epäonnistumisen jälkeen hän voi nyt todeta, että unelma on toteutunut.

Suomalaisdekkarin oikeudet myytiin Hollywoodiin: "Utopistiset unelmat tuntuvat toteutuvan"

Marko Kilven kirjoittamasta Elävien kirjoihin -rikosromaanista suunnitellaan elokuvaa Amerikassa. Kirjan elokuvaoikeudet on ostanut Tapestry Films -niminen yhtiö.

Poliisi-kirjailija Kilven ja Pirkka-Pekka Peteliuksen projektille etsitään rahoitusta ulkomailta – katso haastattelu

Marko Kilven kirjoittama ja Peteliuksen tähdittämä netti-tv-sarja aiotaan tehdä myös kansainvälisille markkinoille, jos rahoitus järjestyy. Videolla Marko Kilpi kertoo muun muassa, millainen rooli Peteliukselle sarjaan on tulossa – ja miten sarjan kielipolitiikka aiotaan hoitaa.

Kuopiossa poliisilla ja nuorilla hyvät suhteet: "Perjantai-iltaisinkin reilusti morjestellaan, eikä esitellä keskisormea"

Kuopion Neulamäen paloaseman kalustohallin ovelle on kertynyt jonoa. Ovet avataan ja yleisö lähes vyöryy kalustohalliin. Vastassa on poliisin, pelastuslaitoksen ja hätäkeskuslaitoksen työntekijöitä. 112-päivä voi alkaa.

Marko Kilven Kuolematon on lasten puolella

Neljännessä rikosromaanissaan vanhempi konstaapeli, kirjailija Marko Kilpi kuvaa aiempaa enemmän poliisityön karua arkea. Vanhat tutut Elias ja Olli oireilevat, kun näkevät maailman sairasta raakuutta. Nämä kokeneetkaan poliisit eivät ymmärrä, miksi ihmiset eivät edes tiedä syytä sille, että tekevät pahoja tekoja.

Syksyn halutuimpien kirjojen listalle nousi yllätys

Uutuuskirjat, elämäkerrat ja harrastekirjat hallitsevat kirjastojen varauslistoja syksyisin. Kirjaston ihmiset tietävät monet syksyn hitit ennalta, mutta joka vuosi nousee halutuimpien listalle myös teoksia ennakko-arvailuiden ulkopuolelta.

Marko Kilven uutuuskirjasta tv-sarja tai elokuva: "Auttaa, että tuntee ihmisiä"

Konstaapeli Olli Revon tarinan neljäs osa julkistetaan lauantaina. Samalla allekirjoitetaan sopimus romaanin elokuvaoikeuksista.

8-pallo -elokuva kuvaa huumeidenkäyttäjien ankaraa arkea

Aku Louhimiehen ohjaama 8-pallo perustuu siviilissä poliisina työskentelevän Marko Kilven vuonna 2011 ilmestyneeseen romaaniin Elävien kirjoihin.

8-pallon jälkeen: "Nyt on yksi iso apinalauma pois miehen selästä"

Kuopiolainen kirjailija Marko Kilpi on tyytyväinen mies katsellessaan omaan romaaniinsa perustuvaa 8-pallo-elokuvaa. Ensi-iltaan tulevan elokuvan suosikkihahmoksi nousee omaa siviiliammattia edustava Kaski.

Miksi kotimainen elokuva jaksaa kiinnostaa katsojia?

Viime vuodet ovat olleet kotimaisen elokuvan juhlaa. Ensi-illat kiinnostavat, ja viikko toisensa jälkeen viikonlopun katsotuin elokuva on ollut kotimaista tekoa. Mitä on tapahtunut? Miksi kotimainen elokuva jaksaa kiinnostaa ihmisiä?

Moottorikelkka on moottorikelkka: poliisi muistuttaa vastuusta

Lisääntynyt moottorikelkkaharrastus on tuonut mukanaan myös asennevääristymiä. Osa ajaa kielletyillä alueilla kuten kevyen liikenteen väylillä ja liian kovaa. Poliisi valvoo kelkkailua tehostetusti hiihtolomakauden aikana.

"Koulu-uhkaus laajamittaista kiusaamista"

Poliisi muistuttaa keskustelemaan asiasta lasten kanssa. Epämääräiseltä ja perättömältä vaikuttanut uhkaus netin keskustelupalstalla tuli poliisin tietoon jo tiistai-iltana.

Elokuvan henki luodaan Kuopiossa

Kuopiolaispoliisi Marko Kilven kirjaan pohjautuvaa Elävien kirjoihin -elokuvaa on kuvattu tällä viikolla Kuopiossa. Elokuvan pääroolia näyttelevä Mikko Leppilampi on saanut Kilveltä vinkkejä siitä, miten oikea poliisi eri tilanteissa toimisi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle