Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turkulaiselle tutkimusryhmälle yli 1,6 miljoonan euron avustus – tutkii kasviproteiiniruokien terveysvaikutuksia

Jane ja Aatos Erkon säätiö tukee korkeatasoista tutkimusta, taidetta ja kulttuuria.

Tanssin talon uusi johtaja on tuottaja Niki Matheson

Matheson siirtyy Tanssin taloon Kulttuuritehdas Korjaamon johtajan paikalta. Talohankkeen edellinen johtaja erosi lokakuussa.

Hesarin historia palkittiin vuoden 2019 historiateoksena

Jari Tervon Koivisto-sarja sai kunniamaininnan.

Teatterineuvos Tuija Vuolle kysyi nuorena tyttönä uraneuvoja päätoimittaja Aatos Erkolta: "Hän aina kauniisti vastasi minulle"

Lähes 60:n vuoden näyttelijänuran tehnyt Tuija Vuolle valmistautuu kahteen uuteen teatteriproduktioon.

Nuorten sinfoniaorkesteri Vivo pelastuu sittenkin – Jane ja Aatos Erkon säätiö antoi 300 000 euron avustuksen

Orkesterin toiminta uhkasi loppua, kun ministeriön myöntämä perusrahoitus päättyi.

Tanssin talon ilme ratkesi ilman kilpailua – Helsinki saa ”leijuvan laatikon"

Suunnittelijat näkevät Tanssin talon rantaan ajautuneena merikonttina.

Guggenheim Helsingistä päätetään lopullisesti tänä iltana – odotettavissa myrskyisä ja pitkä kokous

Helsingin 85-jäseninen kaupunginvaltuusto päättää illalla Guggenheimin taidemuseon perustamisesta Eteläsatamaan.

Säätiöiden Guggenheimille lupaama tukipotti onkin laina eikä lahjoitus

Guggenheim Helsingin tukisäätiö ottaa lainaa Erkon ja Herlinin säätiöiltä yhteensä 15 miljoonaa euroa.

Erkko, Herlin, Ollila – Guggenheimin rahoittajina tuttuja nimiä

Merkittävä osuus Guggenheim-museon rakennuskustannuksista ja koko ylläpito on määrä rahoittaa yksityisellä rahalla.

Kansallisgallerian säätiö sai miljoona euroa Jenny ja Antti Wihurin rahastolta

Kansallisgalleria sai jo toisen suurlahjoituksen. Varainhankintakampanjan tavoitteena on kerätä kahdeksan miljoonaa.

Punkkitutkijat löytäneet uusia bakteereja puutiaisista – yli miljoonan euron lahjoitus vauhdittaa tutkimusta

Turun yliopiston punkkitutkijat pyysivät ihmisiä lähettämään punkkeja tutkittavaksi ja saivat niitä tuhansia. Maailmanlaajuisestikin laajan aineiston tutkimisen mahdollistaa yli miljoonan euron lahjoitus.

Turun puutiaistutkimuksen jatkojalostukseen miljoonan euron pesämuna

Jane ja Aatos Erkon säätiön miljoona-avustus mahdollistaa Turun yliopiston puutiaistutkimuksen laajentamisen. Kyseessä on jatko viime kesänä järjestetylle kansalaiskeräykselle, joka tuotti tutkittavaksi noin 20 000 puutiaisnäytettä.

Erkon säätiöltä miljoonapotti Kansallisgallerialle

Jane ja Aatos Erkon säätiö on lahjoittanut Kansallisgallerialle miljoona euroa. Summa on merkittävä, sillä toistaiseksi yksittäiset lahjoitukset ovat olleet joitain tuhansia euroja.

Yhden ihmisen elämä avoimesti esillä – AnneMilanan retrospektiivinen näyttely Kemissä

AnneMilana Vuokila on kemiläistaiteilija, jonka moni tunnistaa värikkäistä kukka-aiheista. Naisen omaelämäkerrallinen näyttely piirtää hänestä monisävyisemmän kuvan.

Helsinki gives green light to Dance House

A decade in coming – and still five years away – the new facility in Ruoholahti is to host a wide variety of dance culture.

Analyysi: Tanssin talo vaatii uhrauksia

Helsinkiin nousee vuosikausia odotettu Tanssin talo. Sen perustaminen vaatii uhrauksia Suomen suurimmalta kaupunginteatterilta, kirjoittaa Jonni Aromaa.

Tanssitaide saa talon Helsinkiin

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt yksimielisesti kaupungin osallistumisesta Tanssin talon rakentamiseen. Aikaisemmin rahoituspäätökset ovat tehneet valtio ja Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Valtio lähtee rahoittamaan Tanssin taloa – Helsingiltä päätös pian

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on päättänyt valtion osallistumisesta Tanssin talon uudisrakennuksen ja toiminnan rahoitukseen. Edellytyksenä on, että Jane ja Aatos Erkon säätiö ja Helsingin kaupunki osallistuvat hankkeeseen.

Oulun yliopistolle miljoonalahjoitus

Jane ja Aatos Erkon säätiö lahjoittaa 1,5 miljoonaa euroa Oulun yliopiston varainhakintakampanjaan. Säätiö tukee korkeatasoista kansainvälistä tutkimusta lääketieteen, tekniikan ja talouden aloilla.

Patu Patanen pyöritti rulettia ja osti höyrylaivan – yhdistää Selännettä, Harlinia, Miljoonaa ja Erkkoa

Haminalainen touhuyrittäjä, majakkalaiva s/s Hyökyn kippari ja monen tempauksen ja tapahtuman isä Patu Patanen täyttää tiistaina 70 vuotta. Yle Kymenlaakso kokosi yhteen muistettavia hetkiä kulttuuripersoonan elämän varrelta.

Merihistoriaan voi sukeltaa uudella palvelulla

Alkuun Loki-palvelu tutustuttaa rannikkokaupunkien meriaiheisiin tarinoihin, ja käyttäjien toivotaan kirjaavan Lokiin omat muistonsa ja tietonsa sen kohteista.Tulevaisuudessa palvelun on tarkoitus laajeta kattamaan koko kotimainen kulttuurikenttä.

Helsinkiin haaveillulle Tanssin talolle jättilahjoitus – kattaa puolet kustannuksista

Jane ja Aatos Erkon säätiön 15 miljoonan euron lahjoituksen ehtona on, että Tanssin talon rahoituksesta tehdään pitävä ratkaisu ensi vuoden loppuun mennessä. Tanssin taloa on kaavailtu Kaapelitehtaalle.

Kirjailijaa toppuuteltiin: Aatos Erkosta ei ole sopivaa tehdä kirjaa

Toimittaja Leena Liukkonen kirjoitti historian ensimmäisen teoksen kustantaja Aatos Erkosta. Se yrittää valottaa Erkkoa henkilönä.

Suomalaista ja ruotsalaista demokratiaa tutkitaan miljoonarahoituksella

Viisi suomalaista ja ruotsalaista yliopistoa aloittavat laajan tutkimuksen suomalaisesta ja ruotsalaisesta demokratiasta vuonna 2015. Kolmivuotisen tutkimuksen toteuttavat Jyväskylän yliopiston, Helsingin yliopiston, Södertörns högskolanin, Tukholman yliopiston ja Upsalan yliopiston tutkijat.

Aivosyövän hoidon kehittämiselle myönnettiin lähes miljoona euroa

Rahoituksen myönsi Jane ja Aatos Erkon säätiö. Jos Turun ja Helsingin yliopistojen tutkijaryhmän hanke onnistuu, mahdollistaisi se merkittävän läpimurron aivosyövän hoidossa.

Kansallisbaletin tanssijoista enää puolet suomalaisia

Suomen Kansallisbaletti on kansainvälistynyt voimakkaasti viime vuosina. Jo lähes puolet balettitanssijoista on ulkomaalaisia.

HS: Jane Erkko on kuollut

Jane Erkko on kuollut sunnuntaina kotonaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Kulttuuri kaipaa yksityisten lahjoittajien rahaa

Kulttuurin sponsorointi pohjaa suurten säätiöiden ja yritysten rahalle. Kulttuuritahoja kiinnostaa kuitenkin yhä enemmän myös tavallisten kulttuurin kuluttajien osallistuminen taiteellisen työn taloudelliseen tukemiseen.

Tulokärki oli viime vuonna naisvaltainen

Kolme neljästä eniten tienanneesta oli viime vuonna naisia. Naiset loistivat pääomatuloillaan, mutta ansiotulolistalla ei juuri naisia näkynyt.

Väkeään vähentävän Sanoman osakkeenomistajat tienasivat hyvin pääomalla

Samalla kun viestintäkonsernin vähentää väkeä raskaalla kädellä, yhtiön osakkeenomistajat keikkuvat pääomatulolistan kärjessä.

Terveysalalla suurimmat pääomatulot - Dextran Leena Niemistö pääomatulojen ykkönen

Viime vuoden pääomaverotiedot julkaistiin tänään aamulla. Lääkäriasemaketjun toimitusjohtaja ja hammaslääketieteen laitteistoja valmistavan yhtiön perustaja nousivat listan kärkeen.

Harvinainen nuorisoryhmä aloitti Kansallisbaletissa

Suomen Kansallisbaletti perusti nuorisoryhmän. Ryhmän toimintaa rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö 900 000 euron avustuksella.

New National Ballet youth ensemble

The Finnish National Ballet's announcement of a new youth ensemble has sparked the interest of hopeful young professional dancers from around the world.

Raimo Möysä - Ruisrockin perustaja New Yorkin kustannusmaailmassa

Turkulainen Raimo Möysä perusti aikanaan nuortenlehden, kehitteli kaupunkiin pop-kellaria ja oli mukana perustamassa Ruisrockia. Nyt hän on Reader's Digestin kansainvälisten painosten päätoimittaja New Yorkissa.

Martat yhteistyöhön urheiluseurojen kanssa

Martat ovat aloittaneet yhteistyön urheiluseurojen kanssa. Marttajärjestö on saanut Jane ja Aatos Erkon säätiöltä avustusta nuorille suunnattavaan kotitalousneuvontahankkeeseen. Muun muassa Pohjois-Karjalan Martat aloittavat ruokakurssit useiden eri urheiluseurojen nuorten kanssa heti hiihtoloman jälkeen.

Business elite dominates top earners' list

Income data for 2011 was released by the Finish Tax Administration on Thursday morning. Topping the list of capital income earners was Heikki Taipale, who made 33 million euros for selling programme services company Solanum Group.

Kovimmat tienaajat asuvat Uudellamaalla

Eniten ansiotuloja viime vuonna keränneiden kärki maksaa veronsa Uudellemaalle. Suomen suurimmat palkkatulot sai viime vuonna lääkealalla toimiva, uusmaalainen Timo Tiivola.

Bostonin baletti vierailee Suomessa

Suomalaissyntyinen johtaja nosti talon maailmanmaineeseen.

Jane ja Aatos Erkon säätiön jakamat tuet kasvavat

Säätiö jakanee tulevaisuudessa tukia ja avustuksia jopa kymmenien miljoonien eurojen edestä. Säätiön osakepotti kasvaa edesmenneen Aatos Erkon testamenttauksen johdosta jopa kahdeksankertaiseksi.

Aatos Erkko testamenttasi Sanoman osakkeet säätiölleen

Toukokuun alussa kuollut Sanoman suuromistaja Aatos Erkko testamenttasi mediayhtiön osakkeet Jane ja Aatos Erkon säätiölle, josta tuli mediayhtiön suurin omistaja.

Jälkiviisaat: Euroopan vaalit ja Aatos Erkko

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä Euroopan vaaleista ja jääkiekon MM-kisojen lähetyksistä. Keskustelijoina olivat Nette Björkqvist, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Vaikutusvaltainen ja vaitelias lehtimoguli Aatos Erkko

Suvun perintö velvoitti Erkon (1932-2012) kustannusalalle.

Helsingin Sanomat Aatos Erkon jälkeen

Alaisilleen Aatos Erkko näyttäytyi välittömänä ja läheisenä ihmisenä. Julkisuuden valokeilasta Erkko sen sijaan pysyi visusti poissa.

Secretive media magnate dies at 79

Aatos Erkko, one of Finland's most powerful -- and reclusive -- men has died.

Virkkunen: Ministeri Erkko oli taustavaikuttaja

Helsingin Sanomien pitkäaikainen vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen kuvailee Aatos Erkkoa visionääriksi ja taustavaikuttajaksi. Lehden journalistisiin linjoihin edesmennyt Erkko ei puuttunut.

Erkko ei kokenut käyttävänsä valtaa

Aatos Erkon omat urasuunnitelmat saivat jäädä, kun isä halusi pojastaan työnsä jatkajan. Erkko aloitti Viikkosanomien päätoimittajana vain 21-vuotiaana.

HS: Aatos Erkko on kuollut

Sanoman suuromistaja oli kuollessaan 79-vuotias. Aatos Erkko johti Sanoman pörssiin ja kansainvälisille markkinoille.

Median ja vallan suhde puhuttaa suomalaismediaa

Britannian tabloid-lehdistön toimintatavat tuntuvat Suomessa kaukaisilta. Sekä Helsingin Sanomien että Iltalehden päätoimittajat vannovat rehellisen uutistyön nimeen. Britannian urkintajupakka nosti taas esiin kysymyksen median ja vallan suhteesta.

Murdoch - kohusta kohuun pääministerien takana

Salakuuntelujupakan ympärille keskittyvä skandaali ei suinkaan ole ensimmäinen Murdochin mediaimperiumin ympärillä pyörinyt kohu. Erityisesti Murdochin vaikutusta Irakin sodan alkuun on arvosteltu lehdistössä ympäri maailman. Sen sijaan varsinaista mediatutkimusta aiheesta on tehty yllättävän vähän, arvioi suomalaisprofessori.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle