Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvasimme yhdeksän taiteilijaa koronakeväässä: Pelkoa, pysähtymistä ja toivoa toisenlaisesta maailmasta

Tapasimme ihmisiä turvalliselta etäisyydeltä, ja kysyimme, miten elämä poikkeusoloissa on sujunut.

Uudella rokkifestivaalilla yli 5 000 kävijää Kuopiossa – järjestäjä: "Onnistui yli odotusten"

Rock In The City –festivaalilla nähtiin muun muassa uransa ensimmäisen soolokeikan kotikaupungissaan heittänyt Marko Hietala.

Pelle Miljoona, Movetron, Vesterinen Yhtyeineen ja Jannika B esiintyvät heinäkuussa Kajaanissa

Kajaani Fest – Lammen Loiskeet -tapahtumassa esiintyvät myös Popeda, Ismo Alanko ja Paleface. 

Kotkan poikii ilman siipii – satamakaupungin legendaariset muusikot tunnelmoivat

Lyhytelokuva Kotkasta ja legendaarisesta Kairosta.

Lappeenrannassa järjestetään uusi rockfestivaali ensi kesänä

Rock in the city -festivaali järjestetään kaupungintalon edustalla elokuussa.

Kuopioon uusi rockfestivaali ensi kesänä

Kaksipäiväinen Rock In The City -festivaali järjestetään satamatorilla 14–15. kesäkuuta.

Maanantai 26.11.2018 (tv)

Käteisen käyttö vähenee. Presidentti Mauno Koiviston hautamuistomerkki paljastettiin. Yleisön mukaan muistomerkki kuvaa hyvin Koivistoa. Pelle Miljoona oy keikkailee taas. Sää.

Moottoritie on taas kuuma – Pelle Miljoona Oy palasi lavoille legendaarisessa alkuperäiskokoonpanossa: "On ihan ufoa, että soundi on sama kuin 40 vuotta sitten"

Syksyllä 1980 taivas oli auki Pelle Miljoona Oy:lle. Sitten matkaan tuli Hanoi Rocksin muotoinen mutka. Nyt alkuperäiskokoonpano on tien päällä ja jatkoa ehkä seuraa.

Kuuntele: Pelle Miljoona kiertueelle legendaarisen kokoonpanonsa kanssa

Pelle Miljoona, Tumppi Varonen, Ari Taskinen, Andy McCoy ja Sami Yaffa suuntaavat konserttikiertueelle.

"Venytetään monttuun asti kuten Nykäsen Matti" - Pelle Miljoona on 40-vuotiskiertueella eikä musiikinteon loppua näy

Muusikko Pelle Miljoonalla on edelleen jo nuorena syntynyt palo tehdä musiikkia ja ottaa kantaa. Bändin on lähödssä 40-vuotisjuhlakiertueelle.

Lähetä meille muistosi Pelle Miljoonasta

Kaipaamme sinun mietteitä ja muistojasi Pelle Miljoonasta.

11.10. Teeman Elävä arkisto: Sota apatiaa vastaan eli punk 40 vuotta

Pelle Miljoona: Apatiaan vaipuminen on edelleen vaarallista.

Työttömät muusikot perustivat rock-bändin – keikkaakin pukkaa: "Tätä ihmetellään"

Kuntouttava työtoiminta voi olla muutakin kuin harjan varressa heilumista. Muusikkotaustaa omaava porukka laittoi rock-bändin pystyyn Haminassa.

Suomenkielinen Dylan-levy tekee legendalle kunniaa: "Me kävellään hänen tekemissään kengissä"

Tänään perjantaina ilmestyy suomenkielinen Dylan-levy, jolla artistit Anssi Kelasta Mariskaan ja Palefacesta Pelle Miljoonaan tekevät kunniaa muusikkolegendalle. Hatunnosto vaati viisi vuotta, piinallisen paperisodan ja polvet, jotka eivät tutise Dylan-puritaanien edessä.

Täältä tullaan elämä

Klassikkoleffa erityisoppilaista ja punkista.

Käsi poikki ja koukku tilalle - Pelle Miljoonan patsas ilkivallan kohteena

Haminassa huomattiin tiistaina, että Tervasaaressa sijaitsevasta Pelle Miljoonan patsaasta oli katkaistu käsi. Keskiviikkona käden tilalle oli teipattu maalarinteipillä koukku. Kaupunki tekee ilkivallasta poliisille rikosilmoituksen.

Lovesta Johannaan - Elävän arkiston helmiä

Elävän arkiston kätköistä löytyy todellisia rock-aarteita.

Valokeilassa Atte Blom

Ainutlaatuinen henkilökuva Love Recordsin perustajasta.

Kallio Block Party gathers thousands for fifth time

The annual urban festival in Helsinki, organised by the Kallio Initiative and brought to life by many dozens of volunteers, reclaimed the Kurvi thoroughfare and surrounding areas for pedestrians and cultural events on Saturday. Police say that the festival and its aftermath went off extremely peaceably, with little to no rubbish left over on the road from the more than 10,000 participants.

Pelle Miljoona sai Juha Vainio -palkinnon

Sanoittajapalkinto luovutetaan Pelle Miljoonalle Kotkan Meripäivien yhteydessä perjantaina. Valitsijoiden mukaan Pellen teksteissä kuuluu vereslihaiseen rehellisyyteen pakottava sosiaalinen omatunto.

Lomamatka 80-luvulle – salihousuja ja neonvärejä

Pois kännykkä ja luottokortti ja tilalle 80-luku!

Punk nosteessa: "Energisyys ja itse tekeminen kiehtovat"

Kiinnostus vaihtoehtoiseen tekemiseen on kasvanut ja tämä näkyy myös punkin suosion nousuna, sanoo Poriin punk-festivaalia järjestävä Minna Wallenius.

PKN films Eurovision 'postcard,' gets visit from punk legend

True to Eurovision Song Contest tradition, Finland’s contenders punk band Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) filmed their "postcard" for the upcoming contest. What they didn't expect was a surprise visit from a member of Finnish punk royalty, Pelle Miljoona.

Pelle Miljoona juhlistaa kuusikymppisiä jousien tahdissa

Veteraanipunkkari ja suomirockin syvä juuri Pelle Miljoona viettää 60-vuotisjuhliaan musiikin parissa. Pelle esittää jousille sovitettua tuotantoaan Savoy-teatterin perinteikkäissä puitteissa Helsingissä. Konsertti on viikon päästä luvassa myös Tampereella ja Jyväskylässä.

Pelle Miljoona receives 2014 Helsinki Cultural Prize

Pelle Miljoona, a Helsinki musician and author, is the recipient of the City of Helsinki Cultural Prize 2014. With a career beginning as a pioneer of the Finnish punk movement, he has left his mark on Finnish literature as well as in music.

Helsingin kaupunki palkitsee Pelle Miljoonan

Helsinkiläinen muusikko, kirjailija Pelle Miljoona on tämänvuotisen Helsingin kulttuuripalkinnon saaja. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa. Helsingin kaupunki jakoi myös useita kymmeniä apurahoja helsinkiläisille taiteilijoille.

"Notkui kaupan kulmalla Kalliossa ja pummasi markkaa bisseen" – rock-tähtien tragedioista kumpusi kirja

Pelle Miljoonan Roudari ammentaa tarinansa huumeiden ja alkoholin täyttämästä rock-elämästä. Hän on nähnyt omassa lähipiirissään monia traagisia ihmiskohtaloita.

He tekivät comebackin, he tulivat takaisin — ainakin hetkeksi

Koosteessa suomalaisartistien vaihtelevia paluuselityksiä.

Pelle Miljoonan patsas paljastettiin Haminassa – "surrealistinen fiilis"

Pelle Miljoona halusi veistoksen nimenomaan Haminan Tervasaareen, koska siellä hän huomaisi jo pikkupoikana sisällään asuvan kaipuun kaukomaille.

Pelle Miljoonalle patsas Haminaan

Vanhassa kotikaupungissa on puuhattu taiteilijalle kunnianosoitusta jo vuosien ajan. Patsasta työstää nyt Pellen pitkäaikainen ystävä. Artisti itse suhtautuu patsashankkeeseen hämmentyneenä mutta kiitollisena.

Woima-sonnin rankka elämä - katso kuvat

Haminan Tervasaaressa hylättynä nököttävä Woima-sonni on surullinen näky. Hiljalleen lahoavan sonnin korvan vei jo aikaisemmin ilmeisesti myrskytuuli. Teoksen sisälle työnnetyn nuotion jäljiltä vatsakin repsottaa nyt avoinna.

Pelle Miljoona yllätettiin Oulun lentoasemalla

Pelle Miljoona sai perjantaina Oulun lentokentällä harvinaislaatuisen vastaanoton. Vastassa oli Utajärven puhallinorkesteri sekä Ja Rokki Soi -kuoro, jotka toivottivat suomalaisen rockin veteraanin tervetulleeksi fanfaarin kera.

Slade, Pelle Miljoona ja Erja Lyytinen Ilovaarirockiin

Ilovaarirock uudistuu. Tapahtuman pääpaino on ollut 60-luvun musiikissa, mutta toimivia 60-luvun bändejä on sen verran vähän, että ohjelmistoa oli uudistettava, sanoo Arto Pippuri. Slade on herättänyt runsaasti kiinnostusta, Erja Lyytisen mukanaoloa Ilovaarirockissa voidaan perustella blues-musiikin iällä. Takavuosien lippujonot ovat myös historiaa, tänä vuonna liput myydään netin kautta.

Dingon keikka keskeytettiin ukkoskuuron alta Turussa

Myös Pelle Miljoonan esiintyminen keskeytettiin Raaseporin Faces Etnofestivaalilla.

Hyöky aiotaan huutokaupata

Satavuotisjuhliaan viettävä S/S Hyöky aiotaan huutokaupata syksyllä. Kapteeni Jorma ”Patu” Patanen kertoo ilmoittavansa laivan huutokauppakamari Hagelstamin meriaiheiseen Nautica-huutokauppaan.

Pilepirkko sukkuloi Suomea

Henna Linnén kesätyötä mainostetaan Suomen parhaaksi. Ja mukavaltahan tuo kuulostaa, reissaaminen ympäri kesäistä Suomea tutustuen eri matkakohteisiin. Blogia kokemuksistaan kirjoittava Pilepirkko on ihastunut pienimuotoisiin matkakohteisiin. Bilettäminen jää vähemmälle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle