Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lähde retkelle kaltoinkohdeltuun veistospuistoon, jossa Aku Ankka on toistuvasti nurin – tähän paikkaan ei ole karttaa vaan teokset pitää löytää

Oululaisen veistospuiston Aku Ankka on jatkuvan ilkivallan kohteena. Uusi isäntä aikoo pistää kulahtaneen paikan kuntoon.

Painetuista aikakauslehdistä 57 tavoittaa 100  000 lukijaa – yleisölehtien kärjessä Eeva, Aku Ankka ja Apu

Eniten lukijoita on asiakaslehdillä, jotka tavoittavat miljoonia suomalaisia.

Hiihtolomien vetonaula suli käsiin lauhassa säässä – Jäivätkö Olavinlinnan jäiset Aku Ankka -hahmot näkemättä? Tästä pääset fiilistelemään huippujäänveistäjien taidetta

Jäisen Ankkalinnan oli tarkoitus olla esillä helmikuun lopulle saakka Olavinlinnassa. Nyt ankat ovat kuitenkin jo sulaneet pois.

Olavinlinnaan rakennetaan tällä viikolla jäistä Ankkalinnaa

Linnan sisäpihalle veistetään kymmeniä Ankkalinnan hahmoja.

Disneyn teemapuistossa hahmoiksi pukeutuneet työntekijät valittaneet vierailijoiden törkeästä käytöksestä

Työntekijöiden mukaan vuoden lopussa kävi useita kähmiviä ja yksi lyövä vierailija.

Saimaan ja Tehosekoittimen Matti Mikkola tehtailee hittejä tähdille, kokee hirvittävää epävarmuutta ja on silti onnellisempi kuin koskaan

Kulttuurivieras on Tehosekoitin ja Saimaa-yhtyeistä tunnettu muusikko, joka tuottaa musiikkia monelle maan ykkösartistille.

"Lukeminen ei ole rangaistus!" – näillä 10 keinolla suomalaiset saavat lapsensa lukemaan

Vanhemmat koettavat kannustaa lapsia kirjojen ääreen monin konstein.

Ässien ja Lukon kapteenit Aku Ankkaan

Kapteenit komeilevat juniorikiekkoilun hyväksi julkaistavan Aku Ankan erikoisnumeron kannessa.

Päästä viiraa

Baletti ym. viiraavat päästä Kajoa tällä kertaa.

Puupäähattu sarjakuvan konkarille Martti Sirolalle – "Sarjakuva on kuin elokuvaa paperilla”

Suomen sarjakuvaseuran vuosittaisen Puupäähattu-palkinnon on saanut yli nelikymmenvuotisen uran sarjakuvataiteilijana, kuvittajana ja kirjailijana tehnyt Martti Sirola.

Keskiviikko 4.10.2017 (tv)

Maksukortti auttaa turvapaikanhakijaa, jolla ei ole pankkitiliä. Ateneumin taidenäyttelyssä on vierekkäin vanhoja tuttuja tauluja ja niiden uusia Aku Ankka -versioita. Monet turvapaikanhakijat ovat kääntyneet islamista kristinuskoon. Ylen uusi dokumenttisarja kertoo kaupunkiluonnosta. Säätiedot.

Maj Lind –kilpailun 2017 suomalaispianistit: Tarmo Peltokoski

Kuusi suomalaista hyväksyttiin Maj Lind -pianokilpailuun.

Hyviä, ja hankalia

Huomatt. isoa appelsiinia ja 4D-kenkiä Kajo miettiipi.

Ajanlaskumietteitä

Muinaisaikain vuodenvaihteet mietityttävät hra Kajoa

Suomalainen haluaa nyt tuuhean Aku Ankka -kuusen – Joulupuu muotoillaan kahdesti vuodessa

Suomessa myydään vuosittain noin miljoona kotimaista joulupuuta. Valtaosa niistä on muotoon kasvatettua metsäkuusta.

Murteet pitävät pintansa – "Kun maailma muuttuu, murteet tuovat pysyvyyttä"

Suomessa puhuttujen murteiden juuret ovat tuhansia vuosia sitten puhutussa kantasuomessa.

Sanna Ukkola: Poliittinen korrektius leviää, trumpit hierovat käsiään

Sovinistiset termit kuten lakimies ja virkamies jäivät Opetushallituksen hampaisiin – pian kai me kaikki ripustamme vaatteemme naruille pyykkihenkilöillä, kirjoittaa Sanna Ukkola.

Don Rosa: Minun piti pyörittää rakennusfirmaa Ankkalinnan sijaan

Sarjakuvantekeminen oli puhtaasti harrastus

10 vinkkiä Helsingin kirjamessuille – tapaa pohjoismaisia kirjallisuustähtiä tai kokeile jälki-istuntoa

Helsingin kirjamessuilla on ohjelmaa aamusta iltaan. Poimimme kymmenen tapahtumaa tai kirjailijaa, jotka kannattaa bongata.

Lyhyitä ja keskilyhyitä ajatuksia, jotka tulivat päähän tälle

Kajo miettii mm puhallinmuusikkojen naruttamista nippuihin

Award-winning Kaurismäki movie now a Donald Duck comic

Recasting a movie as a cartoon is uncommon -- yet Finnish director Aki Kaurismäki's award-winning film "The Man Without a Past" has been adapted into a Donald Duck cartoon called "The Duck Without a Past."

Mies vailla menneisyyttä on Kaurismäkeä myös Aku Ankka -seikkailuna

Aki Kaurismäen 2002 ensi-iltansa saanut menestyselokuva Mies vailla menneisyyttä on käännetty Aku Ankka -seikkailuksi. Julkistustilaisuus oli kaurismäkeläinen kokemus, kuten teoksenkin luvataan olevan.

Aku Ankan päätoimittaja: Ankkalinnassa saattaa pian seikkailla "joku tunnettu suomalaisnobelisti"

Aku Ankan päätoimittaja pitää mahdollisena, että tuore suomalainen talousnobelisti Bengt Holmström saa oman hahmon Aku Ankkaan.

Helsingin sarjakuvafestareilla on sankareita Nicki Minaj -hiirestä Aku Ankkaan

Tykkäätkö sarjakuvista? Jos vastaat kyllä, viikonloppuna kannattaa käydä sarjisostoksilla Kansalaistorilla, kuuntelemassa festivaalimusaa klubeilla tai käydä sarjakuva-aiheisissa näyttelyissä. Helsingin sarjakuvafestivaalien teema on tänä vuonna hip hop.

Autopatsas "betonoi" taitelijan lapsenlapset veistokseen

Keminmaalainen kuvataiteilja Päivi Kinnunen ikuisti lapsenlapsensa pysyvään taideteokseen, joka istuu sarjakuvakaupunki Kemiin kuin nokka ankan naamaan.

"Heräsin maailmaan takaisin" – Kolmelta aamuyöstä -ryhmä tavoittanut vuodessa lähes 70 000 nuorta

Nuorten kertomukset kiusaamisesta ja masennuksesta saivat Sami Kieksin perustamaan nuorille oman yhteisön Facebookiin. Ensimmäisen vuoden aikana Kolmelta aamuyöstä -ryhmään on liittynyt lähes 70 000 jäsentä.

Eromuistoja ja aikamatkailua Aku Ankan malliin – kurkkaa Helsingin uudistuneeseen kaupunginmuseoon jo etukäteen

Senaatintorin kulmaan avautuvassa museossa on mahdollista tutustua Helsingin arjen historiaan erilaisten näyttelyiden muodossa tai hypätä vaikka keskelle virtuaalitodellisuutta. Myös valtavan some-suosion kerännyt Museum of Broken Relationships värittää avajaisia.

Kääntäjät huolissaan lukutaidon rappeutumisesta – Aku Ankka jälleen apuun

Kääntäjät ovat huolissaan lukutaidon rappeutumisesta. Lasten ja nuorten lukumotivaatio on hiipunut, mikä heijastuu jo lukutaitoon. Toukokuussa kääntäjät herättelevät lapsia ja nuoria lukemaan vierailemalla kouluissa yhdessä Aku Ankan tekijöiden kanssa. Ensi kesän Laukaan kääntäjäpäivien teemaksi on nostettu lasten- ja nuortenkirjallisuus.

Aku Ankka saa housut, Lappi Guggenheimin – Näin media on hassutellut aprillipäivänä

Tänään on vietetty aprillipäivää ja on ollut lupa leikkimielisesti narrata lähipiiriä. Yle kokosi tiedotusvälineiden ja muiden tahojen aprillipiloja yhteen.

Star Wars, Aku Ankka ja Game of Thrones – nyhjöttävästä nörtistä on sukeutunut sosiaalinen fanittaja

Nörtti ei tarkoita enää vain tietokoneen ääressä kyhjöttävää nyhveröä. Nykyajan nörtti fanittaa ja jakaa innostuksensa muiden kanssa. Kiinnostuksen kohde voi olla mitä tahansa scifisarjoista ponileluihin ja Aku Ankasta räiskintäpeleihin.

Journalismin ja mainoksen erottaminen vaatii silmää – "Ihminen ujutetaan tunteiden kautta mukaan"

Julkisen sanan neuvoston jäsen Ulla Järvi soimaa mediaa siitä, että journalistisen sisällön ja mainosten välinen raja on usein liian hämärä. Hänen mielestään yleisöltä vaaditaan nykyään entistä enemmän medialukutaitoa.

Kani on kuollut – nykytaikuri ei kisko hatusta jäniksiä

Stereotypioiden taikuri on frakkiasuinen mies, joka vetelee silinterihatusta kaneja. Suomen pohjoisin ammattitaikuri Juha-Matti Ristiharju ei ole tuo kaneja kiskova frakkimies.

Kylmä ja maaginen Konnunsuo

Aku Ankassa Konnunsuo oli Konnansuo. Siellä istuneiden vankien seinätaide näkyy eristysosaston seinillä edelleen. Vankilan sulkeuduttua tilalle tuli vastaanottokeskus. Nyt senkin asukkaat ovat löytäneet Konnunsuon baarin ja karaoken.

Ensi yrittämällä Suomen mestariksi ja Aku Ankkaan - Alisa Vainiosta Vuoden nuori urheilija

Alisa Vainio sai Suomen Urheilugaalassa  Vuoden nuoren urheilijan pystin.

Kuusikauppa tuo Kirsin Espoosta Kemiin joka joulu

Yläkouluikäisestä isänsä kaverina kuusia myynyt Kirsi Vanhamaa viettää joulunajan tervehenkisesti pihalla – enempi vähempi raikkaassa talvisäässä. "Joskus on käynyt pikkukenkäistä asiakasta sääliksi, mutta silloin on tehty nopeita päätöksiä", hymyilee turkishaalariin sonnustaunut kuusikauppakonkari.

Lauantai 28.11.2015

Suomen viranomaiset tutkivat vastaanottokeskusten turvallisuuden. Kempeleessä ja Jyväskylässä on osoitettu mieltä turvapaikanhakijoita vastaan. Suomalainen mies häpeää usein. Monet suomalaiset perheet ostavat jouluna joulukuusen.

Juoksijalupaus Alisa Vainio pääsi Aku Ankan sivuille

Hurjilla juoksuajoillaan säväyttänyt lappeenrantalainen 18-vuotias Alisa Vainio on päässyt nyt siihen, mistä monet vain haaveilevat. Hänen nimiväännöksensä on nyt uusimman Aku Ankka -lehden sivuilla.

Ensimmäinen suomalainen sarjakuvalehti USA:ssa kertoo tutuista hahmoista

Angry Birdsien tarinaa on julkaistu myös sarjakuvina eri puolilla maailmaa. Tarkoituksena on luoda pelihahmoista oikeita henkilöhahmoja ja kertoa niiden luonteesta, maailmasta ja suhteista, kuvaa päätoimittaja.

Napapiirin sankarit jälleen liikkeellä – jatko-osan tekemisessä on pari muuttujaa

Janne säätää ja Inari kestää. Vuoden 2010 katsotuin elokuva Napapiirin sankarit saa syyskuussa jatko-osan. Molempien käsikirjoittaja Pekko Pesonen löysi vaikean alun jälkeen paljon tuttuja elementtejä omasta elämästään.

Pertti Jarla ajatuksesta Fingerporin taustalla: Itäsaksalainen Ankkalinna

Suositut Fingerpori-sarjakuvat ovat jo levinneet sanomalehdistä teatterilavalle ja albumeihin. Kohta Heimo Vesasta tulee elokuvan päähenkilö.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle