Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pakolaisten puolesta usein puhuva paavi Franciscus vieraili Unkarissa – tapaamista siirtolaisvastaisen Orbánin kanssa kuvailtiin lämminhenkiseksi

Tapaamisen jälkeen Orbán osallistui paavin pitämään messuun Budapestissä, jossa paavi toivoi, että kuulijat pysyvät avoimina ja huomaavaisina.

Tukieurot pois elleivät yhteiset arvot kiinnosta, sanoo selvä enemmistö EU-kansasta, niin myös oikeusvaltion periaatteita koetelleissa Unkarissa ja Puolassa

EU-tukirahojen ja oikeusvaltiomekanismin kytkemistä toisiinsa kannattaa yli 80 prosenttia EU-kansalaisista.

Suomelle historiallinen beach volleyn turnausvoitto – Nurmiselle ja Sirenille onnistuminen maailmankiertueella

Suomalaispari Jyrki Nurminen / Santeri Siren voittivat italialaiskaksikon finaalissa erin 21–19, 21–17.

Sebastian Vettelin suoritus hylättiin – Lewis Hamilton nousi kakkossijalle Unkarissa

Vettelin auton tankista löytyi kisan jälkeen liian vähän polttoainetta. Hamiltonin johto MM-sarjassa Max Verstappeniin on kahdeksan pistettä, kun kausi on puolivälissä.

Bottas arvioi väärin ja nousi syntipukiksi – asema Mercedeksellä pohdinnassa tulevina viikkoina

Valtteri Bottaksen virhe aiheutti joukkokolarin Unkarin kisan alussa. Kimi Räikkösen haaveet pistesijasta karisivat tallin virheeseen.

Mercedes teki käsittämättömän taktisen mokan, Ocon ajoi yllätysvoittoon Unkarissa

Valtteri Bottas aiheutti kolarin formula ykkösten Unkarin osakilpailun ensimmäisellä kierroksella.

Emma Kimiläinen nousi viime hetkillä kuudenneksi Hungaroringillä

Emma Kimiläinen on sarjan kokonaispisteissä nyt viidentenä.

Mercedes "juonitteli" eturivin paikat – Räikkönen 13:s Unkarin aika-ajoissa

Lewis Hamilton kaasutteli paalupaikalle formula ykkösten Unkarin osakilpailun aika-ajossa. Valtteri Bottas otti kakkospaikan. Aika-ajojen ratkaisuhetket toivat draamaa ja kuumensivat tunteita.

”Huolettaako lapsiin kohdistuva seksuaalipropaganda?” – Orbánin emojikampanja vihjaa unkarilaisille, mitä mieltä olla homoja syrjivästä laista

Unkarin hallitus hakee kansalta lisätukea laille, joka on laajasti tuomittu homovastaiseksi. Johdatteleva kansanäänestys ja emojeilla ryyditetty mielipidekysely ovat pääministeri Orbánin keinoja aktivoida kannattajiaan ennen vaaleja.

Suomalaiset mepit tukistaisivat Puolaa ja Unkaria oikeusvaltiorikkomuksista – SDP:n Heinäluoma: Sääntöjen rikkojat pitäisi voida erottaa klubista

Unkarin ja Puolan oikeusvaltiorikkomukset herättävät ärtymystä Euroopan parlamentissa. Ville Niinistö (vihr.) ja Mauri Pekkarinen (kesk.) luottavat rahahanojen sulku-uhkaan. Eero Heinäluoma (sd) uhkaisi Puolaa ja Unkaria myös EU:sta erottamisella.

”Puolaan ja Unkariin ei pitäisi laittaa yhtään EU-rahaa” – yliopistonlehtori pitää yhteisten pelisääntöjen rikkomista vakavana

Euroopan unionin keinot puuttua jäsenmaiden väärinkäytöksiin ovat todellisuudessa vähäiset. Sen vuoksi Puolan ja Unkarin oikeusvaltiorikkomuksia ei ole saatu kuriin.

Unkarin pääkaupungissa tuhannet marssivat seksuaalivähemmistöjen aseman heikentämistä vastaan

Unkari kielsi hiljattain seksuaalivähemmistöistä kertomisen esimerkiksi koulukirjoissa. Asia määriteltiin uudessa laissa, jota kutsutaan lastensuojelulaiksi.

Yle Unkarissa: Kristóf, 18, kärsii maansa homovastaisesta politiikasta ja unelmoi opiskelusta Suomessa – “Tulevaisuutemme otetaan meiltä pois”

Budapestissa järjestetään tänään Pride-marssi, johon odotetaan kymmeniä tuhansia osallistujia. Kulkue on nyt entistäkin poliittisempi, sillä marssijat vastustavat Unkarin hallituksen uusia, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä rajoittavia lakeja.

Pääministeri Orbán: Unkari järjestää kansanäänestyksen EU:n vastustamasta laista

Euroopan unioni on vaatinut Unkaria kumoamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjivän lain. Viime viikolla EU-komissio aloitti rikkosmenettelyn maata vastaan.

Selvitys: Unkari ja yhdeksän muuta maata vakoilleet kansalaisiaan israelilaisyrityksen haittaohjelmalla – "tarkkailulistalla" jopa tuhansia henkilöitä

Kansainvälisen toimittajaryhmän selvitys antaa viitteitä, että useat valtiot ovat käyttäneet terrorismintorjuntaan tarkoitettua vakoiluohjelmaa kansalaistensa tarkkailemiseen. Hakkeroinnin uhreiksi epäillään joutuneen muun muassa toimittajia ja ihmisoikeusaktivisteja.

Emma Kimiläinen jäi niukasti kärkikolmikosta Silverstonessa – sarja jatkuu heinäkuun lopulla Unkarissa

Kilpailun voitti perjantain aika-ajon nopein Alice Powell ennen aika-ajosijoituksensa uusineita Fabienne Wohlwendiä ja Jamie Chadwickiä.

Susijengi kukisti Unkarin – Elias Valtonen Suomen tehokkain pelaaja

Suomen apuvalmentaja Hanno Möttölän mukaan Susijengi sai Unkari-ottelussa onnistumisia laajalla rintamalla.

Interille mielekäs tasuri, Honka nyhjäsi färsaarelaisten kanssa – "Olimme valitettavan tehottomia maalipaikoissa"

Suomalaisjoukkueille ei herunut voittoja Euroopan konferenssiliigan karsintojen ensimmäisistä peleistä.

EU vaatii Unkaria kumoamaan "häpeällisen" lain, joka kieltää homoseksuaalisuudesta kertomisen nuorille: komissio uhkaa Unkaria sanktioilla

Unkarin uusi laki käytännössä kieltää homoseksuaalisuudesta kertomisen kouluissa. EU uhkaa Unkaria sanktioilla, jos maa ei peru lakia.

Tshekki yllätysvoittoon EM-kisoissa! Hollannin punainen kortti käsivirheestä oli käännekohta – hämmentävä tilasto sai jatkoa

Tshekki voitti Hollannin 2–0 EM-kisojen neljännesvälierissä. Ottelun voimasuhteet muuttuivat, kun Hollannin Matthijs de Ligt sai punaisen kertoin, kun hän käsivirheellään esti Tshekin maalipaikan.

Pariisin Pride-kulkueessa marssi 30 000 osallistujaa – Unkarin vähemmistöjen asema oli esillä marssissa

Kulkueessa otettiin voimakkaasti kantaa Unkarin tuoreeseen linjaukseen vähemmistöjen aseman heikentämisestä. Marssijat muun muassa huusivat iskulauseita, joissa vaadittiin puolustamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia.

Pääministeri Marin EU-huippukokouksessa: Keskustelu Unkarin tilanteesta oli vaikea

Unkarin vähemmistöjä syrjivä politiikka on herättänyt keskustelua Brysselin huippukokouksessa.

Eurooppa-kirje: Metsäpolitiikassa muhii lihava riita – ovatko EU:n ilmastotavoitteet uhka vai mahdollisuus Suomen metsätaloudelle?

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen. Linkki löytyy jutun lopusta. Tällä kertaa Brysselistä kirjoittaa Svenska Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

Saksan ja Ranskan ehdotus EU:n ja Venäjän huippukokouksesta ei saanut kannatusta – Unkarin vähemmistöjä syrjivä laki herätti tunteita Brysselissä

Unkarin pääministeri Viktor Orban ei aio vetää lakia takaisin. Johtajat 17 jäsenvaltiosta ovat allekirjoittaneet kirjeen, jossa ilmaistaan huoli "perusoikeuksien uhkaamisesta".

Puhuiko sponsorien sana sateenkaaristadionin EM-kisapannassa? Saksalaisministeriltä kovaa ryöpytystä – suomalaistutkija spekuloi samalla aiheella

Jalkapallon valtarakenteita tutkinut mediakulttuurin dosentti Sami Kolamo pitää erikoisena Euroopan jalkapalloliiton Uefan toimintaa. Uefa kielsi valaisemasta Münchenin EM-kisastadionia sateenkaaren väreillä.

Uefa-pomo vastasi saksalaisten kritiikkiin sateenkaaristadionin EM-kisapannasta: “Emme halua, että meitä käytetään populistisiin toimiin”

Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferinin mukaan urheilujärjestöjä käytetään liian usein väärin omiin tarkoituksiin.

Matti Mörttisen kolumni: Urheilu pois politiikasta

On ehkä naiivia sanoa politiikan olevan yhteisten asioiden yhteistä hoitamista. Se on myös kovaa kilpailua. Mutta ei sen aina tarvitsisi olla jatkuvaa pudotuspeliä, jona se näyttäytyy somen ja identiteettien aikana, kirjoittaa Mörttinen.

Uefa kielsi valaisemasta Münchenin EM-stadionia sateenkaaren värein

Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) on kieltänyt Müncheniä valaisemasta EM-jalkapallon peliareenaa sateenkaaren värein.

Sateenkaariväki ajautuu Unkarissa yhä ahtaammalle – Protesteihin osallistunut Katja Rauhala: "Ihmiset jäävät täällä ihan tyhjän päälle"

Unkarin parlamentti hyväksyi viime viikolla homoseksuaalisuuden "mainostamisen" alaikäisille kieltävän lain. Maassa asuva Katja Rauhala kuvailee sateenkaariyhteisön tilannetta turvattomaksi.

Uefa tutki Saksan tähtimaalivahdin sateenkaaren värisen kapteeninnauhan käyttöä – Saksan maajoukkueen mukaan ele tulkittiin hyväksi

Manuel Neuer on käyttänyt EM-kisojen otteluissa sateenkaaren väristä kapteeninnauhaa. Uefa tutkii, ovatko Saksan jalkapalloliitto ja Neuer rikkoneet sääntöjä. Uefan sääntöjen mukaan poliittiset eleet otteluissa ovat kiellettyjä.

Münchenin kaupunginvaltuusto haluaa valaista EM-kisastadionin sateenkaariväreillä – syynä on Unkarin uusi laki, joka kieltää homoseksuaalisuuden mainostamisen

Münchenin kaupunginvaltuusto on pyytänyt pormestaria Dieter Reiteriä vaikuttamaan Euroopan jalkapalloliitto Uefaan, jotta Saksan ja Unkarin pelissä nähdään sateenkaarivärit keskiviikkona.

Maailmanmestari Ranska jäi tasapeliin Budapestissa! Unkarin maalijuhlissa toimittajan tavaratkin lensivät – professori löi pöytään yllätyksen tiivistävän tilaston

Unkari onnistui pitämään Ranskan tähdet sen verran kurissa, että Ranska joutui tyytymään tasapeliin. Ranska pääsi ottelussa useaan kertaan hyville maalintekopaikoille, mutta viimeistely onnistui vain kerran.

Huomasitko tämän? Saksan Rüdiger näytti puraisevan Ranskan tähteä – "On vaikea todistaa, että hän upotti hampaansa Pogban selkään"

Saksan ja Ranskan välisessä F-lohkon kamppailussa nähtiin avauspuoliajalla erikoinen tilanne. Televisiokuvien perusteella Saksan Antonio Rüdiger näykkäisi Ranskan Paul Pogbaa selästä.

EU:n tasa-arvokomissaari: Unkarille voi koitua taloudellisia sanktioita kiistellyn lain myötä

Unkarin parlamentti hyväksyi tiistaina lain, joka kieltää homoseksuaalisuutta "mainostavan" materiaalin levittämisen alaikäisille. EU:n tasa-arvokomissaariin mukaan EU voi asettaa jäsenmailleen sanktioita, jos jäsenvaltio ei noudata unionin yhteisiä periaatteita.

Katso Cristiano Ronaldon historiallinen maali! Kerran pallon yleisömereen potkaissut supertähti osui pelin lopussa kahdesti

Portugalin supertähti Cristiano Ronaldo nousi yksin EM-kisojen kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen. Avauspuoliajalla Ronaldo epäonnistui avopaikassa, mutta toisen puolikkaan lopussa tehtiin historiaa. Portugali voitti Unkarin 3–0 (0–0).

Tuhannet osoittivat Unkarissa mieltään homoseksuaalisuuden mainostamisen kieltävää lakia vastaan – lain uskotaan saavan parlamentin hyväksynnän tiistaina

Yli 5 000 ihmistä kokoontui Budapestiin parlamentin edustalle vastustamaan pääministeripuolue Fideszin puuhailemaa lakia. "Tämän kaltainen säälimätön ihmisiä sokaiseva propaganda on jokseenkin äärimmäistä," kertoo mielenosoitukseen osallistunut.

Kiinalaisyliopistoa vastustaneelle protestiliikkeelle erävoitto Unkarissa – hallitus laittaa hankkeen toistaiseksi jäihin

Asiantuntija arvioi, että Orbánin hallitus pelästyi havaittuaan, kuinka paljon yliopiston vastustus sai ihmisiä liikkeelle. Unkarissa järjestetään parlamenttivaalit ensi vuonna.

Martti Puumalainen taisteli 7:nneksi judon MM-kilpailuissa

Judon suomalaishuippu Martti Puumalainen on sijoittunut Budapestin MM-kilpailuissa komeasti seitsemänneksi.

Harvinaisen pitkään Saksaa valmentanut Joachim Löw jättää jäähyväiset pahimmassa mahdollisessa paikassa – F-lohkossa on älyttömän kova taso

Unkarin arpaonnea ei käy kateeksi. Samassa lohkossa pelaavat edellisten kisojen finalistit Ranska ja Portugali sekä jalkapallon suurmaa Saksa.

Tuhannet unkarilaiset protestoivat Budapestiin suunniteltua kiinalaista yliopistoa vastaan

Shanghaissa pääpaikkaansa pitävän Fudanin yliopiston ensimmäistä eurooppalaista toimipaikkaa suunnitellaan rakennettavaksi Budapestiin.

Budapest antaa kaduille uusia nimiä Orbánin ja Kiinan kiusaksi – Vapaan Hongkongin tie, Dalai laman tie...

Budapestin pormestari valmistautuu uusien kadunnimien avulla haastamaan Victor Orbánin ensi vuoden vaaleissa.

Ari-Pekka Liukkonen ui Euroopan mestariksi, Ida Hulkko kauhoi hopeaa! Unohtumaton ilta sai suomalaisuimarit herkistymään

Suomen mitalitili aukesi pitkän radan EM-uintien päätöspäivänä. Ari-Pekka Liukkonen hurjasteli EM-kultaa 50 metrin vapaauinnissa, ja hetkeä myöhemmin Ida Hulkko otti hopeaa 50 metrin rintauinnissa.

Katso tallenne: Hulkko alkuerien kolmas, Liukkonen kuudes EM-uinneissa

Ida Hulkko ja Ari-Pekka Liukkonen etenivät vakuuttavasti välieriin Budapestin EM-kisoissa. Myös Veera Kivirinta jatkaa välieriin.

Fanny Teijonsalo ui uudella ennätyksellään EM-välieriin – "Lopussa löytyi sopivasti kiukkua"

Fanny Teijonsalo oli mainiossa vireessä 100 metrin vapaauinnin alkuerissä Budapestin EM-kilpailuissa. Teijonsalo ui erävoittoon, uuden ennätyksensä ja välieriin. EM-kisoja voi seurata Ylen kanavilla suorina lähetyksinä sunnuntaihin asti.

Katso tallenne: EM-uintien ilta huipentui Mattssonin finaalikamppailuun

Uinnin EM-kisojen torstain iltasessio on käynnissä. Budapestin illan mielenkiintoisin suomalaislaji oli 200 metrin rintauinti, jonka finaalissa Matti Mattsson ui neljänneksi.

Jallow'n vauhti riitti EM-finaaliin, Ida Hulkko kauhoi uuden Suomen ennätyksen

Mimosa Jallow ui oman eränsä kolmanneksi ja saalisti finaalipaikan keskiviikolle. Ida Hulkko paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä 15 sadasosalla.

Fanny Teijonsalo ja Matti Mattsson jälleen Suomen ennätyksiin!

Teijonsalo paranteli aamulla uimaansa Suomen ennätystä viidellä sadasosalla. Matti Mattson painoi rintauinnin uuden Suomen ennätyksen alle minuuttiin.

Katso tallenne: Teijonsalo ja Mattsson uivat Suomen ennätykset

Fanny Teijonsalo ja Matti Mattsson parantelivat uinnin Suomen ennätyksiä Budapestin EM-kisoissa. Katso lähetyksen tallenne pääkuvaa klikkaamalla.

Katso tallenne: Suomalaisuimarit hyppäsivät EM-altaaseen

Uinnin pitkän radan EM-kilpailut alkoivat Budapestissä. Katso tallenne maanantaiaamun alkueristä kuvaa klikkaamalla.

Budapestiin halutaan perustaa suuri kiinalainen yliopisto – "gigayliopisto" on herättänyt vastustusta paikallisissa

Paikalliset vastustavat Fudanin yliopiston rakentamista kiinalaisvoimin ja Kiinan myöntämällä lainalla. Arvostelijoiden mukaan pääministeri Orbanin Unkarista on muodostunut Kiinan sillanpääasema EU:n ja Naton sisälle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle