Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Alle 60-vuotiaiden ei kannattaisi runoja kirjoittaa"

Runoilija Risto Ahti teki otsikossa mainitun johtopäätöksen toimiessaan 60 vuotta täyttäneille suunnatun runokilpailun raadin puheenjohtajana. Runokilpailuun tulvi kypsiä runoja.

Uusi kirjoituskilpailu etsii ikäihmisten runoja

Hyvän iän hyväksi -kirjoituskilpailu on avoin 60 vuotta täyttäneille kirjoittajille. Tänä vuonna kilpailu keskittyy runouteen.

Tanssiva karhu -palkinnolla halutaan nostaa esiin myös syrjään jääneitä tekijöitä

Yleisradion Tanssiva karhu -runopalkinnon ehdokkaiden joukossa on myös yllätysnimiä. Arvostusta nauttivien naisrunoilijoiden, Helena Sinervon, Juuli Niemen ja Angeta Enckellin, lisäksi palkintoa tavoittelevat Hannu Kankaanpää ja esikoisrunoilija Juho Nieminen.

Tanssiva karhu -palkintoehdokkaat on valittu

Yleisradion runopalkinnosta kilpailee viisi viime vuonna julkaistua teosta.

Runomaraton hiljeni Tabermannin muistoksi

Lahden tämänvuotisen runomaratonin voitto meni teknikko ja toimittaja Mikko Turtiaiselle Nastolasta. Kilpailun nimi on Runoa ja ruisleipää. Kilpailuun tuli 2 000 runoa.

Tampere täyttyy runoista viikon ajaksi

Tänään alkava Runokaupunki -tapahtuma tarjoaa sekä tunnetujen runoilijoiden esityksiä että uusia avauksia esimerkiksi Twitter -runouden muodossa.

Runoilija paljastaa yleisölle sisimpänsä

Lavarunouden SM-kisan Runopuulaakin ennakkoilmoittautumiset ovat jo alkaneet, mutta mukaan sopii vielä. Sanataiteilija Lealiisa Kantolan mukaan runotapahtumaan lähtemisen kynnys voi olla korkea, mutta ehdottomasti ylittämisen arvoinen.

Risto Ahti: Puutarhajuhlat vanhassa piispan huvilassa (kanssapuheita)

”Jos ihminen tajuaisi olevansa onnellinen, heti olisi onnellinen.” Tämä ajatus toistuu kirjailija Risto Ahdin teoksessa. Kun se on näin yksinkertaista, niin miksi se on niin vaikeaa, Ahti pohtii hyvinkin velmuissa kirjoituksissaan. Ilon anarkistina Ahti kehottaa meitä ilon kaaokseen myös tässä kirjassaan.

Opetusministeriö myönsi taitelijaeläkkeitä

Opetusministeriö on myöntänyt taiteilijaeläkkeen kolmelle itäsuomalaiselle taiteilijalle. Taiteilijaeläkkeen saivat juukalainen kirjailija Heikki Turunen, joensuulainen taidegraafikko Anu Torikka sekä varkautelainen Pasi Immonen elokuvataiteen alalta.

Anja Päivärinnalle taiteilijaeläke

Valtio on myöntänyt 45 uutta taitelijaeläkettä. Hakijoita oli yli 500. Satakunnasta taiteilijaeläke myönnettiin porilaiselle näyttelijä Anja Päivärinnalle.

Valtio myönsi 45 uutta taitelijaeläkettä

Opetusministeriö on myöntänyt eri taiteenalojen edustajille 25 täyttä taitelijaeläkettä ja 20 osaeläkettä tai sen korotusta. Hakijoita oli 507. Heistä myönteisen päätöksen saivat muun muassa kirjailija Pentti Kirstilä, kuvataiteilija Inari Krohn ja laulaja Viktor Klimenko.

Turuselle ja Torikalle taiteilijaeläke

Opetusministeriö on myöntänyt taiteilijaeläkkeen kolmelle itäsuomalaiselle taiteilijalle. Taiteilijaeläkkeen saivat juukalainen kirjailija Heikki Turunen, joensuulainen taidegraafikko Anu Torikka sekä varkautelainen Pasi Immonen elokuvataiteen alalta.

Kirja A&Ö: Vänrikki Stoolin tarinat

Runebergin klassikon sankareita ovat rivisotilaat

Nalle Puhin suomentajasta taiteilijaprofessori

Taiteen keskustoimikunta on nimittänyt kolme uutta taiteilijaprofessoria. Uudet taiteilijaprofessorit ovat suomentaja Kersti Juva, arkkitehti Olavi Koponen ja koreografi Kenneth Kvarnström.