Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Norwegian lopettaa pitkät lennot – neuvottelut valtion mukaantulosta aloitettu uudestaan

Yhtiö yrittää uudelleenjärjestellä liiketoimintansa selvitäkseen koronakriisistä.

Kisapuiston stadion kypsyy vähitellen päätettäväksi

Lahden konserni- ja tilajaosto kaipaa täsmennystä liiketoimintasuunnitelmaan – ulkopuolista rahaa pitäisi saada kasaan kolme miljoonaa euroa

Premium Board uudisti johtoaan – suunnitelmissa miljoonaluokan investointi

Juankoskelaisen Premium Boardin toimitusjohtajana on aloittanut lontoolainen investointipankkiiri. Varatoimitusjohtaja Krister Björkqvistin mukaan Val Samoriz on poistunut kuvioista ja yhtiölle tehdään nyt uusi liiketoimintasuunnitelma.

Cirkon pomo ei hätkähdä talousvaikeuksia: "Tämä on pitkän matkan juoksua"

Helsingissä sijaitsevan Uuden sirkuksen keskuksen Cirkon talous on kuralla, mutta se ei hidasta talon tuoreen johtajan suunnitelmia.

MMM myönsi lisärahaa EU-maataloustukiin - Lappiin kaksi miljoonaa

Tukipäätökset ovat valmiit 17.6 mennessä.

Poliisi ei ollut tyytyväinen taskulamppuunsa – pyörittää nyt miljoonabisnestä

Yritys syntyy usein omasta tarpeesta. Näin kävi myös Valostore-liikkeen osaomistaja Henry Aulakoskelle, joka aiemmassa poliisin työssään kaipasi parempia käsivalaisimia. Nyt nuoren yrittäjän käsissä on vauhdikkaasti kasvava ja tulosta takova miljoonayritys.

Uusia menestystarinoita korvakuumemittarin ja pakastekuivauksen rinnalle – opiskelijat kaupallistavat NASA:n ylijäämäkeksintöjä

Maailmanlaajuinen Space Race -kilpailu etsii uusia käyttökohteita avaruustutkimuskeskus NASA:n ylijäämäkeksinnöille. Jyväskyläiset opiskelijat tavoittelevat 1,2 miljoonan euron palkintoa muun muassa systeemillä, jolla voisi mallintaa itsensä pelihahmoksi.

Forssan Ohjaamo haastaa yritykset luomaan kesätyöpaikkoja

Haasteeseen hyväksytään kaksi viikkoa kestävät työrupeamat. Tahollaan uusia kesätyömuotoja on kehittänyt kaupunki.

Hierojia ja personal trainereita on liikaa

Uusi yrittäjä jää ilman starttirahaa, jos samalla alalla on jo valmiiksi paljon yrityksiä tai ne kannattavat huonosti.

Forssa kannustaa nuoria ryhtymään kesäyrittäjiksi

Forssa lupaa tukea itsensä kesän ajaksi työllistäviä nuoria rahasummalla sekä auttaa liiketoimintasuunnitelman teossa.

World Bank lowers nickel price projection, Terrafame sticks to optimistic forecast

The state-owned company Terrafame, which now owns and operates Talvivaara’s mining operations in Sotkamo, eastern Finland, says it’s sticking to optimistic price forecasts for its business and financial planning. The World Bank however, has forecast a 15-percent drop in market prices for nickel, one of the mine’s main outputs.

Valtion Talvivaara-bisneksen pohjana ollut nikkelin hintaennuste romahti

Valtion Terrafame-yhtiön liiketoimintasuunnitelman lähtökohtana ollut nikkelin hintaennuste on romahtanut peräti 15 prosenttia. Yhtiö sanoo pitävänsä suunnitelmansa ennallaan. Talvivaara-analyytikko pitää yhtiön selityksiä “hölynpölynä”.

Metsä väistyy Kymi Ringin tieltä – moottoriratahankkeen hakkuut alkavat

Iittiin suunnitellun moottoriradan alueella aloitetaan tänään hakkuut. Hankkeen rahoituksesta pyritään saamaan varmuus, jotta varsinaiset rakennustyöt pääsisivät alkamaan.

Kymi Ringin sijoittajaneuvottelut vielä edessä: "On liioittelua sanoa, että rahoitus on täysin auki"

Ajokoulutus- ja moottoriurheilukeskus Kymi Ringin rahoitusneuvottelut sijoittajien kanssa eivät ole vielä toden teolla alkaneet. Ensin odotetaan alueen asemakaavan saavan lainvoiman. Myös muun muassa liiketoimintasuunnitelma ja sijoittajamuistio ovat tekeillä.

Sulzer Pumps sulkee valimonsa Kotkassa – lähes 200 menettää työnsä

Kotkan Karhulassa toimiva Sulzer Pumpsin valimo ajetaan alas. Suurin osa työntekijöistä irtisanotaan.

Näkökulma: Kauneusvirheitä Sipilän hallituksen liiketoimintasuunnitelmassa

Liikkeenjohtajien tuomisessa hallitukseen on paljon hyviä puolia. Bisnesministerien sidonnaisuuksista jää kuitenkin ikävä sivumaku, kirjoittaa Ylen taloustoimituksen esimies Antti Oksanen.

Myllykosken bioetanolitehdas löysi uuden raaka-aineen – 300 sopimusta koossa

Jyvien kuoriainetta aiotaan hyödyntää Myllykosken bioetanolitehtaan raaka-aineena. Lähialueen viljelijöiden kiinnostus on ollut ennakoitua vaisumpaa.

Helsingiltä vihreää valoa basaarille – mallia esitetään Kööpenhaminasta

Helsingin tukkutori kuitenkin painottaa, että ennen basaarin avaamista sille tulisi tehdä markkinatutkimus ja liiketoimintasuunnitelma. Lisäksi basaari tulisi tukkutorin mielestä toteuttaa mieluummin yksityisin voimin.

Apteekit ovat kehittäneet huikeat tulot sivubisneksillä

Apteekkien yhteydessä toimii yhä useammin osakeyhtiöitä.

Rovaniemi alkaa suunnitella omaa valokuituyhtiötä

Napapiirin Energia ja Vesi Oy alkaa suunnitella uutta tietoliikenneyhtiötä Rovaniemelle. Yhtiön tarkoituksena on rakentaa nopeita laajakaistayhteyksiä kaupungin vanhoille kerrostalo- ja omakotitaloalueille. Aikaisemmista suunnitelmista poiketen uusi yhtiö ei kuitenkaan ole NEVEn tytäryhtiö vaan itsenäinen yhtiö kaupunkikonsernissa.

Kaupunki kyllästyi valokuituvitkutteluun – perustamassa oman laajakaistayhtiön

Rovaniemen kaupunki on perustamassa laajakaistayhtiön Napapiirin energia ja vesi oy:n tytäryhtiöksi. Yhtiö aiotaan perustaa, koska yksikään operaattori ei ole kiinnostunut rakentamaan nopeita kiinteitä yhteyksiä eli käytännössä valokuitua muualle kuin uusille asuinalueille.

Terrafamen Ratia: Kassavirtapositiivisuus 2017–2018 vuodenvaihteessa

Terrafamen valtiolta toiminnan käynnistämiseen saamat noin 200 miljoonaa euroa riittävät ensi vuoden loppupuolelle.

Aiotko yrittäjäksi? Malta hetki ja hio suunnitelmia, neuvoo yrittäjäjärjestö

Pääkaupunkiseudun Yrittäjien mukaan starttirahaa kaipaavien, pientä yritystä suunnittelevien kannattaa nyt vetää henkeä ja odottaa mahdollisia lisärahoja hallitukselta. Hallitus on patistanut työttömiä ja irtisanottuja yrittäjiksi, mutta starttirahat ovat toistaiseksi loppu.

Vain mestaruus ja miljoona euroa puuttuu – Mikkelin Jukureiden liigahakemus odottaa valmiina

Pystyykö 55 000 asukkaan Mikkeli ja 150 000 asukkaan Etelä-Savo tuottamaan kiekkojoukkueen, jolla voisi kamppailla uskottavasti Suomen kovimmassa palloilusarjassa?

Huippuvalmentaja: Munaaminen kehittää

Jyväskyläläinen Ulla Luukas on valittu maailman innovatiivisimpien johtajien joukkoon. Hän korostaa yrittäjyydessä yhdessätekemistä, tiimityötaitoja ja painottaa, että epäonnistumisen pitäisi olla sallittua.

Ohjaus auttaa yrittäjäksi haluavaa – valtaosa yrityksistä jää henkiin

Kokkolalainen kukkakauppias Mari Havia on yksi uusyrityskeskuksen neuvoista hyötyneistä. Liiketoimintasuunnitelma antoi floristille vahvan pohjan heittäytyä yrittäjäksi pari vuotta sitten. Uusyrityskeskuksissa tehdyt liiketoimintasuunnitelmat torppaavat elinkelvottomat yritykset usein jo ennen niiden perustamista. Keski-Pohjanmaalla uusyrityskeskuksen kautta perustetuista yrityksistä vain aniharva lopettaa toimintansa viiden ensimmäisen vuoden aikana.

Imatralle haetaan kalaravintolayrittäjää

Ukonniemeen on rakenteilla kalalampi. Kalateeman ympärille houkutellaan erityisesti venäläisasiakkaita.

Arktista öljyntorjuntakalustoa olisi hyvä testata Kemissä

Suomi haluaa perustaa Perämeren rannikolle arktisen merenkulun osaamiskeskuksen, jonka testaus- ja koulutusyksikkö sijoitettaisiin Kemiin. Perämeren jääolot ja saavutettavuus muodostavat yhdistelmän, jonkalaista ei juuri muualta maailmasta löydy.

Arktisen merenkulun osaamiskeskusta esitetään Perämeren rannikolle

Kansainvälistä arktisen merenkulun testaus-, harjoitus- ja koulutuskeskusta suunnitellaan Perämeren rannikolle. Suunnitteluvaiheen toteuttajiksi esitetään Kemin, Oulun ja Porin kaupunkeja, kertoo Liikenne- ja viestintäministeriö.

Yhdessä neulominen innostaa ja rentouttaa - lankakauppias nauttii vieraistaan Tampereella

Tamperelaisessa lankakauppa Kerässä kokoontuu joka lauantai joukko neulomisen ystäviä. Kerän omistava Jonna Hietala sanoo, että yhteisölliset tapaamiset ovat suurin syy siihen, miksi hän halusi perustaa lankakaupan.

Mikkelin kehitysyhtiöt yhteen – edessä uudistuksia ja jopa uusi nimi

Mikkelin kehittäminen on ensi vuodesta alkaen yhden yhtiön käsissä. Tavoitteena on, että fuusioituneen yhtiön toiminta käynnistyy toukokuussa 2015.

Tutkimusjohtaja: Julkista tukea tarvitaan yrityksissä muuhunkin kuin teknologian kehittämiseen

Tutkimusjohtaja Markku Virtanen Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksesta Mikkelistä peräänkuuluttaa julkista tukea pk-yritysten liiketoimintasuunnitelmien ja markkinoinnin hiomiseen.

Uimarit talkootöissä Kirjurin silloilla – laskevat kävijämääriä

Porin seudun kehittämisyhtiö Prizztech järjestää Kirjurinluodon silloilla kävijöiden laskennan. Tarkoitus on selvittää, paljonko Kirjurissa on kävijöitä.

"Pumppuvoimala ei uhkaa Kilpisjärveä"

Enontekiölle suunniteltu Suomen ensimmäinen pumppuvoimala ei uhkaa Kilpisjärven vesitaloutta tai ekosysteemiä, sanoo Enontekiön kunnanjohtaja Mikko Kärnä.

Alpakanvilla kiertyy kerälle uudessa kehräämössä Salossa

Alpakkatilan emäntä tilasi kehruukoneet Kanadasta. Romanttinen elämäntapa on tarkoitus kääntää tuottavaksi bisnekseksi.

Aloittava yrittäjä tuuliajoilla

Franchising tarjoillaan helppona tapana aloittaa yrittäjyys.

Biokaasulaitosten rakentaminen Parikkalaan voisi alkaa keväällä 2015

Parikkalaan suunniteltujen biokaasulaitosten rakentaminen voisi alkaa keväällä 2015, jos kaikki suunnitelmat saadaan valmiiksi tänä vuonna. Laitosten yhteiskustannusarvio on 2,3 miljoonaa euroa.

"Me Liigassa pelätään, että sinne tulee jengi, jolla on laskut maksamatta"

Liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto ja kiekkopersoona Juhani Tamminen kävivät kiivaan keskustelun A-studiossa liiganoususta, joka tapahtui tällä kertaa kulisseissa.

Perunankuoretkin voivat olla kaukolämmön lähde

Parikkalan kunta tutkii parhaillaan, mistä polttoaineista kunta voisi alkaa tuottaa kaukolämpöä. Polttoaineita käytetään kuntaan suunniteltavassa biokaasulaitoksessa.

Viitasaari vie painostuksen poliisitutkintaan

Viitasaarella jaettiin viime viikolla kaupungin johtoa ja kehittämisyhtiötä arvostelevia lehtisiä. Kaupunki pitää lehtisen väitteitä niin rajuina, että se vie asian poliisitutkintaan.

Naisyrittäjä kohtaa edelleen tytöttelyä

Kaksi menestynyttä yrittäjää kertoo, kuinka varsinkin uran alkuvaiheessa kohtelu asiakkaiden ja virkamiesten kanssa oli välillä hyvin alentavaa. Nyt naiset haluavat olla tukena aloitteleville naisyrittäjille.

Sulkavalle perustetaan yrittäjyyslukio

Yrittäjyyslukiossa opitaan esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman tekeminen. Yrityshautomossa opiskelija saa palautetta ideoistaan.

Police Board: Radio cash appeal impossible in Finland

Radio Helsinki’s plan to ask listeners to pay a monthly subscription may be impossible to realise under Finnish law. The station would need a license to collect money, but as a private, profit-making company it cannot receive one.

Yrittäjäksi mielivän maahanmuuttajan tie on suomalaista kuoppaisempi

Maahanmuuttaja voi törmätä ensimmäiseksi kieliongelmiin. Suomalais-thaimaalainen pariskunta turvautui ratkaisuun, jossa mies perusti kaupan, mutta sitä pitää Thaimaasta Suomeen muuttanut vaimo.

Yksinyrittäjä - pidä huolta hyvinvoinnistasi

Pitkät työpäivät, huoli omasta yrityksestä ja toiminnan kannattavuudesta ovat yksinyrittäjän arkea. Usein kuitenkin käy niin, että yrittäjä unohtaa pitää huolta itsestään. Työterveyslaitoksen kehittämispäällikkö Helena Palmgrenin mukaan valitettavan moni yksinyrittäjistä säästää esimerkiksi terveydenhuoltopalveluista tai eläkemaksuista.

Hotelli Petäystä odottavat muutoksen tuulet - jälleen kerran

Monimuotoisuus on valttia myös hotellibisneksessä. Näin on huomattu myös Hattulassa, missä pelkkä kaunis ympäristö ei ole enää aikoihin riittänyt tuomaan tarpeeksi asiakkaita Petäykseen. Vastikään täydellisen muodonmuutoksen kokenut Petäys Resort saa pian myös uuden liiketoimintasuunnitelman.

Yrittäjyyden alku on ideassa ja innostuksessa

Pahimmillaan yrityksen liiketoimintasuunnitelma luo yrittäjälle tunteen, että homma on hallussa, vaikka toiminta junnaa paikallaan. Päätökset pitää tehdä itse, eikä niitä voi ulkoistaa pakolliseen paperityöhön. Monia asioita ei voi muuttaa, mutta asenteen on oltava yrittäjällä kohdillaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle