Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvassa on Kari Hotakainen.

Keski-Pohjanmaalla järjestetään ensimmäistä kertaa kirjamessut

Tapahtumaan on ilmoittautunut 25 näytteilleasettajaa eli omakustannekirjailijoita ja valtakunnallisia kustantamoita.

Näyttelijä Greenscreenin edessä.

Kasperi Hulkkonen, 23, astuu sotilaan saappaisiin – tiedekeskus Muisti tuo tarinat jälkipolville

Sodan ja rauhan tiedekeskus Muisti avautuu ensi keväänä Mikkelin Päämajatalossa. Muistiin tulevia tarinoita on kuvattu tänä kesänä Mikkelissä.

Läheltä

Lause-Finlandia julkaistaan lauantaina – palkinnon arvo nolla euroa

Vuoden 2018 palkinnon saajan valitsee kirjailija ja toimittaja Jussi Lähde.

Pietari K. kävi täällä -esseesarjan  kuva, osa 19

Eläköön ikuisesti #Suomi100 - pakkopullaan tukehtuu mielellään

Poimi Pietari K. kävi täällä -essee ja podcast täältä

Maiva Vilkkumaa katsoo toimittajaa.

Maija Vilkkumaa: "En osannut edes unelmoida, että pääsisin kirjoittamaan musikaalia"

Modernit suffragetit valloittavat kesän radiomusikaalin!

Petri Tamminen

Petri Tamminen teki kirjan ihmisten muistoista – "Tarinoiden kautta historia menee verenkiertoon"

Petri Tamminen keräsi ihmisten tarinoita kiertämällä Suomea. Kirjailija halusi tehdä erilaisen kirjan Suomen historiasta.

Sinivalkoisia käsinkudottuja peittoja.

Sinivalkoiset peitot vauvoille – ensi vuonna syntyvät kainuulaiset saavat lahjaksi ehtaa käsityötä

Kuhmossa kokoontuu kerran kuukaudessa ryhmä kuuntelemaan novellien ilosanomaa ja samalla kutomaan tuleville kainuulaisille peittoja.

Juicen taivaallinen aulabaari

Kuunnelmakesä on Juicea, Elmoa, Minttua – muutakin kuin kuunnelmia

Kuunnelmakesä on mm. Juice, Elmo ja Minttu Mustakallio

Kari Hotakainen ja Petri Tamminen

Nykykirjailijat: Kirjailijoiden kirjailija Veijo Meri oli "häikäilemättömän hyvä"

Veijo Meri on ollut monen kirjailijan esikuva. Kirjailijat Kari Hotakainen ja Petri Tamminen arvostavat suuresti Meren tyyliä.

Pärttyli Rinne.

Lukiolaispojasta tuli kouluampuja

Pärttyli Rinne on valinnut rankan aiheen esikoisromaaniinsa, kouluampumiset.

Petri Tamminen.

"Epäonnistumisen ja armon välissä on sisu"

Petri Tammisen Meriromaani sai alkunsa parin vuoden takaisesta laivaturmasta Italian rannikolla. Costa Concordian kapteenin seikkailu liian lähellä rantaa ja laivan uppoaminen kiinnostivat Tammista. Tässä onnettomuudessa oli hänen mielestään enemmän syyllisyyttä ja epäonnistumista kuin lääkäri määrää.

Kirkas ja rohkea lause nappasi vuoden 2013 Lause-Finlandian

Viime vuonna se oli sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla. Tänä vuonna hän on toimittaja ja kirjoittaja Hanna Jensen. Nimittäin Suomen pienimmäksi kirjallisuuspalkinnoksi mainitun Lause-Finlandian voittaja.

Huumorikirjoja pöydällä

Naurava lukija paljastaa huumorikirjan

Kirjallinen huumori ja huumorikirjailijat ovat Suomessa suosittuja. Kirjapiirissä naurattivat kulttuurien eroavaisuudet, brittiläinen huumori ja itsestään huumorin tekeminen.

Sananen – Messuja ja isoja kirjoja

Kirjailija työnnetään joskus messulavalle kuin mestauslavalle. Piinaviikoilla kärsimys ja nautinto ovat lähellä toisiaan. Tässä tohinassa munat jäävät koristelematta.

Kirjailija Petri Tamminen.

Yhdeksälle kulttuurin- ja tieteentekijälle apuraha Lahdessa

Suomen Kulttuurirahasto jakoi apurahoja yhteensä 21,3 miljoonaa euroa. Apurahan saivat Lahden seudulla esimerkiksi kuvataiteilija Maria Laine ja kirjailija Petri Tamminen.

Aki Ollikainen kirjoittaa Eeva Joenpellon kirjastohuoneessa

Nälkävuosi niittää kunniaa

Aki Ollikaisen esikoisteos Nälkävuosi kahmii tunnustuksia. Se voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ja on myös Finlandia-palkintoehdokkaana. Kirjailija kertoo, että äkillisessä suosiossa on sulateltavaa.

Aku Hirviniemi Enon opetukset tv-elokuvassa.

Enon opetukset tuo ruutuun varsinaissuomalaiset maisemat

Kaksiosaisen Enon opetukset -elokuvan tapahtumat sijoittuvat Varsinais-Suomeen. Kuvauksia on tehty Mynämäellä, Turussa, Ruskolla ja Mietoisissa.

Enon opetukset avaa suomalaisen miehen sielunmaisemaa

Asikkalassa asuva kirjailija Petri Tamminen on suomalaisen miehen tuntojen tulkki. TV 1:n Kotikatsomossa esitettävässä Enon opetukset tv-draamassa katsoja pääsee kirjailijan mielestä kurkistamaan suomalaisen miehen sieluun. Elokuva perustuu Tammisen samannimiseen romaaniin.

Kirjailija Petri Tamminen sai Asikkalan kunnan myöntämän taidepalkinnon.

Petri Tamminen tärisee onnesta Asikkalassa

Kirjailija Petri Tamminen on saanut Asikkalan ensimmäisen taidepalkinnon. Tuhannen euron suuruisesta tunnustuksesta on tarkoitus tehdä perinne. ”Minä tykkään Asikkalasta ja nyt tiedän, että Asikkalakin tykkää minusta”, totesi Tamminen palkinnon saatuaan.

Lappeenrannan maakuntakirjasto

Miehiä houkutellaan tällä viikolla kirjastoon

Lappeenrannan kaupunginkirjastossa esittäytyvät tällä viikolla puukkomestari, SaiPan pelaajia ja kirjailija Petri Tamminen. Samalla vietetään pohjoismaista kirjastoviikkoa.

Yle Areena logo.

Pitääkö ujoudesta parantua?

Suomalainen perushyve ujous on muuttumassa taakaksi.

Petri Tammisen huumori on Matti Ijäksen mieleen

Petri Tammisen kirjaan perustuvassa tv-elokuvassa Enon opetukset näkyy varsinaissuomalaista pidäkkeellisyyttä, konkari-ohjaaja Matti Ijäs paljastaa hieman salaperäisesti. YLE Draama kuvasi Ijäksen johdolla elokuvaa Kaarinan Kuusistossa. Kuvauksia on tehty runsaasti myös Mynämäen seudulla.

Huh-proosalla J.H.Erkon kirjoituskilpailun voittoon

Juhani Karila on voittanut tämän vuoden J.H.Erkon kirjoituskilpailun. Tuomaristo kiittelee häntä omintakeisesta ja hengästyttävästä tyylistä.

Pirkko Heikkinen

J.H.Erkon kirjoituskilpailu on ponnahduslauta kirjailijaksi

J.H.Erkon kirjoituskilpailun voittajat julkistetaan perjantaina. Miten erottaa jyvät akanoista noin 4 500 novellinäytteen joukosta? Arvosteluraadin puheenjohtaja Pirkko Heikkinen kertoo, että suuri tekstimäärä karsintavaiheessa ei kauhistuta lukijaa.

Suomalaisen outouden lempeä tulkki - Matti Ijäs 60 vuotta

60-vuotias ohjaaja Matti Ijäs tunnetaan tragikoomisista elokuvistaan, joissa suomalaisuutta tarkastellaan hieman vinosta näkökulmasta.

Mari Mörö: Paikkaa ja mieltä

Kirjailija Mari Mörö kirjoittaa uusimmassa romaanissaan havaintojaan perheen arjesta ja laajemminkin yhteiskunnasta. Hänen mielestään vakuutusyhtiö nimeltä yhteiskunta on alkanut yskiä. Mörö niputtaa hyvinvointivaltion alasajon ja kotitalousvähennyksen toisiinsa.

Petri Tamminen: Mitä onni on

Petri Tammisen romaanissa nelikymppinen kirjailijamies lähtee kolmikymppisen kaverinsa Hannun kanssa etsimään onnea. Sitä he etsivät haastattelemalla onnellisuustutkijaa, lottovoittajaa, taiteilijoita ja etsimällä nuoruuden rakkautta.

Enon opetukset elokuvan kuvaukset

Enon opetukset taipuu elokuvaksi Mynämäellä

YLE Draama kuvaa tällä ja ensi viikolla Enon opetukset -elokuvaa Mynämäellä. Elokuva pohjautuu Turussakin asuneen kirjailijan Petri Tammisen samannimiseen romaaniin.

Kirjailija Petri Tamminen.

Mies on pihalla tuppisuuna, nainen tarinoi tuvassa

Kirjailija Petri Tamminen istutti Messilän pihamaalle puun ja pohti naisen ja miehen erilaista tapaa puhua Lahden kansainvälisessä kirjailijakokouksessa.

Yle Areena logo.

Petri Tamminen: Mitä onni on

Mitä onni on -kirja on lakonisen hauska ja velmu Tammisen aiemman tuotannon malliin. Vaikka Tamminen kirjoittaa iskeviä tiivistelmiä onnesta, hän kuvaa miehiä ja miehenä olemista.

J. H. Erkon palkinto Jouni Tikkaselle

J.H.Erkon novellipalkinnon on voittanut helsinkiläinen Jouni Tikkanen. Raati kiittää Tikkasta erityisesti varmasta ja konkreettisesta tarinankerronnasta.

Finlandia-palkintoa tavoittelee kuusi romaania

Tämän vuoden kirjallisuuden Finlandia-ehdokkaiksi on valittu kuusi teosta. Joulukuun 7. päivänä jaettavaa palkintoa tavoittelevat Kari Hotakainen, Markku Pääskynen, esikoiskirjailija Taina Sampakoski, Petri Tamminen, Kjell Westö ja Robert Åsbacka.