Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Karhu nukkuu Korkeasaaressa.

Bears doze into hibernation at Helsinki Korkeasaari Zoo

The big, brown animals usually check out until February.

Amurintiikerinpentuja eläintarhan hoitajien sylissä.

Korkeasaari aloitti suoran lähetyksen amurintiikereiden pesästä – kuukauden ikäiset pennut liikkuvat mönkien

Eläintarhan mukaan pennut olivat toivottuja myös eläintensuojelun näkökulmasta. Tavoitteena on palauttaa eläimiä luontoon.

Juuso-karhu talviunilta heränneenä.

Kuusamon suurpetokeskuksen eläimiä ei voida siirtää Korkeasaaren tai Ranuan ja Ähtärin eläintarhoihin

Eläintarhat julkaisivat asiasta yhteisen tiedotteen sen jälkeen, kun olivat selvittäneet mahdollisuutensa Kuusamon suurpetokeskuksen eläinten vastaanottamiseen.

Mursu Haminassa rannalla.

Mursua auttaneiden niskaan sataa rajuja syytöksiä – neljä eläinlääkäriä julkaisi tiedotteen tapahtumista ennen mursun kuolemaa

Turun yliopiston tutkija arvelee, että mursun kuoleman jälkeisessä someraivossa on kyse mursua laajemmasta asiasta.

Mursu veneen vieressä.

Walrus rescue attempt fails — experts seek cause of death

"The animal was already in bad condition during the day, very quiet, not moving much and breathing quite heavily," said Nina Trontti, Korkeasaari Zoo's Director of Animal Care and Conservation.

Eksynyttä mursua ei kyetty auttamaan

Patologi tutkii mursun kuolinsyytä – osa kuolleesta eläimestä päätyy näytekokoelmiin, osa saatetaan polttaa

Korkeasaareen kuljetettaessa menehtynyt mursu on toimitettu Ruokaviraston Helsingin toimipaikkaan tutkittavaksi. Mursulle tehdään ruumiinavaus huomenna torstaina.

Kymenlaaksossa jo aiemmin tavattu mursu makoili pihalla Kotkassa tiistaina. Mursu on ryöminyt pihaan 150 metrin matkan maata pitkin talon pation viereen

Helsinki zoo prepares to treat walrus in "poor condition"

Hopes that the walrus would rest and return to the open sea on its own were dashed on Tuesday afternoon, after the animal's condition worsened.

Kuvassa karhut, äiti ja tytär, jotka etsivät piilotettua ruokaa.

Korkeasaaressa tutkitaan ihmisten kykyä havaita eläinten tunnetiloja – söpöjen eläinten tunteita yritetään tulkita muita enemmän

Eläinten tunnetilojen tunnistaminen voi parantaa eläinten kohtelua. Kyky havaita eläinten tunteita vaihtelee suuresti ihmisten välillä. Syitä siihen ei ole tähän mennessä paljonkaan tutkittu.

Karhu tutkii ananasmehujäätä.

Korkeasaaren karhut iskivät hampaansa ananasmehujäähän – näin eläintarhan asukit viilentävät itseään helteillä

Jäädytetyt herkut ovat mainioita virikkeitä eläimille kuumina kesäpäivinä, eläintarhasta kerrotaan.

Siimaan sotkeutunut meriharakka.

Kalastajat jättävät siimanpätkiä rannoille, ja siitä voi seurata linnulle tuskallinen kuolema – Pieksämäellä koiranulkoiluttajan valppaus pelasti tiistaiaamuna variksen hengen

Luontoon jääneet kalastussiimat ja -koukut aiheuttavat turhaa kärsimystä vesilinnuille. Pieksämäellä pelastuslaitos leikkasi poikki siiman, joka oli kietonut linnun korkealle puuhun kiinni.

Siili makoilee mirrinminttipusikon alla.

Tutkijat löysivät Helsingin kaupunkisiileiltä antibiootille vastustuskykyisen sairaalabakteerin

Osa tutkituista siileistä kantoi tiettyä MRSA-bakteeria, joka on hyvin lähellä Pohjois-Euroopan sairaaloissa viime vuosina yleistyneitä bakteerikantoja.

Helsinkiläisessä lähiössä tammikuussa juoksennellut metsäpeura otti ensiaskeleensa takaisin luontoon

Onnellinen loppu: Helsinkiläisessä lähiössä juoksennellut metsäpeura on ottanut ensiaskeleensa takaisin luontoon

Metsäpeuran vasa pääsi kolmen muun lajiyksilön kanssa harjoittelemaan luonnossa eloa Lauhavuoren totutustarhaan. Jos kaikki sujuu hyvin, eläimet päästetään kansallispuistoon ensi kesänä.

Korkeasaaren Twitterissä 9. tammikuuta 2022 julkistama kuva eilen kiinniotetusta porosta tahi peurasta Korkeasaaren villieläinsairaalassa Helsingissä.

Mystery Helsinki runaway identified as Finnish forest reindeer

It took a week and a half to pinpoint the animal's subspecies from DNA samples.

Korkeasaaren villieläinsairaalassa toipumassa oleva peura.

Helsinkiin eksynyt sarvipää varmistui metsäpeuraksi – eläimen vointi kohentunut huomattavasti

Eläintä epäiltiin ulkomuotonsa vuoksi myös tunturipeuraksi eli poroksi. Nuori yksilö on Korkeasaaren mukaan reipastunut ja syö hyvällä ruokahalulla, joten sen selviämisen suhteen ollaan toiveikkaita.

Poroa muistuttava eläin jäällä.

DNA-testi valmistui, Helsinkiin eksynyt vasa varmistui metsäpeuraksi

Peuranvasa toipuu Korkeasaaressa. Päijänteelläkin havaittu eläin on kokenut kovia harharetkillään, mutta nyt sen toipuminen näyttää hyvältä.

Korkeasaaren villieläinsairaalassa toipumassa oleva peura.

Helsingissä hämmästyttänyt orpo urosvasa on puolivuotias ja näyttää toikkaroineen itsekseen 120 kilometrin matkan – selviytyminen ei vielä ole varmaa

Viime lauantaina eläin päätyi aidatulle alueelle Talvipuutarhaan, jossa poliisi sai sen saarrettua ja otettua kiinni. Tällä hetkellä vasa lepää Korkeasaaren Villieläinsairaalassa.

Poroa muistuttava eläin jäällä.

Helsinkiin eksyneen mysteeripeuran arvoitus sakenee – lahtelainen luontoharrastaja saattoi kuvata otuksen joulukuussa Päijänteellä

Korkeasaaren asiantuntijoiden mukaan Arto Hyttisen valokuvaamassa peuraeläimessä on paljon samaa näköä kuin Helsinkiin harhautuneessa eläimessä. Arvoituksellinen eläin liikkui jäällä Asikkalassa.

Korkeasaaren villieläinsairaalassa toipumassa oleva peura.

Helsingissä juoksennellut peura kerää nyt voimia eläinsairaalassa – dna-testin tulokset määrittävät, mitä sille sitten tapahtuu

Jos nuori hirvas osoittautuu metsäpeuraksi, se on luonnonvarainen eläin. Poro puolestaan on kotieläin.

Korkeasaaren Twitterissä 9. tammikuuta 2022 julkistama kuva eilen kiinniotetusta porosta tahi peurasta Korkeasaaren villieläinsairaalassa Helsingissä.

Helsingin kaduilla jolkotellut sarvipää selvisi kriittisestä yöstään eläinsairaalassa – poroksi arveltu eläin voikin olla peura

Poliisi otti lauantaina kiinni Helsingissä liikkuneen oletetun poron kaupunginpuutarhassa. Sarvipää kuljetettiin toipumaan Korkeasaaren villieläinsairaalaan, missä se on sunnuntaina ollut jalkeilla ja nauttinut ruokaakin.

Lux Korkeasaari -tapahtuma tuo valon eläinten keskelle

Lux Korkeasaari -tapahtuma tuo valon eläinten keskelle

Tapahtumalla kerätään varoja lumileopardien suojeluun. Valo- ja äänitaidetta yhdistelevä tapahtuma jatkuu 9. tammikuuta saakka. 

Saukko lumihangessa.

Rantavedestä kuului kimeää vinkunaa: "Siellähän olikin apua tarvitseva kaveri"

Viime viikonloppuna Maiju Hannonen oli kolaamassa jäälle luistinrataa, kun hän yllättäen joutui eläimen pelastajaksi. Kaislikossa vinkui orpo saukko.

Korkeasaari. Varis hoidossa.

Korkeasaari kaipaa ratkaisua luonnonvaraisten eläinten hoitamiseen Helsingissä – uusi lakiluonnos ei tuo olennaista korjausta nykytilanteeseen koko maassa

Uusi eläinsuojelulaki on parhaillaan lausuntokierroksella. Korkeasaaren eläintarha ja Suomen eläinlääkäriliitto toivovat selkeiden vastuiden linjaamista luonnonvaraisten eläinten hoitamiseen.

Korkeasaaren eläinlääkäri Sanna Sainmaa hoitaa siiliä avustajana Carina Wilenius.

Suomen ainoan eläinpelastusyksikön toimintaa riisutaan ja se huolettaa Korkeasaaressa: eläintarha valmis neuvottelemaan ratkaisusta tilanteeseen

Helsingin pelastuslaitos muuttaa eläinpelastusyksikön toimintaa huhtikuussa 2022. Jatkossa eläinpelastusyksikkö keskittyy tilanteisiin, joissa luonnonvarainen eläin aiheuttaa ihmisille vaaraa tai suurta haittaa. Myös puhelinneuvonta päättyy.

Korkeasaaren vesikko oksan päällä.

Korkeasaareen on kotiutunut kaksi nuorta vesikkoa Tallinnan eläintarhasta – Suomen luonnossa vesikoita ei enää ole

Korkeasaareen palannut vesikko liikkuu vikkelästi maalla ja vedessä. Vesikko on maailmanlaajuisesti äärimmäisen uhanalainen laji ja on jo hävinnyt Suomen luonnosta.

Joutsen Eläintarhanlahdessa. Helsinki.

Helsingin pelastuslaitos lopettaa eläinten pelastamiseen liittyvän puhelinneuvonnan – "Luonnossa on oma kiertokulkunsa, kaikkia ei voida auttaa"

Helsingin kaupungin pelastuslaitos aikoo lopettaa toiminnan nykyisessä muodossaan huhtikuussa 2022. Luonto- ja ympäristöyhdistykset ovat pettyneitä ja huolestuneita loukkaantuneista luonnonvaraisista eläimistä.

Kani.

Monday's papers: Vaccination certs for kids, outrage after anti-gay politician appears on TV show and dead bunnies

Papers on Monday ponder tweens' vaccine certificates, TV controversy and a mysterious rabbit plague.

Mies istuu puurakennuksen portailla sylissään iso puinen kyltti, jossa lukee tutkimusasema

Kyyn puolustaja Timo Paasikunnas oli pikkupoika, kun isä hukkui metsälampeen Evolla: "Sen jälkeen isästä ei puhuttu kotona enää koskaan" 

Tositelevisio-ohjelma Big Brotherissa kyytatuointejaan esitellyt Timo Paasikunnas puurtaa kotimaisen myrkkykäärmeen suojelemiseksi. Kipinä luonnonsuojeluun syttyi lapsuudessa Evon tutkimusasemalla, jossa perhe asui, kunnes isä hukkui tapaturmaisesti.

Hirvi kävelee tiellä

Helsingin poliisi joutui tänään lopettamaan kaksi hirveä Roihuvuoressa – eläimet päätyivät Korkeasaaren leijonien ruoaksi

Helsingin asutuskeskittymiin hirviä eksyy kesäisin keskimäärin noin kymmenen. Kokemuksesta stressaantuneet hirvieläimet eivät pärjäisi luonnossa.

Mikko Kosonen Rauhassa-sarjan kuvauksissa

Muusikot ovat kyllästyneet “jaksetaan vielä hetki” -toivotuksiin – artistien keskuudessa leviää boikottimieliala poliitikkojen vaalitilaisuuksia kohtaan

Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt. Vanha sananlasku kuvastaa muusikoiden tunnelmia tällä hetkellä. Artistit harkitsevat kieltäytyvänsä esiintymästä vaalitilaisuuksissa, koska moni kokee poliitikkojen pettäneen kulttuurialan korona-aikana.

Mikä omassa äidissä on parasta?

"Äiti on ihan paras!" – katso kuvakooste äitienpäivän tunnelmista

Kävimme kuulostelemassa tunnelmia aurinkoisessa Korkeasaaressa, missä monet lapsiperheet olivat viettämässä äitienpäivää. Korkeasaaren eläintarha on ollut auki viikon verran viiden kuukauden tauon jälkeen.

Persianlammas on Korkeasaaren uusi asukas.

Uhanalaiset persianlampaat saivat kodin kaupungin hienoimmalta rantatontilta – Korkeasaari avasi ovensa viiden kuukauden tauon jälkeen

Korkeasaaren eläintarhan ulkotilat avautuivat viiden kuukauden tauon jälkeen. Trooppiset talot pidetään toistaiseksi suljettuina. Korkeasaaren asiakasmäärää säännöstellään edelleen, ja vierailemaan pääsee ainoastaan ennakkoilmoittautumisella. 

Pyhtään lintuhoitolassa hoidetaan loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja.

Pyhtään lintuhoitola taas rahavaikeuksissa: tukieurot tippuivat entisestään ja vuokra alkoi juosta

Pyhtäällä toimivan lintuhoitolan rahoitus on pudonnut jo useana vuonna peräkkäin.

Jäänmurtaja Fennica.

Torstai 25.2.2021 (radio)

Suomen hallitus tiukentaa toimia koronaa vastaan. Helsingin seudulle tulee lisää koronarajoituksia jo ensi viikolla. Tänä talvena jo 7 jäänmurtajaa on aloittanut työt Suomessa. Korkeasaaren karhut ovat heränneet talviunilta. Sää on poutaista ja aurinkoista.

yleiskuva

Koronaryhmä sitä, tartuntatautilaki tätä ja avi tuota – Jos putosit kärryiltä, kertaa pääkaupunkiseudun rajoitukset tästä jutusta

Kertaamme keskeisimmät pääkaupunkiseudun voimassaolevat koronavirustilanteen vuoksi annetut määräykset, rajoitukset ja suositukset.

Molemmat karhut ovat leikkineet ja painineet tänään lumella, toinen nojailee puuhun, toinen kuopii lunta.

Korkeasaaren karhut heräsivät talviunilta – leikkivät ja painivat jo lumella

Tänä talvena Korkeasaaren karhut heräsivät myöhempään kuin aiempina vuosina.

kanahaukka, saalis, yle

Lintuinfluenssaa jo Korkeasaaressa asti – sairastunut kanahaukka aiheutti kaikkien villieläinsairaalan lintujen lopettamisen

Helsingin kumpulasta löytynyt lintu on toinen todettu lintuinfluenssatapaus pääkaupunkiseudulla. Myös Heinolan lintutarha tarkensi ohjeistusta.

Lumileopardi Lux.

Korona on sairastuttanut myös eläimiä lumileopardeista fretteihin – jos lemmikkikodissasi on koronaa, huomioi ainakin nämä varotoimet

Lemmikkitartuntoja on tapahtunut varsin vähän, mutta koronapotilaiden on syytä seurata oireita eläimissään.

Läheltä

Korkeasaaren eläintarhan villieläinsairaalan vuosi oli kiireinen

Jotkut lajit onnistuivat lisääntymään Korkeasaaressa ensimmäistä kertaa.

Kaksi karhua lepäilee pesäkolon oviaukolla.

Helsinki zoo bears preparing for hibernation after exceptionally long year

The two females at Korkeasaari Zoo only slept for two months during the last unusually warm winter.

Kaksi karhua lepäilee pesäkolon oviaukolla.

Torstai 26.11.2020 (radio)

Uusia koronarajoituksia. Koronapotilaiden määrä kasvaa. Alueilla matkustusohjeita. Maahanmuuttajaperheet. Korkeasaaren karhut.

Pennut ovat uskaltautuneet tassuttelemaan myös pesänsä ulkopuolelle.

Covid reduces Helsinki Zoo visits by a fifth

Coronavirus has drastically reduced visitor numbers to Helsinki’s Korkeasaari Zoo.

Pennut ovat uskaltautuneet tassuttelemaan myös pesänsä ulkopuolelle.

Korkeasaaren kävijämäärä jää koronan vuoksi odotettua pienemmäksi

Tälle vuodelle odotettiin etukäteen jopa puolta miljoonaa kävijää.

Pelastuslaitos toimittaa käärmeen Viikin löytöeläintaloon, koska kyse on lemmikistä

Helsinki resident gets surprise early morning visit from python

The young intruder was taken to an animal shelter and was later claimed by its owner.

Ihmisiä syömäss ravintolassa.

Keskiviikko 7.10.2020 (radio)

Ravintoloiden uudet rajoitukset. Suomen koronatilanne. Sairaaloiden tehohoito. Suomen valtion budjetti. Apinoiden suosikkiääni. Lämmin sää jatkuu.

Valkopääsaki kuuluu eurooppalaisten eläintarhojen suojeluohjelmaan, jolla pyritään kasvattamaan elinvoimainen tarhakanta.

Yllättävä tutkimustulos Korkeasaaresta: apinat kuuntelevat mieluummin liikenteen ääniä kuin musiikkia, luontoa tai hiljaisuutta

Aalto-yliopiston ja Korkeasaaren eläintarhan tekemässä tutkimuksessa seurattiin valkopääsaki-apinoiden käyttäytymistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle