Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vuoden 2019 tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja Jenni Räinä

Botnia-kirjallisuuspalkinnosta kisaa kovatasoinen joukko kirjailijoita ja teoksia

Botnia-palkinto voidaan myöntää mille tahansa kirjallisuudenlajia edustavalle kaupallisen kustantamon julkaisemalle teokselle. Kirjan kirjoittajan tulee asua Pohjois-Pohjanmaalla tai olla kotoisin sieltä.

Hanna Hauru

Arvostettu kirjailija Hanna Hauru on kuollut

Oululaiskirjailija ehti julkaista neljä lyhytproosateosta ja viisi romaania. Haurun romaani Jääkansi oli ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2017.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokaskirjat.

Toimittajalta: Nyt ei voi syyttää tylsyydestä – Finlandia-raati teki rohkeat valinnat

Tämän vuoden ehdokaskirjoissa rikotaan perinteisiä kerrontatapoja. Ehdokaslista on virkistävä ja nuorekas.

Tommi Liimatta, Jaakko Yli-Juonikas, Hanna Hauru, Juha Hurme, Miki Liukkonen ja Cristina Sandu kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaiden julkistamistilaisuudessa Helsingissä

Tässä ovat kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat – kirjat eivät päästä lukijaansa helpolla

Tämän vuoden ehdokaskirjoissa rikotaan perinteisiä kerronnantapoja. Kirjoissa käsitellään myös pohjoisen Suomen ihmiskohtaloita.

Katariina Salo Jäätyneet sielut -esityksen näyttämöllä

Masennus jäädyttää sielun

Torniolaisen Katariina Salon kokema masennus muotoutui ajan kanssa teatteriesitykseksi. Nyt Salo haluaa, että perjantaina ensi-iltansa saava näytelmä Jäätyneet sielut toisi kaivattua vertaistukea ja toivoa muillekin.

Kirjoittaessa ei maailma koskaan ole ahdas

Kaikenlaisia karsinoita karsastava runoilija Heli Slunga kertoo olevansa taipuvainen erakoitumaan. Heli Slunga alkoikin kirjoittamisen luodakseen itselleen oman tilan, jossa ei ole lainkaan sääntöjä. Kaksi runokokoelmaa julkaisseen runoilijan sisäinen maailma on rikas ja avara.

Liian pieniin sandaaleihin ei tarvitse mahtua

Kirjailija Hanna Hauru tutkii kirjojensa kautta ihmisenä olemisen vaikeutta. Uusimman novellikokoelmansa naiset kamppailevat valintojensa, kohtaloidensa ja ennen kaikkea naiseuden paineiden keskellä. Tosi elämän naisia Hauru kannustaa rohkeuteen.

Pohjoisen kirjailijat kiertävät yhdessä

Pohjoissuomalaiset kirjailijat kiertävät ensi viikolla Koillismaata. Kipinä-kirjailijakiertueella on esiintyy yhteensä kahdeksan nykykirjailijaa, muun muassa Heli Slunga, Hanna Hauru ja Pirjo Suvilehto.

Kirjailija Hanna Hauru

Hanna Hauru: Liian pienet sandaalit

Hanna Haurun novellien naiset kertovat suoraan, ronskistikin kuinka he ovat mielestään liian lihavia, heillä on liian pienet rinnat tai ovat mielestään liian karvaisia.

Seppo Puttonen Aamu-tv:n studiossa.

Kirjatärpit kesäksi

Ylen kirjallisuustoimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen ovat koonneet vinkkilistan kesälukemistoksi. Listalta löytyy 12 uudehkoa, lukemisen arvoista kotimaista kirjaa.

Kirjailija Hanna Hauru Aamu-tv:ssä 2010.

Hanna Hauru: Liian pienet sandaalit

Kuinka nykyaika on muuttunut suvaitsemattomammaksi.

Hanna Hauru: Liian pienet sandaalit

Novellien naiset kertovat suoraan, ronskistikin kuinka he ovat mielestään liian lihavia, heillä on liian pienet rinnat tai ovat mielestään liian karvaisia. Kokoelman alussa naiset ovat tyytymättömiä ja häpeävät itseään, mutta loppupuolella he eivät enää suostu katseella lannistettaviksi.

Muusikko Kauko Röyhkä valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa.

Pohjois-Suomen Kirjailijapäivät heräävät henkiin

Pohjois-Suomen Kirjailijapäivät järjestetään vuosien tauon jälkeen huhtikuun lopussa Utajärvellä. Kirjailijapäiville odotetaan 80-100 kirjallisuusalan ihmistä. Kirjailijapäiville saapuvat muun muassa kirjailijat Kauko Röyhkä, Tuula-Liina Varis, Pekka Jaatinen ja Hanna Hauru.