Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tunteiden temppelit on matka elokuvamuistojen maailmaan

Jouko Aaltosen dokumentti suomalaisesta elokuvateatterista

Lauluja Utopiasta – Agit Propin tarina

Peter von Baghin viimeinen ohjaus kertoo laululiikkeestä.

Suomalaisen musiikkidokumentin näytön paikka

Tarina on tärkein – puhuvat päät eivät enää riitä.

Kino-Kouvon viimeiset hetket ja vihkiminen valkokankaan edessä – dokumentti valottaa elokuvateattereiden vaiheita muistojen kautta

Elokuvateatterit ovat antaneet historiansa aikana suomalaisille monenlaisia kokemuksia ja elämyksiä. Pian laajaan esitykseen tuleva dokumentti sisältää myös palasen kymenlaaksolaista elokuvahistoriaa – ja jopa yhden vihkimisen.

Kinosalien historia avautuu dokumenttielokuvassa – "elokuvateattereita ei ole osattu arvostaa"

Elokuvateattereiden historiasta dokumenttielokuvan tehnyt Jouko Aaltonen suree vanhojen kinosalien häviämistä kaupunkikuvasta. Hänen mukaansa vanhat elokuvateatterit ovat tärkeä osa kaupunkikulttuuria.

"Parhaimmat kuvat tulevat yllättäen" – kuvagalleriassa vuoden upeimmat lintukuvat

Yle Turun toimitus on saanut vuoden aikana nauttia kymmenistä, ehkä jopa sadoista toinen toistaan hienommista lintukuvista. Kokosimme kuvagalleriaan kymmenen parasta lintukuvaa vuoden ajalta.

Jari Koski etsii kadonnutta miehuutta valokuvista

Valokuvaaja Jari Koski koki naisvaltaisessa perheessään välillä olleensa miehuutensa kanssa ihan hukassa. Valokuvissaan hän haluaa kurkistaa miehen aivoihin - mitä muut miehet ajattelevat miehen ja miehuuden olevan?

DocPointin Apollo-palkinto Tuula Mehtoselle

Leikkaaja Tuula Mehtonen saa DocPoint-festivaalin Apollo-palkinnon. Palkinto myönnetään suomalaista dokumenttielokuvaa merkittävästi edistäneelle ja sen parissa erityisesti ansioituneelle henkilölle.

Elokuvateatterimuistot pääsevät dokumenttiin

Elokuvateattereissa on hikoiltu, jännitetty, rakastuttu ja unelmoitu päälle vuosisadan ajan. Suomalaisten elokuvateattereiden historia on jäänyt kuitenkin kirjoittamatta. Tähän on tulossa muutos, sillä tällä hetkellä aiheesta suunnitellaan dokumenttia. Pääosassa ovat teattereissa käyneiden ja työskennelleiden muistot sekä tunteet.

Suomalaisen elokuvan festivaalilla kaikkien aikojen tarjonta

Suomalaisen elokuvan festivaali täyttää 20 vuotta. Kun vielä sattuu olemaan Turun kulttuuripääkaupunkivuosi, festivaalijärjestäjillä oli monta hyvää syytä laatia ohjelmistosta laajempi kuin koskaan.

Kenen ehdoilla kaupunkikuva muuttuu?

Mennyttä ja nykyistä Turkua yhdistää jatkuva kamppailu siitä, kenen kaupunki on ja kenen ehdoilla se muuttuu. Jouko Aaltosen uusi elokuva Taistelu Turusta dokumentoi kaupunkimiljöön muutosta modernismin ja kasvun huumassa.

Tukea pohjoista käsitteleville elokuville

Kolme Pohjois-Suomeen ja sen ympäristöön sijoittuvaa elokuvaa on saanut tukea Suomen elokuvasäätiöltä.

Viscult tuo Joensuuhun perheaiheisia elokuvia

Joensuussa lokakuussa järjestettävän Viscult -elokuvafestivaalin teemaksi nousee tänä vuonna perhe. Dokumenttielokuvafestivaaleihin saapuu 21 elokuvaa eri puolilta maailmaa.

Punk - tauti joka ei tapa kertoo suomalaisesta punkista lempeästi

Jouko Aaltosen Punk - tauti, joka ei tapa ei ole tiedon vaan tunteen dokumentti. Se etsii yhteistä nimittäjää sille palolle, joka ajoi suomalaispojat soittamaan punkkia 1970-luvulla ja jonka vuoksi uusia punkbändejä vieläkin syntyy. Ohessa katsoja saa annoksen nostalgiaa, jos on tarpeeksi vanha, sekä muutamat hyvät naurut.

Arvio: Punk - tauti joka ei tapa kertoo suomalaisesta punkista lempeästi

Jouko Aaltosen Punk - tauti, joka ei tapa ei ole tiedon vaan tunteen dokumentti. Se etsii yhteistä nimittäjää sille palolle, joka ajoi suomalaispojat soittamaan punkkia 1970-luvulla ja jonka vuoksi uusia punkbändejä vieläkin syntyy. Ohessa katsoja saa annoksen nostalgiaa, jos on tarpeeksi vanha, sekä muutamat hyvät naurut.

Kenen joukoissa seisot edustaa Japanissa

Agit-prop-aikakautta kuvaava dokumentti Kenen joukoissa seisot on valittu torstaina alkavan japanilaisen Yamagatan dokumenttifestivaalin kilpasarjaan. Jouko Aaltosen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva käsittelee 1970-luvun laululiikettä, vallankumousta ja nuoruutta. Se esitetään Yamagatassa pitkien dokumenttien kilpailusarjassa.

Prix Europa -kilpailu alkoi

Viikon mittainen Prix Europa -kilpailu käynnistyi lauantaina Berliinissä. Mukana on kahdeksan Ylen tuotantoa, jotka kilpailun esiraati on valinnut kilpailemaan Euroopan parhaiden ohjelmien palkinnoista.

Islam ja länsi kohtaavat Tampereen lyhytelokuvajuhlilla

Tampereen lyhtelokuvajuhlilla nähdään tällä viikolla laaja katsaus elokuvia eri maista ja kulttuureista. Monia elokuvia yhdistää islam.

Avek jakoi yli 170 000 euroa tukirahoja

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus Avek jakoi viime syksynä lyhyt- ja dokumenttielokuvatuotannoille kaikkiaan 174 500 euroa tukea.