Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Läheltä

Satakuntaan tuli kirjallisuuden ja kuvataiteen apurahoja

Pisimmän viisivuotisen apurahan sai kuvataiteilija Paavo Paunu Raumalta.

Kollaasi kuudesta kirjailista.

Edessä kovatasoinen kirjasyksy – lue tärpit runsaasta tarjonnasta

Tämän syksyn kirjasato on erityisen runsas. Useat tunnetut tekijät ja uuden polven toivot julkaisevat teoksensa syksyn aikana. Kokosimme syksyn kiinnostavimmat kirjatapaukset.

Rovaniemen Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Juha Seppälä

Toimitusjohtaja puolustaa kohuttua Afrikan-matkaa

Rovaniemen Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Juha Seppälä puolustaa kohua herättänyttä matkaa Afrikkaan. Seppälä kertoo, että tarkoituksena oli hakea rovaniemeläisyrityksille Afrikasta uusia bisnesmahdollisuuksia. Hän kehuu reissua "erittäin onnistuneeksi".

Juha Seppälä

Juha Seppälälle taiteilija-apuraha

Apuraha on viisivuotinen. Seppälän lisäksi apurahan saa 54 kirjailijaa ja kääntäjää.

Yle Areena logo.

Video donkkaa tykimmin

Opetuksen tulevaisuus on interaktiivisessa videossa.

Menestysdekkaristi listasi parhaat kesäkirjat

Kirjailija Antti Tuomainen listasi Yle Uutisten pyynnöstä lukusuosituksensa kesälle. Listalta löytyy kirjoja Chandleristä Mereen.

Ulla-Lena Lundberg.

Mitä mieltä olet Finlandia-palkinnon saajasta?

Presidentti Tarja Halonen on myöntänyt Finlandia-kirjallisuuspalkinnon Ulla-Lena Lundbergille. Romaani on kertomus nuoren papin perheestä, joka alkaa rakentaa elämäänsä sotien jälkeen pienessä saaristoseurakunnassa. Menikö Finlandia-palkinto oikeaan osoitteeseen?

Finlandia-palkinto jaetaan tänään

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan valitsee presidentti Tarja Halonen. Halonen tekee valinnan kuudesta romaanista. Palkintosumma on 30 000 euroa.

Riikka Ala-Harja, Pirjo Hassinen, Heidi Köngäs, Ulla-Lena Lundberg ja Aki Ollikainen kirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaiden julkaisutilaisuudessa Helsingissä

Hassisen Popula ja Ollikaisen Nälkävuosi Finlandia-ehdokkaina

Kaksi keskisuomalaista kirjailijaa on ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi. Tänään julkistettujen ehdokkaiden joukossa on jyväskyläläisen Pirjo Hassisen Popula ja Äänekoskelta kotoisin olevan Aki Ollikaisen Nälkävuosi.

Aki Ollikainen kirjoittaa Eeva Joenpellon kirjastohuoneessa

Luoteis-Lapin entinen toimittaja Finlandia-ehdokas

Luoteis-Lapin entisen toimittajan Aki Ollikaisen romaani Nälkävuosi on valittu Finlandia-palkintoehdokkaiden joukkoon.

Juha Seppälä

Seppälä taas Finlandia-ehdokkaana

Porilainen kirjailija Juha Seppälä on yksi kuudesta Finlandia-palkintoehdokkaasta. Seppälä on ehdolla teoksellaan Mr. Smith. Seppälä on ehdolla neljännen kerran.

Finlandia-palkintoehdokkaat

Finlandia-palkintoehdokkaat julki

Vuoden 2012 Finlandia-palkinnon kuusi ehdokasta on julkistettu. Vuoden ehdokasromaanit liikkuvat erilaisissa historiallisissa kehyksissä. Finlandia-palkinnon saajan päättää presidentti Tarja Halonen.

Vaakuna Rovaniemen kaupungintalon seinässä

18 haki kaupunginjohtajaksi

18 henkilöä on hakenut Rovaniemen kaupunginjohtajan virkaa määräaikaan mennessä. Hakuajan loppusuoralla virkaa hakivat vielä Rovaniemen Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Juha Seppälä, Pelkosenniemen kunnanjohtaja Erkki Parkkinen, Tervolan kunnanjohtaja Mika Simoska ja Destia Oy:n hankintapäällikkö Asko Heikka Rovaniemeltä.

Inga Röning löytää huumorin arjesta.

Pyhää on Jumalan huumorintaju arjessa

Inga Röningille kirjoittaminen on seikkailu. Ammatillisen innon kirjailija pitää yllä ruokkimalla lapsenmielisyyttään, vaikkapa laskemalla mäkeä tai kiipeilemällä puihin. "En voi kirjoittaa lapsille muussa vireessä kuin siinä."

Teppo järven tekemä karikatyyri Sofi Oksasesta.

Sofi Oksanen on vuoden 2010 Karikatyyppi

Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta SKARPIT on nimennyt Sofi Oksasen vuoden 2010 Karikatyypiksi. Finaalissa ehdolla vuoden 2010 suomalaiseksi karikatyyripersoonaksi oli kaikkiaan kymmenen kuluneen vuoden aikana esillä ollutta mediapersoonaa.

Jari Tervo: Troikka

Jari Tervon romaani Troikka päättää kolmiosaisen historiasarjan. Edelliset osat ovat Myyrä ja Ohrana. Troikka alkaa punaisten pakoretkestä Tampereelta v. 1918 Venäjälle, ja se päättyy vuoteen 1926. Päähenkilöinä ovat Eljas Rossi, Hermanni Hevoskoski ja Juliska Viskari. Keskeiseksi henkilöksi nousee myös kenraali Mannerheim, josta Tervo kirjoittaa sympaattisen ja inhimillisen hahmon. Toinen aito historiallinen avainhenkilö on Pietariin paennut punakomentaja Eino Rahja.

Tuomas Kyrö: Benjamin Kivi

Tuomas Kyrön romaani Benjamin Kivi kertoo miehestä, joka valitsee aina voittajan puolen. Benjamin elää lähes koko viime vuosisadan, ja hän kokee Suomen historian suuret tappamiset ja vaikeudet. Ahkeruudella ja yritteliäisyydellä Benjamin kuitenkin menestyy mutta omaa elämäänsä hän ei aivan järjestykseen saa. Benjamin Kivi pakenee eteen tulleita vaikeuksia ahkeruuteen.

Hannu Raittila

Hannu Raittila kirjoitti Pohjantähden alle Rokan

Sunnuntaina 9. elokuuta alkaa YLE Radio 1:n suurtuotanto Täällä Pohjantähden alla. Väinö Linnan kirjatrilogia alkaa kaikkien tuntemalla lauseella, mutta kuinka tarina lähtee ilman kertojaa toteutetussa kuunnelmasovituksessa?

Täällä Pohjantähden alla -kuunnelmasarjan piirretty juliste, jossa tähti kumottaa suopellon yllä

Täällä Pohjantähden alla -trilogia tulee radioon

Väinä Linnan Täällä Pohjantähden alla -romaanitrilogia saa ensi kertaa kokonaisuudessaan radioasun, kun YLE Radioteatteri aloittaa 21-osaisen kuunnelmasarjan ensi viikon sunnuntaina.

Olli Jalonen Finlandia-ehdokkaaksi

Hämeenlinnalainen kirjailija Olli Jalonen ja teoksensa 14 solmua Greenwichiin on ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi. Jalonen on jo kerran palkittu Finlandia-palkinnolla Isäksi ja tyttäreksi -romaanistaan vuonna 1990.

Juha Seppälä

Juha Seppälän uusin kirja Finlandia-ehdokkaana

Porilaiskirjailija Juha Seppälä on jälleen Finlandia-ehdokkaana. Seppälän tuorein teos kuvaa yksityisen ihmisen henkilökohtaisia valintoja ja kansainvälisen finanssimaailman ilmiöitä.

YLE

Finlandia-ehdokkaat julkistettiin

Tämän vuoden Finlandia-palkintoa tavoittelevat kuusi romaania on julkistettu. Ehdolla ovat Olli Jalosen 14 solmua Greenwichiin, Katri Lipsonin Kosmonautti, Arne Nevanlinnan Marie, Sofi Oksasen Puhdistus, Pirkko Saision Kohtuuttomuus ja Juha Seppälän Paholaisen haarukka.

Juha Seppälä: Paholaisen haarukka

Kirjailija Juha Seppälä on kautta tuotantonsa pohtinut suurta kysymystä: mitä ihmisyys oikein on. Paholaisen haarukassa hän on vienyt pohdiskelun toistaiseksi kaikkein pisimmälle. Seppälä on onnistunut kirjoittamaan yksityisen ihmisen henkilökohtaisista valinnoista ja kansainvälisen finanssimaailman ilmiöistä tarinan, jossa lukijakin joutuu optisen harhan vallassa ravistelemaan omia käsityksiään.