Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden puhuu Pittsburghissa Pennsylvanian osavaltiossa.

Presidentti Biden: Yhdysvallat lähettää pienen joukon sotilaita Itä-Eurooppaan "lähiaikoina"

Yhdysvallat asetti aiemmin tällä viikolla noin 8 500 tuhatta sotilasta valmiustilaan siltä varalta, että kiristynyt tilanne Venäjän ja Ukrainan rajalla vaatisi Yhdysvaltoja avustamaan Nato-joukkoja.

Alli Haapasalo.

Alli Haapasalon Tytöt tytöt tytöt voitti yleisöpalkinnon Pohjois-Amerikan tärkeimmällä elokuvafestivaalilla

Alli Haapasalon elokuva on ensimmäinen pitkä suomalaiselokuva, joka on päässyt Sundancen kilpasarjaan.

Fortuna-laivan sisäkannella valkoisiin kypäriin ja keltaisiin ja oransseihin suoja-asuihin pukeutuneet miehet nostavat käsiään ylös maakaasuputken vieressä.

EU ja Yhdysvallat aikovat löytää vaihtoehtoisia lähteitä maakaasulle, jos Venäjä sulkee hanat

Venäjä lisäsi useita EU-virkamiehiä luetteloon ihmisistä, joilta on pääsy kielletty maahan.

Presidentti Joe Biden puhuu Valkoisessa talossa 12.8.2021.

Biden kertoi nimittävänsä pian Yhdysvaltain korkeimpaan oikeuteen historian ensimmäisen mustan naisen

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on luvannut nimittää korkeimpaan oikeuteen afroamerikkalaisen naistuomarin, kun yksi demokraattien valitsemista korkeimman oikeuden jäsenistä jää eläkkeelle.

En man i glasögon står framför en rad mikrofoner.

Venäjällä ensireaktioissa tyrmäys lännen turvallisuuspoliittisille vastauksille – Kremlin mukaan Putin ei aio kommentoida välittömästi

Duuman kansainvälisten asioiden komitean varapuheenjohtajan mukaan näyttää siltä, että Venäjä aloittaa omat toimensa Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen aseistamisesta.

Mies istuu pöydän ääressä puhelin korvallaan.

Kirjeenvaihtajalta: Putin aliarvioi Bidenin – vääntö Ukrainasta on taistelu, jota Yhdysvallat ei aio hävitä

Yhdysvallat panee kovan kovaa vastaan neuvotteluissa Venäjän kanssa. Vääntö Ukrainasta on yhtä maata suurempi asia: Kyse on Yhdysvaltain ulkopoliittisen linjan selviytymistaistelusta, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken.

Yhdysvallat ja Nato jättäneet kirjalliset vastaukset Venäjän turvallisuusvaatimuksiin

Yhdysvaltain ulkoministeri Blinkenin mukaan Yhdysvallat tekee vastauksessaan selväksi, että mailla on oikeus päättää itse turvallisuusasioistaan ja liittoumistaan.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Nato vastasi Venäjälle – puolustusliitto ei voi vetää ovea kiinni uusilta jäseniltä

Venäjä on vaatinut Yhdysvalloilta ja Natolta takuita siitä, ettei se laajene enää lähemmäs Venäjää. Yhdysvallat toimitti vastauksensa Venäjän vaatimuksiin aiemmin tänään.

Servicemen of Russia's Eastern Military District units attend a welcoming ceremony as they arrive at unfamiliar training ranges in Belarus combining their own means of transport with travelling by train, to take part in a joint military exercise held by the Union State of Russia and Belarus and aiming to simulate repelling an external attack on its border, cutting possible supply lines for invaders as well as detecting, containing and eliminating their combat and subversive units.

Ukrainassa leijuu suursodan uhka, mutta Venäjä voi lisätä sotilaallista painetta myös näillä kolmella keinolla

Venäjä tahtoo länneltä vastaukset turvallisuuspoliittisiin vaatimuksiinsa ja voi kiristää myönnytyksiä erilaisten sotilaallisten uhkien avulla. Listasimme vipuvarsia, joihin Kreml voi tarttua.

Presidentti Joe Biden jäätelötuutti kädesään.

Yhdysvallat uhkaa Putinia henkilökohtaisilla pakotteilla, jos Venäjä hyökkää Ukrainaan

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi, että Venäjän hyökkäys voisi johtaa pakotteiden asettamiseen myös presidentti Vladimir Putinille. Venäjän mukaan sanktiot olisivat "poliittisesti tuhoisia".

Työntekijä kaasuputken vieressä.

Yhdysvallat etsii Euroopalle uutta energiantuottajaa sen varalta, että Venäjä hyökkää Ukrainaan

Kolmannes Euroopan unionin alueen maakaasusta tulee Venäjältä. Yhdysvallat neuvottelee useiden energiantuottajien kanssa tämän määrän korvaamisesta.

Sotilas vihreässä kasvomaalissa osallistuu sotaharjoituksiin.

Financial Times: Viron pääministeri Kaja Kallas haluaa Yhdysvaltojen sotilaita Baltiaan

Kallas sanoi Financial Timesin haastattelussa, että länsimaiden ei pitäisi tehdä lainkaan myönnytyksiä Moskovalle.

Jani Kaaro

Jani Kaaron kolumni: Kuka saa arvostella syrjittyjä tai vierasta kulttuuria?

Enkö todellakaan voi kommentoida vähemmistön asioita, jos en itse kuulu vähemmistöön, Kaaro pohtii kolumnissaan.

Sateliittikuva venäläisistä asejoukoista lähellä Ukrainan rajaa.

Yhdysvallat vetää väkeään lähetystöstään Ukrainassa – Lehti: Biden harkitsee tuhansien sotilaiden lähettämistä Itä-Eurooppaan

Yhdysvallat ohjeistaa myös maan kansalaisia olemaan matkustamatta Venäjälle yhdysvaltalaisiin mahdollisesti kohdistuvan häirinnän vuoksi.

Joe Biden lukee papereita työpöytänsä ääressä huolestuneen näköisenä.

Putin, taliban ja jääräpäinen demokraattisenaattori – Joe Bidenin ensimmäinen vuosi presidenttinä on ollut vuoristorataa

Tällä viikolla Joe Biden on ollut tasan vuoden Yhdysvaltain presidenttinä. Alkuvuosi sujui hyvin, mutta nyt presidentin kannatusluvut rämpivät pohjalukemissa.

Arnold Schwarzenegger.

Entinen kuvernööri ja näyttelijä Arnold Schwarzenegger joutui autokolariin

Poliisi on aloittanut tutkinnan tapauksesta. Schwarzeneggerin tiedottajan mukaan näyttelijä oli juuri ennen onnettomuutta lähtenyt kotoaan katumaasturilla, kun se törmäsi toiseen henkilöautoon.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz.

WSJ: Saksa estää Viroa välittämästä tykistöä Ukrainaan – Neuvostoliitossa valmistetut tykit matkasivat Suomen kautta Viroon

Suomeen 1990-luvulla myydyt ja sittemmin Viroon viedyt tykit eivät näillä näkymin pääse Ukrainaan. Virolaislähde kertoo Wall Street Journal -lehdelle Viron suostuttelevan yhä Saksaa muuttamaan mielensä asiassa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kättelivät Genevessä ennen neuvottelujaan.

Analyysi: Venäjän ja lännen diplomatia jatkuu vielä – sopimisen varaa voi löytyä konkreettisissa kysymyksissä

Venäjän laajamittainen hyökkäys Ukrainaan ei ole todennäköinen, Ylen haastattelemat asiantuntijat arvioivat. Se ei tarkoita, etteikö Venäjän harjoittama painostus voisi kasvaa.

Pörssitalon seinässä lukee "Börs" ja Nasdaq.

Helsingin pörssi sulkeutui kovassa laskussa, hermoilu levisi Yhdysvalloista – "Pörssit hermoilevat, kun korot kiristyvät", sanoo analyytikko

Helsingin pörssin yleisindeksi painui pörssipäivän päätteeksi yli kolme prosenttia miinukselle. Pörssit laskivat Yhdysvaltain osakemarkkinoiden perässä perjantaina ympäri Eurooppaa ja Aasiaa.

Ulkoministerit Lavrov ja Blinken.

Tapaaminen loppui lyhyeen, Blinken: Edistystä voidaan saada vain vastavuoroisuuden kautta – Yle seurasi Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerien kohtaamista

Natolla ei ole aikomustakaan suostua Venäjän vaatimuksiin sotilasliiton itälaajenemisen estämiseksi.

Yhdysvaltain ulkoministeri ja Saksan ulkoministeri tiedotustilaisuudessa, ministeiden välissä Yhdysvaltain, EU:n ja Saksan liput.

Ukrainan tilanteesta keskusteltiin Berliinissä – USA:n Blinken väläytti hybridihyökkäystä, mikäli Venäjä toimii aggressiivisesti Ukrainaa kohtaan

Transatlanttiseksi nelikoksi kutsuttu ryhmä keskusteli torstaina mahdollisista uusista vastatoimista Venäjää kohtaan, mikäli se hyökkää Ukrainaan.

Kuvassa katukuvaa Kuuban pääkaupungista Havannasta.

CIA: Havanna-syndrooman taustalta ei toistaiseksi löytynyt ulkomaisia toimijoita – stressi yksi selitys mystisille oireille

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n mukaan tutkinta on vielä kesken, ja selittämättä on yhä kymmeniä tapauksia. Ulkomaisia toimijoita tai jonkinlaisia aseita ei ole suljettu pois.

Asiantuntija Bidenin Ukraina-kommentista: Antoi Venäjälle luvan pienimuotoiseen sotilaalliseen toimeen

Asiantuntija Bidenin yllättävästä Ukraina-kommentista: Antoi käytännössä Venäjälle luvan pienimuotoiseen sotilaalliseen toimeen

Risto E. J. Penttilän mukaan näyttää siltä, että Yhdysvaltojen tavoitteena ei ole enää estää sotaa, vaan estää suursodan syttyminen.

Joe Biden tiedotustilaisuudessa Valkoisessa talossa.

Presidentti Biden juhlapuheessaan: "Viimeinen asia, mitä Venäjä haluaa on, että Suomi muuttaa statustaan" – Arvelee Putinin yrittävän tunkeutua Ukrainaan

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden piti keskiviikkona puheen ensimmäisen virkavuotensa kunniaksi. Aiheina olivat muun muassa Euroopan turvallisuus sekä USA:n koronatilanne.

Poliiseja kadulla.

Texasin synagogahyökkäyksen epäilty oli 44-vuotias Britannian kansalainen

Yhdysvaltain presidentin ja Britannian ulkoministerin mukaan kyseessä oli terroriteko.

Joe Biden riisuu kasvomaskinsa.

Kirjeenvaihtajalta: Liian vähän liian myöhään, eli miten Biden petti äänestäjänsä taistelussa demokratian puolesta

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden lupaa tehdä kaikkensa äänestysoikeuksien puolesta. Viime hetken kiinnostus demokratian tulevaisuutta kohtaan on märkä rätti erityisesti etelän demokraattiäänestäjien kasvoille, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Donald Trump heittelee lippalakkeja.

Video: Trump hyökkäsi Bidenia vastaan puhuessaan kannattajilleen Arizonassa

Entinen presidentti toisti väitteen siitä, että vuoden 2020 presidentinvaalit olisivat olleet vilpilliset. Trump ei paljastanut, aikooko hän havitella republikaanien presidenttiehdokkuutta seuraavissa vaaleissa.

Robert F. Kennedy poistumassa Yhdysvaltain kongressitalosta yhdessä salamurhatun presidentin John F. Kennedyn lesken Jacqueline Kennedyn ja tämän lasten sekä muiden ihmisten kanssa.

Robert F. Kennedyn ampumisesta tuomittu mies pysyy vankilassa – anoi pääsyä ehdonalaiseen jo 16:tta kertaa

Palestiinalainen Sirhan Sirhan tuomittiin alun alkaen kuolemantuomioon, mutta hänen rangaistuksensa muutettiin elinkautiseksi vankeudeksi vuonna 1972.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken

Yhdysvaltain ulkoministeri Blinken antoi ymmärtää Suomen haluavan Naton jäseneksi

Blinken kommentoi Suomen jäsenyyshaluja yhdysvaltalaiskanavan haastattelussa.

Kuvassa Puolan ulkoministeri Zbigniew Rau.

Diplomatian superviikko jatkuu Wienin Etyj-kokouksessa – Suomi valmistautuu käyttämään puheenvuoron Ruotsin kanssa

Ylen tietojen mukaan Suomi ja Ruotsi valmistelevat yhteistä puheenvuoroa Euroopan turvallisuudesta. Taustalla ovat Venäjän kovat vaatimukset estää Naton laajeneminen.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden poistaa kasvomaskin ennen puhettaan Atlantan yliopistolla.

Presidentti Joe Biden haastaa Yhdysvaltain senaatin käytännöt ja on valmis luopumaan niin kutsutusta viivytyskeskustelusta

Joe Biden pyrkii senaatin käytäntöjä muuttamalla edistämään äänestyslakien uudistuspaketteja, joiden tavoitteena on muun muassa yhdenmukaistaa äänestyskäytäntöjä ympäri Yhdysvaltoja.

Kirjastonhoitaja kirjahyllyjen välissä yläviistosta kuvattuna Helsingin keskustakirjasto oodissa.

Tiistai 11.1.2022 (tv)

Venäjä ja USA. Painopaperi. Kirjat. Sää.

Nordkorea avfyrade i början av januari en missil som enligt nordkoreanerna var en hypersonisk missil.

Pohjois-Korea on ilmeisesti tehnyt jälleen ohjuskokeen – YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui samaan aikaan keskustellakseen edellisestä kokeesta

Vajaa viikko sitten Pohjois-Korea kertoi testanneensa ääntä nopeampaa ohjusta. Yhdysvallat, Japani sekä neljä muuta maata kehottavat Pohjois-Koreaa lopettamaan epävakautta lisäävän toiminnan alueella.

Ulkomininisteri Pekka Haavisto (vihr.) kommentoi A-studiossa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Ulkoministeri Haavisto: Nato-jäsenyyden hakeminen olisi ajankohtaista vain, jos Suomi ei kokisi omien voimavarojensa riittävän

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) uskoo, että Euroopan turvallisuustilanne voi kehittyä tulevina vuosina myös parempaan suuntaan.

Mika Aaltola.

Ulkopoliittisen instituutin Aaltola USA:n ja Venäjän neuvotteluista: Hyvä uutinen on se, että ei päädytty saman tien umpikujaan

Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan mukaan on lupaavaa, että ensimmäisen neuvottelupäivän päätteeksi sotilaallisilla toimilla uhittelu oli laantunut. Venäjä kertoi, että sen aikomuksena ei ole hyökätä Ukrainaan.

 Venäjän ulkoministeri Lavrov: Kunnioitamme täysin Suomen itsemääräämisoikeutta

Venäjän ulkoministeri Lavrov vakuutti Ylelle, että Venäjä kunnioittaa Suomen suvereniteettia | Ulkoministeri Haavistosta kommentti vastaa Venäjän aiempaa linjaa

Yle seurasi tässä artikkelissa Venäjän, Yhdysvaltain, Naton ja Etyjin keskinäisiä kokouksia ja reagointia niihin kireällä suurvaltapoliittisella viikolla. Artikkelin päivittäminen on päättynyt. Seuraamme tilanteen kehittymistä muissa uutisartikkeleissa.

Sergei Rjabkov ja Wendy Sherman.

Yhdysvallat ja Venäjä neuvotteluihin: Estetäänkö näin sota Ukrainassa ja ratkaistaanko Suomen Nato-jäsenyys – 7 kysymystä ja vastausta

Suomi ja EU ovat vastustaneet ajatusta, että suurvallat sopivat asioista niiden yli. Suomi pääsee kertomaan kantansa torstaina Ety-järjestön kokouksessa.

19 ihmistä kuoli tulipalossa Bronxissa

19 ihmistä kuoli kerrostalon palossa New Yorkin Bronxissa

Palo sai alkunsa viallisesta siirrettävästä sähkölämmittimestä talon toisessa ja kolmannessa kerroksessa sijaitsevasta kaksikerroksisesta asunnosta. Uhreista yhdeksän oli lapsia.

Sergei Rjabkov lehdistötilaisuudessa Genevessä lokakuussa keskustelemassa turvallisuuspolitiikasta.

Apulaisulkoministerien "monimutkaiset, mutta asialliset" keskustelut pohjustivat Venäjän ja Yhdysvaltojen maanantain neuvotteluita

Varsinaiset neuvottelut käynnistyvät maanantaina. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken antoi sunnuntaina ymmärtää, että hän ei ole kovin toiveikas tulevien neuvottelujen suhteen.

Ukrainalaissotilas tarkkaili tilannetta asemistaan Donetskissa joulukuun alussa.

Lehti: Tällaisia pakotteita on suunniteltu Venäjän varalle, mikäli se hyökkää Ukrainaan

Yhdysvallat ja Venäjä istuvat neuvottelupöytään maanantaina Sveitsin Genevessä. Maiden välit ovat kiristyneet entisestään Ukrainan tilanteen vuoksi.

Suomalaissotilas yhteisharjoituksessa heinäkuussa 2015 Ravlundassa, Ruotsissa.

Venäjä pakottaa länttä myönnytyksiin "ase ohimolla" – lue, miksi tärkeät neuvottelut Genevessä voivat koskea myös Suomea ja Ruotsia

Ylen haastatteleman asiantuntijan mielestä Venäjä ei edes halua vakaata ja ennustettavaa suhdetta lännen kanssa. Lännen ei kuitenkaan pitäisi taipua Venäjän kiristykseen.

Auton tuulilasissa on plakaatti, jossa vaaditaan oikeutta Ahmaud Arberylle.

Yhdysvalloissa kolme valkoista miestä sai elinkautisen vankeustuomion mustan lenkkeilijän murhasta

Kolmikon katsottiin syyllistyneen muun muassa murhaan, törkeään pahoinpitelyyn ja laittomaan vangitsemiseen.

Naton pääsihteerin Jens Stoltenberg ja Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapavat Presidentinlinnassa.

Kävelevätkö suurvallat Suomen yli ensi viikon neuvotteluissa? Suurimmilla puolueilla riittää luottoa, että näin ei käy

Suomalaispäättäjät luottavat siihen, että Yhdysvallat ei tee sopimuksia Suomen yli neuvotellessaan Venäjän kanssa. Venäjä on vaatinut, ettei sotilasliitto Nato saa enää laajentua itään.

Joe Biden puhuu Capitolilla.

Vuosi kongressitalon valtauksesta – presidentti Joe Biden syytti Trumpia tapahtuneesta: "Entinen presidentti on luonut valheiden verkon"

Vuosi sitten presidentti Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat kongressiin tavoitteenaan mitätöidä syksyn 2020 presidentinvaalien tulos. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden syytti puheessaan Trumpia vuoden takaisista tapahtumista.

Video: Näin turvakamera, poliisikamera ja mielenosoittajia seuranneet kuvaajat tallensivat Capitolin valtausta 6.1.2021

Kirjeenvaihtajalta: Tammikuun kuudes oli vallankaappausyritys, ja se jatkuu yhä

Vuosi vallankaappausyrityksen jälkeen Yhdysvaltain demokraattiset instituutiot luisuvat kohti kuilua, mutta kansaa kiinnostaa lähinnä bensan hinta, kirjoittaa Ylen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Iida Tikka.

Poliisit pidättelevät mielenosoittajia mellakka-aidan takana Yhdysvaltain kongressin edustalla.

Trump perui lehdistötilaisuuden kongressihyökkäyksen vuosipäivänä – syy voi olla, että omat kyseenalaistivat sen, arvioi Ylen toimittaja Washingtonissa

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on ilmoittanut peruvansa loppiaiselle suunnittelemansa lehdistötilaisuuden. Trumpin kannattajat valtasivat Yhdysvaltain kongressin vuosi sitten.

Poliisi kävelee jouluvalojen edessä.

Tilastot osoittavat Yhdysvaltojen lohduttoman aseväkivaltaongelman – viime vuonna yli 20 000 ihmistä ammuttiin kuoliaaksi ja aseiden myynti kiihtyi

Yhdysvaltain murhaluvut jatkoivat kasvuaan eri puolilla maata. Henkirikoksia tehdään erityisesti ampuma-aseilla, joiden myynti on kiihtynyt koronapandemian aikana.

Isä taluttaa tytärtään ja poikaansa koulun ovelta. Kaikilla on maskit. Taustalla näkyy muita vanhempia odottamassa lapsiaan.

Yhdysvalloissa kirjattiin ennätysmäiset yli miljoona koronatartuntaa päivässä – pandemia uhkaa taas kouluvuotta

Kyseessä on suurin pandemian aikana kirjattu luku päivässä. Nopeasti lisääntyvät tartunnat sekoittavat yhteiskunnan toimintaa. Pandemia uhkaa jälleen rikkoa koulujen arjen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle