Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hämeenkyrön Koskilinna sai uuden omistajan: happigeneraattorivalmistaja aikoo käyttää taloa liiketoimintansa esittelyyn

1940-luvulla rakennettu Koskilinna löysi ostajan huutokaupassa. Uusi omistaja on ylöjärveläinen Eco Laser -yhtiö. Toimitusjohtajan mukaan toimintaan voi tulla myös uusia kumppaneita.

Kuninkaanlähteen kirkas ja kylmä vesi mahdollistaa nieriän kasvatuksen Kankaanpäässä

Nieriä eli toiselta nimeltään rautu on kylmien vesien kala, jota kasvaa pääasiassa Pohjois- ja Itä-Suomen vesistöissä. Kankaanpään kalankasvattamo on maan ainoa, joka kasvattaa nieriää ruokapöytään.

Raakun suojelemiseen miljoonatuki: "Tämän avulla Karvianjoen populaatiolla on mahdollisuus säilyä elinkykyisenä"

EU:n myöntämästä rahoituksesta 840 000 euroa ohjautuu Varsinais-Suomen ely-keskuksen alueelle. Satakunnassa suojelutoimet keskittyvät Karvianjoen uhanalaiseen raakkupopulaatioon.

Kankaanpään taidekehän tiilimuurille jatkoa – teokseen muurataan 300 poltettua puumerkkiä

Puumerkki-tiilimuuri on yhteisöllinen taideteos, joka sijaitsee Kankaanpään taidekehällä. Tiilimuurin rakentaminen alkoi jo vuonna 2005.

Kankaanpään Pohjanlinnan koulu siirtyy etäopetukseen

Koulussa on todettu viime päivinä koronatartuntoja ja useita altistumisia. Opetus päätettiin siirtää etäopetukseen kahdeksi viikoksi. Yläkoulussa on runsaat 330 oppilasta.

Kankaanpäässä oppilaita kotiin varotoimena mahdollisen korona-altistumisen vuoksi – PoSan tartunnanjäljitys ruuhkautunut

Koronatartunta on todettu kahdella opiskelijalla, joista toinen opiskelee Sataedussa ja toinen lukiossa. Oppilaitosten muiden oppilaiden kontaktia sairastuneisiin selvitetään.

Kankaanpään Ege Kebab & Pizzeriassa ja Halpa-Hallissa on voinut altistua koronalle

Altistua on voinut kuutena päivänä ravintolassa ja kahtena kaupassa.

Kankaanpäässä puhkottu autojen renkaita

Ilkitöitä on tehty eri puolilla kaupunkia viikonlopun aikana. Renkaiden rikkomisen lisäksi autoja on myös naarmutettu.

Koronatartuntoja Kankaanpäässä, Luvialla ja Raumalla – Feran koko superpesisjoukkue karanteeniin

Kankaanpäässä koronatartunnan saaneet oppilaat ovat altistaneet muita kahdessa luokassa Keskustan ja Pohjanlinnan kouluissa. Eurajoen Luvialla tartuntoja on havaittu muun muassa päiväkoti-ikäisillä lapsilla. Rauman Feran sunnuntain superpesisottelu jouduttiin perumaan korona-altistuksen vuoksi.

Sataedu järjestää opiskelijoilleen rokotuspäivän – aluksi ainakin Kankaanpäässä

Sataedun Kankaanpään toimipisteessä opiskelevat voivat saada koronarokotuksen kouluaikana. Vastaavaa mahdollisuutta selvitetään myös muiden kaupunkien toimipisteissä.

Seurat tuskailevat kororonarajoitusten kanssa – osa luopunut myös vapaalippujen käytöstä

Yle kysyi varsinaissuomalaisilta ja satakuntalaisilta urheiluseuroilta, miten koronavuosi on vaikuttanut toimintaan. Koronarajoitukset ovat kiristyneet ja lieventyneet kuluneen vuoden aikana useaan kertaan.

Koronan takia peruttavien tapahtumien sarja saa jatkoa

Nyt tapahtuman perumisesta ovat ilmoittaneet Noormarkun yrittäjät. Yrittäjäyhdistys on perinteisesti järjestänyt Porissa Noormarkun markkinoita syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tänä vuonna markkinoita ei pidetä, joten ne perutaan jo toisen kerran peräkkäin.

Sota täplärapuja vastaan jatkuu Pohjois-Satakunnassa

Kankaanpään Venesjärvestä koitetaan nostaa pois kaikki vierasperäiset täpläravut, jotta alkuperäinen jokirapukanta säilyisi hengissä. Urakka on erittäin haastava ja mittakaavassaan ainutlaatuinen. Ravustajia on liikkeellä enemmän kuin ennen.

Satakunnan koronatilanne heikentynyt – maakunta on jälleen koronan kiihtymisvaiheessa

Koronatilanne Satakunnassa on huonontunut kuluvan viikon aikana. Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kertoo, että maakunta on palannut koronan kiihtymisvaiheeseen. Tartunnat leviävät rokottamattomien aikuisten keskuudessa. Rokoteväliä ei lyhennetä.

Satakuntalaisväriä Seinäjoen kuninkuusraveissa – H.V. Tuuri tavoittelee suosikkina kuninkuutta

Kuninkuusravit kilpaillaan puolentoista viikon kuluttua Seinäjoella. Raumalaistallin väreissä kilpaileva H.V. Tuuri on yksi kuninkuuskilpailun suosikeista.

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Kankaanpäässä

Kolmehenkinen perhe oli kotona palon syttyessä, mutta henkilövahingoilta vältyttiin. Sammutustyöt kestivät viisi tuntia.

Satakunnassa koko epidemian aikana yhdeksän koronakuolemaa – tartuntoja eniten keski-ikäisillä

Satakunta on edelleen koronaepidemian perustasolla. Tartuntoja on ollut viime aikoina eniten Pohjois-Satakunnassa ja Porissa. Deltavariantti on nyt koronaviruksen valtakanta myös Satakunnassa, kertoo Satasairaala.

Nuoret varanneet hyvin aikoja koronarokotuksiin – rokoteannosten määrä vähenee heinäkuussa huomattavasti

Satakunnassa rokotetaan tällä hetkellä 16 vuotta täyttäneitä sekä 12–15-vuotiaita riskiryhmäläisiä. Nuoret ovat varanneet aikoja rokotuksiin kiitettävästi, vaikka aluksi tahti olikin hitaampaa.

Keskusta ja perussuomalaiset sopuun Kankaanpäässä – kaksi suurta jakavat vallan keskenään

Kankaanpäässä keskusta johtaa jatkossa kaupunginhallitusta, perussuomalaiset valtuustoa. Viime kuntavaalien jälkeen muut puolueet pelasivat perussuomalaiset sivuun tärkeimmiltä valtapaikoilta. Nyt keskusta ja perussuomalaiset jakavat vallan.

Koronatilanne heikentyy Satakunnassa – maakunta lähestyy taas kiihtymisvaihetta

Koronatilanne on lähtenyt hyvän jakson jälkeen heikentymään Satakunnassa. Maakunta on vielä epidemian perustasolla, mutta lähestyy kiihtymisvaihetta. Satasairaalassa on tällä hetkellä kaksi koronapotilasta hoidossa.

Niinisalo oli Suomen hellekeskus kesäkuussa

Suomessa mitattiin kesäkuussa kaikkien aikojen lämpöennätys. Edellinen ennätys on vuodelta 1953. Niinisalossa Kankaanpäässä puolestaan mitattiin eniten hellepäiviä kuukauden aikana: lämpömittari osoitti yli 25 asteen lukemia 19 päivän aikana.

Kankaanpään skeittiparkki vihdoin valmistumassa – Harjavallan skeittirata avautui jo

Kankaanpään skeittiparkin pitäisi valmistua heinäkuun aikana. Harjavallassa puolestaan uusi skeittirata on jo avattu.

Satakunnassa juhannusviikolla 130 altistusta koronalle: "Työpaikoilla kannattaa käyttää kasvomaskia, jos ei voi pitää turvaväliä"

Satakunnassa on viime päivinä todettu taas enemmän koronatapauksia. Altistuksia on ollut 130. Erityisesti Porin perusturvassa koronan jäljitystyö on kuormittunut. Satasairaala kehottaa käyttämään maskeja myös työtehtävissä, jos työssä on lähikontakteja.

Ikävä juhannusuutinen: Koronatartunnat kääntyivät huolestuttavaan nousuun Satakunnassa

Satakunnan sairaanhoitopiiri tiedottaa juhannuspäivänä, että koronatartuntojen määrä on kääntynyt huolestuttavaan nousuun Satakunnassa. Tartuntoja on saatu mm. laivamatkalla ja Venäjällä.

Lääkärien juhannusviesti Satakuntaan: Muistakaa pitää turvavälit ja käyttäkää maskeja

Satasairaala kertoo, että Satakunnan koronatilanne on rauhallinen. Oireiden ilmaantuessa kannustetaan testiin, samoin ulkomailta palattaessa. Maskien käyttösuosituksesta ei ole luovuttu.

Nuori urossusi kuoli jäätyään auton alle Kankaanpäässä

Susikolari sattui Ala-Honkajoella aamuseitsemän aikaan. Poliisi on toimittanut auton alle menehtyneen suden Ruokaviraston tutkittavaksi.

Nuorelle miehelle viiltohaava kasvoihin – poliisi tutkii törkeänä pahoinpitelynä

Kaksi nuorta miestä selvitteli välejään Rivieeran uimarannalla viikonvaihteessa.

Perussuomalaiset nousi suurimmaksi puolueeksi kuudessa kunnassa – yksi niistä on Hamina, jonka ääniharava arvioi syyksi puoluekurin puutteen

Haminassa suurimman äänisaaliin sai perussuomalaisten Ari Rinne. Haminan kaupunginvaltuuston suurimmaksi puolueeksi nousu tuo valtaa, mutta myös vastuuta. Osastonylilääkäri Rinne uskoo, että puolue voi puolustaa kaupungin sotepalveluja entistä paremmin.

Kuntajytky jäi näkemättä, vaikka perussuomalaiset oli suurin voittaja ja otti ykköspaikan kuudessa kunnassa

Perussuomalaisten kannatus kasvoi 5,7 prosenttiyksikköä, ja puolue on siten vaalien suurin voittaja. Puolue saavutti suurimman puolueen aseman kuudessa kunnassa. Suosio jäi kuitenkin paljon ennusteista.

Perussuomalaiset nousi Kankaanpään suurimmaksi puolueeksi keskustan ohi

Keskusta oli suurin laskija yhdellätoista menetetyllä valtuustopaikalla.

Satakunnan äänet on laskettu – katso tästä jutusta oman kuntasi vaalitulos

Satakunnan ääntenlaskenta on saatu valmiiksi. Perussuomalaiset ja kokoomus ovat suurimpia kuntavaalien voittajia Satakunnassa. SDP taas menetti selvästi asemiaan maakunnassa.

Satasairaala: Jalkapallon EM-kisoihin matkustamista ei suositella

Satakunnan koronatilanne on hyvä. Satasairaala toivoo, että tilannetta ei heikennetä tuomalla maakuntaan koronan intialaista eli deltamuunnosta Pietarista. Iso osa Satakunnan koronatapauksista viime viikolla oli ulkomaalaisperäisiä.

Analyysi: Onko perussuomalaisilla mahdollisuus kärkikahinoihin Satakunnassa?

Perussuomalaiset ovat aiemmin pärjänneet Satakunnassa kuntavaaleissa huonommin kuin eduskuntavaaleissa. Nyt puolueella on mahdollisuus merkittävään nousuun. Vaalituloksen ennakointi on tällä kertaa kuitenkin poikkeuksellisen hankalaa, arvioi toimittaja Antti Laakso.

Tuomiokapituli tiukkana: Niinisalossa ei saa jakaa ehtoollista naispappeuden vastustajien tiloissa

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli linjaa, että Kankaanpään seurakunnan ei pidä jakaa ehtoollista konservatiivisen yhdistyksen tiloissa Niinisalossa. Kyse on pitkästä kiistasta, joka alkoi edellisen kirkkoherran Keijo Rainerman aikana.

Isojen sotaharjoitusten joukot palaavat kotivaruskuntiinsa – paluumarssit voivat viivästyttää liikennettä Etelä-Suomessa

Maavoimien Nuoli 21 -harjoituksen joukot lähtevät Kankaanpään Niinisalosta aamun ja aamupäivän aikana. Illalla ja huomenna puolestaan aloittavat paluumarssinsa merivoimien Ritva 21 -harjoituksen joukot Raaseporista.

Satakunnan koronatilanne parantunut edelleen – kohta koko maakunta voi olla epidemian perustasolla

Satakunnassa enää Eura ja Rauma ovat koronan kiihtymisvaiheessa. Muu maakunta on epidemian perustasolla. Jos tilanne jatkuu Eurassa ja Raumalla hyvänä, nekin voivat olla ensi viikolla perustasolla. Rajoituksia on purettu ministeriön suositusten mukaisesti.

Kankaanpää ennakkoäänestää nyt – kumpi voittaa, keskusta vai perussuomalaiset?

Tämän luettuasi tiedät, mikä Kankaanpäässä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Pohjois-Satakunnan kuntien nettisivuille toivotaan enemmän tietoa vapaa-ajan palveluista

Pohjois-Satakunnassa kehitetään sähköistä asioimista kuntien nettisivuilla.

Kankaanpään murhasta epäilty mies tunnusti teon

Kankaanpään ja Jämijärven rajalla tiistaina tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty keski-ikäinen mies on tunnustanut teon. Poliisi esittää häntä vangittavaksi epäiltynä murhasta. Esitutkinnan perusteella mies toimi yksin.

Poliisi on ottanut kiinni Kankaanpään murhaepäillyn

Henkirikoksen kohteeksi tiistaina joutunut omakotitalon asukas kuoli saamiinsa vammoihin. Poliisi tutkii veritekoa murhana.

Niinisalossa alkoi iso sotaharjoitus – joukkoja saapuu Kankaanpäähän etenkin lauantaina

Sunnuntaihin asti kestävä maavoimien Nuoli 21 -harjoitus on kesäkuussa kotiutuvien varusmiesten päättöharjoitus. 

Poliisi tutkii Kankaanpään tiistaista väkivaltarikosta murhana – pyytää sivullisilta havaintoja

Väkivallan kohteeksi tiistaina joutunut omakotitalon asukas menehtyi vammoihinsa.

Kankaanpäästä toimitetaan Intiaan happigeneraattoreita

Laser Gasin hallituksen puheenjohtajan Rami Hakalan mukaan generaattoreita on tilattu niin paljon kuin yritys pystyy niitä tekemään.

Poliisi tutkii rikoksena Kankaanpään väkivallantekoa

Teko sattui yksityisasunnossa Kankaanpäässä tiistaina aamulla.

Uhkasi tappaa tupatoverinsa – varusmies tuomittiin käräjillä sakkorangaistukseen laittomasta uhkauksesta

Vaaralliseksi äitynyt tilanne sattui Porin prikaatissa Kankaanpään Niinisalossa viime syksynä. Tuvassa olleet viisi muuta varusmiestä pelkäsivät oman turvallisuutensa puolesta uhkauksen esittäneen varusmiehen puheiden ja epävakaan käytöksen vuoksi.

Kankaanpäässä on paineita pesäpallokentän remonttiin – Pesäpalloliitto vaatii tuhat katettua istumapaikkaa lisää

Remontin alustava suunnittelu on aloitettu ja sen toteuttaminen tulee aikanaan valtuutettujen päätettäväksi. Kustannusarvio voi kaupunginjohtaja Mika Hatanpään mukaan nousta jopa miljoonaan euroon.

Kaksi panssarivaunua törmäsi toisiinsa sotaharjoituksessa Niinisalossa – molempien vaunujen miehistöt loukkaantuivat lievästi

Panssariprikaatin johtamassa harjoituksessa molempien vaunujen miehistöt saivat lieviä ruhjeita. Yksi toimitettiin sairaalahoitoon.

Pohjois-Satakunnan kuntien asukkaiden asiakaspalvelu kohentuu verkossa

Digitaalisia palveluja hyödyntävä kokeilu alkoi tämän kuun alussa ja kestää syksyyn. Kankaanpään verkkosivuilla on avattu myös chat-palvelu.

Lähes koko Satakunta palasi koronaepidemian perustasolle – tilanne yhtä hyvä viimeksi tammikuussa

Satakunta on taas koronaepidemian lievimmällä tasolla eli perustasolla. Kokemäki ja Eura ovat kuitenkin leviämisvaiheessa. Rajoituksia aletaan purkaa vähitellen. Esimerkiksi ravintolat saavat huomisesta alkaen olla auki pidempään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle