Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maatila.

Pohjalainen kansanedustaja hakee lakialoitteellaan maatilojen tuotantorakennuksille verovapautta

Ilmajokelaisen kansanedustaja Juha Mäenpään aloitteen on allekirjoittanut myös joukko muita kansanedustajia niin oppositiosta kuin hallituspuolueista.

Anonyymi kuva oppilaista alakoulun pihalla.

Päiväkohtainen tartuntamäärä ylsi jälleen uuteen ennätykseen Etelä-Pohjanmaalla – koronaan kuolleiden määrä nousi 30:een

Virus leviää lasten ja nuorten koulutartunnoista perheen sisällä vanhemmille. Yksi iäkäs henkilö on menehtynyt koronan aiheuttamaan sairauteen. Etelä-Pohjanmaalla on koronan vuoksi kuollut kaikkiaan 30 henkilöä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Auto ajautui ojaan ja törmäsi pylvääseen, kuljettaja loukkaantui lievästi

Liukas tie teki tepposet aamulla tienristeyksessä Ilmajoen Munakassa. Kuljettaja loukkaantui lievästi.

Verohallinnon pääkonttori Helsingin Vallilassa.

Etelä-Pohjanmaan kunnat pitivät veroprosenttinsa ennallaan

Eteläpohjalaiskunnat eivät nostaneet veroastettaan ensi vuodeksi. Kuntien juuri päättämät tuloveroprosentit ovat niitä, joista lasketaan tietty siivu hyvinvointialueille vuoden kuluttua.

Plankorsningsmärke

Auto ja juna törmäsivät jälleen Kaskisten radalla

Henkilöauto ja juna törmäsivät tänä aamuna Ilmajoella. Auton kuljettaja vietiin sairaalaan.

Siat-Pigs -näyttelyn tunnus Seinäjoen taidehallin tyhjässä aulassa.

Ilmajoen keskustan, perussuomalaisten ja kristillisten valtuustoryhmät paheksuvat Siat-näyttelyä

Ilmajoki on päättänyt viedä kahdeksasluokkalaiset taidetestaajat katsomaan Seinäjoen taidehallin kohuttua Siat-näyttelyä. Kolme valtuustoryhmää kuitenkin paheksuu.

En elev sitter med huvan uppdragen på sin mörkblå munkjacka, långt borta från den övriga klassen.

Kun koti ja koulu ajautuvat tukkanuottasille, seuraa ongelmia – tutkimuksen mukaan oppilaan oikeudet eivät toteudu nykymallissa, jossa koulu valvoo itse itseään

Jos kodin ja koulun keskustelu ei vie asiaa eteenpäin, vanhemmat voivat olla yhteydessä kuntaan ja vielä edelleen aluehallintoviranomaiseen. Näin toimittiin Ilmajoella autistisen pojan pilkkaamistapauksessa. Prosessi on monen mielestä hankala.

Kouvolan valtuustosalin puheenjohtajan nuija Kouvolan kaupungintalolla.

Ilmajoen tekemä päätös toimivallan siirtämisestä hallitukselta kunnanjohtajalle oli lainvastainen

Moni kunta teki ensimmäisenä koronakeväänä päätöksen, jolla siirrettiin poikkeusajan päätöksentekoa kunnanhallitukselta kunnanjohtajalle toiminnan varmistamiseksi.

Anne Hautaluoma muokkaa ketun nahkaa

Joillekin eläimen luut ovat kauhistus, mutta Anne Hautaluomaa ne kiehtovat – hän valmistaa riistan hukkamateriaalista esineitä, sillä haluaa kunnioittaa saalista

Kun metsästäjät kaatavat hirven, useimmiten hyötykäyttöön päätyvät vain nahka ja liha. Ilmajoella Etelä-Pohjanmaalla asuva metsästäjä ja käsityöläinen kerää "hukkapalat" ja hyödyntää eläimen luita myöten.

Oppilaat istuvat koululuokassa.

Ilmajoen Koskenkorvan uuden koulun suunnittelu alkaa

Koskenkorvan ja Västilän kouluissa opiskellaan osittain väistötiloissa ja uuden koulun tarve on kova. Kunnanhallitus päätti eilen suunnittelun aloittamisesta.

Ilmajokiset Veeti Parvi, Markus Saloranta ja Petteri Peltola viettävät iltaa Ilmajoen ABC-huoltoasemalla.

Kolme viikkoa sitten tapahtui kumma käänne: nuoret eivät enää halua koronarokotetta – kavereiden paine sai Markus Salorannan, 16, hakemaan piikin

Etelä-Pohjanmaalla kestää vielä kolmesta yhdeksään kuukautta ennen kuin alle 30-vuotiaat eri ikäryhmissä ovat ottaneet ensimmäistäkään koronarokoteannosta 80-prosenttisesti. Se on niin pitkä aika, että on aiheellista kysyä, saavutetaanko riittävää rokotekattavuutta koskaan.

Ilmajoen työväentalo

Ilmajoen työväenyhdistys yhtyy kulttuuriväen huoleen – seurantalojen korjausavustukset romahtamassa

Työväentalojen liitto, Suomen kylät ja Kotiseutuliitto sekä 10 muuta keskusjärjestöä kirjelmöi leikkauksista opetus- ja kulttuuriministeriölle. Myös Ilmajoen työväenyhdistys on mukana kirjelmässä.

Ilmajoen kunnantalo

Uuden kunnanjohtajan etsintä alkaa jo Ilmajoella

Ilmajoen kunnanjohtaja irtisanoutui viikko sitten ja virka vapautuu tammikuun alussa. Uuden kunnanjohtajan valintaprosessin valmistelu alkaa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Polkupyöräilijä loukkaantui risteyskolarissa Ilmajoella

Onnettomuus tapahtui Ahonkyläntien ja Seinäjoentien risteyksessä.

Seppo Pirttikoski

Yllätyskäänne Ilmajoen kunnanjohtajan asiassa: Seppo Pirttikoski on irtisanoutunut virastaan – "En halunnut, että tämä raastava käsittely jatkuu"

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski on eronnut kunnanjohtajan virastaan. Ylen suorassa radiolähetyksessä Pirttikoski kertoi vetävänsä nyt pitkään happea ja hoitavansa terveyttään. Virkasuhde päättyy 4.1.2022.

Ilmajoen kunnantalo

Ilmajoen valtuusto päättää tänään kunnanjohtajan irtisanomisesta – valtuutetut ennakoivat laajaa keskustelua: "Henkilökohtaiset suhteet eivät saa vaikuttaa"

Seppo Pirttikosken irtisanomista valmistelleen tilapäisen valiokunnan mukaan kunnanjohtaja on laiminlyönyt tehtävänsä mukaisen arvokkaan ja nuhteettoman käytöksen, ja siksi luottamusta ei enää ole.

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski

Ilmajoen kunnanjohtajan kohtalo ratkeaa maanantaina – viimeisimmästä rattijuopumuksesta rapsahti neljän kuukauden ehdollinen tuomio

Ilmajoen kunnanjohtajana runsaat 15 vuotta toiminut Seppo Pirttikoski on maanantaina tosipaikan edessä, kun valtuusto kokoontuu päättämään hänen irtisanomisestaan. Pirttikoski on saanut kolme kertaa tuomion rattijuopumuksesta.

Jäinen opaskyltti Suomenlinnan laitan sisäänmenoportissa.

Uusin väestöennuste: Väkiluvun lasku tuntuu rajusti pohjalaismaakunnissa, maakuntakeskuksista vain Seinäjoki pysymässä plussalla

Väkimäärä vähenee rajusti pohjalaismaakunnissa seuraavina vuosikymmeninä. Vain muutamat kunnat pystyvät uusimman väestöennusteen mukaan kasvattamaan väkimääräänsä.

junakiskot

Yksi henkilö loukkaantui, kun veturi ja henkilöauto törmäsivät vartioimattomassa tasoristeyksessä

Ilmajoella sattui henkilöauton ja veturin törmäys vartioimattomassa tasoristeyksessä. Auton kuljettaja vietiin sairaalaan tarkistettavaksi.

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski

Tilapäinen valiokunta esittää valtuustolle kunnanjohtajan irtisanomista Ilmajoella

Valiokunnan mukaan kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski on laiminlyönyt tehtävän mukaisen arvokkaan ja nuhteettoman käytöksen. Tilanne on jatkunut keskusteluista ja työnjohdollisista toimenpiteistä huolimatta.

Ilmajoen kunnantalo

Ilmajoen kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan irtisanomisasiaa koskevan selvityksen – kaksi jäsentä piti riittämättömänä

Kunnanhallitus joutui äänestämään lausunnostaan. Hallitus oli äänin 9–2 sitä mieltä, että tilapäinen valiokunta on selvittänyt irtisanomisasiaa tarvittavassa laajuudessa.

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski

Joukko yrittäjiä on vedonnut Seppo Pirttikosken työsuhteen jatkumisen puolesta – "Olen valmis jatkamaan Ilmajoen kunnanjohtajana"

Ilmajoen kunnanvaltuusto käsittelee Pirttikosken irtisanomista todennäköisesti kokouksessaan 4. lokakuuta. Työsuhde on katkolla rattijuopumuksen seurauksena.

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski

Yksittäisiltä yrittäjiltä vetoomus kunnanjohtaja Pirttikosken puolesta Ilmajoella

Ilmajoen yrittäjäjärjestö ei ole vetoomuksen takana, vaan sen on allekirjoittanut 26 paikkakunnan yrittäjää.

Rehtori Åsa Stenbacka haastattelussa

Ainoastaan yksittäisiä nuoria jäänyt ilman opiskelupaikkaa pohjalaismaakunnissa – pudokkaiden tukemiseen haetaan vasta parhaita tapoja

Kuntiin on syntymässä kirjavia käytäntöjä, miten oppivelvollisuuden toteutumista valvotaan ja tuetaan. Lain pakottamana nuorta on vaikea saada koulun penkille, vaan tukea tarvitaan monelta taholta.

Ilmajoen kunnantalo

Ilmajoella tilapäinen valiokunta on kuullut kunnanjohtajaa irtisanomisasiassa – valtuuston käsiin asia etenee aikaisintaan lokakuun alussa

Kunnanvaltuusto päättää myöhemmin syksyllä tilapäisen valiokunnan esityksen pohjalta Seppo Pirttikosken työsuhteesta.

Seinäjoen lentoasema.

Seinäjoen lentoasemalla odotetaan sähkölentokoneiden yleistymistä ja drone-rahtia – miehittämättömässä ilmailussako on pikkukentän tulevaisuus

Liikenneministeri Timo Harakan näkemykset sähkölentämisen yleistymisestä on otettu Etelä-Pohjanmaalla tyytyväisyydellä vastaan. Into Seinäjoen mukaan Seinäjoen lentoaseman suunnitelmat drone-rahtiliikenteen osaltakin etenevät.

Laihian terveysaseman kyltti, jossa lukee terveysasema ja neuvola.

Ensimmäisiä ehdokkaita historiallisiin aluevaaleihin nimetään jo – kovin rutistus on silti saada kansa uurnille toistamiseen vuoden sisällä

Historian ensimmäiset aluevaalit käydään neljän kuukauden kuluttua, tammikuun 23. päivä. Ehdokashankinta on jo vauhdissa ja puolueet uskovat, että ehdokkaita löytyy. Sen sijaan isompi huoli on siitä, miten äänestäjät löytävät vaaliuurnille tammikuussa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Vaasan Voima-Veikkojen painijoille SM-mitalit – edellinen mitali Vaasaan 58 vuotta sitten

Vaasan Voima-Veikkojen Nestori Mannila otteli sarjassaa kultaa ja Oliver Pada omassa sarjassaan hopeaa.

Ung kvinna vid cykelställning.

Vaasan vaalipiirin vihreät sai edustajia puolueen johtopaikoille

Vaasan vaalipiirin vihreillä on puhe- ja läsnäolo-oikeutettu edustaja puoluehallituksessa sekä yksi edustaja ja kaksi varaedustajaa puoluevaltuuskunnassa. Lisäksi kaksi henkilöä valittiin puoluevaltuuskuntaan muiden vihreiden järjestöjen esittämänä.

Arvi Savolainen i OS i Tokyo.

Tokiossa karvaasti pettynyt Arvi Savolainen ei lähde painin MM-kisoihin Osloon – "On ollut sen verran rankka projekti"

Ilmajoella painin SM-kisoihin valmistautunut Savolainen kertoo seuraavan suuren tavoitteensa siintävän ensi vuoden EM-kisoissa. Hän tietää nyt, mitä tekisi toisin Tokion pronssiottelussa.

Leluja hiekalla.

Altistuneiden määrä kasvaa edelleen JIK:n alueella

Jalasjärvellä on todettu uusia tartuntoja ja altistumisia Iloniemen päiväkodissa ja Kirkonkylän koulussa. Järvi-Pohjanmaalla puolestaan ammatti-instituutin tartunnat saatiin katkeamaan.

Terveydenhoitaja valmistelee rokoteannoksia rokotepulloista.

Koronatilanne jatkuu huolestuttavana JIK-alueella – erityksessä on 10 ja karanteenissa lähes 200 henkilöä

Maskien käyttö koululuokissa koko koulupäivän ajan on nyt erittäin tärkää, kuntayhtymä JIK muistuttaa.

OP:n logo pankkikonttorin seinustalla.

OP Etelä-Pohjanmaa sulkee Lapuan, Ilmajoen ja Jalasjärven konttorinsa

Suljettavien konttoreiden toiminnot yhdistetään Seinäjoen konttoriin. Konttorit sulkevat ovensa viimeisen kerran 31. joulukuuta.

lähikuva poliisin virka-asusta

Moottoripyöräilijä törmäsi kahteen nuoreen Ilmajoen mopomiitissä – yksi loukkaantui vakavasti

Poliisin tietojen mukaan moottoripyöräilijä ajoi kevyen liikenteen väylällä eturengas ilmassa.

Liitutaulu ja sieni.

Autistic pupil returns to school with mum after racist abuse from staff

The boy's parents secretly recorded staff racially abusing their child.

Liitutaulu ja sieni.

Rasistisen kohtelun takia koulusta pois jäänyt ilmajokelaispoika osallistuu taas opetukseen – tunneilla mukana on oma äiti "kunnes luottamus palaa"

Alakouluikäinen autistinen poika alkoi oireilla keväällä. Pojan epäasiallinen kohtelu paljastui, kun huolestuneet vanhemmat nauhoittivat salaa koulussa käytyjä keskusteluja.

Oppilaiden kädet pöydällä

Koronatilanne erittäin huolestuttava JIK-alueella – kuntayhtymä vetoaa: "Noudattakaa rajoituksia ja suosituksia"

Tartunnanjäljitys on erittäin ruuhkautunut ja terveydenhuollon normaali toiminta on kuormittunut pahasti Ilmajoella ja Kurikassa.

Kurikan uudella kampuksella on opiskelutilaa kuvaannollisesti kolmen jalkapallokentän verran.

Sedulla tartuntoja ja altistumisia neljässä yksikössä

Altistuneita ja karanteeniin määrättyjä on noin 70.

Kaksi anonyymia nuorta seisoo asfaltilla.

Toinenkin yläkoulu etäopetukseen Etelä-Pohjanmaalla

Ilmajoella Jaakko Ilkan koulusta loppui työvoima, kun 14 henkilökuntaan kuuluvaa on karanteenissa. Altistuneita ja karanteeniin määrättyjä oppilaita on yli 90.

Ilmajoen kunnantalo

Uusi valtuusto äänesti valiokunnan perustamisesta kunnanjohtajan irtisanomisasiassa Ilmajoella

Ilmajoella päästään jatkamaan selvittelyä kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken edellytyksistä toimia kunnan johdossa. Pirttikoski on jäänyt toistamiseen kiinni rattijuopumuksesta. Uusi valtuusto päättää kunnanjohtajan luottamuksesta syksyllä.

Poliisin hälytysvalo

Poliisi hävitti räjähteitä avolouhoksella – Ilmajoella ihmeteltiin torstai-illan ääniä

Joskus poliisi joutuu hävittämään haltuunsa saamat räjähteet välittömästi, vaikka iltamyöhään.

Sotkamon Jymyn Roope Korhonen.

Jokeri Roope Korhonen jälleen Jymyn pelastajana – myös Kopla ja Veto voittoihin

Kotijoukkue Tahko kiusasi kainuulaisia tiukasti, mutta hävisi Jymylle jo 12:nnen kerran peräkkäin loppulukemin 0–2.

Kertunlaakson koulu Seinäjoella, edustalla keltainen voikukkapelto.

Uusien koulujen tarve on edelleen kova – sadat oppilaat aloittavat väistötiloissa tämänkin kouluvuoden

Koulurakentamiselle on edelleen kova tarve. Ainakin kymmenessä kunnassa odotetaan uusien koulujen valmistumista tai rakentamispäätöstä. Väistötiloissa on alkanut monen oppilaan koulutyö tänäkin syksynä. Kuortaneella ja Seinäjoen Kertunlaaksossa lukukausi käynnistyi uusissa tiloissa.

Pesäpallon viuhka

Kempeleen Kiri otti maukkaat pisteet Pohjois-Pohjanmaan maakuntaväännössä – "Onneksi pelimme avautui"

Vimpeli venytti Superpesiksessä Koskenkorvan peräkkäistappioiden sarjaa.

Finnhems ambulanshelikopter.

Helikopteritukikohdan rakentaminen alkoi Rengonharjulla – Seinäjoki saa lääkärihelikopterin ensi vuoden lopulla

Pohjanmaan lääkärihelikopteritukikohdan rakentaminen on alkanut Ilmajoen Rengonharjulla. Kaksikerroksinen toimistorakennus kopterihalleineen nousee vuoden sisällä ja alue saa oman lääkärihelikopterin vuoden 2022 lopulla.

Lukiolaiset istuvat pulpeteissa oppitunnilla.

Etäkoulu on viimeinen vaihtoehto – pohjalaiskoulut alkavat lähiopetuksessa, tautitilanteen pahenemiseen on silti varauduttu

Viime aikoina koronaan sairastuneet ovat olleet nuoria ja lapsia, mutta koulut halutaan siitä huolimatta käynnistää mahdollisimman normaalisti lähiopetuksena. Valmius tehdä nopeitakin muutoksia on, mutta kynnys etäopetukseen tuntuu olevan nyt korkealla.

Toni Kohonen

Vastustajia tukussa nollaava KPL palasi piikkipaikalle

Miesten Superpesiksessä Kouvolan Pallonlyöjät palasi sarjan kärkeen voittamalla Siilinjärven Pesiksen 2–0.

Pesäpalloja. Kuvituskuva.

Koplalla juhlat pystyssä Koskenkorvaa vastaan

Kouvolan Pallonlyöjät voitti Koskenkorvan Urheilijat miesten Superpesiksen ottelussa 2–0.

Janne Mäkelä.

Vimpeli Superpesiksen piikkipaikalle, KPL:n voittosarja poikki

Vimpelin Veto katkaisi Kouvolan Pallonlyöjien voittoputken ja nousi samalla miesten Superpesiksen kärkipaikalle ohi KPL:n.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle