Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kriisi Puolan ja Valko-Venäjän rajalla kärjistyy: Neljä rajanylittäjää kuollut ja kymmeniä afganistanilaisia on ollut viikkoja jumissa ei-kenenkään-maalla

Neljä EU:n alueelle pyrkinyttä ihmistä on kuollut Puolan ja Valko-Venäjän rajalla. He olivat ilmeisesti irakilaisia. Puolalainen kansalaisjärjestö varoittaa, että rajalla kuolee lisää ihmisiä, ellei tilannetta ratkaista.

Valko-Venäjän oppositiojohtaja Maryja Kalesnikava sai 11 vuoden vankeustuomion

Kalesnikava on yksi Valko-Venäjän johtajaa Aljaksandr Lukašenkaa vastustavan oppositioliikkeen näkyvimmistä hahmoista.

Jo toinen maa julisti poikkeustilan Valko-Venäjän vastaiselle rajalleen – Puola seurasi Latvian esimerkkiä ja sulki rajansa siirtolaisilta

Puolaan on viime viikkoina tullut tavallista enemmän siirtolaisia Valko-Venäjän rajan yli, pelkästään elokuussa 3 500 ihmistä. Suurin osa on kotoisin Irakista ja Afganistanista.

Pikajuoksija Tsimanouskaja huutokauppaa hopeamitaliaan Valko-Venäjän vainoamien urheilijoiden hyväksi – Lukašenka: "Häntä on manipuloitu loikkaamaan"

Valko-Venäjän joukkueenjohto yritti lähettää Tsimanouskajan kotiin Tokion olympialaisista. Presidentti Lukašenka sanoo, että urheilijaa olisi kisojen aikana manipuloitu ja suostuteltu loikkaamaan Puolaan.

EU järjestää kriisikokouksen tilanteesta Liettuan ja Valko-Venäjän rajalla

Pelkästään heinäkuun aikana yli 1400 turvapaikanhakijaa ylitti laittomasti rajan Valko-Venäjältä Liettuaan. Tavallisesti laittomia rajanylityksia tapahtuu 50-100 vuodessa.

Liettuan ja Valko-Venäjän rajajupakka kiristyy: Kumpikin vannoo, ettei päästä irakilaisia rajan yli

Valko-Venäjän hallinnon mukaan Liettuan-vastainen raja suljetaan. Liettua ilmoitti tällä viikolla käännyttävänsä siirtolaiset rajalta. Liettuaan on tullut kesän aikana tuhansia siirtolaisia, joita Valko-Venäjä sen mukaan lennättää tarkoituksella Irakista.

Krystsina Tsimanouskaja: "Isoäiti pyysi puhelimessa, etten palaisi kotiin, sillä siellä ei ole turvallista"

Valkovenäläinen pikajuoksija astui ensimmäistä kertaa julkisuuteen olympiajupakan jälkeen ja vakuutti rakkauttaan kotimaataan kohtaan.

Kansalaisjärjestön johtajan väitetty itsemurha, olympiaurheilijan tapaus, konekaappaus: Tutkijan synkkä arvio Valko-Venäjästä – "Sorto jatkuu, toivottavasti länsimaat nyt heräävät"

Yle kokosi Valko-Venäjän tapahtumia keväästä tähän päivään. Toimittajien pidätyksiä, konekaappaus, opposition nujertamista, urheilijan ahdistelua, pakotteita. Mitä Valko-Venäjällä oikein tapahtuu ja miksi?

Valkovenäläisiä tukevan järjestön johtaja katosi aamulenkillä Kiovassa – löytyi kuolleena puistosta

Valko-Venäjältä pois muuttaneita ihmisiä tukevan kansalaisjärjestön johtaja Vitali Šišov katosi maanantaiaamuna. Kiovan poliisi on aloittanut murhatutkinnan.

AP: Kansalaisyhteiskunnan synkät ajat Valko-Venäjällä jatkuvat – toimittajalle vankeustuomio väitettyjen herjaavien chat-viestien takia

Toimittajien ja kansalaisaktivistien pidätykset kiihtyivät Valko-Venäjällä heinäkuussa. Ainakin 29 toimittajaa on vangittuna odottamassa oikeudenkäyntiä tai jo suorittamassa tuomiotaan, kertoo uutistoimisto AP.

Valko-Venäjän urheilujohtoa kritisoinut pikajuoksija hakee turvapaikkaa Puolasta – "En aio palata Valko-Venäjälle"

Valko-Venäjän pikajuoksija Krystsina Tsimanouskajalle tarjottiin humanitaarinen viisumi Puolan suurlähetystöstä, jonne turvallisuutensa puolesta pelkäävä sprintteri matkasi kieltäydyttyään palaamasta kotiin.

Valko-Venäjän kansalaisjärjestöjen "musta viikko" – Lukašenkan hallinto laukaisi ennennäkemättömän pidätysten ja kotietsintöjen aallon

Valko-Venäjän itsevaltainen johtaja Aljaksandr Lukašenka pyrkii suitsimaan kansalaisjärjestökentän. Viranomaiset pyrkivät sulkemaan muun muassa sananvapausjärjestö PENin Valko-Venäjän keskuksen ja Valko-Venäjän journalistiyhdistyksen BAŽ:n.

Kuka on Lukašenkan "kovin haastaja", pitkän vankeustuomion saanut Viktar Babaryka? – 5 kysymystä ja vastausta

Vuosi sitten Valko-Venäjällä presidenttiehdokkaaksi pyrkinyt entinen pankinjohtaja pidätettiin, ja 14 vuoden vankeustuomio sinetöitiin tänään. Yle kokosi tapauksen keskeiset kysymykset ja vastaukset.

"Tilanne voi ryöpsähtää hyvin nopeasti", arvioi Suomen Liettuan-suurlähettiläs laittomia rajanylityksiä Valko-Venäjältä

Liettua uskoo, että siirtolaisia lentää Bagdadista ja Istanbulista Valko-Venäjälle. Suurlähettiläs Arja Makkonen sanoo, ettei Liettua halua siitä tulevan läpikulkumaa laittomalle maahanmuutolle. Muun muassa Irakista tulevat pyrkivät Liettuan kautta muualle Eurooppaan.

Navalnyi, Pratasevitš ja Wong ovat antaneet kasvot oppositiolle – sosiaalinen media kirittää mainetta, mutta kyse on myös diplomatian murroksesta

Yksittäisten toisinajattelijoiden karut kohtalot ovat nousseet otsikoihin eri puolilla maailmaa viime aikoina. Vaikka tapauksia on ollut useita, kyseessä ei ole lainkaan uusi ilmiö.

Valko-Venäjä kiristää EU:ta päästäen siirtolaisia yli rajan – Liettuan mukaan Lukašenkan hallinto järjestää kuljetuksia

Liettuan varasisäministerin Arnoldas Abramavičiusin mukaan Valko-Venäjän rajapoliisi myös auttaa siirtolaisia löytämään laittomia rajanylityspaikkoja. Valko-Venäjä kiistää väärinkäytökset.

Valko-Venäjän vangittu oppositioaktivisti esiintyi itkuisella "tunnustusvideolla"  – Isä: Hänet on murrettu

Raman Pratasevitš sanoo videolla Valko-Venäjän diktaattorin Aljaksandr Lukašenkan tekevän oikeita asioita.

Putin ja Lukašenka vahvistivat ystävyyttään luksusjahdilla – Video näyttää miesten lämpimät välit

Venäjä hyväksyi uuden, 500 miljoonan dollarin suuruisen lainaerän siirtämisen Valko-Venäjälle.

Presidentti Sauli Niinistö Valko-Venäjän toiminnasta: "Dramaattinen ja käänteentekevä puuttuminen kansainväliseen käytäntöön"

Valko-Venäjä hätkähdytti maailmaa viime sunnuntaina pakottamalla Ateenasta Vilnaan matkalla olleen lentokoneen muuttamaan reittiään ja laskeutumaan Minskiin. Lännen tehtäväksi jäi reagoida ja analysoida.

Yhdysvallat määrää Valko-Venäjälle pakotteita Ryanair-selkkauksen vuoksi

Pakotteita kohdistetaan muun muassa yhdeksää Valko-Venäjän valtio-omisteista yhtiötä vastaan.

Putin ylisti Venäjän läheisiä suhteita Valko-Venäjään presidenttien tapaamisessa – Lukašenkan mukaan länsi pyrkii synnyttämään levottomuuksia

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka on vierailulla Venäjällä. EU seuraa, estääkö Venäjä systemaattisesti Valko-Venäjän ilmatilan kiertäneiden eurooppalaiskoneiden laskeutumisen venäläisille kentille.

Eurooppa-kirje: Moskova seisoo Valko-Venäjän yhä röyhkeämmäksi käyvän "isäukko-Lukašenkan" takana

Saat olennaiset jutut Euroopan unionista perjantaisin suoraan sähköpostiisi, kun tilaat Ylen Eurooppa-uutiskirjeen.

Venäjä ja EU sanasodassa Valko-Venäjän lennoista

EU:n ulkosuhteiden korkea edustaja Josep Borrell arvostelee Venäjää eurooppalaisten lentojen estämisestä. Venäjä puolestaan luonnehtii vastuuttomiksi Valko-Venäjälle asetettuja lentokieltoja ja on estänyt taas yhden eurooppalaislennon Moskovaan.

Mitä haluat kysyä presidentti Sauli Niinistöltä?

Miten Valko-Venäjän tapahtumat heijastuvat Suomeen? TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 29.5. on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Valko-Venäjä: EU pui pakotteita, Venäjä estänyt reittimuutoksia, Ryanairin viesti pommista lähti myöhässä

EU:n ulkoministerit keskustelevat parhaillaan uusista pakotteista Valko-Venäjälle. Lentoyhtiöt ovat välttäneet lentämästä Valko-Venäjän kautta EU:n suositusten mukaisesti. Venäjä on estänyt joidenkin uudelleen reititettyjen lentojen pääsyn maahan.

Yle tapasi Varsovassa valkovenäläisiä, joita tutun oppositioaktivistin pidätys järkytti: “Valko-Venäjästä voi tulla uusi Pohjois-Korea”

Leo ja Maksim pakenivat Valko-Venäjältä viime syksynä, kun sortotoimia alettiin kohdistaa myös alaikäisiin. Oppositiomedia Nextan perustaja Stepan Putilo sanoo ymmärtäneensä lentokonekaappauksen jälkeen, ettei Lukašenka pysähdy minkään edessä.

Konekaappausta ensimmäistä kertaa kommentoinut Valko-Venäjän Lukašenka syyttää "pahantahtoisia länsimaita" maansa mustamaalaamisesta

Presidentti Aljaksandr Lukašenka syyttää länsimaita konekaappauksen jälkeen. Valko-Venäjä pakotti sunnuntaina Ryanairin koneen Minskiin pidättääkseen oppositiovaikuttaja Raman Pratasevitšin.

Tutkijan mukaan Valko-Venäjän sulkeminen jääkiekon MM-kisoista ei vaikuttaisi maan poliittiseen tilanteeseen: "En lähtisi yliarvioimaan niitä keinoja, mitä urheilulla on"

Kansainvälisessä olympiakomiteassa vaikuttavan Sari Essayahin tiedossa ei ole, että Valko-Venäjän sulkemisesta olympialaisista olisi keskusteltu KOK:n pöydissä. Järein toimi tähän asti on ollut presidentin ja hänen poikansa porttikielto olympialaisiin.

Kalervo Kummola: Kansainvälinen jääkiekkoliitto ei aio sulkea Valko-Venäjää pois MM-kisoista Eurooppaa järkyttäneen lentokone-episodin jälkeen

Voisiko Valko-Venäjän rajuna pidettyyn toimintaan vaikuttaa urheilun kautta? Kalervo Kummolan mukaan maan sulkeminen pois käynnissä olevista jääkiekon MM-kisoista ei ole paras vaihtoehto.

Analyysi: EU:ta syytetään lepsuksi nyrkkeilysäkiksi, mutta pakotteet ovat mainettaan vahvempi leka erityisesti pientä Valko-Venäjää vastaan

EU rankaisi Valko-Venäjää nopeasti. Riittääkö voima? Talouspakotteet eivät ole vitsi vaan tutkitusti toimiva keino, kirjoittaa EU-erikoistoimittaja Janne Toivonen.

Rikosoikeuden professori arvioi Valko-Venäjän toimia jopa terroristisiksi: Tällaista tapahtuu vain kovissa diktatuureissa

Professori Kimmo Nuotion mukaan puuttumalla lentomatkustamiseen Valko-Venäjä loittonee kansainvälisestä yhteisöstä. Tapauksesta poikkeuksellisen tekee Valko-Venäjän tapa puuttua oman maan kansalaisen toimiin, Nuotio sanoo.

Röyhkeä kaappaus Ryanairin lennolta – näin silmukka Lukašenkan vastustajien ympärillä on kiristynyt Valko-Venäjällä

Itsevaltias presidentti Aljaksandr Lukašenka on käynyt vastustajiensa kimppuun yhä rajummin ottein. Mahdollisuudet protestoida ovat heikentyneet kuukausi kuukaudelta. Uusin episodi on oppositioaktiivi Raman Pratasevitšin pidätys.

Suomalaistutkija: Valko-Venäjä haluaa lentokaappauksella antaa varoituksen kaikille opposition edustajille

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Kristiina Silvanin mukaan osa analyytikoista arvioi, että Venäjä saattoi olla jollakin tavalla osallinen operaatioon, jossa Valko-Venäjä otti kiinni oppositioaktivisti Raman Pratasevitšin.

Jääkiekon MM-kisojen kulisseissa jännitteitä – Valko-Venäjän kiekkopomo on nimittellyt urheilijoita maanpettureiksi ja saanut itse porttikiellon Latviaan

Keskustelu Valko-Venäjän ihmisoikeuksista hiipui mediassa sen jälkeen, kun jääkiekon MM-kisat vietiin maasta. Minskin kovakourainen diktatuuri ei ole kuitenkaan hävinnyt minnekään.

Valko-Venäjän poliisi sulki maan suurimman itsenäisen uutissivuston

Tut.by on uutisoinut tarkasti Valko-Venäjän opposition mielenosoituksista ja presidentin vastustajien pidätyksistä.

Joukko valkovenäläisiä pyytää Saksaa nostamaan kanteen presidentti Lukašenkaa vastaan ihmisoikeusrikkomuksista – asianajajat kertovat väkivallasta ja kidutuksesta

Pyyntö perustuu universaaliin periaatteeseen, joka sallii ihmiskuntaa vastaan tehtyjen rikosten syyttämisestä toisessa maassa, riippumatta siitä, missä ne on tehty.

Valko-Venäjällä opposition rivit rakoilevat – Pikkupuolueiden perustaminen uhkaa hajottaa demokratialiikettä

Myös Venäjän voimistuva rooli huolestuttaa Valko-Venäjän oppositiota, joka on kovilla maan johtajan Aljaksandr Lukašenkan väkivaltakoneiston puristuksessa.

Venäjällä vieraileva Valko-Venäjän Lukašenka: edistystä valtioliittoa koskevissa kysymyksissä

Valko-Venäjän itsevaltainen presidentti on vierailulla Moskovassa. Valtioliiton lisäksi luvassa on puhetta taloudesta ja koronasta.

Järjestö: Valko-Venäjällä on pidätetty kymmeniä mielenosoittajia ja ainakin viisi toimittajaa

Hallinto pyrkii estämään uusien mielenosoitusten järjestämisen.

Valko-Venäjä suljettiin Euroviisuista – Järjestäjä: Toinenkin kappale rikkoi kilpailun sääntöjä

Aiempi edustuskappale hylättiin, koska siinä pilkattiin presidentti Aljaksandr Lukašenkaa vastustavaa protestiliikettä.

Presidentti Niinistö tapasi Valko-Venäjän Tsihanouskajan

Valko-Venäjän opposition johtohahmoksi noussut Svjatlana Tsihanouskaja aloitti Suomen-vierailunsa eilen.

Valko-Venäjän Tsihanouskaja tapaa presidentti Niinistön

Svjatlana Tsihanouskaja joutui lähtemään vaalien jälkeen maanpakoon.

Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja Ylelle: Suomi voisi auttaa neuvotteluissa Lukašenkan ja Venäjän kanssa

Suomessa vieraileva Tsihanouskaja toivoo, että Suomi ja EU laajentaisivat pakotteita Valko-Venäjän hallintoa vastaan.

Valko-Venäjän oppositiojohtaja vierailee Suomessa: Kotiäiti ryhtyi presidenttiehdokkaaksi, joutui maanpakoon ja tapaa nyt maailman johtajia

Svjatlana Tsihanouskaja tapaa tällä viikolla Suomessa tasavallan presidentin, pääministerin ja ulkoministerin.

Valkovenäläinen Nadia Zeliankova pakoilee maansa sortojärjestelmää Virossa – "Mieheni on vangittu, enkä ole nähnyt häntä puoleen vuoteen"

Zeliankovan mukaan perheeseen kohdistuva ajojahti alkoi opposition ehdokkaan eteen tehdystä vaalityöstä.

Valko-Venäjällä tuomittiin vankilaan kaksi mielenosoituksia kuvannutta toimittajaa

Toimittajat kuvasivat presidentti Aljaksandr Lukašenkan vastaisia mielenosoituksia marraskuussa puolalaisomisteiselle Belsat-kanavalle.

Lukašenkan "kovin haastaja" oikeuden edessä Valko-Venäjällä

Viktor Babarikoa pidettiin kovimpana Aljaksandr Lukašenkan haastajana. Babariko vangittiin viime kesänä ennen presidentinvaaleja.

Reuters: Valko-Venäjällä järjestetään äänestys perustuslaista ensi vuoden alussa

Valko-Venäjän itsevaltainen presidentti Aljaksandr Lukašenka myöntää, että hänelle on kasaantunut liikaa valtaa. Perustuslakia on määrä uudistaa ja järjestää siitä kansanäänestys.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle