Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ministeriö: Vielä ei ole kiire pikaisiin eläkelaitoksia koskeviin päätöksiin, koska niiden talous ei ole heikentynyt niin nopeasti

Eläkelaitoksia uhkaa niiden osakesijoitusten voimakas sulaminen osakekurssien romahduksen takia. Sosiaali- ja terveysministeriössä pohditaan nyt, pitääkö ottaa käyttöön erityistoimet tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Työeläkevakuuttajien Suvi-Anne Siimes Rinteelle: Malli naisten pienten eläkkeiden korotuksiin Saksasta

Telan toimitusjohtajan Suvi-Anne Siimeksen mielestä naisten pieniä eläkkeitä ei voida korottaa työeläkeyhtiöiden asiakashyvityksillä, kuten pääministeri Rinne ehdottaa.

Kovia hakijoita Sitran yliasiamiehen pestiin: Jyrki Katainen, Suvi-Anne Siimes, Pekka Sauri, Johanna Karimäki

Tehtävään haki jopa 51 politiikan ja yrityselämän kovaa nimeä. Kärkihakijana on pidetty jo pitkään Brysselistä palaavaa Jyrki Kataista.

Pankkivaltuusto aloitti johtajahaastattelut – sekä Rehn että Siimes eivät voi tulla valituiksi

Eduskunnan pankkivaltuuston työvaliokunta haastatteli tänään ensimmäiset ehdokkaat Suomen Pankin uusiksi johtajiksi. Johtokuntaan valitaan nyt kaksi uutta johtajaa, joista toisella on oltava pankkialan erityistuntemusta.

Suomen Pankin johtokuntapaikkoja haki 19, joukossa Olli Rehn

Johtokuntapaikkoja on avoinna kaksi. Myös Suvi-Anne Siimes on jättänyt hakemuksen.

Mitä yhteistä sinulla on Björn Wahlroosin kanssa, Suvi-Anne Siimes?

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes nimitettiin markkinaliberalismia edustavan Ajatuspaja Liberan hallitukseen. Pyytäjänä oli Kokoomuksen kansanedustaja, Liberan hallituksen puheenjohtaja Elina Lepomäki. Siimes sanoo olevansa liberal left, mutta kumman joukkueen, hallituksen vai opposition, Suvi-Anne Siimes valitsisi?

Tukalaa asumista väljässä Suomessa

Dokumentti selvittää syitä ahtaaseen asumiseen

Suvi-Anne Siimes: Suomen pahat päivät vasta edessä

Työeläkejärjestelmään luodut miljardien EMU-puskurit tulisi toistaiseksi jättää rauhaan. Hallituskriisin kaltaista uhkailua Siimes ei Paavo Lipposen ajoista muista.

Anna-Maja Henriksson: Hallituksen yritettävä vielä yhteiskuntasopimusta, nyt naisten voimin

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin kehottaa hallitusta kokeilemaan vielä kerran yhteiskuntasopimuksen solmimista. Hän ehdottaa neuvottelujen vetäjiksi valtakunnansovittelija Minna Hellettä tai vasemmistoliiton entistä puheenjohtajaa, Työeläkevakuuttajat TELAn toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimestä.

Näissä asioissa Suomi on onnistunut – kolme vaikuttajaa kertoi näkemyksensä Ylen aamu-tv:ssä

Aamu-tv:ssä keskusteltiin torstaina siitä, missä asioissa Suomi menestyy ja on hyvä. Oikeuslaitos, kirkko ja Yle, professori Timo Airaksinen vastasi. Anne Berner kiitti Suomea hyvästä pankkisektorista ja Suvi-Anne Siimes muun muassa Puolustusvoimista.

Sisäpiirirekisteristä tulee pakollinen työeläkeyhtiöille

Sisäpiiriin kuuluvien olisi ilmoitettava työeläkeyhtiön ylläpitämään julkiseen sisäpiirirekisteriin pörssiosakeomistuksensa ja tekemänsä yli 5 000 euron arvopaperikaupat. Lain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Siimes: Tel-maksut nousevat, jos eläkevaroista maksetaan enemmän veroja ulkomaille

Työeläkevakuuttajien näkökulmasta olennaista on, ettei veroja makseta useita kertoja, linjaa Työeläkevakuuttajien Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes. Finnwatchin tuoreen raportin mukaan työeläkevakuuttajat ovat sijoittaneet kymmeniä miljardeja veroparatiiseihin.

Yksityisalojen eläkemenot ylittivät eläkemaksut – sijoituksista lisäturvaa

Yksityisillä aloilla maksettujen eläkkeiden määrä ylitti ensimmäistä kertaa eläkemaksuina kerätyt tulot.

Etujärjestö ei tyrmää veroparatiisien käyttöä – vaihtoehtona olisivat pienemmät eläkkeet

Jos työeläkevakuuttajat välttäisivät veroparatiiseja ja luopuisivat niiden käytöstä, työeläkevakuuttajien sijoitustuotot pienenisivät nykytilanteeseen verrattuna, TELAn toimitusjohtaja kirjoittaa blogissaan. Aukko pitäisi paikata esimerkiksi työeläkemaksuja korottamalla.

Telan Siimes: Suomessa tarvitaan useita eläkevakuuttajia

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) esitti torstaina, että Suomeen pitäisi perustaa vain yksi eläkevakuutusyhtiö. Työeläkeyhtiöiden edunvalvoja, entinen vasemmistojohtaja Suvi-Anne Siimes vastustaa Katajan ajatusta monopolista.

Saako jakkupuvussa nauraa?

Ainakin Suomi on aiempaa valmiimpi siihen, että asiantuntija, jopa nainen, poikkeaa valtavirrasta. Uskottavuus syntyy asiantuntemuksesta. Suomi on professori Riitta Viitalan mukaan oppinut jo sietämään asiantuntijaltakin erilaisuutta pukeutumisessa tai ilmaisussa.

Siimes toivoo avointa eläkekeskustelua

Suvi-Anne Siimeksen mukaan keskustelussa pitäisi ratkaista, löytyykö kansainvälisten asiantuntijoiden suosituksista sellaista, jota voitaisiin käyttää seuraavassa eläkeuudistuksessa. Siimes uskoo nyt viisikymppisten toivovan pehmeää laskua eläkkeelle, kun he ovat 63-65-vuotiaita.

Sananen – Pitkäveto välistä

Suomalaiselle tuottaa syvää tyydytystä saada jotain halvalla. Edullisuus saattaa olla illuusio, mutta niinhän se on rakkauskin. Ja edullista hankintaa kannattaa aina hehkuttaa! Tuorein esimerkki on Veikkauksen toimitusjohtaja.

Veikkaukselle uusi toimitusjohtaja lääkeyhtiöstä

Edellinen toimitusjohtaja Risto Nieminen ilmoitti lähdöstään keväällä. Uusi toimitusjohtaja Juha Koponen tulee lääketukkuri Tamrosta.

Ruotsin kuningas ja maailman partiojohto vierailulla Turussa

Maailman partiosäätiö tutustuu Turussa suomalaiseen partiotoimintaan. Mukana on myös säätiön kunniapuheenjohtaja Ruotsin kuningas.

Siimes: Veikkauksen toimitusjohtajaa ei sanottu irti

Hänen mukaansa Veikkauksen hallitus erittäin tyytyväinen Niemisen kauteen. Liikevaihto ja tulos ovat karttuneet hyvällä vauhdilla.

HS: Veikkauksen Risto Nieminen irtisanottiin

Veikkauksen toimitusjohtajan Risto Niemisen ero johtui Helsingin Sanomien mukaan tyytymättömyydestä yhtiön johtamisjärjestelyihin ja Niemisen toimintaan. Aiemmin Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes sanoi, että lähdöstä sovittiin täydessä yhteisymmärryksessä.

Risto Nieminen saa Veikkauksesta muhkeat erorahat

Julkisuudessa on spekuloitu, hakeeko Nieminen Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Viime vuonna hänen palkkapussinsa karttui 356 000 euron vuosituloilla.

Siimes puolustaa Veikkauksen lisäeläkkeitä

Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes puolustaa yhtiön johtajilleen maksamia lisäeläkkeitä. Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina, että Veikkaus maksaa nykyiselle varatoimitusjohtajalleen lisäeläkettä, joka on valtion palkitsemisohjeen vastainen.

Siimes: Raamisopimus voi auttaa työurien pidentämisessä

Työeläkevakuuttajat Telan uusi toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes uskoo työmarkkinaosapuolten aikaansaaman raamisopimuksen helpottavan neuvotteluja työurien pidentämisen keinoista. YLE TV1:n A-plus-ohjelmassa vieraillut Siimes arveli sovun vaativan silti aikaa.

Hallitus nimitti neljä valtiosihteeriä

Hallitus on nimittänyt neljä valtiosihteeriä. Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) valtiosihteeriksi nimitettiin Vesa Rantahalvari ja puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) valtiosihteeriksi Marcus Rantala. He toimivat samojen ministereiden valtiosihteereinä myös edellisen hallituksen aikana.

Suvi-Anne Siimes vaihtaa Työeläkevakuuttajien toimitusjohtajaksi

Työeläkevakuuttajien TELAn uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu vasemmistoliiton puheenjohtajana tunnetuksi tullut Suvi-Anne Siimes. Siimes siirtyy tehtävään Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtajan pallilta.

Asunnottomat stadin taivaan alla

Suomessa oli vuonna 2000 yli 10 000 koditonta.

Demareilta yllätyksetön suosikkilista

SDP julkisti eduskuntaryhmänsä kesäkokouksessa Tampereella ennakko-odotusten mukaisen listan presidenttiehdokaskyselynsä tuloksista.

Brax ja Ahtisaari reissaavat pikkubussilla kohti kotia

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.), presidentti Martti Ahtisaari, Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes sekä Braxin erityisavustaja Johanna Hautakorpi matkaavat yhdessä pikkubussilla Lissabonista kohti Ruotsia, kertoo Brax blogissaan.

Kotimainen rokotetuotanto liian kallista

Kotimaisen rokotetuotannon aloittaminen on noussut sikainfluenssan myötä jälleen puheenaiheeksi. Rokoteasiantuntijat ja rokoteteollisuus pitävät kuitenkin kotimaisen valmistuksen käynnistämistä pienessä maassa liian kalliina.

Uusia lääkkeitä ei saada korvattavuuden piiriin riittävän nopeasti

Uusien lääkkeiden korvattavuusprosessi on Suomessa edelleen hidas. Esimerkiksi Ruotsissa lääkkeet saadaan korvattavuuden piiriin Suomea nopeammin. Lääketeollisuus on ponnistellut viime aikoina lääkekehityksen alkuvaiheen kanssa, jotta kalliita tutkimuksia ei tehtäisi turhaan.

Vasemmistoliiton johtajaehdokkaat: Ei vielä lihaksia hallitukseen

Vasemmistoliitto valmistautuu oppositiokauteen myös ensi eduskuntavaalien jälkeen. Uudet puheenjohtajaehdokkaat haluavat terävöittää puolueen linjaa ja toimintaa, sekä määrittävät Kokoomuksen poliittiseksi päävastustajakseen.

Vasemmistoliiton Korhonen erostaan: Kaikkiin vaihtoehtoihin pitää varautua

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen on valmis eroamaan, jos niin halutaan. Toistaiseksi hänen erostaan tai jatkostaan ei ole virallisesti keskusteltu. Vasemmistoliiton seuraava puoluekokous on vuoden kuluttua.

Suvi-Anne Siimes muutti mielensä lääkelaitoksen siirrosta

Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes on muuttanut mielipiteensä Kuopioon perustettavan lääkealan keskuksen siirron vaikutuksista.

Siimes ei enää usko lääkelaitoksen siirron vaarantavan lääkehuoltoa

Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes on muuttanut mielipiteensä Kuopioon perustettavan lääkealan keskuksen siirron vaikutuksista.

Siimes: Lääkelaitoksen siirto voi tyhjentää apteekit lääkkeistä

Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes sanoo, että Lääkelaitoksen siirtäminen Helsingistä Kuopioon voi aiheuttaa katkoksia joidenkin lääkkeiden saatavuuteen. Turun Sanomien haastatteleman Siimeksen mukaan mikä tahansa markkinoilla oleva lääke voi loppua kesken jos sen myyntilupien käsittely tökkii.

Keskusta ja SDP ryhtyvät värväämään uusia jäseniä

Keskusta ja SDP ryhtyvät toimiin jäsenkadon pysäyttämiseksi. Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan vahvimmin jäsenhankintaan on lähdössä keskustapuolue, joka tavoittelee 10 000:ta uutta jäsentä vuosittain.

Korhonen jatkaa Vasemmistoliiton johdossa

Kansanedustaja Martti Korhonen jatkaa Vasemmistoliiton puheenjohtajana seuraavat kolme vuotta.

Siimes: Lääkkeiden hyödyt tunnustettava

Lääketeollisuus ry:n uusi toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes vaatii lääkkeiden hyödyn tunnustamista. Taloussanomien haastatteleman Siimeksen mukaan lääkehoitoihin suhtaudutaan vain kustannuksena, vaikka lääkkeet monissa tapauksissa tuovat suuria säästöjä yhteiskunnalle.

Siimes suomii vasemmistoliittoa kirjassaan

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes moittii uudessa kirjassaan vasemmistoliiton eduskuntaryhmää täysin mahdottomaksi työpaikaksi.

Vihreät yrittää nousta Vasemmistoliiton ohi

Vihreiden virallinen vaalitavoite on nousta vasemmistoliiton ohi eduskunnan neljänneksi suurimmaksi puolueeksi. Eduskuntatoimittajamme arvion mukaan tavoite ei näytä toteutuvan.

Korhonen: Puolue oli Siimekselle vain väline

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen on tehnyt selvän pesäeron edeltäjäänsä, edukunnan jättävään ja Lääketeollisuuden palvelukseen siirtyvään Suvi-Anne Siimekseen.

Siimes tukee Feldt-Rantaa ja Guzenina-Richardsonia

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Suvi-Anne Siimes, vauhdittaa sosialidemokraattien puoluesihteerin Maarit Feldt-Rannan tiistaista kampanja-avausta. Äänensä hän ilmoittaa antavansa Maria Guzenina-Richardsonille.

Eduskuntavaaliehdokkaat liki selvillä

Pääosa kevään eduskuntavaaliehdokkaista alkaa olla selvillä. Istuvien kansanedustajien lisäksi puolueet satsaavat entistä enemmän tunnettuihin nimiin, urheilijoihin ja julkkiksiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle