Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaaleanruskeaa sivulta röpelöistä paksua lastulevyä.

Kärkölässä valmistuu pian maailman ensimmäinen kokonaan puusta tehty lastulevy – myös liima syntyy sellutehtaan sivuvirrasta

Täysin puupohjaista kalustelevyä aletaan valmistaa markkinoille Kärkölässä tämän vuoden syksyllä.

Alvar Aallon sunnittelmia rakennuksia Sunilassa, Kotkassa.

20 vuodeksi unohtunut kuntorata raivataan esiin Kotkassa – "Tällä kaikella on positiivinen vaikutus Sunilan alueen imagoon"

Kotkan kaupungin ja metsäyhtiö Stora Enson aikeet entisen kuntoradan alueen raivaamiseksi osuivat yksiin Kotkan Sunilassa.

Metsäteollisuusyhtiö UPM-Kymmene Oyj:n logo pääkonttorissa Helsingissä.

Paperiliitto antoi UPM:lle sovintoesityksen uudesta työehtosopimuksesta

Työntekijöitä edustava Paperiliitto odottaa nyt työnantaja UPM:n vastausta esitykseen. UPM puolestaan vaatii Helsingin käräjäoikeutta määräämään Paperiliittoa asettamaan lakkorajat, jotta lämmöntuotanto ja vedenkäsittely turvattaisiin mahdollisen lakon aikana.

Stora Enso,  Varkaus.

Stora Enso lisää pakkauskartongin tuotantoa Varkauden tehtaalla, investoi 23 miljoonaa euroa

Investoinnilla lisätään tuotantoa sekä kasvatetaan käytetyn kierrätyskuidun määrää kartongin tuotannossa.

Metallinen säiliö tuotantolaitoksessa. Säiliöön tulee ylhäältä putki.

Sähköautot voisivat kulkea osittain puusta valmistetulla akulla – metsäyhtiö Stora Enson kokeet puupohjaisesta akkumateriaalista ovat lupaavia

Metsäyhtiö Stora Enson koelaitoksessa Kotkan Sunilassa on saatu lupaavia tuloksia puupohjaisen akkumateriaalin valmistamisesta. Sillä voitaisiin korvata akuissa perinteisesti käytetty grafiitti.

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Kemin kaavoituksessa on melkoinen ruuhka: kiireisimpinä työn alla ovat Veitsiluodon tehdasalue sekä Bilteman ja liikuntahallin tontit

Kemissä on vireillä yhteensä yksitoista kaavamuutosta, joista osa toteutuu vasta myöhempinä vuosina.

Anjalan paperitehtaan johtaja Matti Lielahti Inkeroisissa.

Anjalan paperitehtaan piti olla kuolevaa lajia, mutta se saikin miljoonien investoinnin – yksi syy on kirjapaperi, jolla menee lujaa

Stora Ensolla menee nyt hyvin, ja se luo turvaa myös yhtiön ainoalle paperitehtaalle Suomessa. 21 miljoonan investointi Kouvolaan on osoitus siitä, ettei tehdas ole lähdössä mihinkään.

En vit fabriksbyggnad.

Stora Enso investoi Kristiinankaupungin aaltopahvipakkaustehtaaseen

Stora Enso investoi noin 2 miljoonaa euroa tehdasrakennuksen laajentamiseen. Tehtaan laajennuksella tehdään tilaa konesiirroille.

Imatran Kaukopään tehtaille rakenteilla olevia hakesiiloja.

Stora Enso uudistaa puunkäsittelynsä miljoonien eurojen investoinnilla Imatralla – vuosikymmeniä vanha kuorimalinja tuli elinkaarensa päähän

Stora Enso parantaa Imatran tehtaiden puunkäsittelyä 80 miljoonalla eurolla. Kaukopään tehtaalle rakennetaan uusi kuorintalinja, minkä lisäksi tehtaiden hakkeidenkäsittelyä selkeytetään.

Stora Enso,  Varkaus.

Stora Enso investoi Varkauteen – aloittaa pellettien valmistuksen

Stora Enso investoi Varkauden sahan pellettituotannon aloittamiseen 3,5 miljoonaa euroa. Pelletit tehdään sahalta saatavista lastuista, hakkeesta ja sahanpuruista.

Jari Kallio keskustelee TE-palveluiden Janne Turusen kanssa.

Avoimet työpaikat kiinnostivat veitsiluotolaisia Kemin rekrytilaisuudessa – "Ei ollut tyhjä reissu missään nimessä"

Työnhakumessut houkutteli torstaina Kemissä lähes sata Veitsiluodon tehtailta irtisanottua työntekijää tutustumaan uusiin mahdollisuuksiin.

Rajavartija katsoo tarkastukseen tulevaa rekkaa Niiralassa

Lieksan Inarin kautta tuodulle puulle löytyy vaihtoehtoja

Puun tuonnin tyrehtyminen Lieksan Inarin kautta ei aiheuta päänsärkyä Stora Enson Enocellin tehtaalla Uimaharjussa, eikä Binderholz Nordicissa. Raaka-ainetta jalostukseen löytyy muun muassa Pohjois-Karjalan metsistä.

Stora Enson Oulun tehtaassa työntekijä katselee

Uusi kartonkikone ei pyöri vielä täydellä teholla, mutta Stora Enson Oulun tehtaalla katsotaan jo seuraavaa suurinvestointia kohti

Poikkeusaikana tehty paperikoneen onnistunut muutostyö ja pakkausmateriaalien maailmanlaajuinen kysyntä saivat yhtiön selvittämään myös toisen paperikoneen muutostyötä kartongin valmistukseen.

Kiteen saha.

Keski-Karjalan talous ei ole toipunut Kiteen sahan lopettamisesta

Keski-Karjala on alkuvuonna ollut heikoimmin menestyvä Pohjois-Karjalan seutukunta. Talouslukujen mukaan Kiteen seudulla ei ole saatu paikattua lovea, jonka Stora Enson sahan lakkautus 2019 teki aluetalouteen.

Rahtialuksia HaminaKotkan satamassa lastauksessa.

Satamaoperaattori Steveco rakentaa taas uuden terminaalin Mussalon satamaan – varasto tulee Stora Enson käyttöön

Uusi varastoterminaali tulee metsäyhtiö Stora Enson käyttöön. Sen rakentaminen alkaa heti. Varastoterminaali valmistuu ensi syksynä jo pari vuotta sitten valmistuneen selluterminaalin viereen.

Villisika Ranuan Eläinpuistossa

Villisikoja ei ole havaittu viime päivinä Stora Enson Oulun tehdasalueella, mutta Limingassa on liikkunut kuvaukseen sopiva kolmikko

Viime viikonloppuna Stora Enson Oulun Nuottasaaren tehdasalueella liikkuneista eläimistä ei ole tehty alueella uusia havaintoja. Sen sijaan poliisi on saanut tietoa, että Limingan Tupoksessa on liikkunut villisikoja tällä viikolla.

Annica Bresky potrettikuva

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky kommentoi sellukartellia varovaisesti: Tutkinta ei tarkoita, että yhtiötä syytettäisiin jostain

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky korostaa, että yhtiöllä on nollatoleranssi kilpailunvastaiseen toimintaan. Euroopan komissio on tehnyt alustavaa kartellitutkintaa havusellua valmistavissa yhtiöissä.

Stora Enson Oulun tehtaat mereltä päin.

Stora Enso miettii Oulun tehtaan toisenkin paperikoneen muuttamista kartonkituotantoon

Yksi paperikone on jo muutettu kartonkikoneeksi, suunniteltu uusi linja tekisi pakkauskartonkia. Pakkausmateriaalien tuotannon lisääminen on yksi yhtiön pitkäaikaisista tavoitteista. Suunnitelman työllisyysvaikutuksia ei vielä tiedetä.

Stora Enson Oulun tehtaat.

Stora Enson tulos parani kohisten – liikevaihto nousi lähes neljänneksellä

Tulosparannus johtui yhtiön mukaan korkeammista hinnoista ja suuremmista myyntimääristä.

Stora enson tehdas alue

Oulun villisikakolmikko on harvinainen vieras, eikä poliisikaan muista vastaavaa: eläimiä yritetään houkutella esiin ruuan avulla

Stora Enson tehdasalueella havaittiin kolme villisikaa viime viikonloppuna. Sittemmin eläimiä ei ole näkynyt, mutta tilannetta seurataan yhä, sillä villisiat voivat olla vaarallisia.

Villisikoja villisika tarhalla Suomussalmella.

Kolme villisikaa juoksentelee tehdasalueella Oulussa – eläin voi olla vaarallinen haavoittuneena tai ahdistettuna

Kolmen villisian liikkeet tallentuivat tehtaan turvakameraan lauantaita vasten yöllä. Stora Enson tehdasalueella työskenteleviä ja liikkuvia on tiedotettu asiasta, sillä villisiat voivat olla vaarallisia.

UPM sellupino Kymin tehtaalla,

Suomalaisia metsäjättejä epäillään sellukartellista – onko yhtiöiden maine mennyttä? Lue vastaukset viiteen kuumaan kysymykseen

Kartelliepäily aiheuttaa maineriskin metsäyhtiöille, arvioivat asiantuntijat. Suuria pörssikurssien heilahteluja tuskin on kuitenkaan luvassa, vaikka yhtiöt saisivatkin tuomion kartellista.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Union leader says workers want minimum 2 percent pay rise

An agreement reached last week between forestry company Stora Enso and the Paperworkers' Union could set a precedent for other sectors.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

STTK:n Palola: Kaikki pyrkivät ainakin Stora Enson palkankorotuksiin – "Täytyy muistaa, että nyt ollaan noususuhdanteessa"

Stora Enso ja Paperiliitto sopivat viime viikolla kahden prosentin palkankorotuksista vuodessa. STTK:n Palolan mukaan muilla aloilla pyritään samoihin tai korkeampiin korotuksiin.

Luonnos Kemintulli yritysalueesta. Kuvassa näkyy teitä ja metsää sekä luonnostellut tontit.

Kemi on kaivanut unholasta lähes 10 vuotta sitten tehdyn yritysalueen: Kemintullin kaikki yritystontit ovat vapaana

Kemin elinkeinopäällikkö Hanna Alila pitää tärkeänä, että kaupunki voi tarjota alueesta kiinnostuneille yrityksille tonttia saman tien.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä Ykkösaamun vieraana 9. lokakuuta.

Näin elinkeinoministeri Mika Lintilä kommentoi korkealle nousseita sähkön hintoja: "Sama tilanne kuin polttoaineen hinnassa"

Ykkösaamun haastattelussa vieraillut ministeri pitää tärkeänä, että energian hintoja ei nyt nosteta poliittisilla päätöksillä. Lintilä esitti myös kritiikkiä työmarkkinajärjestöille.

Oulun Stora Enson tehdas, edustalla työntekijä selin

Työmarkkinapomot eivät pidä Stora Enson palkkaratkaisua mallina muille aloille: ”Päänavaus tulee varmasti kemianteollisuuden ja teknologiateollisuuden ratkaisuista”

Teollisuuden ensimmäinen sopimus on määrittänyt yleensä myös muiden suomalaisten palkankorotuksia, mutta nyt se ei kelpaa muulle vientiteollisuudelle suunnannäyttäjäksi.

Stora enson tehdas alue

Metsäteollisuuden työehtosopimusneuvotteluissa läpimurto: Stora Enso ja Paperiliitto sopivat työehdoista, sopimus ensimmäinen laatuaan

Metsäyhtiö Stora Enso ja Paperiliitto sopivat työehdoista hyvissä ajoin ennen sopimuskauden loppua. Sopimus on ensimmäinen yrityskohtainen sopimus metsäteollisuudessa.

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Lappilaiset kansanedustajat eivät kannata lakia, joka kieltäisi Veitsiluodon tehdaslaitteiden hävittämisen

Yle kysyi lappilaisilta kansanedustajilta, pitäisikö valtion estää lailla Stora Ensoa hävittämästä tehdaslaitteita Kemin Veitsiluodosta.

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Stora Enson Veitsiluodon tehdasta aletaan lähipäivinä ajaa alas – yhtiön mukaan lopettavan tehtaan alasajaminen ei ole erityisen haastavaa

Alasjo kestää kuukaudesta puoleentoista kuukauteen eli se saadaan tehtyä marraskuun puoleen väliin mennessä.

Paperirulla Stora Enso Veitsiluodon tehtailla, rullassa teksti "Veitsiluoto PK 3 29.9. 2021 viimeinen konerulla".

Toni Mathlinin lapsuudessa "kaikki" työskentelivät Veitsiluodossa, tänään valmistui viimeinen rulla ja paperitehdas Kemissä suljetaan

Iso osa pohjoista teollisuushistoriaa katoaa, kun viimeiset paperikoneet sammuvat Stora Enson Veitsiluodon tehtailla Kemissä. Veitsiluoto on ollut monille kemiläisille toimeentulon lähde, joillekin jopa neljässä sukupolvessa.

Kasvokuva Eveliina Nousiaisesta

Meri-Lapissa aletaan selvittää vedyn mahdollisuuksia – tavoitteena on luoda mahdollisuuksia erityisesti alueen pk-yrityksille

Kemin Digipolikseen kuuluva Kiertotalouskeskus alkaa selvittää vetytalouden mahdollisuuksia luoda uutta toimintaa Meri-Lappiin.

Veitsiluodon tehtaan portilla ei näy ketään syksyisenä harmaana päivänä.

Stora Enson Veitsiluodon tehtaalla Kemissä paloi sahan sivutuotekuljettimella: palo on sammutettu

Sammutustyöt Stora Enson Veitsiluodon tehtailla ovat päättyneet.

Maarit Lindström on Metsäteollisuus Ry:n pääekonomisti.

Puisten rakennusmateriaalien kysyntä kasvaa, mutta riittääkö se paperitehtaiden korvaajaksi? Ekonomisti: "Moni yritys haluaa tarttua megatrendiin"

Väestönkasvu ja kaupungistuminen lisäävät rakentamista. Päästövähennys- ja kiertotaloustavoitteet puolestaan ohjaavat puumateriaalien käyttöön, sanoo pääekonomisti Maarit Lindström Metsäteollisuus ry:stä. Metsä Group on nyt vastaamassa kysyntään.

Keminmaalainen avopari Tero Lehtisalo ja Tia-Maria Korhonen on työskennellyt tai työskentelee vielä viimeisiä hetkiä Stora Enson Veitsiluodon tehtailla.

Osa Veitsiluodon tehtailta irtisanottavista on jo löytänyt uuden suunnan – Tero Lehtisalo: Ajattelin, että en aja trukkia koko ikääni

Kemissä sijaitsevilla paperi- ja sellutehtailla työt loppuvat tai ovat jo loppuneet 550 henkilöltä. Työpaikan löytämistä on helpottanut avoimien työpaikkojen runsaus.

UPM:n Kaukaan tehtaat järveltä kuvattuna.

Sadat oireettomat tehdastyöntekijät käyvät yhä viikoittain koronatestissä – UPM jakaa myös kotitestejä

Metsäteollisuusyhtiöillä on tiukat koronaohjeet kaikille tehdasalueilla työskenteleville. Esimerkiksi tehtaiden seisokkitöiden yhteydessä on järjestetty massatestauksia.

Sellutehdas järven rannalla

Stora Enson Imatran tehtaiden huoltoseisokki alkoi jälleen koronakaranteenien kautta – parin viikon aikana parannetaan tehtaan tehokkuutta ja turvallisuutta

Stora Enson Imaran tehtaiden huoltoseisokkiin tulevat ulkomaiset työntekijät ovat olleet koronaviruskaranteenissa ja heidät on testattu vielä ennen tehtaalle saapumista.

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala

Paperiliiton Vanhala: Käytännössä kaikkialla muualla neuvotellaan nyt paitsi UPM:ssä

UPM ja Paperiliitto kiistelevät oikeasta sopimusten määrästä, eivätkä ole päässeet neuvottelupöytään saakka. Stora Enso ja Metsä Group viestivät Ylelle saaneensa neuvottelut käyntiin. Alan työehtosopimukset päättyvät vuoden loppuun mennessä.

Kyltti, jossa työsuojeluun liittyviä merkkejä ja Stora Enson logo. Kyltti on kiinni Veitsiluodon paperitehtaan aidassa.

Stora Enson henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut Ruotsin Borlängessä ovat päättyneet: 340 henkilöä irtisanotaan

Ruotsissa sata työntekijää on löytänyt uuden työpaikan Stora Ensosta tai yhtiön ulkopuolelta.

Stora Enson Kemin sellutehdas

Vaihtuuko Veitsiluodon paperikoneiden jyly serverien huminaan, onko selluhaaveille pohjaa? Moni lakkautettu tehdasalue elpyy, mutta vuosien kuluessa

Hiljenevälle Stora Enson Kemin Veitsiluodon sellu- ja paperitehdasalueelle toivotaan uutta käyttöä. Esimerkkejä lakkautettujen tehdasalueiden elpymisestä on eri puolilta Suomea. Työntekijät toivovat sellutehtaan jatkavan, mutta mahdollisuudet tähän näyttävät niukoilta.

Kuvassa näkyy etualalla merta ja puita, taustalla on Veitsiluodon tehdas savupiippuineen.

Kemin Veitsiluodon tehtailla elokuun huoltoseisokit peruttu osittain

Yksi paperikone ja sellutehdas pyörivät tauotta eikä huoltoseisokkia enää tule. Yhtiö tarjosi työntekijöille 500 euron bonusta, jotta lomia olisi vaihdettu rahaksi ja seisokit olisi voitu välttää kokonaan.

Kyltti, jossa teksti Stora Enso Veitsiluodon tehtaat. Taustalla näkyy punatiilisiä tehdasrakennuksia ja tehtaan portti.

Irtisanomisaika alkoi juosta Veitsiluodon tehtaiden työntekijöillä

Yli 12 vuotta tehtaalla työssä olleilla irtisanomisaika on kuusi kuukautta eli heidän palkanmaksunsa päättyy tammikuun lopussa.

Stora Enson Sunilan tehtaan uusi koelaitos

Metsäjätti Stora Enso kehittää uutta, biopohjaista materiaalia akkuihin Kotkassa – koelaitos on nyt käynnissä

Yhtiö ilmoitti kymmenen miljoonan euron arvoisesta investoinnista koelaitokseen vuonna 2019.

Kuvassa näkyy kielto- ja varoitusmerkkejä sekä kulkuportti tehdasalueelle.

Stora Enso haluaa perua Veitsiluodon tehtaiden elokuun seisokin – työntekijöille tarjotaan bonusta lomien vaihtamisesta rahaan

Veitsiluodon tehtaiden pääluottamusmies Mikko Alamommon mukaan työntekijöiden kiinnostus lomien vaihtamiseen rahaksi ei ole ollut järin suurta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle