Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Puisten rakennusmateriaalien kysyntä kasvaa, mutta riittääkö se paperitehtaiden korvaajaksi? Ekonomisti: "Moni yritys haluaa tarttua megatrendiin"

Väestönkasvu ja kaupungistuminen lisäävät rakentamista. Päästövähennys- ja kiertotaloustavoitteet puolestaan ohjaavat puumateriaalien käyttöön, sanoo pääekonomisti Maarit Lindström Metsäteollisuus ry:stä. Metsä Group on nyt vastaamassa kysyntään.

Osa Veitsiluodon tehtailta irtisanottavista on jo löytänyt uuden suunnan – Tero Lehtisalo: Ajattelin, että en aja trukkia koko ikääni

Kemissä sijaitsevilla paperi- ja sellutehtailla työt loppuvat tai ovat jo loppuneet 550 henkilöltä. Työpaikan löytämistä on helpottanut avoimien työpaikkojen runsaus.

Sadat oireettomat tehdastyöntekijät käyvät yhä viikoittain koronatestissä – UPM jakaa myös kotitestejä

Metsäteollisuusyhtiöillä on tiukat koronaohjeet kaikille tehdasalueilla työskenteleville. Esimerkiksi tehtaiden seisokkitöiden yhteydessä on järjestetty massatestauksia.

Stora Enson Imatran tehtaiden huoltoseisokki alkoi jälleen koronakaranteenien kautta – parin viikon aikana parannetaan tehtaan tehokkuutta ja turvallisuutta

Stora Enson Imaran tehtaiden huoltoseisokkiin tulevat ulkomaiset työntekijät ovat olleet koronaviruskaranteenissa ja heidät on testattu vielä ennen tehtaalle saapumista.

Paperiliiton Vanhala: Käytännössä kaikkialla muualla neuvotellaan nyt paitsi UPM:ssä

UPM ja Paperiliitto kiistelevät oikeasta sopimusten määrästä, eivätkä ole päässeet neuvottelupöytään saakka. Stora Enso ja Metsä Group viestivät Ylelle saaneensa neuvottelut käyntiin. Alan työehtosopimukset päättyvät vuoden loppuun mennessä.

Stora Enson henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut Ruotsin Borlängessä ovat päättyneet: 340 henkilöä irtisanotaan

Ruotsissa sata työntekijää on löytänyt uuden työpaikan Stora Ensosta tai yhtiön ulkopuolelta.

Vaihtuuko Veitsiluodon paperikoneiden jyly serverien huminaan, onko selluhaaveille pohjaa? Moni lakkautettu tehdasalue elpyy, mutta vuosien kuluessa

Hiljenevälle Stora Enson Kemin Veitsiluodon sellu- ja paperitehdasalueelle toivotaan uutta käyttöä. Esimerkkejä lakkautettujen tehdasalueiden elpymisestä on eri puolilta Suomea. Työntekijät toivovat sellutehtaan jatkavan, mutta mahdollisuudet tähän näyttävät niukoilta.

Kemin Veitsiluodon tehtailla elokuun huoltoseisokit peruttu osittain

Yksi paperikone ja sellutehdas pyörivät tauotta eikä huoltoseisokkia enää tule. Yhtiö tarjosi työntekijöille 500 euron bonusta, jotta lomia olisi vaihdettu rahaksi ja seisokit olisi voitu välttää kokonaan.

Irtisanomisaika alkoi juosta Veitsiluodon tehtaiden työntekijöillä

Yli 12 vuotta tehtaalla työssä olleilla irtisanomisaika on kuusi kuukautta eli heidän palkanmaksunsa päättyy tammikuun lopussa.

Metsäjätti Stora Enso kehittää uutta, biopohjaista materiaalia akkuihin Kotkassa – koelaitos on nyt käynnissä

Yhtiö ilmoitti kymmenen miljoonan euron arvoisesta investoinnista koelaitokseen vuonna 2019.

Stora Enso haluaa perua Veitsiluodon tehtaiden elokuun seisokin – työntekijöille tarjotaan bonusta lomien vaihtamisesta rahaan

Veitsiluodon tehtaiden pääluottamusmies Mikko Alamommon mukaan työntekijöiden kiinnostus lomien vaihtamiseen rahaksi ei ole ollut järin suurta.

Stora Enso on aloittanut selvitykset Veitsiluodon tehdasalueen tulevaisuudesta: yhtiölle on jo tullut lukuisia yhteydenottoja

Stora Enson mukaan tärkeimmät kriteerit uutta toimintaa arvioitaessa ovat liiketoiminnan kokonaisvaltainen soveltuvuus alueelle, toimijan taloudelliset toimintaedellytykset, hankkeen rahoitus sekä liiketoiminnan työllistämisvaikutukset.

Tulipalo Stora Enson tehtaalla – käytöstä poistettu varastorakennus syttyi tuleen

Palo syttyi torstaina aamupäivällä. Palo saatiin rajattua ja suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Syttymissyyksi epäillään purunpoistomoottorin ylikuumenemista ja sähkövikaa.

Stora Enso lopettaa sellun ja paperin tuotannon Ruotsin Borlängessä: edessä vielä toiset yt-neuvottelut henkilöstövaikutuksista

Toisin kuin Suomessa, Ruotsissa neuvotellaan erikseen tehtaiden sulkemisista ja henkilöstövaikutuksista.

Hallitus on myöntänyt Kemi-Tornion rakennemuutoksen hoitoon kaksi miljoonaa euroa – kokonaisrahoitus lähes 13 miljoonaa euroa

Kemin elinkeinojohtaja Mervi Nikander korostaa, että alueen yritysten on oltava nyt hereillä. Rakennemuutos ja siihen myönnettävät tuet tarjoavat mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen.

Stora Enson irtisanomiset Kemissä: opetusministeriö lupaa tarvittaessa lisärahoitusta ammatilliseen koulutukseen Meri-Lapissa

Opetusministeri Jussi Saramo lupaa, että Veitsiluodon tehtaiden sulkemiseen vastataan myös turvaamalla koulutusresurssin riittävyys.

Hallitus myönsi 4,2 miljoonaa euroa Kemi-Tornion äkillisen rakennemuutoksen tueksi – Kemin kaupunginjohtaja: "Tämä on hyvä alku"

Rahoitus suunnataan erityisesti pk-yritysten investointi- ja kehittämishankkeisiin, joilla luodaan alueelle uusia työpaikkoja.

"Me ollaan kuin yksi suuri perhe, joka nyt revitään auki" – Kemin Veitsiluodon pettyneet työntekijät kokoontuivat yhteen

Stora Enson Veitsiluodon tehtailta irtisanottavat ovat pettyneitä tarjottuun muutosturvaan. Tehtaiden lopettamisen myötä työpaikan on menettämässä 550 ihmistä. Ensimmäiset irtisanomisilmoitukset jaettiin tiistaina.

Veitsiluodon tehtaiden lakkauttaminen heikentää Kemin taloutta jo ensi vuonna: raamissa menoista on vähennetty 3,4 miljoonaa euroa

Kemin talouden näkymät synkkenevät entisestään. Kaupungilla on aikaisemmilta vuosilta kertynyttä alijäämää lähes 9 miljoonaa euroa. Tänä vuonna alijäämä uhkaa kasvaa.

Stora Enson suunnitelmat kaukolämmön tuotantotavasta ja makean veden pumppaamisesta Kemissä ovat vielä auki

Kaukolämmön tuotanto lähialueelle turvataan, mutta mahdollisesta tuotantotavasta Stora Enso ei vielä kerro. Yhtiöstä todetaan, että moni asia on kiinni siitä, saadaanko alueelle uusia toimijoita.

"Olo on kuin hautajaisissa", sanoo pääluottamusmies – Ministerit lupaavat tukea Kemiin, kun Stora Enso irtisanoo 550 henkilöä Veitsiluodosta

Irtisanottavista 440 työskentelee Paper-divisioonassa ja 110 kunnossapitoyhtiö Eforassa. Työntekijäpuoli vaatii tehdasalueelle uutta toimijaa pian. Yhtiön mukaan vaihtoehtojen kartoittaminen kestää, paperikoneitaan se ei myy saman tuotteen tekoon.

Vataset Oy on valmis jatkamaan sellun tekoa Kemin Veitsiluodon tehtaalla

Yrityksen toimitusjohtaja Harri Vatanen on jo ehdottanut asiaa Stora Ensolle.

Stora Enso uusii Varkauden tehtaiden jätevesiputken

Nykyinen jätevesiputki on 1970-luvulla rakennettu puinen putki. Sen rinnalle rakennetaan uusi, muovinen putki. Samalla jäteveden purkupaikka muuttuu hieman. Vanhaa putkea ei pureta, jotta pohjan sedimentissä olevat haitta-aineet eivät vapautuisi veteen.

Työntekijät riemuissaan Storan Enson uudesta investoinnista Suomeen: "Lupaa jatkuvuutta, kun turbulenssia on ollut"

Stora Enso investoi 21 miljoonaa euroa Anjalan paperitehtaaseen ja Inkeroisten kartonkitehtaaseen Kouvolassa. Anjalan paperitehtaasta tulee yhtiön ainut suomalainen paperitehdas, kun Veitsiluodon tehdas suljetaan.

Anjalan paperitehtaalle ja Inkeroisten kartonkitehtaalle 21 miljoonan euron investointi – tavoitteena päästöjen vähentäminen

Hankkeen työt Anjalan ja Inkeroisten tehtailla on suunniteltu aloitettavan tänä kesänä. Töiden arvioidaan valmistuvan vuonna 2023. Samalla Stora Enso investoi Ruotsiin 26 miljoonaa euroa.

Varkauden Ämmäkoskeen suunnitellaan vaelluskaloja varten padon ohittavaa uomaa

Tavoitteena on parantaa lohikalojen menestymismahdollisuuksia Ämmäkoskessa ja turvata niiden kutumahdollisuudet sekä poikasvaiheen selviytyminen. Uoma toisi uusia mahdollisuuksia virkistyskalastuksen kehittämiseen.

Stora Enson Imatran tehtaita käynnistetään alasajon jäljiltä – UPM:n Lappeenrannan biojalostamossa palovahinkoja korjataan yhä

Stora Enso ajoi Imatran tehtaiden toiminnan alas sunnuntaina, kun veden laatu prosessissa heikkeni. UPM:n biojalostamossa korjataan kuukausi sitten syttyneen tulipalon vahinkoja.

Stora Enson yt-neuvottelut Kemissä ovat päättyneet: työntekijät pettyivät neuvottelujen kestoon – lopputulosta ei kerrota vielä

Stora Enson Veitsiluodon tehtaiden lopettamista koskevien yt-neuvotteluiden lopputulosta ei vielä kerrota.

Kemissä odotetaan viimeistä niittiä paperitehtaalle – kaupunki pelkää työttömiksi jäävien lähtevän, ja tähtää nyt uusien työpaikkojen syntymiseen

Veitsiluodon sellutehtaan yt-neuvottelut saattavat päättyä tänään. Kemissä tähdätään jo uusien työpaikkojen syntymiseen, sillä ilman niitä kaupungin tilanne huononee rajusti. Pohjoisessa teollisuuden työnäkymät ovat Ruotsi ja Norja mukaan lukien paremmat kuin koskaan.

Raumasterille suuri tilaus Stora Ensolta

Tilaus työllistää oman henkilökunnan lisäksi useita alihankkijoita.

Lahtelaiset saivat puiset kaupunkikirjaimet satamaan ympäristöpääkaupunkivuoden kunniaksi

Kirjaimia on tarkoitus huoltaa niin, että ne pysyvät hyvänä kymmeniä vuosia. 2,5 metriä korkean teoksen on tarkoitus toimia maamerkkinä, kohtaamispaikkana ja valokuvataustana. Teoksen tekemiseen osallistui useita paikallisia osaajia.

Stora Enso aikoo investoida 8 miljoonaa euroa Lahdessa – aloittaa yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä

Stora Enso suunnittelee uudistavansa aaltopahvipakkauksia valmistavaa tehdastaan Lahden Hennalassa. Yhtiö arvioi investointisuunnitelman johtavan enintään yhdeksän henkilötyövuoden vähennystarpeeseen.

ELY-keskus: Stora Enson Oulun tehtaan hajuhaitat vähentyneet – jätevesienkäsittelystä aiheutuvat hajut tulee saada kuitenkin kuntoon kesäkuun aikana

Tehtaalla kevään aikana tehdyt korjaustoimenpiteet ovat vähentäneet hajuhaittoja ja tilanne on ELY-keskuksen havaintojen, Oulun ilmanlaadun mittaustulosten sekä yleisöpalautteiden perusteella jonkin verran kohentunut.

Stora Enso kitkee Oulun tehtaansa hajuhaittoja, mutta ongelmia on edelleen: ympäristöviranomainen pohtii jatkotoimia

Stora Enson Nuottasaaren tehtaan hajupäästöt on saatu pääosin kuriin, kertoo Oulun tehtaan johtaja Juha Mäkimattila. Hajupäästöjä aiheuttavista lähteistä kaksi on saatu korjattua, mutta yksi kohde aiheuttaa edelleen hajupäästöjä.

Vaikka Veitsiluoto suljetaan, Stora Enson vastuut eivät pääty – tehdasalueesta huolehtiminen vie vuosia ja vaatii oman ympäristöluvan

Lähes sata vuotta toiminnassa olleen tehtaan sulkeminen on valtava prosessi: keskeisimpiä asioita ovat kemikaalit ja puhdistamojen alasajo. Nykyisessä ympäristöluvassa ei ole sulkemista koskevia määräyksiä, joten siihen yhtiö tarvitsee uuden luvan.

Työttömien määrä on laskenut Lapissa vuotta aiemmasta, mutta on edelleen huomattavasti korkeampi kuin ennen koronaa

Pitkäaikaistyöttömien määrä on lisääntynyt Lapissa aiempaan verrattuna.

Stora Enson Kemin tehtaiden sulkeminen iskisi myös naapurikuntiin, nyt ihmisten auttaminen on tärkeämpää kuin kuntatalouden pohtiminen

Stora Enson suunnitelmat lopettaa toiminta Veitsiluodossa iskisivät Kemin ohella kipeimmin naapurikuntiin Keminmaahan ja Simoon. Stora Enson ja kunnossapitoyhtiö Eforan yt-neuvottelut koskevat noin 120:tä keminmaalaista ja noin 50.tä simolaista. 

Kemin kaupunki selvittää salitilan rakentamista lumilinnan yhteyteen – talous ei taivu suunniteltuun kulttuuritaloon

Suunnitelman mukaan salitila olisi useiden eri toimijoiden yhteiskäytössä ja siinä voitaisiin toteuttaa erilaisia tuotantoja sekä esimerkiksi kokousmatkailua.

Stora Enson tehtailla menee Päijät-Hämeessä hyvin – Heinolan- ja Lahden-tehtaiden tuotteille piisaa kysyntää

Kartonkipakkauksia käytetään maailmalla entistä enemmän. Stora Enso valmistaa Heinolassa kartongin raaka-ainetta ja Lahdessa aaltopahvipakkauksia.

Piispa Jukka Keskitalo vierailee Stora Enson Veitsiluodon tehtaalla

Piispa tapaa tehtaan johtoa ja henkilöstöä sekä Kemin kaupunginjohtajan. Hän vierailee myös Kemin seurakunnassa.

Anjalan tehdas Kouvolassa jää Stora Enson ainoaksi suomalaiseksi paperitehtaaksi: "Me väistimme luodin"

Stora Enson Anjalan paperitehdas valmistaa kirjapaperia, jolla on menekkiä edelleen.

Stora Enson yhteistoimintaneuvottelut Kemissä alkoivat – työntekijät toivovat, että osa toiminnoista jatkuisi

Työntekijät haluavat yt-neuvotteluissa selvittää sellutehtaan toiminnan jatkomahdollisuudet. Toiveena on myös, että yhtiö jatkaisi elintarvikepaperi- ja kartonkituotannon kehittämistä. Stora Enso on esittänyt Veitsiluodon tehtaan sulkemista.

Kemiläisten viesti työministerille: "Valtion nyörit saisi nyt aueta" – Haataisen mukaan irtisanottavien tueksi tehdään kaikki mahdollinen

Veitsiluodon tehtaan sulkeminen veisi Kemistä suoraan satoja työpaikkoja. Niiden korvaamiseksi valtion toivotaan tulevan hätiin. Kemissä vieraillut työministeri Tuula Haatainen (sd.) lupasi, että irtisanottavien tueksi tehdään kaikki mahdollinen.

Työministeri Tuula Haatainen tulee Kemiin: tavoitteena estää aluetalouden taantuminen Veitsiluodon tehtaan sulkemisen vuoksi

Valtio pyrkii alueellisten toimijoiden kanssa edistämään Meri-Lapissa työttömäksi jäävien työntekijöiden työllistymistä.

Paperiliiton Petri Vanhala vieraili lakkautusuhan alle joutuneella Veitsiluodon tehtaalla: "Ensimmäinen tunne oli, että onko tämä edes mahdollista"

Vanhala tapasi Veitsiluodon työntekijöitä, jotka saivat viime tiistaina kuulla, että tehdas ollaan lakkauttamassa.

Stora Enson maajohtaja Seppo Parvi Veitsiluodon tehtaan sulkemisesta: Muuta vaihtoehtoa ei valitettavasti löytynyt

Stora Enson mukaan paperin kysyntänäkymät ovat yhä heikot, ja koneita on markkinoilla liikaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle