Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Gabon tutkii väitteet naisjalkapalloilijoiden raiskauksista

Afrikassa sijaitsevan Gabonin viranomaiset kertoivat aloittavansa tutkinnan maan alle 20-vuotiaiden naisten jalkapallomaajoukkueen kokemasta seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksista.

Gabonin hallitus sanoo pidättäneensä vallankaappausta yrittäneet – armeijan sotilaat olivat arvostelleet presidenttiä radiossa

Armeijan joukkojen kapinaliike öljyvaroistaan tunnetussa valtiossa kesti nähtävästi muutaman tunnin ajan.

Arsenal vahvisti ennätyssiirtonsa – Dortmund-tähti Valioliigaan

Pierre-Emerick Aubameyang on Arsenalin tuorein vahvistus.

Kamerun lohkokärkeen – Guinea-Bissaun laituri iski häikäisevän yksilömaalin

Portugalissa I-divisioonaa pelaava Piqueti hassutti pari pelaajaa, taittoi lähes koko kentän matkan ja laukoi voimalla maaliin Afrikan mestaruusturnauksessa.

Afrikan mestaruusturnaus alkaa lauantaina – eurooppalaisseurat kärsijöinä

Lähes kaksi kolmasosaa jalkapallon Afrikan mestaruusturnauksen pelaajista tulee Euroopan sarjoista. Pelkästään englantilais- ja ranskalaisseuroista kisoissa pelaa 89 pelaajaa.

Levottomuuksia Gabonissa: Yli 200 pidätetty ryöstelystä

Gabonissa on puhjennut väkivaltaisuuksia kiisteltyjen presidentinvaalien jälkeen. Oppositio on kiistänyt istuvan presidentin Ali Bongo Ondimban voiton.

Gabonissa poliisi rynnäköi opposition päämajaan

Gabonissa puhkesi väkivaltaisuuksia kiisteltyjen presidentinvaalien jälkeen. Oppositiojohtaja Jean Pingin mukaan kaksi ihmistä on kuollut poliisin ja presidentinkaartin hyökkäyksessä oppositiopuolueen päämajaan.

Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump tapasi Meksikon presidentin. Tanskan poliisi etsii ampujaa Kööpenhaminassa. Suomessa bujdettineuvottelut jatkuivat myöhään yöhön.

Levottomuuksia Gabonissa vaalituloksen jälkeen

Mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa Gabonissa. Osa presidentin uudelleen valinnasta tyytymättömistä mielenosoittajista muun muassa sytytti tulipalon maan parlamentissa.

Bongo voitti Pingin Gabonissa – väkivaltaisuuksien puhkeamista pelätään

Oppositio torjuu vaalituloksen. Turvallisuusjoukkoja on lähetetty pääkaupunki Librevillen kaduille valvomaan tilannetta.

Maajoukkuevalmentaja lipsautti siirrosta - maalitykki matkalla Valioliigaan?

Pierre-Emerick Aubameyang on Gabonin maajoukkuevalmentajan mukaan vaihtamassa seuraa. Huippunopea hyökkääjä teki viime kaudella maaleja liukuhihnalta.

Onko kotimatkalla tänä vuonna hiekkamyrskyjä? Jaskan lento Afrikasta Suomeen on alkanut

Afrikassa Gabonin jokisuistossa talvehtinut satelliittisääksi Jaska on aloittanut paluumatkan kohti Hyrynsalmea. Jos sää ja tuulet ovat suotuisat, kalastaa Jaska Kainuussa toukokuun alussa. Viime keväänä linnun tuhoksi oli koitua kotimatkan hiekkamyrsky.

Juventus palautti järjestyksen Italiassa

Juventus haki varman 2-0-voiton Atalantan vieraana ja nousi kolmen pisteen turvin Serie A:n kärkeen.

Kallistunutta rahtilaivaa hinataan pois Ranskan rannikolta

Pelastustyöntekijät ovat kiinnittäneet hinauskaapelin Ranskassa Biskajanlahdella lähes viikon ajelehtineeseen laivaan. 160-metristä alusta hinataan nyt pois rannikolta.

Viimeinen yritys pelastaa kallistunut ajelelehtiva rahtilaiva Biskajanlahdella – video

Pelastusmiehistö aikoo yrittää hinausköyden kiinnittämistä ajelehtivaan laivaan vielä viimeisen kerran maanantaina. Jos yritys ei onnistu, 160 metrin pituinen laiva törmää maihin.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto sai kaksi uutta jäsentä

Kosovo ja Etelä-Sudan valittiin liiton jäseniksi selkeällä äänten enemmistöllä.

Gabonin presidentti lahjoittaa koko isänperintönsä maan nuorille

Ali Bongo Ondimba lupaa myös lahjoittaa valtiolle isänsä, entisen presidentin Omar Bongon kiinteistöjä Gabonissa ja Ranskassa. Ranskassa on meneillään tutkimus siitä, mistä ovat peräisin kiinteisöjen hankintaan käytetyt rahat.

YK vastustaa salametsästystä historiallisella päätöslauselmalla

Päätöslauselma on ensimmäinen laatuaan, mutta se ei ole sitova. Uhanalaisten villieläinten metsästys on saanut suurta maailmalaajuista huomiota yhdysvaltalaismiehen ammuttua kuuluisan Cecil-leijonan.

Lionel Messi teki eksoottisen matkan – palkkioksi 3,5 miljoonaa euroa!

Lionel Messin vierailu Gaboniin on nostattanut monien kulmakarvoja. Ranskalaislähteen mukaan Messi sai lyhyestä visiitistä huiman palkkion.  

Afrikan norsut pakenevat vähäisen korruption maihin

Afrikassa elää enää alle puoli miljoonaa norsua. Metsänorsuista noin puolet asuu Gabonissa ja savanninorsuista kolmannes Botswanassa.

Satelliitti-sääksi aloitti kevätmuuton – matkan haastavin osuus on Saharan ylittäminen

Jaska-sääksen odotetaan saapuvan Kainuuseen toukokuun ensimmäisellä viikolla. Matkan aikana vaaranpaikkoja ovat kuiva ja kuuma Saharan autiomaa sekä Etelä-Eurooppa, jossa ihmiset joskus ampuvat sääksiä niiden laskeutumispaikoilla.

Batman ja Zorro Dortmundin sankareita derbyssä

Pierre-Emerick Aubameyangin ja Marco Reusin tuuletus oli todella eriskummallinen, kun Dortmund voitti Ruhrin paikalliskamppailussa ansaitusti Schalken maalein 3-0.

Sateliitti-sääksi Jaska soittelee Gabonista Kainuuseen

Jaakko-Olavi, tuttavallisemmin Jaska-sääksi lähti muuttomatkalleen sateliittirepun kanssa, ja kerää arvokasta tietoa sääksien muuttoliikenteestä Luonnontieteelliseen keskusmuseoon.

Afrikan kisojen karsinnoissa jättiyllätys – puolustava mestari ulos turnauksesta

Nigeria ei onnistunut luovimaan 2015 Afrikan mestaruuskisoihin. Näin ollen mestari vaihtuu.

Unep: Luonnonsuojelualueiden määrä kasvanut voimakkaasti, ongelmia alueiden hoidossa

Maa- ja sisävesialueista on suojeltu 15,4 prosenttia ja merialueista 3,4 prosenttia, kertoo YK:n ympäristöjärjestö.

Avara luonto: Läntiset tasankogorillat

Gabonin sademetsien gorillat etsivät ravintoa latvustoista.

Afrikassa vakava jalkapallo-onnettomuus – maalivahti menehtyi

Sylvain Azougoui kuoli saamiinsa vammoihin matkalla sairaalaan.

Jo 122 kuollut Ebolaan Guinessa

Tutkijoiden mukaan Länsi-Afrikassa puhjennut Ebola-epidemia voi olla täysin uuden viruskannan aiheuttama ja lepakoiden levittämä.

Onko jalkapalloilija muka Usain Boltia nopeampi? ”Todella ärsyttävää”

Borussia Dortmundin Pierre-Emerick Aubameyang retosteli televisiossa olevansa Usain Boltia nopeampi lyhyellä juoksumatkalla. Pikajuoksija Julian Reus ei jalkapalloilijan väitettä sulattanut ja haastoi tämän kilpailuun.

Dortmundin hankinta nopeampi kuin Bolt

Pierre-Emerick Aubameyang juoksi 30 metriä 3,7 sekuntiin.

Uusi veneturma läntisessä Afrikassa

Ainakin 30 on kuollut veneen upottua Gabonin vesillä. Kyydissä oli ilmeisesti laittomia siirtolaisia.

Nigerian veneturmasta selvinneet: Moni matkustajista oli laittomia siirtolaisia

Onnettomuudesta pelastuneiden mukaan veneessä oli monia naisia ja lapsia. Cross Riversin pelastusviranomaisten mukaan 27 ihmistä on pelastettu merestä.

Nigerian laivaturman uhriluku kasvaa

Kauppamatkalaisia kuljettanut puinen vene kaatui matkallaan Guineanlahden yli.

Vene kaatui Nigerian rannikolla - useita kuollut

Tiedot uhrimäärästä vaihtelevat muutamista liki viiteenkymmeneen.

Tässä kävellään maapallon ympäri 80 päivässä

Noin 100 Karelia-ammattikorkeakoulun työntekijää on parhaillaan yhteisellä kävelyreissulla, jonka pituus on yli 40 000 kilometriä. Päiväntasaajaa seuraava pitkä taival alkoi 25. päivä helmikuuta Afrikasta Gabonista. Tavoitteena on kävellä 80 päivän aikana maapallon ymäri.

Karelia-ammattikorkeakoulu kävelee ”maailman ympäri"

Karelia-ammattikorkeakoulu on käynnistänyt henkilökunnan liikuntakampanjan, jonka tavoitteena on saavuttaa yhteistulokseksi 40 075 kilometriä. Kävelytavoite on tarkoitus saavuttaa 80 päivässä. Kuntokampanjaan osallistuu yli sata työntekijää Karelia-ammattikorkeakoulun henkilökunnasta.

Barcelonalle iso jatkosopimus sponsorin kanssa

Uusi sopimus tekee Etisalatista Barcelonan pääsponsorin monissa Afrikan valtioissa.

Hollande: Ranska valmis pysäyttämään Malin kapinalliset

Ranskan presidentti lupaa maansa pysäyttävän Malin kapinallisten etenemisen. Tämä merkinnee käytännössä sotilaiden lähettämistä Maliin.

Kapinalliset keskeyttivät etenemisensä Keski-Afrikan tasavallassa

Kapinalliset eivät aio toistaiseksi hyökätä Keski-Afrikan tasavallan pääkaupunkiin Banguihin. Kapinalliset sanovat keskeyttäneensä etenemisensä osallistuakseen rauhanneuvotteluihin.

Pelokas ja jännittynyt tunnelma Keski-Afrikan tasavallan pääkaupungissa

Tilanne Keski-Afrikan tasavallassa on jännittynyt. Maan presidentti myöntyi sunnuntaina ehdottamaan kapinallisille yhtenäishallituksen muodostamista. Kapinalliset ovat varoittaneet etenevänsä pääkaupunkiin.

Keski-Afrikan hallitus ja kapinalliset neuvottelupöytään

Kapinalliset haluavat syrjäyttää Keski-Afrikan presidentin Francois Bozizen hallinnon.

Levante-puolustajan tälli jättää Ronaldon sivuun maaottelusta

Real Madridin tähti sai kovan tällin viikonlopun ottelussa Levantea vastaan. Portugali kohtaa Gabonin ystävyysottelussa.

Muuttolintujen reiteissä suuria eroja

Muuttolintujen reitit vaihtelevat hämmästyttävän paljon, vaikka perinteisesti on uskottu, että linnut käyttävät uskollisesti samoja reittejä suunnatessaan talvehtimisalueilleen.

Uuselintarvikkeita ja potenssilääkkeitä vedetään pois markkinoilta

Ravintolisä voi aiheuttaa kuluttajaryhmille vakavia sydänperäisiä haittavaikutuksia, minkä vuoksi sen ei katsota olevan turvallinen elintarvikkeissa.

Afrikan unionin puheenjohtajaksi valittiin ensimmäistä kertaa nainen

Eteläafrikkalainen Nkosazana Dlamini-Zuma on luvannut tehdä töitä unionin tehokkuuden parantamiseksi. Dlamini-Zuma päihitti äänestyksessä unionin edellisen puheenjohtajan Jean Pingin.

Suomi nousi Fifa-rankingissa - Sambialla hurja harppaus

Suomen jalkapallomaajoukkue nousi keskiviikkona julkaistulla Kansainvälisen jalkapalloliito Fifan ranking-listalla kuusi sijaa. Huuhkajat on tuoreella listalla 79. sijalla. Viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa Afrikan mestaruuden voittanut Sambia puolestaan harppasi listalla peräti 28 sijaa.

"Tämä oli kirjoitettu johonkin"

Sambian sunnuntaina ensimmäiseen Afrikan mestaruuteensa luotsannut Herve Renard oli loppuottelun jälkeen ihmeissään pelaajiensa suorituksesta. Ranskalaisluotsin mukaan Sambia ei ollut turnauksen paras joukkue, mutta ansaitsi voittonsa sisukkuudellaan.

Tuhkimotarina sai kruununsa - Sambia voitti Afrikan mestaruuden

Sambia on voittanut jalkapallon Afrikan mestaruusturnauksen. Sambia kaatoi Libervillessä Gabonissa pelatussa loppuottelussa jännittävien vaiheiden jälkeen Norsunluurannikon rangaistuspotkukilpailussa 8-7. Sambia ei ole aiemmin voittanut Afrikan mestaruutta.

Vanhat haavat sambialaisten mielissä - "Erona on se, että me olemme hengissä"

Sambia pelaa sunnuntaina jalkapallon Afrikan mestaruudesta tunteikkaassa paikassa. Loppuottelu Norsunluurannikkoa vastaan pelataan Gabonin Librevillessä, jonka lähistölle Sambian maajoukkuetta kuljettanut lentokone putosi 19 vuotta sitten.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle