Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

John Steinbeck: Routakuun aika

John Steinbeck kirjoitti romaaninsa tapahtumat määrittelemättömään mutta selvästi Norjan näköiseen maahan, jonka natsi-Saksan joukot lyhyiden taisteluiden jälkeen miehittivät keväällä 1940, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Keväällä Kemin teatterissa rakastetaan railakkaasti

Kemin kaupunginteatterin kevätkauden teemana on rakkaus ja välittäminen. Keväällä teatterin lavalla nähdään muun muassa Rebecca Lenkiewiczin romanttinen draama Yökaudet ja KOM-teatterin toteuttama Romeo vs. Julia-esitys.

Olli Jalonen: Miehiä ja ihmisiä

Olli Jalonen on mielestäni kirjoittanut loistavan romaanin kesästä 1972. Hän on osannut liittää tuohon itsellenikin tärkeään aikaan sekä komiikkaa että tragiikkaa kuten hyvässä romaanissa pitääkin olla, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Kansakunnan laivan heiluttajat tuomittiin 1970-luvun alussa

Kirjailija Olli Jalonen kirjoittaa paljon Suomen poliittisesta ilmapiiristä vuonna 1972. Jalonen sanoo, että poliittiset mielipiteet olivat 70-luvulla vahvoja, mutta se oli sellainen kansan tapa ja kansanhuvi. Taustana oli, että 60-luvun lopulla vasemmisto oli noussut hyvin suureksi, ja sen jälkeen SMP sai kaksi vahvaa nousua. Nämä horjuttivat ikuisia totuuksia.

Konkurssi kypsytti vihan hedelmät näyttämölle

Teatterit ottavat jälleen yhä voimakkaammin kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Hämeenlinnalainen konkurssin läpikäynyt teatterimies Antti Kemppainen toi näyttämölle Steinbeckin Vihan hedelmät. Köyhyys, teollistuminen ja globalisaatio ovat tuttuja sanoja tänä päivänä.

Mikkelin Teatteri peruu esityksiä

Kevään ensimmäinen esitys ei vedä yleisöä Mikkelissä. Kaksi esitystä perutaan yleisökadon takia.

Teatterilla maltilliset tavoitteet

Mikkelin teatteri lähtee kevätkauteensa maltillisin tavoittein.

Steinbeckin käsikirjoituksia myydään huutokaupassa

Yhdysvaltalaiskirjailija John Steinbeckin yllättäen löytyneitä käsikirjoituksia myydään huutokaupalla Yhdysvalloissa.

Näyttämötaiteen valtionpalkinto Laura Jäntille

Näyttämötaiteen valtionpalkinto on tänä vuonna myönnetty ohjaaja Laura Jäntille.