Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kommentti: Olympiakomitean hallitus uudistui rajusti, saako Jan Vapaavuori hajanaisen kansanliikkeen kulkemaan samaan suuntaan?

Suomen olympiakomitean uusi puheenjohtaja Jan Vapaavuori lähtee johtamaan suomalaisen liikunnan ja urheilun kattojärjestöä suuria muutoksia kokeneen hallituksen kanssa.

Lauantai 21.11.2020 (radio)

Viking Grace. Olympiakomitea. Koronatartunnat. Velkaneuvonta.

Jan Vapaavuori Olympiakomitean puheenjohtajaksi

Jan Vapaavuori voitti Susanna Rahkamon toisella kierroksella äänin 79–54.

"Se on todellinen uhka" – Tokion olympialaisten järjestäminen näyttää vaikealta rokotteesta huolimatta, sanoo Suomen olympiakomitean jättävä Timo Ritakallio

Timo Ritakallion mukaan koronaviruspandemia on herättänyt Kansainvälisen olympiakomitean pohtimaan vanhanaikaisia käytäntöjään.

Katso tallenne: Suomalaisen urheilun ykköspestin hakijat Ylen tentissä – esillä muun muassa urheilun rahoitus seuratoiminta ja huippu-urheilun tilanne

Yle Urheilu tenttaa Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaita tänään. Katso tallenne kuvaa klikkaamalla.

Mikä on Olympiakomitean tärkein tehtävä? Mihin huippu-urheilua tarvitaan? Kuinka liikunta turvataan koronakriisissä? Seuraa Yle Urheilun puheenjohtajatenttiä ja chattaa asiantuntijan kanssa

Yle Urheilu järjestää Olympiakomitean puheenjohtajaehdokkaille tentin, jota voi seurata TV1:ssa tai Areenassa kello 19-20. Chatissa keskustelijoiden kysymyksiin vastaa asiantuntija Jouko Kokkonen.

Olympiakomitean puheenjohtajavalinta pysyi avoimena – ehdollepanotoimikunta ei esittänyt suosikkia kilpaan

Suomalaisen urheilu näkyvin vaikuttaja, Olympiakomitean puheenjohtaja valitaan äänestyksellä 21. marraskuuta.

Veikkaus III – Edunsaaja voittaa aina: käsikirjoitus

Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

Suomen urheilun ykköspestiin tähyävät vaikuttajat vaativat Olympiakomitealta merkittävämpää roolia: "Miten on mahdollista olla tuppisuuna?"

Puheenjohtajaehdokkaat esittäytyivät tänään Urheilumuseossa järjestettävässä tilaisuudessa. Katso koko keskustelu alhaalta kuvaa klikkaamalla.

Mika Anttonen vetäytyy Olympiakomitean puheenjohtajataistosta, latasi syytökset kulissipelistä

Olympiakomitean puheenjohtajataisto sai yllätyskäänteen, kun Mika Anttonen vetäytyi kamppailusta.

Pormestari Jan Vapaavuori lähtee puheenjohtajakisaan palloilulajien tukemana – "Olympiakomitea on profiililtaan kapea ja identiteetiltään sekava"

Jan Vapaavuori on päättänyt lähteä tavoittelemaan Suomen olympiakomitean puheenjohtajuutta. Helsingin kokoomuslaista pormestaria vaalissa tukevat muun muassa Palloliitto ja Salibandyliitto.

Mika Anttonen lähtee olympiakomitean puheenjohtajakisaan

Suomen olympiakomitean puheenjohtajaksi houkuteltu St1:n pääomistaja Mika Anttonen on päättänyt lähteä tavoittelemaan olympiakomitean puheenjohtajuutta.

Miljardööristä tai pormestarista olympiakomitean uusi puheenjohtaja? – suuret lajiliitot tapasivat ehdokkuuttaan panttaavat kovat nimet

Miljardööri Mika Anttonen ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori pohtivat yhä olympiakomitean puheenjohtajakisaan lähtemistä.

Yllätysnimi: Helsingin pormestari Jan Vapaavuori harkitsee lähtevänsä kisaan Suomen urheilun ykköspestistä

Yle Urheilun tietojen mukaan kokoomuspoliitikko Jan Vapaavuori harkitsee lähtevänsä tavoittelemaan Suomen olympiakomitean puheenjohtajuutta.

Jääkiekkoliitto ajaa öljymiljardööri Mika Anttosta uudeksi Olympiakomitean puheenjohtajaksi – lähestynyt kirjeellä muita lajiliittoja

Energiayhtiö ST1:n pääomistaja Mika Anttonen on kertonut aiemmin lähtevänsä ehdolle Olympiakomitean puheenjohtajaksi, jos hän saa selkeän kannatuksen.

Urheilusta vastaava ministeri Saarikko ei lupaa lisää rahaa, vaan kehottaa kohdentamaan varoja urheilijoiden mielenterveyteen – "Se on raha, joka maksaa itsensä takaisin"

Urheilusta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kiittelee Yle Urheilun teettämää kyselyä urheilijoiden mielenterveysongelmista ja toivoo, että niihin kiinnitetään rahankäytössä enemmän huomiota.

Olympiakomitean pomo myöntää: huippu-urheilijoiden mielenterveyden häiriöihin reagoiminen on Suomessa alkumetreillä ja tukea saa liian pieni ryhmä

Huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen mukaan huippu-urheilun resurssipula heijastuu urheilijoiden psyykkiseen hyvinvointiin.

Markku Haapasalmi ja Erkka Westerlund ehdolle Olympiakomitean hallitukseen

Olympiakomitean uusi hallitus valitaan syyskokouksessa marraskuussa.

Urheilusta potkua matkailuun ja kirkastusta Suomi-brändiin – Lahti veturina suurten kaupunkien yhteistyöhankkeessa

Suomen urheilutapahtumakaupungit vahvistavat yhteistyötään uudella verkostolla, jonka kotipesä on Lahdessa.

Polar ja Vuokatti kehittävät suomalaisurheilijoiden digitaalista valmennusta

Yhteistyössä on mukana myös Suomen Olympiakomitea, jonka tavoitteena on nostaa valmennuksen ja urheilijoiden tasoa.

Urheilulehti: SUL-pomo Sami Itani sanoo suorat sanat Veikkauksen roolista urheilun rahoittajana – "Huoneessa on elefantti, josta yksikään urheilun edustaja ei puhu mitään"

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani pyrkii herättelemään keskustelua suomalaisen urheilun rahoituksesta rahapelituotoilla.

Olympiakomitea budjettiriihen tuloksesta: "Nyt voimme hengittää vapaammin"

Olympiakomitean toimitusjohtajan Mikko Salonen piti siitä, että Suomen hallitus toimi linjakkaasti budjettiriihessä.

Kilpailu suomalaisen huippu-urheilun ykköspestistä on alkanut – nimekkäät urheiluvaikuttajat kiinnostuneita Olympiakomitean puheenjohtajan paikasta

Moni suomalainen urheilupomo kertoi Yle Urheilulle kiinnostuksestaan Olympiakomitean puheenjohtajan pestiin. Uusi puheenjohtaja valitaan marraskuussa.

Liikuntasalien käyttörajoitukset herättävät huolta – maajoukkuevalmentajat vetosivat yhteistyöhön: "Tässä on kyse vain tahdosta"

Suomen päävalmentajanelikon mukaan lasten ja nuorten harrastustoiminta on turvattava vaikeinakin aikoina.

Olympiakomitea on huolissaan liikuntapaikkojen sulkemisesta – ylilääkäri: "Lapsen liikunnan rajoittamisen haitat voivat olla pysyviä"

Helsingin kaupunki päätti perua jo sovittuja urheiluseurojen liikuntasalivuoroja ensi kesään saakka koronavirusepidemian takia.

Venäjän valtionjohtoisen dopingjärjestelmän masinoinut Grigori Rodtshenkov oli suomalaiskollegan mukaan avulias ja huumorintajuinen: "Ihan huipputason kaveri"

Suomen dopingtestauslaboratorion entinen johtaja Antti Leinonen ei olisi alkuaikoina uskonut, että Rodtshenkov olisi vastuussa esiin tulleista dopingrikkomuksista.

Savon Sanomat: Mika Kojonkoskesta Kiinan mäkihypyn lajijohtaja – kertoo lehdelle, että häntä on jopa painostettu pestiin

Suomen mäkimaajoukkuettakin valmentanut Mika Kojonkoski on treenauttanut kiinalaishyppääjiä Suomessa vajaat kaksi vuotta.

Olympiakomitean pomo kritisoi yli kahden ja puolen vuoden oikeuskäsittelyn kestoa – vakuuttaa järjestön selviävän miljoonaperinnästä ilman talouskolhuja

Olympiakomitea päättää vasta myöhemmin aikooko se valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan oikeusasteeseen. 

Olympiakomitean valitus jättiperinnästä hylättiin – joutuu maksamaan Valon avustuksia 1,7 miljoonaa euroa takaisin

Helsingin hallinto-oikeuden käsittely Olympiakomiteaan yhdistyneen liikuntajärjestö Valon jättiperinnästä venyi yli kahden vuoden mittaiseksi.

Timo Ritakallio ei jatka Olympiakomitean puheenjohtajana – "Tässä ei ole mitään ihmeellistä eikä dramatiikkaa"

Vuodesta 2016 Olympiakomitean puheenjohtajana toiminut Ritakallio ei aio asettua ehdolle uudelle nelivuotiskaudelle.

Voiko seksuaalisen häirinnän kitkeä, jos sitä ei mainita erikseen kurinpidon säännöissä? Yle Urheilu selvitti, mitä 20 lajiliitossa ajatellaan eettisen kurinpidon keskittämisestä – näin meille vastattiin

Kukaan Yle Urheilun haastattelupyyntöön vastanneista lajiliitoista ei vastustanut eettisen kurinpidon keskittämistä. Sen sijaan moni pohtii, kuinka rajanveto tehdään ja mihin rooliin asettuu oma, jo toimiva kurinpitokoneisto.

Selvitys: Huippu-urheilulakia ei tarvita – urheilijoiden sosiaaliturvalle ehdotetaan erillistä käsittelyä

Ministeri Lauri Tarastin Opetus- ja kulttuuriministeriölle laatima selvitys julkaistiin tänään keskiviikkona. Sen mukaan huippu-urheilun tarvitsemat muutokset voidaan tehdä liikuntalakiin.

"Varat ovat dramaattisesti pienenemässä" – olympiakomitean Timo Ritakallion mukaan suomalainen urheilu joutuu painimaan merkittävän rahaongelman kanssa

Jatkohaluistaan pian ilmoittava olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio kertoo, mitkä ovat hänen mielestään suomalaisen urheilun merkittävimmät haasteet.

Olympiakomitea jakoi tukia talvilajeille: kärkilajit jääkiekko ja maastohiihto suurimmat voittajat

Myös yhdistetty, lumilautailu ja taitoluistelu saivat lisäystä huippu-urheiluyksikön vuosittain myöntämään avustussummaan.

Olympiakomitean takaisinperintävyyhti osin päätökseen – ministeriö hyväksyi kiisteltyjä palkkakuluja ja alensi perintää 15 000 eurolla

Olympiakomitean on maksettava Opetus- ja kulttuuriministeriölle takaisin vielä 155 217 euroa väärin käytettyjä avustuksia. Kattojärjestö on jo aiemmin maksanut 235 000 euroa takaisin.

Vuokatti–Rukan olympiavalmennuskeskuksen rakentaminen lykkääntyy koronatilanteen tuoksinassa

Valmennuskeskuksen rakennusta suunnitteleva yrittäjä on vetäytynyt hankkeesta.

Sports bosses urge calm as athletes worry about coronavirus impact on funding

The Olympic Committee says that success in competitions is just one factor considered when handing out grants.

Urheilijoita painaa huoli elintärkeistä apurahoista, kun pandemia peruutti kesän kisakauden – Olympiakomitean pomolta rauhoittava viesti

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo, että apurahoja esitettäessä saavutettu menestys on vain yksi kriteereistä.

Urheilulle yritetään kerätä 20 miljoonaa euroa lahjoituksina kolmessa vuodessa – sotkeeko koronavirus kunnianhimoisen suunnitelman?

Olympiarahaston tuotto käytetään urheilijoiden olosuhteiden ja sosioekonomisen aseman parantamiseen.

Olympiakomitea lomauttaa koko henkilökuntansa

Lomautuksien keskimääräinen kesto on kolme viikkoa.

Miljoonalaina helpottaa Veikkausliigan seurojen ahdinkoa ainakin hetkellisesti – lomautukset voivat johtaa pelaajakaruselliin: “Ei kenelläkään ole tietoa”

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa otti tyytyväisenä vastaan Palloliiton tarjoaman miljoonan euron lainan. Pääsarjan tulevaisuus näyttää silti monin tavoin erittäin tukalalta ja epävarmalta koronaviruspandemian kourissa.

Kommentti: Suomalaishuipun oivaltavat sanat saivat olympialaiset tuntumaan mitättömältä – urheilun väheksyminen kriisin keskellä on silti silkkaa typeryyttä

Urheilun yhteiskunnallinen merkitys on niin suuri, että koronaviruksen hälyttävät vaikutukset on otettava erittäin vakavasti, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

Suomen mitalisuosikki on ensi vuonna liian vanha olympialaisiin – on silti mahdollista, että hän pääsee taistelemaan kultamitalista

Mira Potkonen täyttää 40 vuotta marraskuussa, mikä on olympiatyylin nyrkkeilyssä urheilijoiden yläikäraja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle