Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sara Mihalik pronssimitalin kanssa kuvassa.

Suomen MM-mitali herätti keskustelun unkarilaismelojan mahdollisesta olympiaedustuksesta – Olympiakomitea ei tyrmää ulkomaisia urheilijarekrytointeja

Unkarilaisen Sara Mihalikin Suomelle tuoma MM-mitali oli ratamelonnassa ensimmäinen yhdeksään vuoteen. Mihalik on ilmaissut halunsa kilpailla Suomen väreissä olympialaisissa, mutta Olympiakomiteassa asiasta ei ole vielä keskusteltu.

Olympiarenkaat ja Suomen lippua kuvastava sininen risti talon seinässä.

Tokion olympialaisten valmisteluleirillä tapahtuneen häirintätapauksen käsittely yhä kesken – odottaa sovittelua Olympiakomiteassa

Olympiakomitean miespuolinen työntekijä syyllistyi verbaaliseen häirintään naispuolista asiantuntijaa kohtaan olympiajoukkueen valmistautumisleirillä ennen Tokion kesäolympialaisia.

Jan Vapaavuori istuu penkillä Helsingin kaupungintalon sisäpihalla.

Lentopalloliitto teki ykkösliberon kohdalla ryhdikkään ratkaisun, sanoo Vapaavuori – päätösvalta Venäjällä urheilevista on lajiliitoilla

Olympiakomitea ei ole tehnyt erillistä linjausta siitä, saavatko venäläisiä organisaatioita edustavat suomalaisurheilijat edustaa Suomea maajoukkueessa.

Kaija Syvälahti, Raili Laiho, Ritva Jaakkola ja Ritva Ketonen muistelevat Helsingin olympialaisia

Helsingin olympiastadionilla nähtiin 70 vuoden takaisia sankareita – Suomen uintinelikko pitää yhä yhteyttä: "Kisat ovat kulkeneet mukana koko elämäni"

Painissa MM-mitaleita myöhemmin saavuttanut Tauno Jaskari oli Helsingin olympialaisissa vielä kokemusta hakemassa.

Matti Heikkinen.

Matti Heikkisen pitkäaikainen tukija kertoo, millaisen urheilujohtajan Olympiakomitea saa: "Hän ei ole mikään tuuliviiri"

Matti Heikkisen hyvin tunteva Keijo Haavikko uskoo, että hiihdon maailmanmestari ei jää jalkoihin kovassa urheilupolitiikassa. Myös Samppa Lajunen uskoo Heikkisen menestyvän huippupestissä.

Matti Heikkinen nousemassa mäen päälle

Kajaanilaislähtöinen ex-maastohiihtäjä Matti Heikkinen on Suomen Olympiakomitean uusi huippu-urheiluyksikön johtaja

Heikkinen muistetaan parhaiten menestyksekkäästä maastohiihtourastaan. Hän voitti maailmanmestaruuden vuonna 2011.

Olympiarenkaat ja Suomen lippua kuvastava sininen risti talon seinässä.

Tutkija ihmettelee huippu-urheiluyksikön johtajan valintaprosessin ympärillä olevaa kiirettä – "Kriisitilanne olisi ollut hyvä paikka ajatella uusiksi"

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön uusi johtaja julkaistaan lähipäivinä, aikaisintaan tiistaina. Jyväskylän ammattikorkeakoulun johtavan tutkijan Kati Lehtosen mukaan kyseessä on kotimaisen huippu-urheilupolitiikan ykköspesti.

Matti Heikkinen Jyväskylän jäähallilla

Kajaanilaislähtöinen Matti Heikkinen on ehdolla Olympikomitean huippu-urheiluyksikön johtoon

Entinen huippuhiihtäjä vahvisti Yle Urheilulle olevansa loppusuoralla Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaksi.

Matti Heikkinen Jyväskylän jäähallilla

Matti Heikkinen ehdolla urheilun huippuvirkaan

Entinen huippuhiihtäjä vahvisti Yle Urheilulle olevansa loppusuoralla Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaksi.

Arviointityöryhmän puheenjohtaja, Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Karl-Erik Michelsen opetus- ja kulttuuriministeriön tilaaman suomalaisen huippu-urheilun tilaa ja tulevaisuutta koskevan arvioinnin julkistustilaisuudessa Helsingissä 28. kesäkuuta 2022.

"Loistava menneisyys, epäselvä nykyisyys ja haastava tulevaisuus" – raportti maalaa karun kuvan suomalaisesta huippu-urheilusta

Suomi on pudonnut kauas maailman johtavista urheilumaista. Asiantuntija kyseenalaistaa kotimaisessa huippu-urheilussa tehtyjä valintoja, jotka ovat johtaneet liian monimutkaiseen ja pirstaleiseen järjestelmään.

Jan Vapaavuori.

IL: Jan Vapaavuori ollut alusta lähtien tietoinen Mika Lehtimäkeen kohdistuneista vakavimmista syytöksistä

Vapaavuori on sanonut julkisuudessa, että hän olisi kuullut väitteet fyysisestä kajoamisesta ja valta-aseman väärinkäytöstä vasta tämän vuoden keväällä, Iltalehti kertoo asian olevan toisin.

Olympiakomitean uudeksi toimitusjohtajaksi nimetty Taina Susiluoto Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa Helsingissä 8. huhtikuuta 2022. Susiluoto seuraa tehtävän kesäkuun lopussa jättävää Mikko Salosta. Hän on Elinkeinoelämän keskusliiton johtoryhmän jäsen ja Olympiakomitean markkinointiyhtiön Suomen Olympiakomitea Markkinointi Oy:n hallituksen jäsen.

Huippu-urheiluyksikön johtoon 17 hakijaa – toimitusjohtaja Susiluoto: "Nimitys tehdään ennen kesälomia"

Vuonna 2018 huippu-urheiluyksikön johtajaksi haki 46 henkilöä. Nyt 17 hakijasta haastateltiin kahdeksan.

Iivo Niskanen korsar mållinjen.

Iivo Niskaselle merkittävä tunnustus Suomen Olympiakomitealta

Niskanen saa Olympiakomitean Suuren ansiomerkin, joka voidaan myöntää kolme olympiakultaa voittaneelle urheilijalle.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kuvassa.

Olympiakomitean puheenjohtajisto selvisi luottamusäänestyksestä melkein kuivin jaloin – Jan Vapaavuori: "Tämä asia on nyt loppuunkäsitelty"

Olympiakomitean ylimääräinen jäsenkokous puhdisti ilmaa ja neuvoa-antavassa luottamusäänestyksessä Olympiakomitean puheenjohtajisto sai selkeän luottamuksen.

Iivo Niskanen tuuletti maaliviivalla Pekingin olympialaisissa 11.2.2022.

Jääkiekko ja maastohiihto lohkaisevat potista puoli miljoonaa – Olympiakomitea jakaa talvilajeille tukea yli 2,3 miljoonaa euroa

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö jakaa talvilajien tehostamistukea kymmenelle talviolympialajille.

Kuvakombo jossa ovat Susanna Rakamo, Jan Vapaavuori ja Sari Multala

Ulkopuolinen selvitys: Olympiakomitea rikkoi omia sääntöjään ja vastuullisuusperiaatteitaan Mika Lehtimäen jatkovalinnan yhteydessä

Suomen Olympiakomitean hallituksen toiminnastaan tilaama ulkopuolinen selvitys on valmistunut. Erityistarkastuksen mukaan Olympiakomitea ei ole noudattanut kaikilta osin omia sääntöjään ja vastuullisuusperiaatteitaan.

Suek.

Suek aloittaa Olympiakomitean pyynnöstä kattavan selvityksen urheiluyhteisön työntekijöiden epäasiallisesta kohtelusta – tästä on kyse

Suekin selvityksen tulokset julkaistaan syksyllä 2022. Mukana selvityksessä on Olympiakomitean henkilöstö. Lisäksi Olympiakomitea on kutsunut selvitykseen lajiliitot sekä keskeiset sidosryhmänsä.

Sammon keskuslukion kyltti

Sammon keskuslukio on Vuoden urheiluoppilaitos

Tamperelainen Sammon keskuslukio sai kiitosta urheilijan valmentautumisen ja kaksoisuran tukemisesta.

Innebandyspelares springande fötter, också klubba och boll

Kajaani suunnittelee lasten ja nuorten liikuntavuoroista maksullisia – Olympiakomitean asiantuntija: "Seurat joutuvat vaikeaan paikkaan"

Vastaavaa keskustelua käydään nyt ympäri Suomen, kertoo Suomen Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja. Syynä tähän on kuntien talous.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kuvassa.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori joutui keskustelussa ahtaalle – "Urheilussakin luottamus on ansaittava, ei sitä voi itse ilmoittaa"

Olympiakomitean hallitus järjesti keskustelutilaisuuden jäsenistölle. Puheenvuoroissa hallitus ja sen puheenjohtaja Jan Vapaavuori joutuivat kritiikin kynsiin.

Ilkka Kanerva Paavo Nurmen kisoissa 2019.

Ilkka Kanerva otti yhteen korruptoituneen yleisurheilupomon kanssa ja auttoi Suomea pärjäämään – näin ystävä muistaa hänet urheilujohtajana

Kansainvälisen yleisurheiluliiton nykyisen hallituksen jäsenen Antti Pihlakosken mukaan Ilkka Kanervalla tuntui olevan 148 vuoden kokemus, vaikka hän menehtyi torstaina 74 vuoden iässä.

Ilkka Kanerva.

Katso kuvista, miten Suomen pitkäaikaisimman kansanedustajan Ilkka Kanervan ura eteni

Uutinen pitkäaikaisimman kansanedustajan Ilkka Kanervan kuolemasta tuli julkisuuteen myöhään torstai-iltana. Kanerva valittiin eduskuntaan 12 kertaa.

Mika Lehtimäki lähikuvassa.

Mika Lehtimäen tapaus siirtyy ulkopuoliseen selvitykseen – jatkokausi "eettis-moraalisesti ongelmallista"

Olympiakomitea vie Mika Lehtimäen tapauksen ulkopuoliseen selvitykseen. Olympiakomitea myöntää, että Mika Lehtimäen valinta jatkokaudelle huippu-urheiluyksikön johtajana oli "eettis-moraalisesti ongelmallista".

Mika Lehtimäki och Jan Vapaavuori på presskonferens.

Olympiakomitea ei ole pyytänyt Suekia tutkimaan Mika Lehtimäen tapausta – hallitus käsittelee asiaa tällä viikolla

Suomen urheilun eettinen keskus tutkii parhaillaan kahta Olympiakomitean häirintätapausta. Huippu-urheiluyksikön johtajan pestistä eronneen Mika Lehtimäen tapaus ei ole Suekin tutkinnassa.

Olympiakomitean uudeksi toimitusjohtajaksi nimetty Taina Susiluoto Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa Helsingissä 8. huhtikuuta 2022.

Olympiakomitean uusi toimitusjohtaja Taina Susiluoto otti heti kantaa viime aikojen kohuun – keskusteli jo henkilöstön kanssa "kipeistä asioista"

Olympiakomitea on valinnut Mikko Salosen työn jatkajan. Taina Susiluoto aloittaa Olympiakomitean palveluksessa kesäkuussa.

Jan Vapaavuori katsoo alaviistoon.

Olympiakomitea vie kolmannenkin epäilyn epäasiallisesta käytöksestä Suekin tutkintaan

Olympiakomitean miespuolista työntekijää syytetään verbaalisesta häirinnästä naispuolista asiantuntijaa kohtaan olympiajoukkueen valmistautumisleirillä ennen Tokion kesäolympialaisia.

Anni Vuohijoki slår händerna ihop så att ett magnesiummoln yr runt.

Tämä Anni Vuohijoen tapauksesta tiedetään – Jääkiekkoliiton mukaan epäilyt eivät lähteneet Leijonien pelaajilta, Suek aloittaa tutkinnan

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo, että miesten olympiajoukkueen pelaajilta kysyttiin Pekingin tapahtumista uudelleen perjantaina, kun tapaus nousi julkisuuteen.

Marko Asell, SDP:n kansanedustaja.

Marko Asell vaatii Olympiakomitean puheenjohtajiston eroa selvityksen ajaksi – urheilua tuntevat poliitikot haluavat läpivalaisua pienten piirien vallankäytölle

Yle Urheilu kysyi urheilussa profiloituneilta poliitikoilta, mitä mieltä he ovat Olympiakomitean toiminnasta Mika Lehtimäen tapauksen hoidossa.

Anni Vuohijoki lyfter en stång, som hon har på axlarna. Hon är iklädd vit tröja och munskydd.

Anni Vuohijoki eroaa Olympiakomitean hallituksesta – kertoo saaneensa viestin, jonka mukaan häntä epäillään seksuaalisesta häirinnästä

Suomen urheilun eettinen keskus kertoo aloittavansa tutkinnan tapauksesta, jonka sekä Vuohijoki että Olympiakomitea ovat tuoneet sen tietoon.

Mika Poutala

Kulisseissa käytiin kovia keskusteluita Mika Lehtimäen tapauksesta – Mika Poutala antoi Jan Vapaavuorelle suoraa palautetta

Olympiakomitean varapuheenjohtajat Susanna Rahkamo ja Sari Multala sanovat, että moni asia on mennyt pieleen. Olympiakomitean johdossa on ollut väärä käsitys siitä, kuka päättää esimerkiksi palkkausasioista.

Kuvakombo jossa ovat Susanna Rakamo, Jan Vapaavuori ja Sari Multala

Olympiakomitean työntekijä Niina Toroi kertoo henkilöstön järkytyksestä – "Luottamus erityisesti puheenjohtajiin ollut koetuksella"

Olympiakomitean henkilöstö julkaisi torstaina kannanoton, jossa kerrottiin henkilöstön tyytymättömyydestä johdon toimintaan. Kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija Niina Toroi vaatii muutosta.

Jan Vapaavuori katsoo vakavana alaviistoon.

Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori: Tiedossa toinenkin häirintätapaus

Olympiakomitea tilaa ulkopuolisen selvityksen Mika Lehtimäen tapauksen hoidosta. Hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori myöntää virheet. Hän pyysi tiedotustilaisuudessa asianosaisilta anteeksi.

Olympiarenkaat ja Suomen lippua kuvastava sininen risti talon seinässä.

Urheilutoimittaja lataa täyslaidallisen Olympiakomitean johtamiskulttuurista – "Epätervettä ja pienen piirin käsissä"

Ilta-Sanomien urheilutoimituksen esihenkilö Vesa Rantanen näkee häirintätapauksessa myös mahdollisuuden muutokseen, jos sitä haluavat ihmiset uskaltavat pitää asiasta ääntä.

Vasemmistoliiton varapj Jussi Saramo A-studiossa.

Vasemmistoliiton Saramo: Olympiakomitealla erityinen vastuu avoimeen toimintaan – poliitikot tyrmistyneitä häirintätapauksesta

Urheilusta vastaavalta opetus- ja kulttuuriministeriöltä vaaditaan tiukkaa otetta Olympiakomitean suuntaan tapauksen selvittämiseksi.

Mika Lehtimäki och Jan Vapaavuori på presskonferens.

Urheilun eettinen keskus: Olympiakomitean tapauksesta kannattaisi käynnistää ulkopuolinen tutkinta

Suek voi käynnistää oma-aloitteisesti selvityksen epäillyistä väärinkäytöksistä. Olympiakomitean tapauksessa ulkopuolinen tutkinta vaatisi kuitenkin Olympiakomitean aloitetta, sillä tapaus sattui ennen kurinpidon sääntöuudistusta.

Mika Lehtimäki istuu paperilappu käsissään.

Mika Lehtimäki kiistää fyysiset kontaktit

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävästä eronnut Mika Lehtimäki kiistää tiedotteessa epäasialliset fyysiset kontaktit.

Jan Vapaavuori.

Ministeriö haluaa selvityksen Olympiakomitealta

Opetus- ja kulttuuriministeriö haluaa Olympiakomitealta selvityksen, miten epäasialliseen käyttäytymiseen on puututtu. Ministeriö ei ota kantaa Mika Lehtimäen tapaukseen.

Elisabeth Rehn katsoo kameraan ulkona.

Elisabeth Rehn ja muut urheilussa vaikuttaneet naiset ottavat kantaa valtapelin pimeään puoleen: "Hyvä veli -kerhoille on saatava loppu"

Kirjeen allekirjoittaneet urheilujohdon tehtävissä toimineet naiset listaavat kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä, epätasa-arvoisesta kohtelusta sekä miesten saunailloissa tekemistä päätöksistä.

Mika Lehtimäki lähikuvassa.

Yle Urheilun tiedot: Mika Lehtimäen epäasialliseen käytökseen liittyi myös fyysistä kajoamista – varoituksen salaaminen ei ollut kohteena olleiden naisten toive

Olympiakomitean puheenjohtajan Jan Vapaavuoren ja maanantaina eronneen huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen puheet ovat ristiriidassa Yle Urheilun saamien tietojen kanssa.

Mika Lehtimäki seisoo vakavana Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa.

Valta-asemaan liittyvään häirintään on erityisen vaikea puuttua, sanoo kokenut tasa-arvovaikuttaja – Lehtimäen tapaus vain jäävuoren huippu

Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteerin Terhi Heinilän mielestä urheilujohtajien valinnassa on otettava tarkemmin huomioon heidän tasa-arvo-osaamisensa. Heinilä sanoo, että Mika Lehtimäen tapaus ei ole vain yksittäistapaus.

Mika Lehtimäki katsoo vakavana alaspäin.

Mika Lehtimäki eroaa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan pestistä

Mika Lehtimäki jättää tehtävänsä omasta aloitteestaan. Yle Urheilu uutisoi viime viikolla, että Lehtimäki oli saanut syksyllä varoituksen epäasiallisesta käytöksestä, joka on kohdistunut naisiin työyhteisössä.

Susanna Rahkamo Suomen Olympiakomitean syyskokouksessa Vantaalla 21.11.2020

Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo kertoo Mika Lehtimäen tapauksesta ja arvioi jatkoa: "Ei ole ihan helppo juttu tällaisen jälkeen"

Olympiakomitean puheenjohtajat tiesivät Mika Lehtimäen saamasta varoituksesta ennen kuin hänet valittiin jatkamaan. Susanna Rahkamo kertoo, että jatkosta käytiin pitkiä keskusteluita. "Tällaista ei pitäisi työelämässä tapahtua", Rahkamo sanoo tapauksesta.

Mika Lehtimäki.

Neljä henkilöä päätti Mika Lehtimäen jatkopestistä – Olympiakomitean hallitukselle ei kerrottu Lehtimäen saamasta varoituksesta: "Olisi ollut hyvä tietää"

Olympiakomitean hallitus oli sivuroolissa Mika Lehtimäen uudelleenvalinnassa. Sen jäsenille ei kerrottu Lehtimäen saamasta varoituksesta. Toimitusjohtajan mukaan Lehtimäen saama varoitus oli rangaistuksena kovin mahdollinen.

Jelizaveta Sidorko, 17, (videolla oik.) kertoi viettäneensä aikaa väestönsuojissa Ukrainassa päivittäin. Ksenija Adamenko toivoo, että pääsisi pian tapaamaan äitinsä.

Ksenija Adamenko, 17, näki äitinsä viimeksi sinä aamuna, kun Venäjä hyökkäsi – iso joukko ukrainalaisnuoria järjestettiin Suomeen urheilemaan

Nuorten olympiafestivaaleilla Vuokatissa on nähty myös 40-henkinen Ukrainan joukkue. Ukrainalaisten saaminen Suomeen vaati ponnisteluita useilta olympiakomiteoilta.

Mika Lehtimäki

Mika Lehtimäki sai varoituksen käytöksestään syksyllä, huippupestiä jatkettiin maaliskuussa – puheenjohtaja Vapaavuori: "Ansiot ovat niin kiistattomat"

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kertoo, ettei ollut itse työnantajan edustajana käymässä keskusteluja aiheesta. Hän seisoo Olympiakomitean päätöksen takana jatkaa Mika Lehtimäen pestiä.

Silmälasipäinen mies puvussa katsoo vähän kamerasta vasemmalle.

Olympiakomitean huippu-urheilupomo Mika Lehtimäki sai varoituksen naisiin kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki on käyttäytynyt työyhteisössä epäasiallisesti, ja työnantaja on puuttunut hänen käytökseensä. Lehtimäki myöntää saaneensa varoituksen.

Pikkuleijonat juhlivat EYOF22-turnauksen voittoa.

Nuorten talviolympiapäivät alkavat Vuokatissa sunnuntaina, myös Ukrainan joukkue pääsee mukaan

Joukkueen koko on yhteensä 42 henkilöä, joista 28 on urheilijoita ja 14 joukkueen taustahenkilöitä.

Kerttu Niskanen ja Iivo Niskanen olympiamitaleiden kanssa sekä naisleijonat juhlimassa

Ovatko Pekingin olympialaiset Suomelle menestysjuhla vai varoitusmerkki? Olympiakomitean puheenjohtaja vihjaa muutoksista

Suomi on saavuttanut Pekingin olympialaisissa jo kuusi mitalia. Menestys on kuitenkin kasaantunut harvojen huippujen harteille. Suomen huippu-urheilusta on käynnissä selvitys, jonka pohjalta Olympiakomiteassa saatetaan ryhtyä "laittamaan palikoita uusiin paikkoihin".

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle