Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pelastustoimen henkilökunta auttaa loukkaantuneita.

Väkijoukkoon Berliinissä ajanutta miestä ollaan siirtämässä psyykkiseen hoitoon

Berliinin keskustassa keskiviikkona tapahtuneessa yliajossa kuoli yksi ihminen ja eri asteisia vammoja sai yhteensä 32. Loukkaantuneista monet olivat luokkaretkeläisiä ja heidän opettajansa kuoli.

Auto törmäsi kaupan ikkunasta sisään liikkeeseen.

Berliinin yliajo jatkaa synkkää historiaa, jossa auto on syöksynyt väkijoukkoon Saksassa – tässä neljä nopeaa uutista viime vuosilta

Henkilöauton kuljettaja ajoi tänään väkijoukkoon Berliinissä. Saksassa on viime vuosina tapahtunut muitakin vastaavia yliajoja.

Auto törmäsi kaupan ikkunasta sisään liikkeeseen.

Auto syöksyi väkijoukkoon Berliinissä – loukkaantuneista 14 on luokkaretkellä olleita koululaisia ja heidän opettajansa kuoli

Yksi ihminen on kuollut ja ainakin 14 loukkaantunut henkilöauton törmättyä väkijoukkoon läntisessä Berliinissä. Poliisi ei ole vielä ottanut virallista kantaa tapauksen tahallisuuteen.

Lauri Kontro

Lauri Kontron kolumni: Ukrainan kriisi on koko Euroopan kriisi

Kun Moskova aivastaa, koko Eurooppa saa flunssan, kirjoittaa Kontro.

Ihmisiä oikeussalissa.

Saksalainen tuomioistuin: Tšetšeenimiehen murhan takana oli Venäjä – Venäjä arvosteli heti tuomiota poliittiseksi

Venäläinen mies tuomittiin elinkautiseen kylmäverisestä murhasta, joka tehtiin berliiniläisessä puistossa elokuussa 2019. Saksa päätti keskiviikkona karkottaa kaksi venäläistä diplomaattia murhan takia.

Presidentti Niinistö arvioi Ukrainan ja Venäjän kiristynyttä tilannetta Berliinin vierailulla

"Huolestuminen Ukrainassa on lisääntynyt" – Presidentti Niinistö kommentoi tietoja Venäjän joukkojen keskittämisestä lähelle Ukrainan rajaa

Niinistön kaksipäiväinen vierailu Berliiniin osuu ulkopoliittisesti herkkään aikaan. Valko-Venäjän siirtolaiskriisin lisäksi Venäjä on keskittänyt joukkojaan lähelle Ukrainan rajaa.

Presidentti Sauli Niinistö allekirjoitti vieraskirjan vieraillessaan Saksan liittopresidentin Frank-Walter Steinmeierin luona Berliinissä.

President Niinistö confirms Finland bid for OSCE 50th anniversary chair

In Berlin, Niinistö once again lauded the so-called 'Helsinki spirit'.

Jalankulkija ohittaa Venäjän suurlähetystön Berliinissä.

Der Spiegel: Venäläinen diplomaatti löytyi kuolleena kadulta lähetystön edustalta Berliinissä

Venäläisdiplomaatti kuoli epäselvissä olosuhteissa Berliinissä.

Suvi Turtiainen

Berliinin leikkipuistot rakennetaan hurjiksi – luottavatko saksalaiset lapsiin riskinotossa enemmän kuin suomalaiset?

Arkea maailmalta: Berliinissä leikkipuistoissa voi pudota korkealta ja kovaa. Kyse on luottamuksesta lapsen arviointikykyyn, kirjoittaa Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Lähikuva vuokrien nousua vastustavan mielenosoittajan kyltistä.

Andrea muutti miehensä ja teinipoikansa kanssa yksiöön – miljoona asuntopulaan kyllästynyttä berliiniläistä vaatii asuntojen pakkolunastamista

Berliinistä on tullut houkutteleva kiinteistösijoitusten kohde, ja vuokrahinnat ovat nousseet jyrkästi. Syyskuisella kansanäänestyksellä haluttiin siirtää julkiseen omistukseen jopa 240 000 asuntoa.

Guye Adola saapuu maaliin kädet pystyssä.

Guye Adola voitti Berliinin maratonin – Bekelen ME-yritys ei onnistunut

Tänä vuonna vauhdittajat juoksivat ME-aikataulussa puolimaratoniin asti.

Tyttö pitää kania sylissä.

Monessa saksalaiskylässä ei toimi edes Youtube – yhä useampi berliiniläinen haluaa maalle, mutta vain jos Saksa saa nettiyhteydet kuntoon

Mobiiliverkon ja julkisen liikenteen remontit ovat nousseet keskeisiksi vaaliteemoiksi Saksassa. Joka kahdeksas kaupunkilainen harkitsee muuttoa maalle seuraavan vuoden sisällä uusien etätyömahdollisuuksien takia.

Jalkapallo.

KuPSin eurotaival tuli päätökseen Berliinissä

KuPS jatkaa euroviheriöillä ensi kesänä, sillä kuopiolaiset varmistivat Suomen Cupin voitollaan paikan Konferenssiliigan karsinnoissa.

KuPSin Tim Väyrynen yrittää.

Union Berlin nappasi selvän voiton KuPSin vieraana – ottelupari todennäköisesti ratkesi jo ensimmäisessä osassa

Kuopion Palloseura hävisi saksalaiselle Union Berlinille maalein 0–4. Jatkopaikka europeleissä todennäköisesti karkasi kuopiolaisilta, mutta joukkue lähtee vielä ensi viikolla taitelemaan voitosta Berliiniin.

Juhlijoita klubilla Berliinissä.

Katso suuren ihmiskokeen tulokset: Berliinin klubeilla kokeiltiin, voiko yön bilettää ilman koronapassia, maskeja ja turvavälejä

Neljäs tautiaalto iskee Suomen kulttuurialaa kiinni. Saksassa koronapassi on pakollinen ravintoloissa ja teattereissa, mutta yöelämään se ei riitä. Siksi Berliinin klubit kokeilivat jotain ainutlaatuista.

Union Berlinin kannattajia.

Kannattajat pelastivat Berliinin kulttiseuran luovuttamalla verta – tällainen on jalkapalloromantikkojen rakastama KuPS-vastustaja Union Berlin

Kuopion Palloseura kohtaa torstaina Helsingin Olympiastadionilla Bundesliigassa pelaavan 1. FC Union Berlinin. Union ei ole perinteinen Saksan suurjoukkue, vaan sen maine on kasvanut erityisesti kentän ulkopuolella, sen kannattajien vuoksi.

Euroopan kuuluisin muuri – tiesitkö nämä?

Berliinin muurin rakentaminen alkoi 60 vuotta sitten – "Konetuliaseet olalla partioivat poliisit vartioivat rajanylityspaikkoja"

Saksassa vietettiin perjantaina Berliinin muurin rakentamisen aloittamisen muistojuhlaa.

KuPS:n Aniekpeno Udoh tekee ottelun ensimmäisen maalin ohi Astanan maalivahti Dmytro Nepohodovin ja Eneo Bitrin

Eurokenttien unelmakohtaamiseen valmistautuva KuPS on välttämässä niukasti uudet rajoitukset – "Seuraamme aktiivisesti, tapahtuuko muutoksia"

Bundesliigan kulttiseura Union Berlin vierailee Helsingin Olympiastadionilla ensi viikon torstaina ja joutuu kotiottelussaan paikalliskilpailijansa pyhättöön.

Kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Berliini haluaa välttää uuden traumaattisen koronasulun ja siksi koululaiset tekevät kolme pikatestiä viikossa

Arkea maailmalta: Saksan pääkaupungissa koulut alkavat tällä viikolla. Luvassa on odotettu paluu lähiopetukseen, mutta tarkoin varotoimin, kirjoittaa Ylen Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Tulvaveden saartama talo.

Tulvat ovat Saksan suurin katastrofi sotien jälkeen – Suomen Berliinin-suurlähetystön tiedossa ei ole suomalaisuhreja

Tulvien pahoin runtelema Nordrhein-Westfalenin osavaltio on yksi suomalaisten suosimista asuinpaikoista Saksassa.

Anitra Penttinen ja Samuli Penttinen Suukko II -laivansa kannella.

Penttiset ostivat Porvoosta troolarin, joka paljastui neuvostovakoojien alukseksi – sitten Berliinin jokipoliisi määräsi sen liikkumiskieltoon

Penttiset ostivat vanhan troolarin ja suuntasivat kohti kotikaupunkiaan Berliiniä. Matka kuitenkin tyssäsi saksalaiseen byrokratiaan, ja he joutuivat kääntämään kokan takaisin kohti Suomea. Pian pariskunta avaa kelluvan teatterin.

Eeva Rajakangas uimassa Tohloppi-järvessä.

llmastoaktivisti löysi tiensä ulos ahdistuksesta: "Kun sen tajusin, äkkiä vuorokauteen tuli viiskyttuhatta tuntia lisää"

Elokapina-aktivisti Eeva Rajakangas, 23, näyttelee kesätyönään räppäävää Pete-tonttua Ylen joulukalenterissa. Sitä ennen tuli yksinäinen ympäristöahdistus ja vuosi Berliinissä.

Pari sataa talonvaltaajaa puolustautui palosammuttimilla sisään pyrkiviä mellakkapoliiseja Berliinissä

Taistelu Berliinin muurin rippeillä – Pari sataa talonvaltaajaa puolustautui palosammuttimilla sisään pyrkiviä mellakkapoliiseja Berliinissä

Ainakin kuusikymmentä poliisia loukkaantui yhteenotoissa talonvaltaajien kanssa. Poliiseja varten eri puolilla rakennuksia oli viritetty ansoja.

Tarjoilija palvelee asiakasta pariisilaisessa kahvilassa 19. toukokuuta.

Eurooppa jatkaa koronarajoitusten purkamista – Harva maa nauttii silti vielä samoista vapauksista kuin Suomi

Useat eurooppalaiset maat ovat höllentämässä tällä viikolla koronarajoituksiaan. Esimerkiksi Ranskassa pääsee taas terasseille, Tanskan koronapassi sallii vaikka museovierailut ja pahoissa ongelmissa ollut Tšekki on sekin jo avannut pikkukauppojaan.

Pro-Palestiina mielenosoittajia New Yorkissa.

Tuhannet osoittavat mieltä palestiinalaisten puolesta suurkaupungeissa: Katso kuvat eri puolilta läntistä maailmaa

Israelin ja palestiinalaisten väliset väkivaltaisuudet ovat puhuttaneet ympäri maailman. Tuhannet ihmiset osoittivat palestiinalaisille lauantaina tukeaan Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

Mirkku Kullberg luotsaa 20.5.2021 avautuvaa Glass House Helsinkiä.

Helsingin keskusta ei ole kuolemassa, vaikka kaupunkilaiset niin pelkäävät – Maailmaa nähnyt huippujohtaja: "Ihana ihmisen kokoinen kaupunki"

Suurin osa helsinkiläisistä on Ylen kyselyn mukaan huolissaan kantakaupungin autioitumisesta ja palveluiden katoamisesta. Pian avautuvan Glass House Helsingin toimitusjohtaja ja kaupungin johtava arkkitehti pitävät tilannetta ohimenevänä välivaiheena.

Foto från Trollflöjten på Finlands nationalopera.

Berliinin kuuluisa oopperatalo tilasi ensimmäistä kertaa teoksen Suomesta – Mozartin Taikahuilun jatko-osassa Yön kuningattaren korvaa drag-kuningatar

Pianisti-säveltäjä Iiro Rantala ja kirjailija Minna Lindgren kirjoittivat uuden oopperan Komische Oper Berlinin tilauksesta. Lokakuussa ensi-iltansa saava Die Zaubermelodika on jatko-osa Mozartin klassikko-oopperalle Taikahuilu.

Mellakkapoliisit seisovat rivissä kadulle sytytetyn tulipalon vieressä.

Vappumarssit muuttuivat väkivaltaisiksi Berliinissä, poliisi pidätti yli 200 riehujaa

Äärivasemmistolaiset mielenosoittajat eivät noudattaneet kulkueessa koronaohjeita. Poliisi puuttui asiaan, jolloin tilanne kiristyi. Protestoijat heittelivät poliisia kivillä ja pulloilla. Noin 30 poliisia loukkaantui yhteenotoissa.

Sasu Salin Tuukka Kotti Susijengi

Susijengi sai haluamansa alkulohkon – Dettman toivoo faniryntäystä Prahaan: "Yhteispeliä"

Suomi pelaa koripalloilun EM-kisojen 2022 alkulohkopelinsä Israelia, Tshekkiä, Puolaa, Serbiaa ja Hollantia vastaan.

Rakennuksia kadun varressa

Saksassa surmattiin neljä ihmistä vammaisten palvelukodissa, työntekijä pidätetty epäiltynä

Berliinin kupeessa Potsdamissa sijaitsevasta palvelukodista löydettiin myös yksi vakavasti loukkaantunut henkilö. Mediatietojen mukaan uhrit olivat palvelukodin asukkaita. Poliisi ei ole kertonut tekotavasta tai motiivista vielä julkisuuteen.

Kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Puolen miljoonan berliiniläisen vuokrat laskivat viime vuonna – nyt vuokrat palautetaan ennalleen ja ale pitää maksaa takautuvasti takaisin

Arkea maailmalta: Berliini on kaupunki, jossa asumisen kalleus johtaa jatkuvasti yhteenottoihin, kirjoittaa Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Henrik Dettmann

Susijengin tie vie Prahaan tai Milanoon, EM-kisalohkot arvotaan huhti-toukokuun taitteessa

Koripallon EM-kisojen lohkot arvotaan huhtikuun 29. päivänä.

Tanja Huutosen pojan saamia pikatestejä.

Kotona tehtäviä koronatestejä odotetaan Suomeen keväällä – Berliinissä asuvalle Tanja Huutoselle ne ovat jo arkipäivää, kun kaupunkia hiljalleen avataan

Kotona tehtävät koronatestit voisivat täydentää kuvaa epidemiatilanteesta, mutta eivät korvaisi terveydenhuollon tekemiä testejä, kertoo Fimean ylitarkastaja.

KORONA ULKOMAILLA – Miltä LOCKDOWN tuntuu?

Katso uusin Yle Mix: Lockdownin lapset Bangkokissa ja Berliinissä

Rumpusetti ja kebab auttavat suomalaislapsia ulkomaiden koronasuluissa.

Palais du Rhin

Yle Strasbourgin rajakaupungissa: Täällä näkyy Euroopan voimakaksikon suhteen historia – viisi huomiota Ranskan halusta Euroopan kukoksi

Strasbourgilaisprofessori ei yhdy Suomessa usein esitettyyn ajatukseen, jonka mukaan Saksa olisi Euroopan johtaja.

Emilia Saikkonen kuvattiin Lauttasaaressa aurinkoisena päivänä joulukuun alussa vuonna 2020.

Emilia Seikkanen Worked in a Trendy Video Start-Up in Berlin – Tells All about the Kremlin's Global Information Operation

American in Finland, Emilia Seikkanen, 33, wants to make amends for having worked at Ruptly, Russian state media meddling elections and promoting extremism in the West.

Emilia Saikkonen kuvattiin Lauttasaaressa aurinkoisena päivänä joulukuun alussa vuonna 2020.

Emilia Seikkanen pääsi Berliinissä töihin trendikkääseen media-alan yritykseen – pian hän tajusi olevansa osa Venäjän maailmanlaajuista vaikuttamisverkostoa

Suomeen muuttanut Emilia Seikkanen, 33, kertoo Yle Uutisille, millaista on tehdä työkseen Kremlin informaatiovaikuttamista.

Nukkumatti Tarabat -autossa

Nukkumatti – unen ja sosialismin lempeä lähettiläs

Supersuosioon noussut itäsaksalainen Nukkumatti oli ristiriitainen kylmän sodan luomus, joka edusti omia arvojaan, mutta osasi olla myös kuriton.

Berliinissä koronatilanne muuttuu Helsinkiä paremmaksi, mutta rajoitukset ovat kovempia

Berliinin koronatilanne paranee, Pariisin heikkenee, Tukholman tasaantuu – Miten Helsinki vertautuu muihin Euroopan kaupunkeihin?

Helsinki kiristää koronarajoituksia, mutta ne ovat edelleen selvästi Berliiniä ja Pariisia lievemmät.

Berlin-Brandenburgin lentoaseman autiota terminaalia.

Kirjeenvaihtajalta: Berliini pysyy kiinni, vaikka tartuntoja todetaan jo suhteessa Helsinkiä vähemmän

Saksa jatkaa kovia rajoituksia, jotta virusmuunnosten nostattama kolmas aalto saataisiin nujerrettua heti alkuunsa, kirjoittaa Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Nooralotta Neziri kuvassa

Neziri nujersi maailman huippuaitureita – "En heti edes tajunnut voittaneeni"

Nooralotta Neziri jätti Karlsruhessa taakseen kansainvälisiä huippuja.

Venäläinen oppositiojohtaja Alexei Navalny passintarkastuksessa Moskovan lentokentällä.

Navalnyi on viety poliisiasemalle, Venäjän ulkoministeriö kehottaa muita maita pitämään huolen omista asioistaan

Yle seurasi tässä jutussa venäläisen oppositiojohtajan paluuta Berliinistä Moskovaan, jossa hänet otettiin kiinni pian maahantulon jälkeen.

Afra Gloria Müller on berliiniläinen demokratia-aktivisti. Hänet kuvattiin Saksan parlamenttirakennuksen eli Reichstagin luona.

Saksa valitsee uutta johtajaa vanhalla kaavalla – nuorille se ei toimi, ja siksi Berliinissä syntyi hullu idea: stadion täyteen ja päätöksiä päivässä

Liittokansleri Merkel jättää politiikan syksyllä. Valtapuolue valitsee nyt uuden puheenjohtajan, mutta ehdokkaat eivät villitse edes omia.

Ylitornion lukion abiturientit Iida Tyni ja Johanna Koivuranta virtuaalimatkalla Saksassa

Lukiolaisten virtuaalimatkalla Berliiniin dönerit ja munkit haettiin Ylitornion paikallisesta – koulujen kansainvälisyys on koetuksella korona-aikana

Oppilaitokset ovat joutuneet miettimään uusia tapoja toteuttaa opetussuunnitelmaan kuuluvaa kansainvälisyyttä.

George Blake Moskovassa vuonna 1997.

Kylmän sodan kaksoisagentti George Blake kuoli Moskovassa – Putin: Erityisen karaistunut ja rohkea ammattilainen

Blake oli viimeinen KGB:n kaksoisagenteista, joiden paljastuminen nöyryytti Britannian tiedustelua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle