Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Placeholder-kuvituskuva, jossa on sininen kartta ja teksti: Läheltä.

Otkes ei jatka tutkintaa Kotkan sataman kuolemasta – työsuojelu, satama ja poliisi selvittävät tapahtumia edelleen

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan muut toimijat pystyvät tuottamaan merenkulun turvallisuuteen liittyvää tietoa tapauksesta riittävästi.

Paperirullia lastataan rahtilaivaan Hietasen satamassa

Onnettomuustutkintakeskus selvittää Kotkan sataman tapaturmaa – kuolemaan johtanut tilanne aiheutui metallipalkkien siirtämisen yhteydessä

Onnettomuustutkintakeskuksen tavoitteena on vastaavien tapahtumien ennaltaehkäisy. Päätös varsinaisen turvallisuustutkinnan aloittamisesta tehdään parin viikon sisällä.

Mäntän kirkko ja grillikioski.

Onnettomuustutkintakeskus alkaa tutkia, miksi Suomessa kuolee nuoria huumeisiin eniten Euroopassa

Huumekuolemien määrä on kasvanut Suomessa voimakkaasti viime vuosina. Huumeisiin menehtyy vuosittain myös alaikäisiä lapsia.

Neljä täysi-ikäistä löydetty kuolleena omakotitalosta Kirkkonummen Veikkolassa.

Kirkkonummen omakotitalossa kuoli kaksi kolmekymppistä ja kaksi iäkästä ihmistä – poliisi kokoaa tapahtumapaikalta tietoa ”pala palalta”

Poliisi odottaa edelleen tietoa oikeuslääketieteellisistä tutkimuksista. Tutkinnan tässä vaiheessa ei ole syytä epäillä rikosta.

Neljä täysi-ikäistä löydetty kuolleena omakotitalosta Kirkkonummen Veikkolasta.

Onnettomuustutkintakeskuksella on jo hyvä käsitys Kirkkonummen kuolemantapauksista

Onnettomuustutkintakeskus Otkes on selvittänyt neljän ihmisen kuolemaa yhdessä poliisin kanssa.

Lentoaseman piha kesällä

Onnettomuustutkintakeskus: Kemi-Tornion lento-onnettomuudessa ei huomioitu riittävästi Suomen talvisia olosuhteita

Edinburghiin lähdössä ollut lentokone törmäsi valopylvääseen Kemi-Tornion lentoasemalla noin vuosi sitten. Miehistön suorituskyky saattoi heikentyä, koska he palelivat.

Mikkelin keskussairaala, Essoten lattiamatto

Onnettomuustutkintakeskus aloittaa tutkinnan vanhuksen kuolemasta eteläsavolaisessa palveluasumisyksikössä

Vaarallinen aihe aiheutti ikäihmisen kuoleman palveluasumisyksikössä Etelä-Savossa marraskuun lopussa.

Amapola FLygin Fokker 50 Joensuun lentoasemalla

Helsinki-Vantaalla vaaratilanteeseen joutuneen lentokoneen toinen potkuri ei pyörinyt ja laskutelineetkin jäivät alas

Lentokone joutui kääntymään heti takaisin noustuaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Joensuuta marraskuussa 2021.

Lääkekaappi.

Otkes: Apotin käytön koulutuksessa ja perehdytyksessä ongelmia HUSissa – järjestelmä ei ole aiheuttanut ”erittäin vakavia tapahtumia”

Turvallisuustutkintaa Apotista ei aloiteta, koska ongelmien seuraukset eivät ole olleet riittävän vakavia. Elokuussa potilaille kirjattiin vääriä lääkkeitä, kun työntekijä kirjasi tietoja käsin.

Merivartioveneen nostoa.

Kokenut ruorimies hukkui, kun Rajavartiolaitoksen vene upposi minuuteissa – syyttäjä vaatii sakkoja veneen päällikölle

Syyttäjän mukaan vene ajoi ilman syytä väyläalueen ulkopuolella osuessaan kiveen juhannuksena vuonna 2020. Tapauksen käsittely alkoi tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Koululaisia kuljettanut linja-auto johon on törmännyt ratakuorma-auto.

Koulubussi ja ratakuorma-auto törmäsivät Pohjanmaalla vuosi sitten – Onnettomuustutkintakeskus: "Hyvin poikkeuksellinen tasoristeysonnettomuus"

Otkesin selvityksen mukaan onnettomuuden taustalla oli monia syitä. Poikkeuksellista on, että niistä suurin osa ei liity rautatieympäristöön.

Vanhus rollaattorin kanssa.

Otkes aloittaa tutkinnan Pöytyän tapahtumista – iäkäs nainen kuoli kotonaan ja mies löytyi heikossa kunnossa

Poliisi tiedotti syyskuun puolivälissä tutkivansa pelastustoiminnan laiminlyöntiä Pöytyällä. Rikosesta epäillään Pöytyän kunnan kotihoitoa.

Koululaisia kuljettanut linja-auto johon on törmännyt ratakuorma-auto. Etualalalla stop-merkki

Otkesin tutkinta Kaskisten tasoristeysonnettomuudesta valmistumassa – selostus tapahtumista julkaistaan syyskuussa

Tutkinnassa ilmenneet asiat ovat julkisia vasta, kun tutkintaselostus julkaistaan. Tutkinnanjohtaja toteaa onnettomuuden tutkinnan edenneen tehokkaasti ja suoraviivaisesti.

Miltä hukkuva näyttää? Kaksi kuvaa. Henkilö huutaa ja heiluttaa käsiä veden pinnan yläpuolella. Vääriin. Henkilö painaa käsiään veden pintaa vasten. Oikein.

Hukkuva huitoo harvoin kuin elokuvassa, vaan vajoaa pinnan alle usein hiljaa ja hetkessä – opi tunnistamaan hädässä oleva

Suomessa on hukkunut tänä vuonna 36 ihmistä. Testaa, tunnistatko vaaratilanteen ja lue, miten sellaisessa tulisi toimia. Videoilla ja kuvissa näkyvät tilanteet on lavastettu tätä juttua varten.

Henkilö ui vesisateesas.

Suomessa todennäköisin hukkuja ei ole juhannusta viettävä nuori, vaan iäkäs mies

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkimusselostuksen mukaan terveysongelmat ovat yhä useamman hukkumiskuoleman syy. Vaikka hukkumiskuolemat ovat vähenemään päin, hukkui viime vuonna 165 ihmistä.

Moision sairaala ulkoa.

Otkes tutki kolmea Moision sairaalassa tapahtunutta itsemurhaa – antoi nyt suosituksia, miten itsemurhia voitaisiin ehkäistä

Tutkinnassa löydettiin asioita, joita suomalaisessa yhteiskunnassa voidaan parantaa itsemurhien ehkäisyssä.

Kiskobussiin sattunut tulipalo onnettomuus Joroisissa. Kiskobussin konehuoneessa syttyi tulipalo.

Joroisten kiskobussipalon tutkinta valmistui: Onnettomuustutkintakeskus antoi uusia turvallisuussuosituksia

Onnettomuustutkintakeskus toteaa, että kuljettajan neuvokkaan toiminnan ansiosta matkustajat saatiin evakuoitua vammoitta, vaikka evakuoinnista ei ollut ohjeita.

Lahden Vesijärven jää ja sula kohta huhtikuussa 2021

Onnettomuustutkintakeskus tutkii Lahden hydrokopterionnettomuuden tapahtumat

Vapunpäivänä Vesijärvellä sattuneessa onnettomuudessa kaksi miestä joutui veden varaan ja toinen heistä menehtyi.

Pienlentokone metsässä.

Otkes: Tikkakosken lentoturman tutkinta kestää kuukausia – itserakennetuilla koneilla yhtä tiukka valvonta kuin tyyppihyväksytyillä

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan Suomessa on tyyppihyväksyttyihin lentokoneisiin verrattuna runsaasti yksittäiskappaleina tehtyjä niin sanottuja experimental-koneita.

Raiteilta suistunut tyhjä puutavaravaunu

Ilmastonmuutos lisää turvallisuusriskejä raideliikenteesssä – radaltasuistumisen Vesangassa aiheutti helle

Pitkään jatkunut helle ja ratatyöt olivat syynä kuuden tavaravaunun suistumiseen raiteilta viime heinäkuussa Vesangassa. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan myös työmaan pääasiassa etänä toteutettu valvonta vaikutti onnettomuuteen.

Pienlentokone metsässä.

Poliisi ja Otkes tutkivat sunnuntaista pienkoneen putoamista Tikkakoskella

Lentäjä kuoli sunnuntaina illalla pienlentokoneen pudottua maahan Jyväskylän Tikkakosken lentoaseman alueella.

Allas sea poolin naisten saunan ja pesutilan väliin syntyi kunnon railo.

Onnettomuustutkinta Viking Gabriellan törmäämisestä Altaaseen ei jatku: Raportin mukaan pakkautunut jää vaikeutti aluksen kääntämistä

Satama-altaaseen tuulen mukana pakkautunut jää vaikeutti aluksen kääntämistä. Alustavan tutkinnan perusteella Onnettomuustutkintakeskus on päättänyt, että tapahtumaan liittyvät erityispiirteet eivät edellytä varsinaisen tutkinnan käynnistämistä.

Rahtilaiva sataman laiturissa talvella.

Otkes Rauman karilleajosta: Reittisuunnittelun tärkeyteen paukkuja ja tehoa luotsauskoulutuksen laadun valvontaan

Hollantilainen rahtialus vaurioitui vakavasti pohjakosketuksessa Rauman edustalla viime vuoden helmikuussa. Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) havaitsi puutteita linjaluotsin koulutuksessa ja reittisuunnittelussa.

Finger trycker på en hissknapp.

75-vuotias potilas puristui hengiltä Kaunialan sairaalan hississä – tutkinnan tulos: onnettomuushissiä oli huollettu liian harvoin

75-vuotias potilas puristui hengiltä Kaunialan sairaalan hississä Kauniaisissa viime toukokuussa. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan kiinteistöhallinnassa, hissin huollossa ja pelastusohjeissa oli puutteita.

Sami Saikkonen seisoo kädet puuskassa Teneriffalla. Aurinko paistaa kirkkaana.

Lentoturmasta selvinnyt Sami Saikkonen on helpottunut, kun onnettomuuden syy selvisi – kirurgit rakensivat hänen kasvonsa uudelleen

Sairauskohtauksen saanut lentäjä kuoli, kun kone syöksyi maahan epäonnistuneen laskun aikana Hyvinkäällä. Mukana ollut lennonopettaja Sami Saikkonen loukkaantui vakavasti.

yleiskuva

Onnettomuustutkintakeskus: Hyvinkään lentoturmakoneen ohjaaja sai sairauskohtauksen – teknisen vian mahdollisuus suljettiin pois

Onnettomuustutkintakeskus on selvittänyt Hyvinkäällä syyskuussa sattunutta lento-onnettomuutta, jossa kuoli yksi ihminen ja loukkaantui toinen.

Amapola FLygin Fokker 50 Joensuun lentoasemalla

Otkes käynnisti varsinaisen tutkinnan Helsinki-Vantaalla viime viikolla tapahtuneesta reittikoneen vaaratilanteesta

Otkesin mukaan Helsingistä Joensuuhun matkalla olleeseen Fokker 50 -matkustajakoneeseen tuli moottorihäiriö lentoonlähdössä.

Puiset junaraiteiden ratapölkyt.

OTKES: Jyväskylä–Petäjävesi-rataosuudella onnettomuusriski – kiireellinen korjaus tarpeen

Kesällä sattuneen tavarajunan vaunujen suistumisen syiden selvittelyn yhteydessä on käynyt ilmi, että rataosuudella kiskot voivat päästä siirtymään. Seurauksena voi olla junan suistuminen.

BASe Karhu Aero lentokone. Pori-Helsinki-lennot alkoivat taas elokuun alussa. Porin lentoasema.

Porista Helsinkiin lentänyt matkustajakone laskeutui yhdellä moottorilla – tutkinnassa ei löytynyt turvallisuuspuutteita

Onnettomuustutkintakeskus on selvittänyt tapausta, jossa matkustajakoneen toinen moottori sammui lennon aikana. Tutkinnan mukaan lentäjät toimivat tilanteessa oikein.

Helsinki-Vantaa 2.2.2021

Finnairin kone liukasteli ulos rullaustieltä helmikuussa – kunnossapitohenkilöstöstä oli vähennetty puolet koronapandemian takia

Finnairin Tokioon lähdössä ollut rahtikone liukui osin ulos rullaustieltä liukkauden vuoksi viime helmikuussa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Otkes on antanut vaaratilanteen vuoksi kolme turvallisuussuositusta.

Budapest Aircraft Servicen kone nousussa Porin lentokentältä matkalle Helsinkiin.

Porista Helsinkiin lentäneessä liikennelentokoneeessa oli vakava vaaratilanne – Otkes aloittanut alustavan tutkinnan

Kukaan ei loukkaantunut tapahtumassa ja lentokone laskeutui normaalisti, mutta yhdellä moottorilla. Otkesilla ei ole vielä tiedossa, kuinka monta matkustajaa lentokoneessa oli tapahtumahetkellä.

Koululaisia kuljettanut linja-auto johon on törmännyt ratakuorma-auto. lähikuva pellistä.

Kaskisten tasoristeysonnettomuuden tutkinta etenee, mutta kestää vielä vähintään puoli vuotta

Onnettomuustutkintakeskus on kuullut kaikkia asianomaisia, ja saanut valmiiksi paikkatutkinnan. Seuraavaksi ryhdytään tutkimaan onnettomuuteen johtaneita taustoja.

Koululaisia kuljettanut linja-auto johon on törmännyt ratakuorma-auto. Etualalalla stop-merkki

Kaskisten tasoristeysturman tutkinta etenee: Linja-auto liikkui 18 kilometriä tunnissa – "Sehän ei riitä, kun on stop-merkki ja väistämisvelvollisuus"

Poliisi on selvittänyt koululaisia kuljettaneen linja-auton ja ratatyökoneen nopeudet ennen viime viikon tiistaina tapahtunutta onnettomuutta. Seitsemän nuorta ja linja-auton kuljettaja loukkaantui ajoneuvojen törmättyä toisiinsa tasoristeyksessä.

Mikkelin keskussairaalan kyltti sairaalan pihalla.

Poliisi ei toistaiseksi tutki Essotessa esiin tulleita kuolemantapauksia – Otkesin tutkinta kestää kuukausia

Onnettomuustutkintakeskus Otkes on aloittanut tutkinnan Essoten mielenterveys- ja päihdepalveluissa tapahtuneista, kuolemaan johtaneista vaaratilanteista. Essoten terveydenhuollon yksikössä on menehtynyt syys-lokakuussa kolme potilasta.

Mikkelin keskussairaalan kyltti sairaalan pihalla.

Kolme potilasta teki todennäköisesti itsemurhan Essoten yksikössä – Otkes tutkii

Tapaukset sijoittuvat tämän vuoden syyskuun ja lokakuun väliselle ajanjaksolle. Otkesin tutkinnan arvioidaan kestävän kuukausia.

Koululaisia kuljettanut linja-auto johon on törmännyt ratakuorma-auto. Etualalalla stop-merkki

Tasoristeysonnettomuuksissa menossa synkkä vuosi – Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan pahimpia paikkoja on yhä liikaa: "Yli ei voi ehtiä kuin tuurilla"

Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan mielestä parannustöitä ei tehdä oikeassa järjestyksessä. Väylävirasto sanoo, että riskiluokitus on ykkösprioriteetti.

Ambulanssi tasoristeysonnettomuuspaikalla

Otkes: Tasoristeyksiä pitäisi poistaa tai parantaa vaarallisimmasta päästä

Kaskisissa sattui eilen tiistaina vakava tasoristeysonnettomuus. Aiemmin syksyllä kaksi ihmistä kuoli Paltamon onnettomuudessa. Suomessa on noin 60 tasoristeystä, joiden onnettomuusriski on suuri.

Mikkelin keskussairaala, Essoten lattiamatto

Useampi potilas kuollut kuntayhtymä Essoten mielenterveys- ja päihdepalveluissa – onnettomuustutkintakeskukselta pyydetään tutkintaa

Essoten sisäinen työryhmä on tapausta tutkiessaan päätynyt pyytämään Onnettomuustutkintakeskusta asettamaan asialle ulkopuolisen tutkijan.

Koululaisia kuljettanut linja-auto johon on törmännyt ratakuorma-auto. Etualalalla stop-merkki

Poliisi tutkii Kaskisten tasoristeysonnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena – myös Otkes tekee turvallisuustutkinnan

Kaskisissa tiistai-aamuna tapahtunutta tasoristeysonnettomuutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Poliisin alustavan tutkimuksen mukaan linja-auton kuljettaja ei pysähtynyt stop-merkistä huolimatta.

yleiskuva

Hyvinkään lentoturmassa ei epäillä rikosta, Onnettomuustutkintakeskus aloittaa turman syyn varsinaisen tutkinnan

Pienkoneen aiemmilta lennoilta ei ilmailukerhon mukaan ole tiedossa teknisiä pulmia. Hyvinkäällä tapahtui maanantaina onnettomuus lento-opetustilanteessa. Koneen ohjaaja kuoli ja matkustaja loukkaantui.

Poliisi tutkimassa kun kaksipaikkaisen pienkoneen lasku Hyvinkään lentoasemalle epäonnistui 27. syyskuuta

One dead, one injured following light airplane crash in Hyvinkää

The two-seater aircraft crashed as it was coming in to land at Hyvinkää airport.

M/S Amorellan siirto Järsön saaren edustalla 23.9.2020.

Onnettomuustutkintakeskus antoi turvallisuussuosituksia Amorellan karilleajosta: Huolto-ohjelmia ja pelastustoimien tiedonkulkua kehitettävä

Meripelastuskeskukselta kului lähes puoli tuntia ensimmäisen vaiheen hälytysten tekemiseen.

Vedenalaista kuvaa tietokoneen näytöltä katsottuna.

Estonian hylyltä julki uusia kuvia – tutkinnan johtaja: "Arviointi onnistui paremmin kuin uskalsimme toivoa"

Merenpohjasta otetuista tuoreista kuvista havaittiin tyyrpuurin puolella runkoa lävistysvaurioita. Vahingon mitat ovat vähintään 4 metriä kertaa 22 metriä, kertoo Viron onnettomuustutkintakeskus.

Ilta-aurinko paistaa Hietaniemen uimarannalla Helsingissä.

Hellekesän synkkä tilasto: kesäkuussa hukkuneita eniten yli 20 vuoteen – omien kykyjen yliarviointi voi johtaa hukkumiseen, sanoo onnettomuustutkija

Pelastusliivit pelastaisivat jopa kahdeksan kymmenestä vesiliikenneonnettomuudessa hukkuneesta, mutta silti ne jäävät usein pukematta. Hukkumistilastoissa iäkkäiden ja huonokuntoisten osuus on suuri. Miehiä hukkuu enemmän kuin naisia.

Kerrostalo liekeissä Savonlinnassa.

Savonlinnassa salamaniskusta palanut kerrostalo aiotaan vahinkosaneerata

Kuusikerroksiseen taloon aiheutui isot vahingot salaman iskettyä rakennuksen katolle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle