Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Linnan jatkojen tunnelmassa oli jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua

TV-kameroiden sammuttua Presidentinlinnassa Suomen 102. itsenäisyyspäivän juhlinta jatkui Linnan jatkoilla Hotel Kämpissä.

Juice Leskisen tekstit ikuistetaan valaisinpylväisiin Juankoskella – pylväistä toivotaan matkailun uutta vetonaulaa

Juice Originals -yhtyeen Riku Nieminen ja Anssi Tikanmäki paljastavat valitut tekstinpätkät lauantaina Juankoskella.

Juice Originals esiintyy Kuopiossa syyskuussa

Juice Originals -kokoonpano koostuu Juice Leskisen eri yhtyeiden soittajista ja sen solistina on näyttelijä Riku Nieminen.

Jani Halmeen kolumni: Miljoonayleisöjä on vaikea saavuttaa, joten televisiossa ei sovi paljon peruspieruhuumoria rohkeampi olla

Ilkeys ei ole suomalaisessa televisiossa muotia. Televisiosta on tullut nössö. Televisio on nyt sokerihuurretun hattaran makuista ja naminamista on tullut valtavirtaa, kirjoittaa Jani Halme.

Juice-elokuva kahmi kahdeksan Jussi-ehdokkuutta

Elokuvan pääosassa oleva Riku Nieminen jäi ilman ehdokkuutta.

Juicen rooliin lähes 30 kiloa lihottanut Riku Nieminen: "Silloin en kyllä ollut millään tasolla vegaani"

Nopea laihduttaminen ja lihottaminen vei ilon syömisestä, mutta auttoi ymmärtämään painonsa kanssa taistelevia.

Juice on elokuva viinin voitelemasta alamäestä ja rakastamisen vaikeudesta: ”Hän uskalsi olla paljas ja pöljä”

Kun kohteena on suomirockin edesmennyt valtiomies, voisi elämäkerta helposti taipua fanielokuvaksi. Juicen 1980-luvulla syntynyt tekijäkaarti on kuitenkin kasvanut toisten sävelten tahtiin.

Juicea näyttelevä Riku Nieminen ei ole aina tajunnut suomirock-legendan asemaa: "Mietin, miksi lapset laulavat tämmöisiä"

Juice-elokuva on fiktiivinen tarina kaikkien tuntemasta muusikkotaiteilijasta. Joulukuussa ensi-iltaan tulevan filmin kuvaukset päättyvät juhannusviikolla.

Koivu ja tähti skoolaa kossupiimällä isänmaalle

Pirkko Saision näytelmä sekoittaa myyttejä ja tragikomediaa

Hulahula Suomi Ylen kanavilla 12.5. alkaen

Kuusi viikkoa tanssin riemua ja koskettavia tarinoita!

Tässä he ovat: Yle Kajaani kertoi 50 aktiivisimman kainuulaisen elämäntarinat

Kajaanin Nuorkauppakamari valitsi kuluvan vuoden alussa 50 kaikkien aikojen aktiivisinta kainuulaista. Valittuja yhdistää oma kehittyminen ja halu kehittää muita.

Suositun lastenkirjan tähdet löylyttävät elokuvissa kännykkäriippuvaisia

Suositut lastenkirjahahmot Tatu ja Patu nähdään ystävänsä Veeran kanssa ensimmäistä kertaa elokuvassa, jossa on ainesta syksyn suureksi elokuvahitiksi.

"Ole aina oma itsesi, paitsi jos voit olla yksisarvinen" – Tatu ja Patu tuovat isoja teemoja valkokankaalle

Koko perheen uutuuselokuva Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! käsittelee erilaisuutta ja siihen suhtautumista.

Nälkämaan ensimmäisen Pride-juhlan kummit kannustavat: "Kainuu on todellakin valmis"

Kainuun ensimmäisen Pride-tapahtuman kummeiksi on lähtenyt roppakaupalla nykyisiä ja entisiä kainuulaisia. Moni on innoissaan, että Kainuukin saa vihdoin oman yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa ajavan ja juhlistavan tapahtuman.

Pikkukaupunki teki Riku Niemisestä taiteilijan – "Olen hyvinkin onnekas siitä, että tänne synnyin"

Riku Nieminen ei esittelyjä kaipaa. Pienestä kaupungista pinnalle ponnistanut mies pitää synnyinpaikkaansa tärkeänä syynä sille, miksi hänestä tuli taiteilija.

Leffatekijöiden leirikoulu kävi Kotkassa – Nuotin vierestä avaa elokuvavuoden

Kun suuri osa Suomen elokuvista kuvataan pääkaupunkiseudulla, tuo vaihtelu näyttelijöille kaivattua virkistystä. Osittain Kotkassa kuvatussa Nuotin vierestä -elokuvassa pääosaa esittävä Riku Nieminen vertaa kuvauksia kehäkolmosen ulkopuolella leirikouluun.

"Velvollisuudentunteesta ei kannata lähteä mihinkään" – Ei edes kotiseudulle jouluksi

Näyttelijä Riku Nieminen palaa Kajaaniin ja Kainuuseen lataamaan akkuja. Niemisen tuo kotiseudulleen rauhoittumisen ja itsetutkiskelun tarve.

Dallasin ja Ihmemiehen tunnarit raivopäisellä energialla: "Tällä voisi menestyä maailmalla"

Näyttelijä Riku Nieminen päätyi samaan bändiin kolmen "enemmän kuin veljiä" -miehen kanssa ja lähtee tulkitsemaan tunnareita ensi kesänä heidän kanssaan New Yorkiin.

Riku Nieminen ensi-iltaelokuvastaan: ”Perhana, mitä tästä tulee”

Perjantaina ensi-iltansa saava Ollaan vapaita pyrkii raikastamaan kotimaista musiikkielokuvaa. Näyttelijä Riku Niemiselle elokuva oli hyppy tuntemattomaan musiikkitaustasta huolimatta.

Tuhat ihmistä nautti helposta elämästä Kemissä

Easy Living in Kemi -festivaaliviikkoon kuulunut vuorokauden kestänyt 24h-tapahtuma keräsi mukavan yleisömäärän. Torstaina väkeä kävi tuhannen nenäparin verran ja keskiviikkoiltana parikin kuppilaa oli suorastaan täynnä.

Riku Nieminen ja ihan erilainen rooli

Munamies-hahmona suursuosion saavuttanut muuntautumiskykyinen näyttelijä Riku Nieminen soittaa sujuvasti rumpuja ja laulaa. Monipuolista laulamista hän esittää myös Oulussa Toppilan Möljällä pyörivän musikaalin pääroolissa.

Suosikkiohjaaja Petteri Summanen linjaa: Sarviniemen luontoarvoja kunnioitettava

Pitkän linjan ohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä Petteri Summanen lomailee parhaillaan lapsuutensa kesämaisemissa Taipalsaaressa. Summanen on seurannut Suur-Saimaan äärellä sijaitsevasta Sarviniemen alueesta käytyä kiistaa tarkasti.

Juice Leskisen elämäkerrasta elokuva – päärooliin Riku Nieminen

Elokuva perustuu Antti Heikkisen viime vuonna julkaistuun Risainen elämä -kirjaan, joka oli yksi viime vuoden myydyimpiä tietokirjoja. Elokuvan ensi-iltaa kaavaillaan vuodelle 2016, jolloin Juicen kuolemasta tulee kuluneeksi kymmenen vuotta.

Riku Nieminen: Munamiestä ei olisi ilman valtionavustusta

Jos kulttuurimäärärahoja leikataan, ei ehkä tule uusia Munamiehiä. Tai niin ainakin ajattelee Riku Nieminen, joka osallistui tekstillään taideteokseen Kerjäläiset.

Tähtiartistien vastaisku silmittömälle väkivallalle

Rakkauden pesäpallo-ottelu kokoaa kotimaisia tähtiartisteja 26. lokakuuta Helsinkiin. Hankkeella vastustetaan viime aikojen silmittömiä ja sattumanvaraisia väkivallantekoja.

Putous-tähdet puolustavat uuden kaupunginteatterin näyttämöä

Kymmenet kulttuurivaikuttajat ovat allekirjoittaneet vetoomuksen Lappeenrannan kaupunginteatterin pienen näyttämön puolesta.

Riku Niemisen debyyttiohjaus nostaa nuoret lavalle

CHOICE-musikaalin harjoituksista heijastuu laulua, hyvää meininkiä ja menoa. Logomon lavalle tulee lokakuussa astelemaan ammattinäyttelijöiden lisäksi kolmekymmentä alueen nuorta.

21 tapaa pilata avioliitto -elokuva rikkoi 400 000 katsojan rajan

Vain neljä kotimaista elokuvaa on yltänyt vastaavaan katsojamäärään viime vuosina.

Kataja ja Nieminen suutelivat kansalaisaloitteen kunniaksi

Tasa-arvoista avioliittolakia vaativaan kansalaisaloitteeseen oli tiistaina alkuillasta kertynyt lähes 80 000 nimeä. Nimienkeruukampanjaa vauhdittamassa on useita Tahdon-lähettiläiksi nimettyjä julkkiksia. Ajankohtainen kakkonen seurasi Riku Niemisen ja Janne Katajan kampanjakierrosta Helsingissä.

Silmänkääntö näyttämöllä on teknistä taikaa

Tarvitaan lavalla sitten sadetta tai tulta, teatterin tekniset ammattilaiset toteuttavat ohjaajan villeimmätkin visiot. Turun kaupunginteatterin seinät vain ovat tulleet aikoja sitten vastaan.

Riku Nieminen vaativassa kauhumusikaalin kaksoisroolissa

Putous-tv-sarjan Munamiehenä ja Veli Sikiönä tunnetuksi tullut Riku Nieminen esittää klassikkomusikaali Jekyll & Hydessa ensimmäisen musikaalipääroolinsa.

21 tapaa pilata avioliitto tarkastelee aihettaan kepeän iloluontoisesti

Mikä saa ihmiset pariutumaan ja miksi yhä useampi auvoisasti alkanut liitto päättyy eroon? Näitä kysymyksiä pyrkii tutkija Sanna Manner selvittämään väitöskirjassaan X tapaa pilata avioliitto.

21 tapaa pitää hauskaa

Suoraan tv-lähetykseen tottuneet näyttelijät osaavat komiikan taidon myös suorassa radiolähetyksessä. Armi Toivanen ja Aku Hirviniemi ovat työkavereita paitsi yhteisessä sketsiohjelmassa myös elokuvassa 21 tapaa pilata avioliitto.

"Olen Aku Hirviniemen vaimo, hyvää päivää!"

Näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen myöntää itsekin, että hän esittelee usein itsensä Aku Hirviniemen vaimona. Eikä tiedä edes, miksi. Yle Leaks-käsikirjoittajan, Kimmo-sarjan näyttelijän ja naapurikanavien tv-kasvon omatkin meriitit kyllä riittäisivät.

Riku Nieminen tähdittää kauhumusikaalia

Turun kaupunginteatterin lavalla nähdään alkuvuonna kauhuklassikko Jekyll & Hyde. Munamiehenä tunnetuksi tullut Riku Nieminen esittää miespääosan.

Staalon teatterifesteille odotetaan kävijäennätystä

Lapin suurimpaan teatteritapahtumaan Staalon teatterifesteille odotetaan kävijäennätystä. Yhteyshenkilö Annika Anttila Levin Matkailu Oy:stä kertoo, että viime vuonna tapahtumassa kävi 3500 ihmistä. 

Zeitgeist-liike tahtoo vapauttaa maailman rahasta

Suomessa Zeitgeistia kannattaa Riku Nieminen.

Peter Pan valloittaa Suomenlinnan

Suomenlinnan Hyvän omantunnon linnakkeessa saa tällä viikolla ensi-iltansa Ryhmäteatterin Peter Pan - poika joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi. Ohjaaja dramaturgi Juha Kukkonen ja nimiroolin tekevä Riku Nieminen valottivat Aamu-tv:ssä, millaista on miekkailu monen metrin korkeudessa

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle