Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kati Nummensalo

Kati Nummensalo ehdolla KD:n puoluesihteeriksi

Kristillisdemokraattien puoluesihteerin tehtävään tuli kaikkiaan kymmenen hakemusta. Kati Nummensalo on tällä hetkellä kolmen kärkihakijan joukossa.

Graafinen Aluevaalit 2022 -tunnus.

Kansanedustajat halajavat päättäjän paikalle aluevaltuustoon – ehdokkaista vain murto-osa on alle 30-vuotiaita

Kaikki Kainuun kolme kansanedustajaa ovat ehdolla tammikuun aluevaaleissa. Puolueista vain perussuomalaisten ehdokaslista on täynnä kolme viikkoa ennen määräaikaa.

Leikkaussali

KD:n vaihtoehtobudjetti: 500 miljoonan euron lisäpotti terveydenhoidon tilanteen parantamiseksi

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä linjaa vaihtoehtobudjetissaan, että hoitoalan työvoimakadon paheneminen on estettävä, eikä hoitojonojen purkaminen voi odottaa sote-uudistuksen toimeenpanoa tai koronatoimien päättymistä.

Pä'ivi Räsänen eduskunnan kyselytunnilla 18.2.2021

HS: Kansainvälinen konservatiivijärjestö kertoo keränneensä yli 200 000 nimeä Päivi Räsäsen puolesta tehtyyn vetoomukseen

Päivi Räsästä vastaan nostettiin syytteet kansanryhmää vastaan kiihottamisesta huhtikuussa.

Äänestyslippu laitetaan vaaliuurnaan Mikkelissä.

Kokoomus ja kristillisdemokraatit solmivat vaaliliiton aluevaaleissa Satakunnassa

Teknisellä vaaliliitolla puoleet tavoittelevat aluevaltuustossa suurimman ryhmän paikkaa.

Rahapeli, käsi painaa käynnistysnappia.

Ylen kysely: Enemmistö eduskuntaryhmistä katkaisisi kulttuurin, tieteen ja muiden järjestöjen kytköksen Veikkauksen tuottoihin

Perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja nyt-liike karsisivat rahapelituottojen edunsaajien määrää tulevaisuudessa. Nyt-liike kannattaa myös Veikkauksen monopolista luopumista.

Asmo Maanselkä ja Sari Essayah istuvat pöydän ääressä.

"Kyyti on kylmää pienille kunnille" – Kristillisdemokraatit varoittaa vallan keskittymisestä tammikuun aluevaaleissa

Aluevaaliteemojaan esitellyt KD herättelee myös sote-uudistuksen ratkaisemattomasta palkkaongelmasta. Kysymys palkkojen harmonisoinnista voi johtaa puolueen mukaan arviolta 750 miljoonan kustannuksiin.

Kansanedustaja Peter Östman.

Luodon kunta ei allekirjoita eurooppalaista tasa-arvokirjaa – allekirjoitus kaatui kunnanvaltuustossa Kristillisdemokraattien äänin

Luodon kunnanvaltuusto äänesti eurooppalaisen tasa-arvokirjan allekirjoittamista vastaan. Kristillisdemokraatien äänestyslinja ratkaisi tuloksen. Heidän mielestään erilliselle tasa-arvojulistukselle ei ole Luodossa tarvetta.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kokoomus ja Kristillisdemokraatit solmivat Lapissa vaaliliiton alue- ja eduskuntavaaleihin

Vaaliliitot ovat teknisiä eli puolueet eivät laadi yhteisiä ohjelmia.

Poliisin virkamerkki

Maanantai 27.9.2021 (radio)

Köyhien ihmisten ruoka-apua päätyy ulkomaille. Poliisien määrää aiotaan vähentää. Monella alalla on työvoimapula. SPD oli suosituin Saksan parlamenttivaaleissa. Säätiedot.

Sosiaalidemokraattien SPD on alustavien tulosten mukaan vaalivoittaja

Sosiaalidemokraatit voittivat täpärästi Saksan vaalit, Merkelin puolueen tulos jäi historiallisen alhaiseksi – tässä kolme kiinnostavaa asiaa vaaleista

Alustavien tulosten perusteella Angela Merkelin kristillisdemokraattipuolueiden unionin tulos olisi sen historian huonoin. Puolestaan sosiaalidemokraatit ja vihreät ovat nousemassa vaalivoittoihin.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kainuun poliittiset piirijärjestöt huolissaan koronatilanteesta – kehottavat kaikkia ottamaan rokotteen

Piirijärjestöt vetoavat kainuulaisiin yhteisessä kannanotossaan, jotta kaikki ottaisivat rokotteen ja noudattaisivat annettuja ohjeita. Näin Kajaani ja koko Kainuu voidaan palauttaa normaalitilaan.

Poliisi pysäytti uusnatsien Kohti vapautta! -marssin Hakaniemessä Helsingissä itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2018.

Valtaosa eduskuntaryhmistä on valmis kieltämään hakaristilipun lailla, perussuomalaiset ja Ano Turtiainen eivät

Useimmat puolueet tukevat hakaristilipun julkisen käytön kriminalisointia. Osa puolueista empii mahdollisen kiellon rajausta, mutta perussuomalaiset torjuu koko ajatuksen.

Kemijärveläinen kristillisdemokraattien Pirkka Aalto

Kemijärveläinen Pirkka Aalto valittiin kristillisdemokraattien puheenjohtajistoon

Kristillisdemokraattien puoluekokous valitsi kemijärveläisen Pirkka Aallon puolueen kolmanneksi varapuheenjohtajaksi viikonloppuna etänä järjestetyssä puoluekokouksessa.

Utsjoen kunnantalo

Utsjoella päätettiin luottamuspaikoista

Utsjoen kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi valittiin kaksivuotiskaudelle Uula Tapiola (Kesk.).

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman.

Pohjalaisia pyrkii KD:n johtopaikoille

Kristillisdemokraattien johtotehtäviin pyrkivät muun muassa Peter Östman Luodosta, Ville Heikkilä Teuvalta ja Kimmo Rantanen Seinäjoelta.

Äänekosken kaupungintalon seinässä kaupungin vaakuna.

Tekniset vaaliliitot ovat mutkistaneet Äänekosken luottamushenkilöneuvotteluja – kaupungin ykköspaikkojen jako kuitenkin selvillä

Äänekoskella kaupunginhallituksen johdossa jatkaa valtuuston suurin puolue SDP, valtuuston johtoon asettuu toiseksi eniten ääniä kerännyt keskusta. Puolueet jatkavat neuvotteluja tämän viikon keskiviikkona.

Auto lataamassa sähköä K-ryhmän latauspisteessä Espoossa

Oppositio ryöpyttää EU:n suunniteltua sosiaalirahastoa, osansa saavat myös ilmastopaketin myöstä nousevat asumisen ja liikkumisen kulut

Euroopan komissio esitteli eilen ehdotuksensa mittavaksi ilmastolakipaketiksi, jolla pyritään vähentämään hiilipäästöjä koko unionin alueella 55 prosentilla vuosikymmenen loppuun mennessä. Suomessa paketti on kuohuttanut metsäpolitiikan ja merilikenteen päästökaupan osalta.

Jyväskylän kaupungintalon tiilinen julkisivu aurinkoista taivasta vasten.

Tällainen on neuvottelutulos Jyväskylän valtuuston luottamuspaikoista: SDP päättää viikonloppuna puheenjohtajuudesta

Jyväskylän kaupunginvaltuuston ryhmät saivat keskiviikkoiltana päätökseen neuvottelut luottamuspaikkojen jaosta valtuustossa. Keskisuomalaisen mukaan demarit päättävät sunnuntaina, valitseeko puolue kaupunginvaltuuston vai kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden.

Jyväskylän kaupungintalo.

Kokoomus on nousemassa Jyväskylän kaupunginhallituksen johtoon – valtuustossa puhetta johtaa edelleen SDP, varapuheenjohtajien määrä lisääntyy

Jyväskylän kuntavaalivoittaja SDP on antamassa kaupungin ykköspaikan eli hallituksen puheenjohtajuuden kokoomukselle. Puolueilla on saman verran eli 13 valtuustopaikkaa. SDP pitää valtuuston johtajuuden, mutta henkilö vaihtuu.

Kangasmaskilla suojatut kasvot.

Korona ei katoa, ja se pitää hyväksyä, sanovat eduskuntaryhmien johtajat – syksyn "uusi normaali" on pelisilmää ja käsienpesua, ei rajoituksia

Entistäkin ärhäkkäämmin leviävä koronan deltavariantti huolestuttaa. Voidaanko syksyllä jo palata takaisin normaaliin? Kysyimme eduskuntaryhmien puheenjohtajien näkemyksiä.

Sodankylän kunnantalo

Sodankylässä muodostettiin viiden ryhmän tekninen vaaliliitto

Ryhmittymällä on yhteensä 16 valtuutettua kunnan 27:stä valtuutetusta.

Porin kaupunginvaltuutettu Simo Korpela (kd.)

Myös kristillisdemokraatit pääsivät mukaan tekniseen vaaliliittoon Porissa – vaaliliitto tuo valtaa

Kristillisdemokraatit ovat päässeet jälkijunassa mukaan teknisiin vaaliliittoihin, joiden avulla puolueet jakavat valtaa Porissa. Kristillisdemokraattien kumppanit ovat keskusta ja perussuomalaiset.

Päivi Räsäsen tukijat kokoontuivat sunnuntaina eduskuntatalolle.

Noin tuhat henkeä osoitti tukensa Päivi Räsäselle – järjestäjät: Kaikki tunnustuksellinen kristillinen toiminta on vaarassa

Järjestäjien mukaan viimeaikainen kehitys Päivi Räsäsen saamien syytteiden ympärillä on huolestuttava esimerkki siitä, että yhteiskunnan kristillistä arvopohjaa murennetaan monin eri tavoin.

Stefan Löfven

Stefan Löfvenin hallitus saattaa kaatua Ruotsissa ensi viikolla – tässä taustat, miksi syksyllä voi olla edessä vaalit

Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel kokosi tärkeimmät kysymykset siitä, miksi poliittinen kriisi eteni torstaina lumipallon lailla.

Yksityiskohta Jyväskylän kaupungintalon ulkoseinän yläreunasta, jossa lukee teksti Kunnallistalo. Katolla on myös uloke, jossa on Jyväskylän kaupungin vaakuna.

Vaalimatematiikan kummallisuuksia: Suurempi kannatusluku ei välttämättä näy valtuutettujen määrässä

Suomessa vaaleissa prosentit ja valtuustopaikat eivät aina kulje käsi kädessä. Esimerkiksi Keski-Suomessa keskustan ja SDP:n kannatusluvuissa on vain prosenttiyksikön ero, mutta keskusta sai 195 valtuustopaikkaa, SDP 116.

Faktat tarkistettu -kuva.

Menivätkö faktat sekaisin, vai reistailiko muisti? – Tarkistimme 4 kunnallisvaaliehdokkaiden esittämää väitettä Tampereesta

Tamperella kuumia perunoita ovat muun muassa asuntorakentaminen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen. Faktantarkistukseen kelpuutettiin vain sellaisia väitteitä, jotka sisälsivät tarkistettavissa olevia tietoja.

Väljare lägger valsedel i låda

Itäsuomalaisilla ehdokkailla erilainen käsitys siitä, kenen asialla poliitikon kuuluu toimia

Kuuluuko ehdokkaan olla vaalien jälkeen oman äänestäjäkuntansa edunvalvoja, siitä esimerkiksi perussuomalaiset ja vihreät ovat eri mieltä sekä Pohjois-Karjalassa että Pohjois-Savossa.

Sateenkaarilippu liehuu.

Ylen vaalikone: Pride-liputus sopisi Lapissa vihreiden ja vasemmiston ehdokkaille, mutta ei perussuomalaisille ja kristillisdemokraateille

Kunnan järjestämä liputus Pride-tapahtuman vuoksi jakaa ehdokkaiden mielipiteet. Enemmistö vihreistä ja vasemmistolaisista hyväksyy, perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit pääosin vastustavat. Myös keskustassa ja kokoomuksessa enemmistö vastustaa.

Raija Toiviainen, valtakunnansyyttäjä

Yhdysvalloissa kourallinen professoreita lähetti kirjeen uskonnonvapauskomitealle Päivi Räsäsen ja Luther-säätiön dekaanin kohtelusta

Kirjeessä syytetään Suomen valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista vakavista ihmisoikeusrikkomuksista. Taustalla on valtakunnansyyttäjän huhtikuussa nostama syyte, jossa Päivi Räsästä (kd.) syytetään kolmesta kiihottamisesta kansanryhmän vastaan.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah osallistui Pasilassa Ylen kuntavaalitenttiin 19. toukokuuta.

Katso kohokohdat Sari Essayahin puheenjohtajatentistä – "Suvivirren on soitava jatkossakin"

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah korosti puolueensa kristillisiä arvoja ja kaipasi perheitä tukevaa politiikkaa. Tutkijoiden mukaan kristillisdemokraateilla on vaikeuksia erottautua muista puolueista.

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 106-75, oppositio oli tyytymätön kehysriihipäätöksiin – katso, miten kansanedustajat äänestivät

Välikysymyksessä olivat mukana kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike. Niiden mukaan hallitus on kyvytön tekemään päätöksiä talouden vakauttamisesta ja työllisyysasteen nostamisesta.

Suurin osa Parikkalan kuntavaaliehdokkaista uskoo kunnan tulevaisuuden nojaavan liiaksi rajanylityspaikkaan.

Ehdokaat Ylen kuntavaalikoneessa: Parikkalan tulevaisuus nojaa liikaa rajanylityspaikkaan

Suurin osa parikkalalaisista kuntavaaliehdokkaista on sitä mieltä, että Parikkala on laskenut tulevaisuutensa liiaksi rajanylityspaikan varaan. Keskustassa ja Kristillisdemokraateissa tähän ei kuitenkaan uskota.

Luhangan alakoulun oppilas värittää kuvaa sinitiaisesta.

Pikkukoulujen säilyttäminen jakaa kuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä Haminassa – osa lakkauttaisi alle 30 oppilaan koulut

Eniten tukea pienten koulujen säilyttäminen saa perussuomalaisten, keskustan ja Liike Nytin ehdokkailta.

Riihimäen keskusvaalilautakunnan sihteeri Mikko Heiskanen tarkistaa Riihimäen sos dem puolueen Ilpo Ropposen tuomia ehdokaslistoja

Lisäaika toi lähes kaksisataa uutta ehdokasta Hämeen kuntavaaleihin

Suuret puolueet eivät saaneet listoilleen yhtä paljon nimiä kuin viime vaaleissa, vaikka ehdokkaiden määrä kasvoi. Poikkeuksena on perussuomalaiset, jonka ehdokasmäärä kaksinkertaistui. Valitsijayhdistyksillä on poikkeuksellisen paljon ehdokkaita.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen, kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Sari Tanus ja liike nytin puheenjohtaja Hjallis Harkimo.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt tekevät välikysymyksen: "Hallituksen kyvyttömyys tehdä päätöksiä uhkaa hyvinvointivaltiota"

Oppositioryhmät peräänkuuluttavat menokehyksiin palaamista ja sellaisia uudistuksia, jotka tähtäävät työllisyysasteen nostamiseen ja velkaantumisen pysäyttämiseen.

Riksdagsledamoten Päivi Räsänen (KD) i riksdagen. Hon talar i en mikrofon.

Kristilliset tukee kokoomuksen välikysymystä talous- ja työllisyyspäätöksistä

Kristillisdemokraattien mukaan hallituksen tekemättömät päätökset puoliväliriihessä johtavat valtionvelan kasvuun, mikä lisää puolueen mukaan tulevien hallituksien vaikeutta kattaa julkistalouden alijäämää.

Jäihin pudonnutta pelastetaan.

Lauantai 3.4.2021 (radio)

Kuntavaaliteemat. Tyhjät talot. Heikot jäät. Sää muuttuu.

Nostokuva

Ylen kysely: Liikkumisrajoituksia kannattaa suomalaisten ylivoimainen enemmistö – miehet aikovat rikkoa rajoituksia selvästi useammin kuin naiset

Perussuomalaisten äänestäjät vastustavat liikkumisrajoituksia eniten. Suopeimpia ovat hallituspuolueiden äänestäjät.

sari essayah apn

APN election edition: Sari Essayah

All Points North asks the leader of the Christian Democrats how her party's values interact with local politics.

Kuvassa on olympiarenkaat Tokiossa.

Tutkija ihmettelee KOK:n rokotelinjaa ja nostaa esiin eettisen kysymyksen: "Miksi juuri urheilijat pääsevät ohituskaistalle?"

Kansainvälisen olympiakomitean suomalaisjäsen Sari Essayah uskoo, että suomalaiset urheilijat rokotetaan ennen Tokion olympialaisia kotimaan rokoteohjelman mukaisesti.

Helsingin kaupungin varastossa maan alla säilytetään arviolta 300 vaaliuurnaa.

Perussuomalaisten ehdokasmäärä lähes kaksinkertaistui Hämeessä – keskustalla ja sosiaalidemokraateilla on vaikeampaa

Myös kristillisdemokraattien ehdokasasettelu onnistui. Valitsijayhdistyksillä on kuntavaaleissa paljon ehdokkaita.

Äänestyslappu menossa uurnaan.

Kokoomus ja kristillisdemokraatit vaaliliittoon Eurajoella

Kokoomuksella on tällä hetkellä seitsemän valtuutetua, kristillisdemokraateilla ei yhtään.

Alhaalla puheenjohtajat KD:n Jari Lilja (vasemmalla) ja keskustan Maarit Simoska (oikealla) sekä varapuheenjohtajat KD:n Riitta-Maija Hokkanen (ylhäällä vas.) ja keskustan Pertti Lakkala (ylhäällä oik.)

Keskusta ja kristillisdemokraatit solmivat vaaliliiton Rovaniemellä

Keskusta on nimennyt tässä vaiheessa 60 ehdokasta ja Kristillisdemokraatit kuusi.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman.

Peter Östman Vaasan vaalipiirin kansanedustajien yhteistoimintaverkoston puheenjohtajaksi

Vaasan vaalipiirin kansanedustajien yhteistoimintaverkoston puheenjohtajuus kiertää vuosittain edustajien välillä.

Eduskunnan täysistunto 10.2.2021

Yle seurasi kiistelyä EU-elpymispaketista: Oppositio moitti huonosti neuvotelluksi, "Kenen pussiin te pelaatte", kysyi Tuppurainen perussuomalaisilta

Oppositiossa ei olla lainkaan vakuuttuneita siitä, että elpymispaketti jää kertaluonteiseksi ratkaisuksi.

Eduskunnan täysistunto 9.2.2021

Yle seurasi valtiopäivien avauskeskustelua: Puhemies joutui ojentamaan Ano Turtiaista, Marinin mukaan mitään työllisyystoimea ei suljeta pois

Valtiovarainministeriön raportti, jonka mukaan Suomi on jäämässä muista Pohjoismaista jälkeen, huolestutti eduskunnassa.

Infografiikka kuntavaalien ehdokasmääristä eri vaalivuosina.

Perussuomalaisilla hurjasti kunnallisvaaliehdokkaita Hämeessä

Perussuomalaisilla on jo nyt enemmän ehdokkaita koossa kuin viime vaaleissa. Muilla puolueilla on vielä kirittävää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle