Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Thesleffin omakuva esillä ehkä viimeistä kertaa, Simbergiä ei mielellään lainata ulkomaille – Kansallisaarteita joudutaan säilyttämään varastossa etteivät ne tuhoutuisi

Osa Ateneumin kokoelman teoksista on niin hauraita, etteivät ne tahdo kestää ilmaa ja valoa. Esimerkiksi Thesleffin omakuva on vaarassa tuhoutua lopullisesti varotoimista huolimatta.

Maanantai 29.4.2019 (tv)

Kuljettajan sairaus oli yksi syy Kuopion bussionnettomuuteen. Suomesta myydään ulkomaille enemmän ruokaa kuin koskaan ennen. Valtteri Bottas menestyy hyvin Formula 1 -kilpailuissa. Ellen Thesleffin taidenäyttely on avattu Helsingissä. Sää on aurinkoista.

Johtava Schjerfbeck-asiantuntija on huolissaan Riihimäen taidemuseon tulevaisuudesta

Taidehistorioitsija Leena Ahtola-Moorhouse ei usko kaupunkilaisten välttämättä ymmärtävän, minkälainen taidekokoelma heillä on hallussaan.

Ruoveden taiteilijahuvilat inspiroivat nykytaiteilijaa – 70-vuotias Metsämökki on viikonloppuna auki myös yleisölle

Akseli Gallen-Kallelan lisäksi Ruovedellä ovat työskennelleet muun muassa Ellen Thesleff ja Alice Kaira. Katso videolta, millaisessa maisemassa Kaira loi taidettaan.

Myös henkilöhistoriaa Pyhä-Näsi -pyöräreitin nettisivuille

Akseli Gallen-Kallela, Ellen Thesleff ja monet muut historian kulttuurihahmot esittäytyvät lähiaikoina Pyhäjärveä ja Näsijärveä kiertävän pyöräreitistön nettisivuilla.

Laajan taideväärennösvyyhdin oikeudenkäynti alkoi Tampereella – käsittelylle varattu 32 päivää

Muun muassa Akseli Gallen-Kallelan tauluiksi väitettyjä teoksia myytiin noin 1,5 miljoonan euron edestä eri puolilla Suomea.

NBI: Nine face possible charges in major art forgery case

Nine people are suspected of involvement in selling fake classic paintings for sums of up to 10 million euros after Finland's police completed their preliminary investigations into one of the biggest suspected counterfeit art crime rings in the country's history. The case is now headed to the prosecutor's office.

Syyttäjä: Taideväärennöksiä paljon liikkeellä

Poikkeuksellisen suuressa taideväärennösjutussa törkeistä petoksista ja esimerkiksi rahanpesusta syytettyinä olevat taide-elämän asiantuntijat, kauppiaat ja teosten välittäjät kiistävät syytteet.

Kyläkoulun opettaja keräsi asuntonsa täyteen harvinaista taidetta – Mukana lukuisia nimekkäitä taiteilijoita

Syrjäntaustan koulun opettajanasunnon seinät olivat täynnä harvinaisia taidehelmiä 1900-luvun alkupuolelta. Kunnianhimoisen keräilijän kokoelmista löytyy niin Gallen-Kallelaa, Simbergiä kuin Schjerfbeckiäkin.

Nimekkäiden kulttuurihenkilöiden asuttama Lallukan taiteilijakoti etsii epätoivoisesti remonttirahaa

Helsingin Töölössä sijaitseva Lallukan taiteilijakoti valmistautuu mittavaan peruskorjaukseen. Lallukassa on asunut merkittäviä taiteilijoita Tauno Palosta Tove Janssoniin. Jos remonttirahoja ei saada kokoon, taiteilijakodin toiminta uhkaa loppua.

Pankin taideaarteet avautuvat yleisölle

Nordea Pankki raottaa 150-juhlavuoden kunniaksi Taidesäätiö Meritan ovia yleisölle viikoksi. Mukana on useita kultakauden merkkiteoksia.

Naistaiteilijoiden suuri määrä ei näy taidenäyttelyissä

Taidekeskus Retretin päänäyttely esittelee tänä vuonna pelkästään naistaiteilijoiden töitä. Tavallisesti naistaiteilijoiden on miehiä vaikeampi saada teoksiaan taidenäyttelyihin. Vaikka taiteilijoista valtaosa on naisia, muutamat museot sivuuttavat heidät kokonaan.

"Women's Rooms" Showcases Finnish Art History in China

Fifteen Finnish artists are being showcased at the National Art Museum of China."Women's Rooms" is this year's biggest Finnish arts event in Beijing.

Suomalaiset naistaitelijat esillä Pekingissä

Suomen ja Kiinan 60-vuotisia diplomaattisuhteita juhlistetaan Pekingissä vajaan kuukauden kestävällä naistaiteilijoiden näyttelyllä. Naisten huoneet -näyttely on Suomen suurin kulttuuritapahtuma Pekingissä vuonna 2010.

Riihimäellä tehdään retki 1900-luvun taiteeseen

Kaksi kuukautta suljettuna ollut Riihimäen Taidemuseo avaa ovensa ensi tiistaina. 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi museo tuo pitkästä aikaa näyttävästi esille Tatjana ja Pentti Wähäjärven lahjoituskokoelman töitä.

Hyvät naiset museossa

Hyvinkään taidemuseo esittelee laajasti mm. Schjerfbeckia, Wendelinia ja Thessleffia. Näyttely rakentuu suureksi osaksi Riihimäeltä saatuihin lainatöihin.

Saaristokadun silloille nimitaulut

Kuopion Saaristokadun sillat ovat saaneet nimitaulut. Viime vuonna käyttöön otetun kadun vesistöosuudella Kumpusaaren ja Saaristokaupungin Kärängän välillä on neljä siltaa.

Peruskorjattu Taidehalli avaa ovensa

Helsingin Taidehallin remontti on valmistunut. 80-vuotiaan Taidehallin ensimmäinen peruskorjaus kesti 14 kuukautta.

Heijastuksia Hämeenlinnan Taidemuseossa

Hämeenlinnan Taidemuseossa kesän teemana ovat peiliaiheet ja peilautuminen taiteessa. Näyttelyn nimi on Heijastuksia. Peili on muuttunut turhamaisuuden symbolista nykytaiteen keinoksi.

Saastamoisen huvila uuteen käyttöön

Kuopiolainen yrittäjäpariskunta on ostamassa huvilaa toimitiloiksi ja asuinkäyttöön. 1800-luvulla valmistuneen huvilan rakennutti alun perin Alexander August Thesleff.

Irlannissa laaja suomalaisen taiteen näyttely

Irlannin kansallisgalleriassa Dublinissa avautuu tänä viikonloppuna Suomen taidetta vuosilta 1870 - 1920 esittelevä näyttely. Northern Stars and Southern Lights -näyttely on laajin Irlannissa koskaan nähty katsaus suomalaiseen taiteeseen.

Da Vincin koneet kummastuttavat Retretissä

Retretin kesänäyttely esittelee da Vincin kehittelemiä teknisiä laitteita, jotka on rakennettu 500 vuotta vanhojen käsikirjoitusten ja piirustusten mukaan.

Ellen Thesleffin sivellin tanssii Retretin kesänäyttelyssä Punkaharjulla

Retretin kesänäyttely Värien tanssi esittelee taidemaalari Ellen Thesleffin monimuotoista tuotantoa. Ellen Thesleff oli yksi merkittävimmistä Suomen taiteen kultakauden taiteilijoista, joka tunnetaan persoonallisena ilmaisijana ja taidokkaana värinkäyttäjänä.

Retretti juhlii 25-vuotista taivaltaan Ellen Thesleffin näyttelyllä

Taidekeskus Retretin ensi kesän päänäyttely keskittyy jälleen suomalaisen kuvataiteen kultakauteen. Värien tanssi -näyttely esittelee Ellen Thesleffin maalauksia ja grafiikkaa.

Uusi taideyhdistys tuo piilossa ollutta arvotaidetta julki

Kuusi tunnettua taidesäätiötä ja yritystä perustaa Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen. Näin ne saavat harvoin esillä olleet taidekokoelmansa suuren yleisön nähtäville.

Ennätysmäärä taidetta kaupan Helsingissä

Huutokauppakamari Bukowski-Hörhammerin 25-vuotisjuhlahuutokaupassa Helsingin Finlandia-talolla on viikonloppuna ollut myynnissä ennätysmäärä taidetta.