Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Turkulainen kunnallispoliitikko Olavi Mäenpää on kuollut

Mäenpää menehtyi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä aiemmin saamansa sairauskohtauksen takia.

Vihreät suurin voittaja Turussa – puheenjohtajaksi valittaneen vihreä nainen

Vasemmistoliiton Li Andersson keräsi jättimäärän ääniä, enemmän kuin Petteri Orpo ja Ville Niinistö yhteensä.

Turussa on turmeltu vaalimainoksia – ehdokkaiden kuvia on leikattu pahviveitsellä

Perinteisten keinojen rinnalle on tullut uusia konsteja vandalisoida ehdokkaiden kuvia.

Maahanmuuttokeskustelu venytti Turun valtuuston kokouksen yli kolmituntiseksi

Turun valtuusto vetäytyi vaalilaitumille massiivisen maahanmuuttokeskustelun siivittämänä.

Hovioikeus korotti turkulaispoliitikon ehdollista vankeusrangaistusta väärennysjutussa

Hovioikeus katsoi Olavi Mäenpään loukanneen vaalijärjestelmän ehdokasasettelun uskottavuutta väärentämällä asiakirjoja vuoden 2012 kuntavaaleissa

Toriparkkisuunnitelmat läpäisivät Turun valtuuston äänestysruljanssin

Valtuuston ratkaisevassa äänestyksessä toriparkin kannattajat voittivat vuokrasopimuksen hylkäämistä vaatineet vastustajat lukemin 36-30. Seuraavaksi Turun Toriparkki Oy voi hakea rakennuslupaa maanalaisen pysäköintilaitoksen toteuttamiseksi.

Toriparkkihanke jäi pöydälle

Valtuusto käsittelee toriparkkiasiaa kolmen viikon päästä uudestaan. Lisätietoa kaivataan ainakin hankkeen kustannusarviosta ja vastuunjakokysymyksistä.

Tutkija ei usko Suomidemokraattien mahdollisuuksiin – "On kova temppu, jos he saavat ehdokkaita läpi"

Suomidemokraatit aikoo rekisteröityä puolueeksi ja lähteä kunnallisvaaleihin. Ohjelma on yksinkertainen: Suomi kuuluu vain suomalaisille.

Suomidemokraattien johtohahmoksi Olavi Mäenpää – valtuustoryhmän nimi vaihtunut jo kuusi kertaa

Turkulainen Olavi Mäenpää valittiin viikonloppuna Suomidemokraattien valtakunnallisen yhdistyksen puheenjohtajaksi. Yhdistys kerää kannattajakortteja puolueeksi rekisteröitymistä varten. Tähtäimessä ovat ensi kevään kuntavaalit.

Valtuutettu Olavi Mäenpää rinnastaa Turun rasisminvastaisen sopimuksen vessapaperiin

Valtuutettu Olavi Mäenpää vahvistaa, että hän kuuluu Turun Soldiers of Odin -katupartiojärjestöön. Sinivalkoista Rintamaa Turun kaupunginvaltuustossa edustava Olavi Mäenpää pukeutui viime valtuustossa Soldiers of Odinin vaatteisiin.

Olavi Mäenpäätä esitetään erotettavaksi Turun valtuustosopimuksesta – syynä katupartiotunnukset

Kokoomuksen, SDP:n, vihreiden, keskustan, RKP:n ja kristillisdemokraattien valtuustoryhmien puheenjohtajat esittävät valtuustoryhmilleen Olavi Mäenpään erottamista Turku-sopimuksesta. Syynä on Mäenpään esiintyminen Soldiers Of Odin -vaatteissa.

Olavi Mäenpään katupartiolaishuppari hämmentää valtuutettuja

Sinivalkoista Rintamaa edustava Olavi Mäenpää saapui valtuustoryhmien puheenjohtajien kokoukseen katupartiojärjestö Soldiers of Odinin hupparissa. Asia on herättänyt kollegoissa pahennusta ja vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Turkulaisvaltuutettu Olavi Mäenpäälle ehdollista vankeutta törkeästä väärennyksestä

Käräjäoikeus katsoi Mäenpään väärentäneen kolme vuoden 2012 kuntavaalien ehdokasasettelyyn liittyvää valitsijayhdistyksen asiakirjaa. Rangaistus on pituudeltaan viisi kuukautta.

Turun kuntavaalien valitsijayhdistysten oikeellisuudesta väännetään kättä käräjillä

Kaikkiaan neljää henkilöä epäillään väärennyksistä ja väärennettyjen asiakirjojen käytöstä. Joukossa on kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpää, joka toimi Sinivalkoiset - Sitoutumattomat -yhteislistan vaaliasiamiehenä. Kaikki vastaajat kiistävät syytteet.

Turkulaista valtuutettua syytetään nimien väärentämisestä vaaleissa

Syyttäjä on päättänyt nostaa syytteen Turun edellisten kunnallisvaalien Suomen Kansan Sinivalkoisten (nyk. Sinivalkoinen Rintama) nokkamies Olavi Mäenpäätä ja kolmea muuta ihmistä vastaan. Yle Uutisten tietojen mukaan syyttäjä epäilee, että Mäenpää on väärentänyt vaaliasiakirjoja.

Turun kaupunginvaltuusto kerrankin yksimielinen – Kupittaalle nousee kansainväliset mitat täyttävä palloiluhalli

Turun urheilupiireille koitti jo joulu. Kaupunkiin rakennetaan vihdoinkin jo vuosikausia kaivattu palloiluhalli. Hallin pitäisi valmistua loppuvuodesta 2017.

Turkulaiset eivät saa äänestää toriparkista

Turun valtuusto päätti, että Turun kauppatorin alle rakennettava parkkiluola pysyy kunnallispoliitikkojen käsissä. Kansalaisten mielipidettä ei haluta kuulla.

Kirje sadoille poliitikoille: Mitä tiedät kehitysvammaisten elämästä?

Kehitysvammaiset askartelivat syksyllä 400 joulukorttia ja lähettivät ne poliitikoille ja päättäjille. Kortin välissä oli lyhyt kysely, jossa pyydettiin ajatuksia kehitysvammaisista. Vastauksia on tullut yli sata.

Åbo IFK ei saa kotikenttää Teräsrautelasta

Liikuntalautakunta perusteli päätöstä lähialueiden liikkujien tarpeilla. Seura olisi ollut valmis kohentamaan kentän kuntoa ja mm. rakentamaan tekonurmen.

Turun toriparkki selätti vastustajansa yhden äänen enemmistöllä

Kaupunki ei valmistele uudelleen kauppatorin asemakaavaa. Valtuuston päätös mahdollistaa maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentamisen. Ratkaisu syntyi lukemin 34–33.

Näkökulma: Toriparkki on Turun poliittinen ikiliikkuja

Turun toriparkkihankkeen historia on täynnä voittoja ja tappioita katsantokannasta riippuen. Yhteisenä piirteenä on, että hävinnyt osapuoli on aina noussut kumpujen yöstä uusin voimin ja uusin keinoin, kirjoittaa Yle Turun toimittaja Hannu Vähämäki.

Turun päättäjät sormi suussa toriparkin kanssa – jälleen kerran

Turun kauppatorin alle suunniteltua pysäköintiluolaa eli toriparkkia on väännetty Turkuun jo vuosikausia. Lukuisat valtuustot ovat päättäneet asiasta – sekä rakentamisen puolesta että vastaan. Asia nousi esiin jälleen viikko sitten, kun 28 valtuutettua teki aloitteen toriparkin tuomisesta vielä kerran valtuuston käsiteltäväksi.

Toriparkkiasia palaa Turun kaupunginvaltuustoon

Valtuuston kokouksessa tehtiin maanantaina aloite, jossa ehdotetaan Turun kauppatorin kaavoituksen uutta valmistelua.

Turun vihreillä tuumaustauko toriparkkiasiassa

Olavi Mäenpään valtuustossa tekemä ehdotus keskustan kaavamuutoksen kumoamisesta tuli yllätyksenä. Ryhmä päättää kannastaan, kun selviää onko hanke lainmukainen ja menettelytavoiltaan hyväksyttävä.

Turun työkeskushankkeen virkamiehille synninpäästö

Kohteen korjauskustannukset tuplaantuivat viranhaltijoiden laiminlyöntien seurauksena. Valtuusto myönsi kaikille tili- ja vastuuvapauden äänestyksen jälkeen.

Valtuusto hyväksyi Turun kulukuurin

Lisäbudjetti supistaa Turun toimintamenoja ja investointeja yhteensä 10 miljoonalla eurolla.

Turun kunnallisvero nousee - vain kaksi valtuutettua vastusti korotusta

Turun tuloveroprosentin korotus herätti maanantai-iltana valtuustossa yli kahden tunnin keskustelun. Silti veronkorotus meni läpi selvin numeroin 65 -2.

Vapauspuolueen puheenjohtajakiista ratkesi

Olavi Mäenpää on merkitty puolueen puheenjohtajaksi ja nimenkirjoittajaksi.

Hallinto-oikeus hylkäsi kunnallisvaaleista tehdyt valitukset

Valitukset koskivat Liedon, Turun ja Rauman kunnallisvaaleja. Turun hallinto-oikeuden mukaan kaupungeissa ei ole tehty virheitä vaalien yhteydessä.

Olavi Mäenpää ei sovi käräjäoikeuden lautamieheksi

Turun hallinto-oikeus kumosi valinnan, koska katsoi Mäenpään syyllistyneen toistuvasti rangaistaviin tekoihin.

Turun valtuustoon valituilla suuret tuloerot

Sunnuntaina laskettiin ääniä, torstaina verrataan tuloja. Tässä poimintoja vaaleissa menestyneiden turkulaispoliitikkojen verotiedoista.

Turku pyörsi kantansa Mäenpään soveltuvuudesta lautamieheksi

Turun valtuuston mielestä sinivalkoisia edustava kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpää ei sovellu käräjäoikeuden lautamieheksi. Perusteluna ovat hänen saamansa tuomiot kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen lukemin 56 - 6.

Kahdeksan valitusta Turun toriparkista

Kesäkuussa yhden äänen erolla ratkaistu kauppatorin asemakaavamuutos ei tyydytä kaikkia kaupunkilaisia.

Poliisi lopetti Olavi Mäenpään rikostutkinnan

Turun perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Laihinen jätti tiistaina poliisille rikosilmoituksen, jonka mukaan Mäenpää oli uhannut ampua kansanedustaja Timo Soinin (ps).

TS: Olavi Mäenpäästä rikosilmoitus

Turun perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan Mäenpää oli uhannut ampua Timo Soinin. Mäenpää kiistää syytöksen.

Kanervan valtuustoura harkintaan

Monessa liemessä keitetty Ilkka Kanerva on jälleen kerran kovan paikan edessä. Kanerva erosi maakuntahallituksen puheenjohtajan tehtävästä, mutta ei kaupunginvaltuustosta.

Turkulaisvaltuutettu sai potkut Vapauspuolueesta - oikeus peruutti päätöksen

Turkulainen kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpää ei saakaan potkuja Vapauspuolueesta. Puolueen hallitus päätti marraskuussa Mäenpään erottamisesta, mutta Pirkanmaan käräjäoikeus on kieltänyt päätöksen toteuttamisen.

Turun Kirjastosillan kannattajat voittivat

Turku saa uuden sillan. Kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantai-iltana kaavamuutoksen, joka mahdollistaa Kirjastosillaksi nimetyn ylikulun rakentamisen Aurajoen yli Kauppiaskadun ja Rettiginrinteen kohdalta. Sillan kannattajat voittivat kahden äänen erolla luvuin 34-32.

Olavi Mäenpää erotettu Vapauspuolueesta

Turkulainen kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpää on erotettu Vapauspuolueesta. Viikko sitten Mäenpää erotettiin määräaikaisesti, mutta keskiviikkona puolueen puoluehallitus päätti, että Mäenpää erotetaan puolueesta pysyvästi.

Turun toriparkki voimistuvassa vastatuulessa

Turun Kauppatorin asemakaavamuutosta koskevan valituksen kaatuminen korkeimmassa hallinto-oikeudessa viivyttää toriparkkihanketta. Kaupunginjohtaja Aleksi Randellin mukaan nyt otetaan aikalisä, mutta keskustan kehittämisestä ei voida luopua.

Energiaratkaisu sai aikalisän

Turun valtuusto on lykännyt päätöstä seudullisesta energiaratkaisusta. Asia jäi pöydälle lisäselvityksiä varten äänin 45-22. Valtuusto käsittelee sitä uudelleen kuukauden kuluttua.

Suomalaisia pienpuolueita

Elävä arkisto kokosi näytteitä eri pienpuolueista.

Olavi Mäenpää ei saanut valituslupaa

Turkulaiselle kunnallispoliitikolle Olavi Mäenpäälle rasistisista puheista langetettu tuomio jää voimaan. Korkein oikeus eväsi Mäenpäältä valitusluvan.

Vapauspuolue julkisti kuusi ehdokasta

Vapauspuolue on asettanut ensimmäiset kuusi eduskuntavaaliehdokasta Varsinais-Suomesta. Mukana ovat muun muassa Turun kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpää ja vastikään puolueeseen siirtynyt valtuutettu Maarit Rostedt Turusta.

Loikka Turun valtuustossa

Turun valtuuston voimasuhteissa on tapahtunut muutos. Kokoomuksen ryhmässä ollut Maarit Rostedt ilmoitti siirtyvänsä Vapauspuolueen riveihin.

Valtuusto kiisteli palvelurahoista

Turun kaupunginvaltuusto paikkaa peruspalvelulautakunnan budjettia 6 miljoonan euron lisärahallla. Päätös syntyi maanantai-iltana äänestyksen jälkeen lukemin 41-26. Vasemmisto ja Vapauspuolue olisivat kattaneet hallintokunnan noin 10 miljoonan euron vajeen täysimääräisesti.

Mäenpää menee Vapauspuolueeseen

Turkulaisesta kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpäästä ( sks ) tulee Vapauspuolueen ensimmäinen valtuutettu. Mäenpää ilmoitti maanantaina Turun kaupunginvaltuustolle, että hän vaihtaa uuden perustettavan puolueen riveihin.

Randellin valinta puhututti valtuustossa

Aleksi Randell valittiin lopulta yksimielisesti uudeksi Turun kaupunginjohtajaksi. Paljon keskustelua valinta kuitenkin herätti.

Uusi Myllysilta valmis syyskuussa 2011

Turku rakentaa vaurioituneen Myllysillan tilalle uuden sillan. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta maanantai-iltana yksimielisesti. Vajaat 10 miljoonaa euroa maksavan uuden ylikulun on tarkoitus valmistua syyskuussa 2011.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle