Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tilastot näyttävät, miten Suomen alppihiihdon pohja on ohitettu – Kalle Palander haluaa koville odotuksille vastinetta: "Pitää alkaa räimiä!"

Alppihiihdon maailmancupin avauskilpailussa on mahdollisuus yllätyksiin. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander odottaa tulevalla kaudella suomalaislaskijoilta maailmancupin pisteitä, etenkin naisilta.

Tunnetut henkilöt innostavat Kemin koululaisia ja opiskelijoita liikkumaan ja huolehtimaan hyvinvoinnista

Kemin ja Lappian #BeActive-kampanja järjestetään hyvinvointisovellus HeiaHeiassa, jossa osallistujat saavat päivittäin haastetehtäviä.

Pystyisitkö ottamaan frisbeen kiinni ja vesihiihtämään samaan aikaan? Katso parhaat palat Yle Urheilun katsojien olympia-aiheisista videoista

Yle kameran kautta lähetetyt olympiayleisön urheilusuoritukset ja haasteet kirvoittivat Kalle Palanderin mökkiolympialaisiin.

Nyt voit haastaa Kalle Palanderin kaksintaisteluun mökkiolympialajeissa – lähetä haasteesi lauantaihin mennessä ja pistä Palander pinteeseen!

Heitätkö kymppejä tikkatauluun silmät kiinni? Vai osaatko kenties kävellä käsilläsi mökin ympäri? Vai oletko ihan huippu perinteisissä mökkiolympialajeissa kuten mölkyssä tai pussijuoksussa? Näytä taitosi ja haasta Kalle Palander tekemään temppusi perässä.

Vlhova putosi pujottelucupin kärkipaikalta, mutta varmisti maailmancupin kokonaiskilpailun voiton

Slovakian Petra Vlhova varmisti uransa ensimmäisen alppihiihdon naisten maailmancupin kokonaiskilpailun voiton.

Katso koskettava reaktio: Pinturault toi harvinaista menestystä Ranskaan kokonaiscupin voitolla – Palander hehkutti: "Tekniikka on mahtava"

Ranskan Alexis Pinturault laski miesten suurpujottelun voittoon Sveitsin Lenzerheidessa. Voitollaan hän varmisti maailmancupin kokonaiskisan ja suurpujottelucupin voitot.

Kalle Palander isännöi sunnuntain hauskinta kisakatsomoa – tule kannustamaan Iivoa hiihdon MM-kisojen kuninkuusmatkalla!

Kallen kisakatsomo tarjoaa hauskaa ja asiantuntevaa seuraa miesten 50 kilometrin hiihdon jännäämiseen.

Miten kävi, kun hylje-Palander ja hiiri-Jauhojärvi ottivat toisistaan mittaa mäkikisassa? "Ihmiset nauraa meille taas jälleen kerran"

Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Palander ja Sami Jauhojärvi ovat kisanneet useissa eri lajeissa. Nyt oli vuorossa mäkihyppy.

Alppihiihdon MM-kisojen topit ja flopit: Torstille liki täysi kymppi, erikoisista pujottelukisan järjestelyistä risuja – "Ihan käsittämätöntä"

Yle Urheilun alppihiihdon asiantuntijat Kalle Palander ja Marcus Sandell listaavat Cortina d'Ampezzon onnistumiset ja pettymykset.

Norjalle pujottelun MM-kultaa 24 vuoden tauon jälkeen – mitalisuosikille raju pettymys päätöskilpailussa

Norjan Sebastian Foss-Solevåg juhlii pujottelun MM-kultaa. Kaksi MM-mitalia Italiassa voittaneen Marco Schwarzin toinen lasku päättyi hänelle tällä kaudella harvinaiseen virheeseen.

Suomalaisten MM-urakka vauhtiin erikoisella parisuurpujottelulla – Samu Torsti povaa yllätyksiä: "Kaasu pohjaan tiistaina ja perjantaina vielä syvemmälle"

Alppihiihdon MM-kisoissa ovat tiistaina ohjelmassa parisuurpujottelut. Samu Torstin päälaji suurpujottelu on vuorossa perjantaina.

Ylivoimaisesti suurpujottelua hallinneen legendan ura päättyi karusti – sekoitti Palanderin pasmat ennen ensimmäistä voittoaan: "Mistä hän tietää"?

Yhdysvaltalainen alppilegenda Ted Ligety, 36, joutui lopettamaan uransa ennen viimeistä starttia. Yle Urheilun asiantuntijat Kalle Palander ja Marcus Sandell kertovat, kuinka ylivoimainen tähti Ligety aikanaan oli.

MM-syöksyssä hurjia tilanteita! Super-G:n hopeamitalisti kasvot veressä maalissa ja ranskalaislaskijan huima 360 asteen pelastusliike

Romed Baumannin ja Maxence Muzatonin suoritukset nostattivat sykkeitä Cortina d'Ampezzon MM-syöksyssä.

"Sydäntäni särkee aika rajusti" – Kalle Palanderilta palopuhe Suomen alppihiihdon tilasta ennen MM-kisoja, jopa Kreikka ja Hollanti edellä

Kalle Palander lähetti Ylen Urheilustudiossa tiukan viestin suomalaisen alppihiihdon ystäville.

Suomen alppihiihdon suurlupaus Rosa Pohjolainen kertasi kauden päättänyttä loukkaantumistaan Urheilustudiossa – lääkäri kertoi paluuaikataulun raameista

Levin maailmancupissa säväyttänyt Rosa Pohjolainen on keskittynyt viime viikkojen ajan koulunkäyntiin.

Kalle Palanderilta rehellistä puhetta pahimmista loukkaantumisistaan: "Siinä ei ollut tuurilla mitään tekemistä"

Yle Urheilun asiantuntija Kalle Palander ei ole ollut yllättynyt tämän kauden loukkaantumismääristä.

Suomen alppihiihto- ja lumilautatähtien loukkaantumisten lista on karmivaa luettavaa – lääkäriltä tyly arvio: "Alppilajeissa 13–15 prosenttia urheilijoista loukkaantuu"

Suomen alppihiihto-, freestyle- ja lumilautamaajoukkueissa loukkaantuneiden listat ovat olleet pitkiä. Lumilautamaajoukkueen kokoonpanosta peräti seitsemän laskijaa kymmenestä on ollut viime aikoina loukkaantuneena.

Vakavavasti loukkaantuneelle syöksylaskijalle olisi voinut käydä vielä pahemmin – Kalle Palander havainnollistaa, mitä kammottavassa tilanteessa kävi

Urs Kryenbühlillä todettiin aivotärähdys, oikeassa solisluussa murtuma ja oikeassa polvessa risti-sekä sivusiteessä repeämä, mutta ainekset pahempaan oli olemassa.

Legendaarisessa syöksykilpailussa todella järkyttävä kaatuminen lähes 150 kilometrin tuntivauhdista – Kalle Palander: "Tuota näkee hyvin harvoin"

Urs Kryenbühl kaatui lopun hypyssä pahannäköisesti Kitzbühelin syöksyssä. Hän loukkaantui tilanteessa vakavasti.

Lukas Hradecky palkittiin Vuoden urheilijana – näin eteni Urheilugaala

Kuka pokkaa Vuoden urheilija -pystin ja mikä joukkue valitaan Vuoden joukkueeksi? Tätä seurattiin Suomen Urheilugaalan liveartikkelissa.

Uusi tapa seurata ja osallistua Urheilugaalaan – hyppää Areenassa liveen Palanderin ja Jauhojärven kanssa

Nyt voit viettää jännittävän telkkari-illan yhdessä Kalle Palanderin ja Sami Jauhojärven kanssa.

Miten kävi, kun Palander ja Jauhojärvi ottivat mittaa avantouinnissa? "Sinä olit kovempi jätkä, olit pidempään vedessä"

Kalle Palander ja Sami Jauhojärvi ovat ottaneet mittaa toisistaan monissa eri lajeissa. Tällä kertaa kaksikko mitteli voimiaan avantouinnissa.

Marcus Sandell muisteli karmaisevaa hetkeä ennen omaa starttiaan, kun näki Kalle Palanderin loukkaantuvan – "Tämä on aika raakaa peliä"

Yle Urheilun asiantuntija Marcus Sandell kertoi, että huippulaskijat keskittyvät kisan aikana ainoastaan siihen, mihin pystyvät itse vaikuttamaan.

Kalle Palander ja Sami Jauhojärvi kilpailevat avantouinnissa – veikkaa kumpi voittaa ja voit päästä palkinnoille!

Urheilustudion viikonlopun lähetyksissä nähdään, miten Kalle Palander ja Sami Jauhojärvi kilpailevat avantouinnissa.

Suomalaiset vastustivat jääräpäisesti lähes kaikkea muutosta hiihtolajeissa – "Se oli sisäänajettu meihin suomalaisiin urheilijoihin"

Yle Urheilun asiantuntijat Sami Jauhojärvi, Kalle Palander ja Janne Ahonen muistelivat viikonlopun Urheilustudiossa, miten he ovat vastustaneet hiihtolajien muutoksia.

Entinen huippuhyppääjä Janne Ahonen tunnusti olleensa varsinainen puupää ruoka-asioissa – ruoski itseään rankasti yhdestä suklaapatukastakin ja oli viikon syömättä

Yle Urheilun asiantuntijana toimiva Janne Ahonen kertoo, että hän ei hallinnut aktiiviaikoinaan järkevää painonpudotusta.

17-vuotias Rosa Pohjolainen ilmoitti tahtovansa maailman parhaaksi alppihiihtäjäksi – pitkäaikainen valmentaja avaa, miksi se on mahdollista ja kertoo huimasta tulevaisuudenkuvasta

Rosa Pohjolaisen pitkäaikainen valmentaja Mikael Kurki uskoo, että Rosa Pohjolainen voi tulevaisuudessa pystyä voittamaan alppihiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun.

Suomen uusi alppitoivo reagoi kylmäpäisesti Kalle Palanderin kyyneliin – 17-vuotias Rosa Pohjolainen haluaa olla maailman paras

Suomalaisia viime viikonloppuna säväyttänyttä Rosa Pohjolaista ei hetkauta hulina hänen ympärillään Levin maailmancupin huippuonnistumisten jälkeen.

"Onko meillä nyt uusi Kalle Palander?" – Rosa Pohjolaisen aitous ja iloisuus tekivät vaikutuksen urheiluasiantuntijoihin

Ylen aamun Jälkihiessä innostuttiin tapailemaan Egotrip-yhteen sanoituksia, kun puhuttiin Rosa Pohjolaisen aitoudesta.

Millainen teini-ihme sai Kalle Palanderin itkemään onnesta? Isä avaa Rosa Pohjolaisen supersuorituksen taustat: "Nyt painetaan kaasua ja lähdetään tavoittelemaan maailmanhuippua"

Hyvinkääläisen alppihiihtoperheen 17-vuotias tytär Rosa Pohjolainen säväytti suomalaista penkkiurheilukansaa viikonloppuna suorituksillaan ja iloisella persoonallaan. Selvitimme, kuka hän oikein on.

17-vuotiaan Rosa Pohjolaisen huippuveto säväytti suomalaisia talviurheilulegendoja – Kalle Palanderin kanssa tyly ensikohtaaminen, Janne Ahonen teki upean vertauksen

Janne Ahonen, Tanja Poutiainen-Rinne ja Kalle Palander ylistivät suomalaisen superlupauksen suorituksia alppihiihdon maailmancupin pujottelussa Levillä.

Rosa Pohjolaisen huikea viikonloppu huipentui maailmancupin pisteille – "Onhan se nyt aivan mahtavaa"

Rosa Pohjolainen oli Levillä maailmancupin pisteillä sijalla 27. Avauslaskun jälkeen 17-vuotias suomalainen oli peräti 14:s.

Kalle Palander itki suomalaisesta alppihiihtosensaatiosta ja sai myös maailmanmestarilta viestin: "Mitä h****ttiä?" 17-vuotias teini-ihme itsekin ihmeissään

Riemu nousi ylimmilleen, kun Rosa Pohjolainen toteutti lupauksensa ja laski Levin maailmancup-pujottelussa toiselle kierrokselle.

Suomen alppihiihdon teinitähdeltä jälleen uskomaton lasku – Pohjolainen avauskierroksen 14:s!

17-vuotias Rosa Pohjolainen tekee hurjaa jälkeä Levillä. Katso Pohjolaisen lasku kuvaa klikkaamalla!

Kalle Palander herkistyi 17-vuotiaasta suomalaisesta kärkivauhdissa alppihiihdon maailmancupissa – sättii matkijoitaan ja soimasi myös itseään lajin romahduksesta Suomessa

Suomen alppihiihdossa on viime vuosina askeleita oikeaan suuntaan. Yksi esimerkki oli Rosa Pohjolaisen hurja veto Levin maailmancupin avauskieroksella.

Katso, miten suomalaisen hiihtopariskunnan päivä meni täysin pieleen – putosivat kärkipaikoilta tylysti: “Voi olla autossa aika hiljaista”

Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen joutuivat pettymään pahasti Taivalkosken dramaattisissa sprinttifinaaleissa.

Uskomatonta! Suomen teinilupaus oli kärkitaistelussa Levin maailmancupissa – Kalle Palander karjui selostamossa: "Mitä täällä tapahtuu?"

17-vuotias Rosa Pohjolainen oli lähellä jättimäistä yllätystä Levin maailmancup-pujottelussa. Ylen selostamossa hämmästeltiin kärkitaisteluun yltämistä.

Isän yllättävä kuolema muutti kaiken voittaneen supertähden elämän, mutta vastoinkäymiset jatkuivat – Kalle Palander puhuu kahdesta huolenaiheesta ja yhdestä suuresta panoksesta Levillä

25-vuotias Mikaela Shiffrin on noussut urheilun supertähtien joukkoon. Viimeinen vuosi on ollut kuitenkin erittäin karu. Nyt hän palaa kisarinteille Levin maailmancupissa 300 päivän tauon jälkeen.

Kaisa Mäkäräiseltä uusi aluevaltaus – liittyy mukaan Ylen Urheilustudion tiimiin: "Pyrin tarjoamaan katsojille ampumahiihdosta uusia oivalluksia"

Ampumahiihdon maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen liittyy Urheilustudion tiimiin tulevalle kaudelle. Urheilustudion kausi käynnistyy 21. marraskuuta.

Korona pyyhki alppihiihdon kisakalenterista pois Pohjois-Amerikan maailmancup-kilpailut

Maailmancupin kalenterista putosi pois kaksi naisten ja kaksi miesten kilpailua, jotka siirretään Ranskaan ja Sveitsiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle