Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

”Inhimillinen vanhuus on jokaisen oikeus” – Aira Samulin vetosi vanhusten puolesta Turun tuomiokirkossa

Aira Samulin kannustaa vanhuksia asumaan kotona mahdollisimman pitkään ja vaatimaan oikeuksiaan.

Jorma Uotisen elämä kansien väliin

Koko kansan rakastamasta tanssitaiteilijasta ilmestyy ensi vuonna kirja.

Aira Samulin tuo Turun ekumeenisen joulun viestin

Teemaksi on valittu jokaisen oikeus inhimilliseen vanhuuteen. 

Asta Lepän kolumni: Ajasta ikuisuuteen

Kuten Juice Leskinen aikoinaan lauloi: elämä on kuolemista, kirjoittaa tietokirjailija Asta Leppä.

Thursday's papers: Independence day party and protests

The main story in Thursday's newspapers is Finland's hundredth birthday celebration.

"Olimme valmistautuneet jäämään sotavangeiksi" – Suomenhevonen pelasti Aira Samulinin hengen

Suomalaisen tanssin uranuurtaja Aira Samulin herkistyi Linnan juhlissa muistelemaan lapsuuttaan sodan jaloissa.

Luettavaa lauantaiksi: Tutkija pelastaisi maailman 8 miljardilla, länsimetron kyydissä haamuasemalle ja Aira Samulinin minihame

Tämä on Ylen lukupaketti, josta löydät ajankohtaista luettavaa joka lauantai ja sunnuntai.

Herätys: Suomi EU-rahaston suurimpia hyötyjiä, sarvikuonojen suojelu on kuin sotilasoperaatio ja sateita luvassa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Samulin on elänyt elämänsä muodin parissa, mutta hän ei arvioisi toisten pukeutumista: "Mitä se minulle kuuluu!"

Aira Samulin sanoo, ettei hän koskaan arvioisi toista ihmistä ulkonäön perusteella. Hänen mielestään kaikkien pitäisi pukeutua juuri niin kuin he itse haluavat.

Jokaisessa meissä asuu taiteilija ja kierrätystavara on hyvää materiaalia – huovutetut julkkikset valtasivat museon

ITE-taide ei vaadi sääntöjä. Gallerioiden ja apurahojen ulkopuolella tehty taide herättää nyt kiinnostusta ympäri maailman.

Teeman Elävä arkisto: Uskomaton Aira Samulin 90 vuotta

Aira Samulin on opettanut monet sukupolvet tanssimaan

Fakta homma – satiiri sinun naapuristasi

Perhesarjassa kiteytyi lenkkimakkaran ja tuulipuvun henki.

"Alkuasukkaiden" twist-tanssi sai suomalaisetkin vääntelehtimään

Muotivillitys tuotti iskelmiä ja maailmanennätyksiä

Jos synnyit 1990-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

1990-lukulaisen silmin Yle saattaa näyttää tältä.

Mitä on karisma? – "Olen luottanut aina luonnollisuuteen – paitsi meikissä"

Ylen aamu-tv:ssä pohdittiin tänään torstaina, minkälaisista ominaisuuksista karisma koostuu. Suomen karismaattisimmaksi naiseksi valittu taiteilija Aira Samulin sanoo ottaneensa jo lapsesta saakka muut ihmiset aina huomioon.

Pia ja Matti Nykäsen Linnan juhlat olivat tyssätä eteiseen - video

Ensimmäistä kertaa Linnan juhlissa olleet Matti ja Pia Nykänen olivat ennen Linnan juhlia käyneet Aira Samulinin tanssiopissa. Linnaan saapuminen oli kuitenkin olla kohtalokas, kun Pia kompastui mekkonsa helmaan.

Nykäsellä selvät suunnitelmat juhlailtaa varten: Tarkoitus ottaa kovien jätkien yhteiskuva

Ensimmäistä kertaa Presidentinlinnassa Suomen itsenäisyyttä juhliva Matti Nykänen kävi vaimonsa Pian kanssa Aira Samulinin tanssiopissa ennen juhlapäivää.

Aira Samulin: ”Vanhukset, jos te haluatte jotain, se pitää tehdä”

88-vuotiaan viihdetaiteilija Aira Samulinin mukaan vanhuutta ei tulisi pelätä, vaan omia haaveita pitäisi toteuttaa iästä huolimatta. Samulin on yksi viidestätoista julkisuuden henkilöstä, jotka valottavat elämäänsä Mari Sainion uutuuskirjassa Parempi Elämä.

Aira Samulin juhlisti syntymäpäiväänsä järjestämällä diskon Helsingin rautatieasemalla

Taiteilija Aira Samulin on viettänyt syntymäpäiväjuhliaan tänään naistenpäivänä. Ja mitenkä muutenkaan hiljan 88 vuotta täyttänyt rakastettu tanssinopettaja juhlisi kuin järjestämällä diskon.

Ikäpuku jäykistää suunnittelijat 75-vuotiaan tasolle

Esteettömyyden suunnitteluun saadaan ahaa-elämyksiä ikäpuvulla, johon pukeutunut liikkuu kuin keskimääräinen 75-vuotias.

Aira Samulin Nuorten ääni -toimitukselle: ”Päätin, että en kurita omia lapsiani”

Järjestöaktiivi, takkitehtaan johtaja, muoti-ikoni. Aira Samulin on ollut monessa mukana. Samulinin tarina on toinen osa Nuorten ääni -toimituksen juttusarjaa, jossa pohditaan vaikuttamista yhteiskunnassa.

"Vanhusten villitsijä" tuo iloa tuliaisiksi

Kainuun maakuntajuhlaa vietetään perinteisesti Kanervan päivänä 14. elokuuta. Tänä vuonna Kainuun juhliin saapuu räväkkä vieras.

Tampereen kiäli leviää rintanapeilla: "Eisevväliä, tokas kekkee Toi"

Tampere-seurassa päätettiin nostattaa kesämieltä painattamalla rintamerkkejä ja tehdä samalla tampereen kieltä tunnetuksi. Oman merkin ovat saaneet tärkeät avainsanat: Toi, Kekkee ja Eisevväliä. Tulkkausohjeet otsikkoon löytyvät artikkelista.

Kansainväliset mallimarkkinat eivät halua enää alaikäisiä vaivoikseen

Selvästi alaikäiset mallikokelaat jätetään yhä useammin kotiin kasvamaan, sillä kansainväliset toimistot eivät enää halua toimia lapsenvahteina. Mallimaailmassa ihanneiät ovat muutenkin hilautuneet pikkuhiljaa ylöspäin.

Valtteri oli kirppiskävijöiden aarreaitta

Vallilassa toiminut kirppis oli myös tv-tähti.

Woima-sonni asettui Hyrsylään

Miina Äkkijyrkän Woima-sonni on aseteltu sijoilleen Hyrsylän Mutkaan. Veistoksen matka Haminasta Lohjalle kesti koko viime yön. Aira Samulin lupaa rauhallisen kodin vuosien varrella ilkivaltaa kohdannelle veistokselle.

Woima-sonni vietti viimeistä päiväänsä Haminassa

Miina Äkkijyrkän taideteos matkustaa tiistai-illan aikana uuteen kotiinsa Aira Samulinin luokse Hyrsylän mutkaan Lohjalle. Väkijoukko seurasi sonnin lähtövalmisteluita Haminan Tervasaaressa.

Äkkijyrkän Woima-sonni odottaa lähtöä jalat sidottuina

Miina Äkkijyrkän taideteos jättää Haminan taakseen. Sonnin jalat on katkaistava kuljetusta varten. Väkijoukko seuraa tapahtumia Tervasaaressa.

Hamina hyvästelee uuteen kotiin lähtevän Woima-sonnin

Aira Samulin lupaa tarjota Hyrsylän mutkassa sonnille hyvän vanhuudenkodin. Kaikki on valmista Woimaa varten, kun se keskiviikkona nostetaan paikoilleen.

Woima-sonnin seikkailut päätyvät dokumentiksi Ylelle

Puinen sonni, Miina Äkkijyrkkä ja Aira Samulin. Siinä on ainekset mielenkiintoiselle dokumentille, jonka kimpussa on Yle Kulttuurin Laura Satimus. Naiskolmikko on käynyt jo pariin otteeseen tutkailemassa Haminassa sijaitsevaa sonnia ja ihmettelemässä miten se saadaan siirrettyä Samulinin luo Hyrsylän Mutkaan.

Woima-sonnin rankka elämä - katso kuvat

Haminan Tervasaaressa hylättynä nököttävä Woima-sonni on surullinen näky. Hiljalleen lahoavan sonnin korvan vei jo aikaisemmin ilmeisesti myrskytuuli. Teoksen sisälle työnnetyn nuotion jäljiltä vatsakin repsottaa nyt avoinna.

Woima-sonni sai palovamman - vatsassa neliömetrin kokoinen aukko

Miina Äkkijyrkän taideteoksen Woima-sonnin mahan alle oli ilmeisesti perjantaiyönä tehty nuotio. Päivystävä palomestari Antti Kososen mukaan ei ole vielä varmuutta siitä, sytytettiinkö sonni tahallaan palamaan.

Korvapuoli Woima-sonni saa sympatiaa haminalaisilta

Haminalaiset ovat ylpeitä siitä, että Miina Äkkijyrkän teos on päätetty sijoittaa juuri Tervasaareen. Keskeneräinen, ilkivallasta ja tuulen tuiskuista kärsinyt sonni kaipaisi kuitenkin kaupunkilaisten mielestä ehostusta.

Woima-sonnille jatkoaika Haminassa jälleen kerran

Kaupunki ja taiteilija Miina Äkkijyrkkä neuvottelivat teoksen siirrosta torstaina. Sonni saa jatkaa laiduntamistaan Tervasaaressa ainakin lokakuun loppuun saakka.

Aira Samulin ei jäänyt tanssien seinäruusuksi nuorenakaan

Tanssilegenda Aira Samulin ei jäänyt nuorena lavatanssien seinäruusuksi. Tanssittajia nuorella Airalla riitti jonoksi asti. Harmituksen aiheena olivat ystävät, jotka jäivät tanssittajaa vaille. Pelastajaksi seinäruusuille tuli discomusiikki.

Koditon sonni matkustaa pian maaseudun rauhaan

Taiteilija Miina Äkkijyrkän puinen taideteos siirtyy kesällä Haminan Tervasaaresta Nummi-Pusulaan Aira Samulinin Hyrsylän mutkaan. Woima-sonni on hakenut vakituista asuinpaikkaa jo vuodesta 2009 asti. Viimeistään heinäkuun alussa sonni päässee matkustamaan Hyrsylän mutkan idyllisille laitumille.

Nuku, laula ja tee tikusta asiaa, kehottaa Aira Samulin ikäihmisiä

- Suurin palvelus sekä itselleen että läheisilleen on se, että on sellainen vanhus kuin haluaa olla. Jos ei halua laitokseen vanhuuttaan viettämään, tulee omasta kodista muokata miellyttävä vielä kun se on mahdollista. Näin toteaa omassa kodissaan asuva 86-vuotias tanssijatar Aira Samulin.

Aira Samulin haluaa Äkkijyrkän sonnin Hyrsylän Mutkaan

Vuodesta 2006 Haminan Tervasaaressa nököttänyt taideteos, Woima-sonni, pääsee todennäköisesti uuteen kotiin. Aira Samulin on valmis ottamaan taiteilija Miina Äkkijyrkän puisen teoksen Hyrsylän mutkaan. Haminan kaupunki on yrittänyt päästä sonnista eroon jo pitkään.

Jorma Uotinen ystävästään: "Aira Samulinissa on vertikaalista voimaa"

Ylen aamu-tv:n ystävänpäivän haastattelussa virtasivat torstaina syvät vedet, kun tanssin yhteentuomat Aira Samulin ja Jorma Uotinen kertoivat läheisestä suhteestaan.

Aira Samulin rohkaisee vallattomaan vanhuuteen

Aika harva marssii 85-vuotiaana pankkiin hakemaan lainaa kaupungissa sijaitsevaan kakkosasuntoon. Ikinuori Aira Samulin teki niin - ja yllyttää muitakin ikäihmisiä samaan!

Seitsemän naista Linnaan Rintalan luomuksissa

Suunnittelija Jukka Rintala viimeistelee vielä keskiviikkona Linnan juhlien iltapukuja. Torstaina seitsemän naista loistaa suunnittelijakonkarin asussa.

Puumista tuli iltapäivälehtien lemmikkejä

Puumanaiset metsästävät nuoria miehiä.

Bäckman ja Samulin eivät päässeet valtuustoon

Entinen missi ja nykyinen yrittäjä Anitra Ahtola tuli valituksi Espoon kaupunginvaltuustoon.

Tanssipersoona passittaisi kaikki vanhainkoteihin

Tanssinopettaja ja yrittäjä Aira Samulin haluaa vanhukset koko kansan vastuulle. Palvelutaloissa eri puolilla maata vierailevan tanssitaiturin mielestä vanhustenhoitoa ei voi jättää vain yhteiskunnan harteille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle