Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuvitus, jossa käsi valitsee kahvin inflaatiokoneesta. Kahvin hinta nousi maaliskuussa 51,7 prosenttia edellisestä vuodesta.

Perjantai 27.05.2022 (radio)

Reaaliansiot. Kaupunkikeskustat. Murhatuomio. Apinarokko Suomessa. Jääkiekon MM-kisat. Sää.

Ilmakuvassa on Helsingin Kallio toukokuussa 2021.

Asukkaat huolestuneita Kallion häiriöistä, poliisi lisää valvontaa palautteen perusteella

Valvonnan tehokkuutta arvioidaan kolmen viikon jälkeen asukkailta saadun palautteen perusteella, poliisi tviittaa. 

Ylläksen Bike Park

Muuttotilastoissa suurin mullistus vuosikymmeniin: Uudeltamaalta lähdetään nyt pois, mutta Lappi vetää lisää väkeä

Uudellemaalle tuli viime vuonna muuttotappiota ensimmäisen kerran 70 vuoteen. Lappi puolestaan sai muuttovoittoa ensimmäisen kerran vuoden 1962 jälkeen.

Niko Ranta-aho ja Hannu Kaitaluoma.

Katiska-vyyhdin Niko Ranta-ahon syyte oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta hylättiin

Käräjäoikeuden mukaan jäi näyttämättä, että viestit olisivat sisältäneet rikoksen tunnusmerkistön tarkoittamaa uhkausta.

Infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen Ylen Ykkösaamussa.

HUSin Asko Järvinen apinarokosta: Tauti ei vertaudu koronaan tai vastaaviin vakaviin pandemioihin

HUSin ylilääkärin Asko Järvisen mukaan apinarokko ei muodosta uhkaa laajalle väestölle. Hän ei koe, että asiaan tarvitsisi reagoida sen suuremmin.

Huslab-laboratorion kyltti seinällä.

Suomen ensimmäinen apinarokkotapaus varmistui – potilas on kotihoidossa suhteellisen hyvässä kunnossa

Apinarokkotapaus varmistui HUSin alueella myöhään torstai-iltana.

Emilia Hernesniemi seisoo ulkona toimistotalon vieressä.

Opinnäytteellään Jussi-palkinnon voittanut Emilia Hernesniemi halusi elokuvaansa aitoja tunteita: “Kaikki mitä siinä tapahtuu on totta”

Hernesniemen elokuva on ensimmäinen Jussi-palkittu opiskelijatyö. "Hei hei Tornio" kertoo elämänvaiheesta, jossa nuori on muuttamassa pois lapsuudenkodistaan.

Saara Niemi valmentaa Helsingin IFK:ta.

Toimittaja esitti asiattoman kysymyksen ja samalla esiin nousi vinouma urheilussa – naisvalmentajat ovat harvinaisia, ja tähän halutaan muutos

Naisleijonien valmentaja Saara Niemi ja thainyrkkeilyvalmentaja Heli Salapuro ovat saaneet rohkaisua uralleen miesvaltaisissa lajeissa Valmentaa kuin nainen -hankkeesta.

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi perjantaina 4. maaliskuuta 2022 helsinkiläisen ja espoolaisen katujengin yhteenottojen käsittely. Kuvassa ihmisiä astuu oikeussaliin.

Uutta tietoa: Poliisi epäilee katujengiläisiä kahdesta murhan yrityksestä Vantaalla – suosittu espoolaisräppäri vangittiin ammuskelusta epäiltynä

Kaksi nuorta miestä loukkaantui ammuskelussa Vantaalla Leinelän asuinalueella viime elokuussa. Poliisi epäilee katujengeihin liittyviä miehiä kahdesta murhan yrityksestä.

Mirja Reijonen löysi tältä paikalta harvinaisen idänmasmalopopulaation kesäkuussa 2008.

Mirja Reijonen löysi Itä-Helsingistä huippuharvinaisen kasvin, joka tuhoutui lähes täysin, mutta saa nyt uuden elämän yllättävässä paikassa

Roihupeltoon Raide-Jokerin varikkoalueelle istutettiin 105 idänmasmalon tainta. Vastaavaa uhanalaisen kasvin siirtoistutusta ei ole tehty aiemmin Helsingissä.

Apinarokkovirustesti.

Suomessa on todennäköisesti todettu ensimmäinen apinarokkotartunta – HUSin Järvinen: "Riski taudin leviämiseen on hirvittävän pieni"

Aikuisella miehellä on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä todettu orthopox-ryhmään kuuluvan viruksen aiheuttama tartunta. Varmistus siitä, onko kyseessä apinarokko, saadaan loppuviikosta.

Aisha Nasir ja Hounija Randar

Nuorisotalot tyhjenivät koronan aikana, ja se huolestuttaa nyt ammattilaisia – pelko: Nuoret saattavat passivoitua vuosikausiksi kotiinsa

Helsingissä on jouduttu markkinoimaan nuorisotaloja uusille sukupolville, koska koronan jälkeen tilojen käyttö on jäänyt pieneksi. Nuorisotyön johtaja kuitenkin uskoo, että tilanne tasaantuu ajan myötä.

Hilma Tarvonen läppärinsä kanssa nurmikolla.

Hilma Tarvonen, 25, haluaa opettajaksi, vaikka ala on ehkä kaikkien aikojen syvimmässä kriisissä: "En hae kouluun palkan perässä"

Helsinkiläinen 25-vuotias Hilma Tarvonen haluaa opettajaksi. Hän lukee yliopiston pääsykokeisiin samalla, kun työskentelee päiväkodissa. Moni muukin hakee korkeakouluun juuri nyt.

Ett röd-vitt kryssningsfartyg ute på havet nära en hamn.

Matkustajien määrä laivoilla kasvaa, mutta uusi ilmiö sumentaa kesän ennustamista: matka varataan jopa vasta samana päivänä

Esimerkiksi Eckerö Linen mukaan huhtikuussa oli matkustajia jo lähes yhtä paljon kuin ennen koronaa keväällä 2019.

Meeri Alin, projektityöntekijä, HSY

Pääkaupunkiseudulla kierrätykseen sopivia vaatteita voi tuoda kauppakeskuksiin vuoden loppuun

Kiertotaloutta edistävä maksuton keräyskokeilu jatkuu Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Poliisin tutkintamateriaalikuvia

Helsinkiläismies löytyi Turun edustalta mereen upotettuna 17 vuotta sitten – poliisi on ottanut epäillyn murhan uudelleen tutkintaan

Johann Willem Hägerström katosi 21. lokakuuta 2004 Helsingissä ja löytyi seuraavana vuonna surmattuna Rymättylästä. Poliisi kaipaa nyt yleisöltä tietoja asian ratkaisemiseksi.

Sami Manninen Töölönlahden rannassa.

Nyt kannattaa nauttia, sillä kohta sataa ja viilenee – näin helsinkiläiset pukeutuivat ensimmäisiin kesäpäiviin

Villasukat on jätetty narikkaan ja ensimmäiset shortsit on bongattu, mutta kaupunkilaiset varautuvat silti vaihtelevaan säähän pitkähihaisilla.

Hki Vantaa Lentokenttä

Long-term unemployed make up 45% of jobseekers in Vantaa

While overall employment figures are falling, the impact of the coronavirus pandemic can be seen in the number of long-tern unemployed.

Jyväskylän satama kuvattuna Kuokkalan sillalta päin. Kuvassa muun muassa valmistuvassa oleva saunaravintolarakennus.

Moderneista saunaravintoloista tuli buumi kaupunkien rantamaisemiin – veden läheisyyttä arvostetaan keskustasuunnittelussa

Helsingin Hernesaaressa sijaitseva Löyly synnytti saunaravintoloiden buumin. Moderneja saunallisia ravintoloita löytyy jo useista kaupungeista. Uusin avataan ensi viikolla Jyväskylässä.

Hki Vantaa Lentokenttä

Vantaalla pitkäaikaistyöttömien määrä jopa 45 prosenttia – "Koronan kolhut pitkäkestoista sorttia"

Vantaan ja Keravan työllisyyskokeilun päällikkö Eija Väätäinen sanoo, että yksi kaupungin kipeimpiä ongelmia on pitkäaikaistyöttömyys.

Helsingin Vanhankaupunginkoskella vesi kuohui aurinkoisena kevätpäivänä.

Vapaana virtaava Vanhankaupunginkoski sai taakseen nyt myös Helsingin kaupunginhallituksen – pitkään kiistelty padon purkaminen etenee

Tavoitteena on, että asian ratkaisuehdotukset ja aikataulu jatkosuunnittelulle olisivat valmiita helmikuussa 2023.

Helsingin kaupungin uusi raskaspelastusyksikkö HE105

Helsinkiläisessä ryhmäkodissa syttyi tulipalo – yksi vietiin sairaalaan

Tulipalo syttyi Pohjois-Haagan ryhmäkodissa myöhään sunnuntai-iltana. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Antti Kaikkonen tiedotustilaisuudessa 15. toukokuuta.

Puolustusvoimat saa antaa aseitaan vapaaehtoisen maanpuolustuksen käyttöön ehkä jo kesällä, sanoo ministeri Kaikkonen

Lakiuudistus on valmisteltu ennätysnopeasti. Uudistus mahdollistaisi sekä puolustusvoimien että rajavartiolaitoksen aseiden ja patruunoiden käytön vapaaehtoisessa maanpuolutuskoulutuksessa.

Ralf "Frille" Friman on työskennellyt Lohjan Kalkkipetterin alueella jo 64 vuotta.

Ralf Friman on tehnyt 28 vuotta pidemmän työuran kuin suomalaiset keskimäärin – silti töihin lähteminen ei ikinä tunnu raskaalta

Suomalaisten työurat pitenevät, mutta hitaasti. Yli 60 työvuoteen yltää harva, mutta lohjalainen Ralf "Frille" Friman on yksi heistä. Hän on lisäksi työskennellyt koko ikänsä samalla teollisuusalueella.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Yhä useampi vanhus pääkaupunkiseudulla käyttää liikaa alkoholia – Sivullinenkin voi ilmoittaa huolestaan vanhuksesta

Taustalla on usein yksinäisyyttä. Helsingin kaupunki aloittaa kampanjan, jossa kehotetaan sivullisiakin ilmoittamaan huolensa vanhuksista.

Mies työskentelee tietokoneella hotellin portailla.

Tätä on bleisure-matkailu: vuoden ykköstrendi yhdistää työn ja loman – ilmiön nousuun uskoo ainakin Helsingin kaupunki

Helsingin matkailun kesä näyttää lupaavalta, ja hotellivarausten määrä on kasvussa. Kaupunki toivoo matkailijoiden viipyvän Helsingissä pidempään.

Tuhannet taksiyrittäjät ovat joutuneet tehovalvontaan ja voivat menettää liikennöintilupansa – kuljettaja: "Valvontaa syytäkin kiristää"

Tuhannet taksiyrittäjät ovat joutuneet tehovalvontaan ja voivat menettää liikennöintilupansa – "Valvontaa syytäkin kiristää", sanoo kuljettaja

Viidesosa taksiyrittäjistä on jättänyt lakisääteisen yrittäjäkokeen suorittamatta – ja uhkana voi olla liikennöintiluvan menetys jo kesällä. Koe on pakollinen myös jo voimassa olevan taksiluvan haltijoille.

Elokapinan mielenosoittajat letkassa kauppakeskus Ratinassa

Elokapina osoitti lauantaina mieltä eri puolilla Suomea – Helsingissä poliisi otti kiinni kymmenkunta kauppakeskuksia häirinnyttä

Kiinniotettuja epäillään tässä vaiheessa vahingonteosta, niskoittelusta poliisia vastaan, julkisrauhan rikkomisesta ja haitanteosta virkamiehelle, Helsingin poliisi kertoo.

Kun kierrätät biojätteesi, autat omavaraista energiantuotantoa – Manta sai seppeleen päähänsä kierrätyksen kunniaksi

Jos jokainen lajittelisi biojätteensä, Suomi olisi entistä vähemmän riippuvainen muiden tuottamasta sähköstä, lämmöstä ja polttoaineesta

Kotitalouksien biojätteestä voitaisiin tuottaa nykyistä enemmän biokaasua, sähköä ja lämpöä. Pienetkin keinot auttavat, kun venäläinen maakaasu pitää korvata.

Läheltä

Yksi ihminen kuoli huoneistopalossa Espoossa

Pelastuslaitoksen mukaan poliisi tutkii asiaa ja tiedottaa asiasta.

Tältä näyttää Vantaalle suunniteltu ratikka

Tutkimus: ratikka toisi Vantaalle yli puolen miljardin tulot eli paljon enemmän kuin bussilinjoihin satsaus

Maakäyttötulojen ensimmäisen arvion mukaan raitiotie lisäisi kaupunkikehitystä radan varsille niin, että tulot kattaisivat kaikki rakennuskustannukset.

Kuvassa on Helsinki toukokuussa 2020.

Helsinki on varautunut kaikkeen, jopa raunioiden raivaamiseen – näin toimittaisiin, jos pääkaupunkiin hyökättäisiin

Jos pääkaupunkiin hyökättäisiin ja laajoja väestönosia täytyisi siirtää turvaan muualle, määränpää päätettäisiin vasta myöhemmin. Aiemmin se tiedettiin kaupunginosan tarkkuudella.

Triplan kauppakeskus kaukaa korkealta Töölöstä päin kuvattuna.

Vanhojen osakeasuntojen hintojen nousu on hidastunut pääkaupunkiseudulla – uudiskohteiden hinnat puolestaan nousseet

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat koko maassa kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 3,4 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla 3,1 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Ilmakuvassa on Helsingin Senaatintori toukokuussa 2021.

Jos Suomeen hyökättäisiin ja väestöä pitäisi evakuoida, määränpää selviäisi vasta tilanteen ollessa päällä – kokonaisuutta ei valvo kukaan

Jokaisen kunnan täytyy olla valmis vastaanottamaan evakuoituja. Mikään taho ei kuitenkaan tällä hetkellä valvo kuntien evakuointisuunnitelmien ajantasaisuutta ja sisältöä.

Fingridin asiakaspäällikkö Petri Parviainen esittelee kartalta pääkaupunkiseudun sähköasemien sijainteja.

Venäjä lopetti sähkönmyynnin Suomeen, ja se kirittää energia-alaa irti fossiilisista polttoaineista – näin Helsinki saa pian sähkönsä

Kantaverkkoyhtiö Fingrid investoi lähivuosina kolme miljardia euroa sähköverkkojen vahvistamiseen. Jatkossa ydin- ja tuulivoimaa saadaan tuotua kauempaa Suomesta pääkaupunkiseudulle, jossa sähkönkulutus vain kasvaa.

Kuvassa on Helsingin eteläinen kärki eli Jätkäsaari ja Hernesaari toukokuussa 2020.

Tuhansien asuntojen rakentaminen Helsingin Hernesaareen viivästyy vuosilla – oikeus ei uskonut kaupungin vakuuttelua liikenteen sujuvuudesta

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Helsingin valituksen Hernesaaren asemakaavan kumoamisesta. Oikeus vaatii lisäselvityksiä asemakaavan liikennejärjestelyistä.

Ihmisiä Helsingin jäähallin ulkopuolella.

Helsingin jäähalli tyhjennettiin asiakkaista juuri ennen Tanska–Saksa-pelin alkua rakennuspalon vuoksi – illan ottelut alkavat myöhässä

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen mukaan rakennuspalo oli pieni ja siitä seuranneet vahingot olivat vähäiset.

Joensuun lentokentän kiitotie on saanut uuden pinnoitteen.

Joensuun ja neljän muun maakuntakentän lentoja Helsinkiin kilpailutetaan pian

Nykyinen lentoliikenne viidelle kentälle päättyy valtion hankkimana elokuun puolessa välissä. Tuettuihin lentoyhteyksiin tulee vähintään kahden kuukauden katkos, mikäli sopivaa tarjousta lennoista ei synny ajoissa.

En polis och en polisbil syns delvis

Poliisilta uusia tietoja Malmin tuhopoltosta: kolmesta murhan yrityksestä epäilty mies suunnitteli tekoa etukäteen – vangittiin torstaina käräjäoikeudessa

Poliisi epäilee, että 36-vuotias mies sytytti omakotitalon tuleen maanantaiyönä Malmilla. Talon sisällä olleet nainen ja kaksi lasta pääsivät ulos eivätkä loukkaantuneet.

Vantaan vankilan sellisurman oikeudenkäynnissä toinen syytetty nousi ylös oikeudenkäynnin alussa ja poliisit rauhoittivat häntä.

Vantaalaisen vankilan sellissä tapahtui raaka henkirikos: 19-vuotias syytetty otti syyt surmasta niskoilleen – Yle seurasi oikeudenkäyntiä

19-vuotiasta ja 23-vuotiasta miestä syytetään samassa sellissä olleen miehen törkeistä raiskauksista ja murhasta.

Kajaanin lentoasema

Helsingin ja viiden maakuntakentän väliä kulkevan lentoyhtiön kilpailutus alkaa

Tuettuihin lentoyhteyksiin tulee vähintään kahden kuukauden katkos hankintaprosessin kestosta johtuen, mikäli markkinaehtoista palvelua yhteysväleille ei tässä välissä synny.

HSS:n ravintola ja kerhorakennukset Liuskasaaressa Helsingissä.

Merisataman saaria halutaan kehittää Helsingissä – uusi kaava mahdollistaa lisärakentamisen ja laajemman käytön purjehdus- ja virkistyskeskuksena

Kaupunginvaltuuston hyväksymä kaavan muutos koskee Uunisaarta, Liuskasaarta, Liuskaluotoa, Sirpalesaarta sekä niiden ympärillä olevaa vesialuetta.

Puu-Myllypuron taloja.

Helsingin Myllypuroon aiotaan rakentaa puukerrostaloja 2 700 asukkaalle

Uudelle Karhunkallion asuinalueelle kulkee tulevaisuudessa myös rakenteilla oleva Raide-Jokerin joukkoliikenneyhteys.

Etualalla Kalasatama ja takana Sompasaari.

Helsinki aikoo lisätä asuntorakentamista muuttotappiosta huolimatta – asunto-ohjelman päällikkö: "Syytä nopeisiin liikkeisiin ei ole"

Helsinki on onnistunut ylittämään asuntorakentamisen kokonaistavoitteensa jo toista vuotta peräkkäin. Helsingissä on tällä hetkellä rakenteilla jopa yli 10 000 asuntoa.

Graffiti seinässä

Graffitielokuvan tekijät maalasivat junia ja metroja – nyt poliisi epäilee heitä törkeästä vahingonteosta

Graffitielokuvan tekijät maalasivat junia, metroja ja rautiovaunuja. Lisäksi he tunkeutuivat juna- ja metrovarikoille yli 50 kertaa. Vahinkojen yhteissumma on yli 100 000 euroa.

Helsingin kaupungin uusi varayksikkö HE1052

Poliisi epäilee: Ylä-Malmin tulipalo sytytettiin tahallaan – talossa oli pieniä lapsia, tuhopoltto liittyy eroon

Tutkinnanjohtajan mukaan poliisilla on melko selkeä kuva epäillyn motiivista ja siitä, miten tulipalo sytytettiin. Tuhopolttajaa epäillään kolmesta murhan yrityksestä.

Armenialainen Diana Adamyan soittaa. Sibelius-viulukilpailu 2022, alkuerä 2/6.

Sibelius-viulukilpailun orkesterifinaalien ensimmäinen ilta on nyt soitettu – seuraamme kilpailua tässä jutussa

Vuoden 2022 Sibelius-viulukilpailun finaalit soitetaan 27.–29.5. Helsingin Musiikkitalolla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle