Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ratsastuksenopettaja vaihtoi työnsä valokuvaukseen: nyt unenomaiset hevoset toivat Johanna Sjövallille Fotofinlandian voiton ja 10 000 euroa

Fotofinlandiasta kisasi tänäkin vuonna joukko tuttuja nimiä, mutta kisan vei ensikertaa ehdolla ollut Johanna Sjövall.

Lappeenrantalainen Kari Hämäläinen pääsi kärkikymmenikköön kansainvälisessä valokuvakilpailussa

Lappeenrantalaisen Kari Hämäläisen syksyinen valokuva miellytti kansainvälisen Worldwide Photo Walk -valokuvakilpailun nokkamiestä, Scott Kelbyä.

Piilosta leikkivä karhu hurmaa maailmalla – kuvaajalle se voi tuoda palkintona safarimatkan

Taidan kaivata jo lapsenlapsia, koska näen pikkukarhuissa samaa kuin lasten temmellyksessä, kuvaaja kertoo.

Makujen Keski-Suomi -valokuvakilpailun voittajat selvillä – kokkikisa käynnissä Sepässä

Kilpailun järjestivät Yle Jyväskylä, Keskisuomalainen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen liitto.

Katso Makujen Keski-Suomi -valokuvakilpailun finalistit – äänestä omaa suosikkiasi

Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva paljastetaan Keski-Suomen päivänä.

Keskisuomalaista ruokakulttuuria vahvistetaan valokuvakisalla

Keskisuomalaista ruokaa nostetaan tänä vuonna esille erityisen näkyvästi, muun muassa valokuvakilpailulla.

Teuvo Salmenjoki otti voittoisan kuvan Vaajakosken vanhasta voimalasta

Jyväskyläläinen Teuvo Salmenjoki on voittanut kulttuuriperintökohde-aiheisen valokuvakilpailun. Finalistien joukkoon ylsi myös jyväskyläläinen Maarit Siitonen.

Kesäkuvakisan voittaja on valittu

Aamu-tv:n kesäkuvakisa on tältä kesältä päättynyt ja voittaja on valittu.

First Finn: Brotherus unveils photography exhibit at Pompidou Centre in Paris

After winning a photography contest, Finnish photographer Elina Brotherus was awarded an exhibit at the Pompidou Centre, the renowned Parisien modern art museum, which opened this week.

Suomalaisvalokuvaaja Elina Brotherus sai yksityisnäyttelyn Pompidouhun: "Tämä on minun 15 minuuttia kuuluisuutta"

Pariisin kuuluisassa Pompidou-keskuksessa on avautunut valokuvaaja Elina Brotheruksen yksityisnäyttely. Sen kaikki teokset piti toteuttaa vain muutamassa kuukaudessa.

Arktinen keskus etsii vuoden revontulikuvaa

Arktikumin tiedekeskuksen järjestämän kilpailun voittaja julkistetaan Revontulien yö -tapahtumassa 29.9.

Antti Karppiselle kultaa valokuvauksen MM-kisoissa Japanissa

Voittokuvan piti päätyä kuvaajan omalle seinälle, mutta näin ei lopulta käynyt.

Fotofinlandia-voittaja Yehia Eweis yllättyi menestyksestään

Valokuvaaja Yehia Eweis on yllättynyt Fotofinlandia-voitostaan. Palkitut kuvat on alunperin koottu valokuvaajan kotikylässä Lohjan Sammatissa pidettyyn kesänäyttelyyn. Yehia Eweis kertoo nyt kuuden kuvan nimet ja tarinat niiden takaa. Alkuperäisessä, 20 000 euron Fotofinlandia-palkinnon saavuttaneessa kuvasarjassa on 19 otosta.

TYS etsii valokuvia Turun ylioppilaskylästä

Turun ylioppilaskyläsäätiö täyttää 50 vuotta. Sen kunniaksi TYS kerää nykyisiltä ja entisiltä asukkailta valokuvia Turun ylioppilaskylän historiasta ja nykypäivästä.

Fotofinlandia lapsuuden iloista ja salaisuuksista puhuvalle "Älä pelkää" -kuvasarjalle

Suomen arvostetuimman valokuvakilpailun, vuoden 2016 Fotofinlandian, voitti Yehia Eweis. Hänen Älä pelkää -sarjansa kuvaa lapsuutta. Yleisöäänestyksen voitti ylivoimaisesti Lari Järnefeltin valokuvasarja perheistä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

Valokuvakilpailun parhaimmisto julkaistiin Keiteleellä

Keitele Photo 2016 tapahtumaan liittyvän Suomen talvi -valokuvakilpailun voittajaksi selviytyi lempääläläinen Kari Tolonen kuvallaan Ensilumi Riisitunturilla. Kaikkiaan kilpailuun tuli yli 200 kuvaa.

Pekka Ovaskaisen kultainen joutsen ja joogaava karhu kehyksissä Lieksassa

Lieksalainen Pekka Ovaskainen on harrastanut valokuvausta nelisenkymmentä vuotta, ja sen näkee miehen ensimmäisestä omasta näyttelystä. Lieksan uusitussa kirjastossa veikistelee karhu kuin pyynnöstä poseeraten, ja ahma katsoo kuvasta suoraan kohti. Kultaisessa maisemassa vedenpinnalla kurottelevan joutsenen kohdalla pysähtyy jokainen näyttelyssä kävijä, kuva ei suotta saanut kunniamainintaa kansainvälisestä valokuvakilpailusta.

Paalut voitti Merkillinen Turku -valokuvakisan

Aurajoen sumuisessa säässä seisovat paalut saivat äänestäjät innostumaan. Harrastajakuvaaja Pekka Vallila kuvasi voitokkaan otoksen.

Valtiovarainministerin hymy kyyditti Hämeenlinnan Suomen hymyilevimmäksi kaupungiksi

Leveästä hymystään tunnettu valtiovarainministeri Alexander Stubb ikuisti hymynsä Hämeenlinnassa hammaslääkäriketjun valokuvakisassa. Suomen 13 kaupungissa käydyssä kisassa eniten hymykuvia asukkaista otettiin Hämeenlinnassa. Siksi alati hymyilevänä artististina tunnettu laulaja Krista Siegfrids esiintyy kaupungissa ilmaiseksi tulevana lauantaina.

Nykykuvaajat Suomen viimeisen torivalokuvaajan jalanjäljillä

Valto Pernu oli tarkan markan mies. Vaatteissa oli paikka paikan päällä, mutta kuoleman jälkeen paljastui mittava omaisuus. Nyt nykyvalokuvaajat ympäri Suomea kilpailevat Pernun nimeä kantavassa valokuvauskilpailussa.

Valokuvakilpailu haluaa osoittaa Barentsin alueen ystävyyttä

Mursmanskilainen antikahvila järjestää kuvakisan, jossa osallistujat ikuistavat itsensä ulkomaalaisen ystävänsä kanssa. Kilpailuun voi osallistua sosiaalisessa mediassa.

Ammattimaisten luontokuvaajien määrä laskee koko ajan: "Valokuvakauppa on surkeassa jamassa"

Digikameroiden aikakaudesta alkoi ammattikuvaajien laskusuhdanne. Nykyään luontokuvaamista tekevät eniten ne, jotka saavat tulonsa muusta työstä, ja kuvaaminen on heille vain harrastus.

Palkittu valokuvaaja Hannes Heikura on kuollut

Monipuolinen valokuvaaja palkittiin muun muassa Fotofinlandia-palkinnolla vuonna 2008 ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla vuonna 2006.

Lähes 50-vuotias Helsingin kuurojen kamerakerho esittäytyy Itä-Helsingissä

Helsingin Itäkeskuksen Stoassa on esillä kuurojen valokuvanäyttely. Esillä on Helsingin kuurojenyhdistyksen kamerakerhon jäsenten ottamia kuvia. Väriä elämään -näyttely kestää sunnuntaihin saakka.

Suomen kaunein maisema löytyy Kökarista – katso lumoavat kuvat

Puunrungon takaa kurkistava aurinko miellytti valokuvakilpailun tuomaristoa.

Swan feathers wow jury at Kuusamo Nature Photo contest

The members of the jury said that the picture quickly emerged as their unanimous choice as the best in the show.

UP:n kesäkuvakisan voittajat ovat selvillä!

Instakisaan lähetettiin melkein 200 kuvaa.

Kuvaat luontoa, siis välität siitä

Luonnon valokuvaaminen innostaa yhä useampaa. Väki julkaisee ahkerasti sosiaalisessa mediassa omia luontonäppäyksiään ja erilaisiin valokuvakilpailuihin tulvii tuhansittain luontokuvaehdotuksia.

Ranuan eläinpuiston Ranzon muutto toukokuussa

Ranuan eläinpuistolle mainetta ja kävijöitä tuonut nuori jääkarhu-uros Ranzo muuttaa Itävallan Wieniin toukokuun alussa. Ranzo syntyi Ranuan eläinpuistossa marraskuussa 2011 ensimmäisenä Suomessa eloon jääneena jääkarhun pentuna. Ranuan eläinpuistossa toivotaan uutta jääkarhunpentua jo loppuvuodeksi.

Simian photo gallery wins prestigious Fotofinlandia award

Perttu Saksa’s haunting gallery of apes from different parts of Europe won the judge’s nod in the annual Fotofinlandia photography competition.

Fotofinlandia-palkinto Perttu Saksalle

Apinakuvat toivat voiton arvostetussa valokuvakisassa.

Lea Ruotsalainen saa nimikkokohteen Oulaisten Piipsjärvelle

Valtakunnallisessa valokuvakilpailussa menestynyt Lea Ruotsalainen saa nimikkokohteen, kun Oulaisten Piipsjärvellä sähkölinjoihin asennetaan joutsenpallot helmikuun lopussa. Pallojen tarkoituksena on suojella joutsenia törmäämästä sähköjohtoihin.

Sfefan Lindfors valitsee Fotofinlandian voittajan

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Stefan Lindfors toimii Fotofinlandia 2014 -kilpailun päätuomarina. Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoton avoimen kilpailun tavoitteena on nostaa esiin suomalaisen valokuvataiteen ja käyttökuvan nykyilmiöitä.

Aurajoki iltapuvussaan on #ParastaMunTurussa

Twitterissä, Facebookissa ja Instagrammissa toteutettu valokuvakilpailu on ratkennut. Turun kaupungin avaus sosiaalisessa mediassa tuotti monipuolisen kuvasadon.

Taantuvaa Oulua verrataan Detroitiin – aiheesta valokuvakilpailu

Kilpailussa etsitään valokuvia Oulun tulevaisuudennäkymistä hyvässä tai pahassa.

Luonto tyrmää kuin taide

Upeat kesäsäät ovat hurmanneet suomalaiset kuvaamaan. Kesäluonto-, maisema- ja sääkuvia jaetaan sosiaalisessa mediassa koko ajan. Luontokokemukset ja maisema ovat innoittaneet taiteilijoita aina.

Kemiä kuvataan neuvostotyyliin

Kemin kaupunki julistaa kesän ajaksi Facebook-sivuillaan LomaLomo-kuvauskilpailun aitoon retrotyyliin. Voittajakuva palkitaan loppukesästä muhkealla 3000 ruplan palkinnolla. 

Muistikortti täyttyy Tornion digimaratonissa

Tornion kameraseuran ja kulttuuritoimiston järjestämä valokuvauskilpailu haastaa katsomaan kotiseutua uusin silmin linssin läpi. Kuvausaiheen saa tänä vuonna päättää Tornion kulttuurisihteeri Helena Junes.

Tampereen Teatteri järjestää valokuvakilpailun 100-vuotiaan teatteritalon kunniaksi

Helmikuussa 100 vuotta täyttävä teatteritalo Tampereen Keskustorilla pääsee pian poseeraamaan urakalla. Tampereen Teatteri etsii juhlan kunniaksi kautta aikojen kauneinta kuvaa perinteikkäästä rakennuksesta.

Lappi-aiheinen kuvakilpailu: Voitto Rovaniemelle

Matka Lapissa -valokuvauskilpailun voittajat tulevat Rovaniemeltä ja Kemijärveltä. Aikuisten sarjan voitti rovaniemeläinen Pasi Haikkio ja nuorten sarjan kemijärveläinen A.Leppäjärvi.

Meri-Lapin parhaat puolia etsitään kuvakilpailussa

Kehittämiskeskus ja Lapin liitto palkitsevat kuvia, jotka parhaiten osoittavat miksi seutukunta on hyvä paikka asua, yrittää tai vierailla.

Valokuvaa hiekkalinnasi!

Yle Turku haastaa kansaa hiekkalinnojen ja muiden hiekkaveistosten tekoon. Lähetä valokuva luomuksestasi, niin kokoamme kuvista mukavan albumin.

Jyväskylässä kerättiin 11 kuorma-autollista roskaa

Toukokuun alussa järjestettyihin puhdistustalkoisiin osallistui noin 12 000 siivoojaa. Puistoista ja kävelyteiden varsilta siivottiin 8,5 tonnia roskaa.

Oululainen taksikuski nappasi voittokuvan yövuoron päätteeksi

Yövuorossa tuli kuitenkin katsottua enemmän tiehen kuin taivaalle. Yle Uutisten valokuvakilpailun voittaja räpsäisi pilvisen kuvan Oulun Toivoniemessä omalla takapihallaan.

Popkatu peräänkuuluttaa yläkuloisuutta

Pääsymaksuton kaupunkifestivaali Popkatu valtaa jälleen Joensuun keskustan rokkiviikolla heinäkuussa. Tapahtumia, kilpailuja, musiikkia kupletista klezmeriin ja monenlaisia osallistumismahdollisuuksia tuova menoviikko on tarkoitettu kaikenikäisille.

Takapihan muhkea kinos nousi voittokuvaksi

Keminmaan kunnan järjestämä valokuvakilpailu "Komeimmat kinokset 2012" on ratkennut. Kilpailuun osallistui 78 valokuvaa ympäri Suomen, ja voittaja löytyi Keminmaasta.

Nyt kuvataan komeimpia kinoksia

Paksut kinokset voivat aiheuttaa harmia, mutta voi lumenpaljoudesta ottaa myös ilon irti. Keminmaan palvelukylä on viime viikkojen lumisateiden innoittamana julistanut valokuvauskilpailun, jossa tarkoituksena on ikuistaa talven komein kinos.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle