Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suojapukuihin pukeutuneet ihmiset desinfioivat julkisia tiloja.

Pohjois-Koreassa jo yli kaksi miljoonaa "kuumetapausta" – Kim Jong-un syyttää viranomaisia laiskuudesta koronan hoidossa

Maailman terveysjärjestö WHO on huolissaan Pohjois-Korean koronatilanteesta, sillä kansalaiset ovat tiettävästi rokottamattomia. Myös maan testauskapasiteetti on huono.

Kim Jong-un kävelee sotilaiden kanssa, taustalla suuri ohjus.

Yhdysvaltain presidentti Biden matkustaa Etelä-Koreaan – tiedustelutietojen mukaan Pohjois-Korealla täysi valmius ydinkokeeseen

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapaa perjantaina Etelä-Korean presidentin Yoon Suk-yeolin. Etelä-Korean viranomaiset ovat varoitelleet viikkojen ajan ydinkokeen mahdollisuudesta.

Ihmisiä ihastelemassa kirsikankukkia Roihuvuoren Kirsikkapuistossa.

Maanantai 16.5.2022 (radio)

Nato-keskustelu. Koronaa Pohjois-Koreassa. Ukrainan viisuvoitto. Hanami-juhla. Sää.

Kim Jong-un on kuvassa etualalla. Hänen takanaan näkyy apteekin työntekijöitä.

Korona leviää huolestuttavasti Pohjois-Koreassa – diktatuuri kertoo yli miljoonasta "kuumetapauksesta", sairastuneiden määrä todennäköisesti paljon suurempi

Tilanne on vakava, koska pohjoiskorealaisia ei ole rokotettu ja maan terveydenhuoltojärjestelmä on erittäin heikko. Tähän asti Pohjois-Korea on väittänyt, ettei maassa ole koronaa.

Ihmiset katsovat televisiosta uutisia juna-aseman asemahallissa Pohjois-Koreasta.

Koronaepidemia käynnistyi sotilasparaatista? Pohjois-Korea kertoi "räjähdysmäisesti leviävästä" kuumeesta

Kuumeen kerrotaan levinneen ympäri maata räjähdysmäisesti huhtikuun lopulta lähtien, ja 187 800 ihmisen sanotaan olevan eristyksissä ja hoidettavana.

Kaksi suoja-asuista henkilöä vierekkäsissä liukuportaissa.

Pohjois-Korea vahvisti ensimmäistä kertaa virallisesti koronatartunnan – koko maa koronasulkuun, tarkka tilannekuva epäselvä

Asiantuntijat epäilevät, että Pohjois-Korean terveydenhuolto murenee koronataakan alle. Pohjois-Korea on tiettävästi kieltäytynyt sille tarjotuista rokotteista.

Kuva tien halkeamasta kovien sateiden ja tuulien seurauksena.

Yli 400 kuoli Etelä-Afrikan tulvissa, Madeleine McCannin tapauksessa nimetty epäilty – 10 uutista, jotka jäivät Ukrainan sodan varjoon

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu. Tästä jutusta voit katsoa, mitä muuta maailmalla on tapahtunut parin viime viikon aikana.

Ihmiset tanssivat torilla värikkäissä mekoissa ja tummissa puvuissa.

Pohjois-Korea tekee kiihtyvällä vauhdilla ohjuskokeita, jotka lähes poikkeuksetta myös onnistuvat – USA epäilee maan valmistelevan uutta ydinohjuskoetta

Pohjois-Korean ohjustestit ovat kehittyneet huolestuttavasti ja uhittelu naapurimaita kohtaan lisääntynyt, arvioi tutkija. Korean niemimaalla alkuvuonna kiristynyt sanasota kytkeytyy Etelä-Korean presidentin vaihdokseen.

Pohjois-Korea laukaisee ohjuksen.

Etelä-Korea: Pohjois-Korea ei testannutkaan uutta ohjusta

Pohjois-Korean viime viikolla testaama mannertenvälinen ohjus ei Etelä-Korean mukaan ollutkaan uudentyyppinen ohjus niin kuin Pohjois-Korea väitti.

Pohjois-Korea esitteli mahtipontisesti Hwasong-17-ohjuksensa

Mustat lasit ja valtava ohjus: Pohjois-Korea teki videon, jolla Kim Jong-un johtaa ohjuksen laukaisua toimintaelokuvan malliin

Eteläkorealaisen tutkijan mukaan video osoittaa, että Pohjois-Korean luottamus omaan sotilaalliseen kykyynsä kasvaa.

MIes kävelee ohjuksen laukaisua näyttävän television edessä.

Pohjois-Korea laukaisi mannertenvälisen ballistisen ohjuksen pidemmälle kuin koskaan aikaisemmin – osui 150 kilometrin päähän Japanista

Pohjois-Korean kehittämä uudenlainen ohjus lentää pidemmälle kuin koskaan aiemmin. Maan epäillään myös jatkavan ydinaseiden kehitystä.

Kirsikankukat puhkeavat kukkaan.

Washingtonissa alkavat jo kirsikkapuut kukkia – Ukrainan sodan varjoon on jäänyt ainakin 10 tätäkin kovempaa uutista

Uutis- ja kuvatoimistot ovat kahden viikon ajan tuutanneet ulos lähes yksinomaan Ukrainaa koskevia asioita. Keräsimme tähän kuva-artikkeliin 10 sodan jalkoihin jäänyttä kansainvälistä uutista. Ja bonuksena nuo kirsikankukat.

Donald Trump piti puheen kannattajilleen 6.1.2021.

Uutuuskirja väittää: Trumpilla oli pakkomielle Pohjois-Korean johtajaan ja asiakirjoja vedettiin vessanpytystä alas Valkoisessa talossa

New York Timesin toimittaja Maggie Haberman kertoo Donald Trumpin virkakautta käsittelevässä uutuuskirjassaan, että Trumpilla oli hyvin erikoinen tapa käsitellä tärkeitä asiakirjoja.

Raketin laukaisu.

Pohjois-Korea testasi ydinasekelpoista ohjusta – onko nämä kuvat otettu ohjuksen lennolta?

Pohjois-Korea on uhannut käyttää näitä ohjuksia Yhdysvalloille kuuluvan alueen tuhoamiseen "tulipeitteellä".

Ohjus laukaistaan junassa olevalta alustalta.

Pohjois-Korea kiihdyttää uhmakkaasti aseohjelmaa – ohjuskokeita on tehty tammikuussa lähes pari kertaa viikossa

Etelä-Korean kansallisen turvallisuusneuvoston mukaan sunnuntain ohjuskoe oli suurin viiteen vuoteen.

Pohjois-Korea testaa ohjusjärjestelmiään

Pohjois-Korea vahvisti tehneensä ohjuskokeita ja lisää on tulossa – risteilyohjusten väitetään iskeneen 1 800 kilometrin päähän Japaninmereen

Maailmalle levitettiin kuvia tämän viikon kokeista ja maan johtajan Kim Jong-unin tarkastuskierroksesta asetehtaalla. Keväällä saatetaan nähdä ohjuskokeita kuolleiden johtajien syntymäpäivien kunniaksi.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un talade nästan enbart om det svåra ekonomiska läget i sitt nyårstal, där han inte nämnde vare sig USA , Sydkorea eller kärnvapen med ett ord.

Pohjois-Korea laukaissut ilmeisesti kaksi ballistista ohjusta mereen

Pohjois-Korea näyttää tehneen kuudennen ohjuskokeensa kuukauden sisään.

Nordkorea avfyrade i början av januari en hypersonisk missil som kan färdas i överljudshastighet, enligt Kim Jong-Un.

Pohjois-Korea on ilmeisesti tehnyt jälleen ohjuskokeen – YK:n turvallisuusneuvosto kokoontui samaan aikaan keskustellakseen edellisestä kokeesta

Vajaa viikko sitten Pohjois-Korea kertoi testanneensa ääntä nopeampaa ohjusta. Yhdysvallat, Japani sekä neljä muuta maata kehottavat Pohjois-Koreaa lopettamaan epävakautta lisäävän toiminnan alueella.

Etelä-Korealalinen pariskunta kävelyllä lähellä Pohjois-Korean rajavyöhykettä.

Etelä-Koreasta Pohjois-Koreaan uudenvuodenpäivänä rajan ylittänyt on entinen loikkari – miehen kohtalosta ei ole tietoa

Etelä-Korean viranomaisten mukaan mies loikkasi maahan Pohjois-Koreasta toissa vuonna. Lauantaina hän palasi takaisin diktatuuriin tiukasti vartioidun rajalinjan yli.

Kuva esittää vartiotornia rajalla. Tornissa on vartija.

Pohjois-Korea on alkanut salailla teloituksia, joihin ennen käskettiin yleisö paikalle

Yleisin syy kuolemantuomioille on ollut eteläkorealaisten videoiden katselu tai jakaminen. Nykyisen johtajan Kim Jong-unin kaudella sitä on alettu pitää entistäkin vakavampana rikoksena.

Riisinkeruuta Pohjois-Koreassa.

YK:n raportoija: Koronasulku kiristää Pohjois-Korean rajavalvontaa entisestään, pakoa yrittäviä ammutaan

YK:n Pohjois-Korean ihmisoikeusraportoija Tomas Ojea Quintana on syvästi huolissaan koronasulun heikentämästä elintarviketilanteesta.

Nainen kulki televisioruudun ohi asemalla Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Uutisissa kerrotaan Pohjois-Korean juuri laukaisemasta ohjuksesta.

Pohjois-Korea testasi uutta sukellusveneestä laukaistavaa ballistista ohjusta

Etelä-Korea laukaisi samantyyppisen SLBM:n viime kuussa. Pohjois-Korea on tehnyt syksyn mittaan useita ohjustestejä, joita pidetään provokaatioina.

Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Joonas Häkkinen katsoo entisen toiminnanjohtajan kannettavalta tietokoneelta karttaa.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: salasanaa kannattaa myös jakaa yllätysten varalle, Viking Sallyn poliisitutkinnassa tehtiin useita hämmentäviä ratkaisuja

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Katso satelliittikuvista, miten erakkovaltioon keplotellaan salaa apua Kiinasta

Salainen apu pitää maailman suljetuimman valtion pystyssä – katso satelliittikuvista, miten Kiina ujuttaa Pohjois-Koreaan ruokaa ja tavaraa

Pohjoiskorealaisia uhkaa nälänhätä surkean sadon ja ulkomaankaupan romahduksen takia. Kiina on rientänyt apuun, mutta vaatii Pohjois-Koreaa lopettamaan ydinaseilla uhittelun.

Pohjois-Korean johtaja puhuu upseeriensa kanssa.

Pohjois-Koreasta paennut vakooja BBC:lle: Vainoharhaisen Kim Jong-unin luksuselämää rahoitetaan huumekaupalla

Maanpaossa elävä korkea-arvoinen upseeri valotti Pohjois-Korean johtajan henkilökulttia ja sen rahoitusta BBC:lle antamassaan harvinaisessa haastattelussa.

Abdul Qadeer Khan on kuvassa vaaleanharmaassa puvuntakissa ja punaisessa kravatisa. Hänellä on viikser ja harmaantuneet hiukset.

Pakistanin ydinaseen isä Abdul Qadeer Khan on kuollut – Khan kauppasi ydinaseteknologiaa myös Iraniin, Pohjois-Koreaan ja Libyaan

Pakistanissa Khan oli kansallissankari mutta lännessä hän tuli tunnetuksi ydinaselaitteiston levittämisestä muihin maihin. Khan tunnusti asian vuonna 2004 mutta sanoi sittemmin joutuneensa syntipukiksi.

Milad Dehghan

Räppäri, poliitikko, nuorisoidoli, shamaani: tällainen mies on mielipiteitä jakava Milad "Slim Mill" Dehghan, joka sai potkut perussuomalaisista

Milad Dehghan tietää, että provoamisella saa näkyvyyttä. LEVELI-podcastissa hän pilkkaakin poliitikkoja ja intoilee salaliitoista. Dehghan kannattaa sellaista sananvapautta, jossa koronarokotekriittisistä puheistakaan ei tarvitse kantaa vastuuta.

Kim Jong-un.

Pohjois-ja Etelä-Korean välinen "kuuma linja" voidaan käynnistää jo lähipäivinä

Pohjois-Korea on valmis jatkamaan rauhanneuvotteluja Etelä-Korean kanssa, mutta ei halua Yhdysvaltoja mukaan neuvotteluihin.

Ohjus nousemassa ilmaan

Pohjois-Korea ilmoitti testanneensa hypersoonista ohjusta – Yhdysvallat kertoi ottavansa väitteen vakavasti

Hypersooniset ohjukset lentävät moninkertaisella äänennopeudella. Sellaisia kehittävät myös muun muassa Venäjä ja Yhdysvallat.

Kim Yo-jong (till vänster) i september 2018 under ett möte mellan Sydkoreas president Moon Jae-in och Nordkoreas ledare Kim Jong-un (båda i bakgrunden) i Pyongyang.

Pohjois-Korean johtajan vaikutusvaltainen sisko väläytti, että maa voisi palata neuvottelupöytään Etelä-Korean kanssa

Pohjois-Korean johtajan siskon Kim Yo-jongin mukaan maa on valmis palaamaan neuvottelupöytään Etelä-Korean kanssa sodan päättämiseksi maiden välillä. Ehtona kuitenkin on, että Etelä-Korea lopettaa "vihamieliset toimensa".

Junasta laukaistava  ballistinen ohjusta.

Pohjois-Korea testasi jälleen uusia ohjuksia – mitä uutta ne kertovat maan sotavoimasta?

Pohjois-Korea on viikon aikana testannut kahta uutta asejärjestelmää, jotka voivat muuttaa alueen sotilaallista tasapainoa. Maalla on nyt valmius ampua ballistisia ohjuksia junanvaunuista ja ehkä myös ydinkärjellä varustettu risteilyohjus.

Pohjois-Korean valtiollisen KCNA-uutiskanavan välittämiä kuvia risteilyohjusten testeistä.

Pohjois-Korea sanoo tehneensä ohjuskokeita pitkän kantaman risteilyohjuksella

Pohjois-Korea oli tehnyt edellisen ohjuskokeen maaliskuussa. Uutta koetta pidetään vastauksena Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen sotaharjoituksille

Kim Jong-un puhujakorokkeella.

IAEA varoittaa: Pohjois-Korea vaikuttaa käynnistäneen ydinlaitoksensa uudelleen

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA sanoo, että tilanne on erittäin huolestuttava. Pohjois-Korean mukaan Yongbyonin laitos on sen ydinohjelman "sydän". Ulkomailla ydinlaitos on herättänyt huolta vuosia.

Yläkoululaisia istumassa penkillä

Lauantai 7.8.2021

Nuorten koronarokotukset. Kreikan maastopalot. Pohjois-Korean tulvat. Suomen sää.

Kim Jong-un ja Moon Jae-in kävelemässä puistossa.

Pohjois-Korea ja Etelä-Korea sulattelivat suhteitaan yli vuoden tauon jälkeen – välit katkesivat dramaattisesti yhteystoimiston räjäyttämiseen

Pohjois- ja Etelä-Korealla on ollut korkeat odotukset Yhdysvaltoja kohtaan ydinriisuntaneuvottelijana. Maat ovat kuitenkin ryhtyneet parantamaan suhteitaan ilman USA:n apua.

Kim Jong-un ja Xi Jinping kävelevät vihreässä puistomaisessa maisemassa.

Kiinan ja Pohjois-Korean suhteiden lujittaminen voi haitata Korean niemimaan ydinaseriisuntaa

Asiantuntijoiden mukaan Kiinaa ja Pohjois-Koreaa yhdistää Yhdysvaltojen vastustaminen, mutta kahden maan välisten erimielisyyksien vuoksi ne eivät voisi rakentaa kestävää ja luottamuksellista suhdetta.

Kim Jong-un puhumassa.

Kim Jong-un varoitti Pohjois-Koreaa uhkaavasta terveyskriisistä – asiantuntijan mukaan maa ei enää pärjää taistelussa pandemiaa vastaan

Pohjois-Korean koronatilanteesta tiedetään hyvin vähän. Maan johtajan viimeaikaiset ulostulot viittaavat kuitenkin siihen, että koronavirustilanne voi olla eristäytyneessä maassa huomattavasti huonompi kuin on tiedetty.

Koululaiset heiluttavat pieniä Britannian lippuja.

Opetusministerin kehotus julistaa Britannian yhtenäisyyttä lapsia laulattamalla johti irvailuun Pohjois-Koreasta ja Hitler-Jugendista

Perjantai on julistettu Yksi Britannia, yksi kansa -päiväksi. Opetusministeri on kehottanut koululaisia veisaamaan yhtä aikaa laulua, jonka sanat kuuluvat “Me olemme Britannia ja unelmamme on yhdistää ihmiset yhdeksi suureksi joukkueeksi".

Jake Sullivan

USA:n ja Pohjois-Korean välit voivat pian saada tuulta purjeisiin, mutta vielä on epäselvää, mihin suuntaan Bidenin hallinnon suhteet Pohjois-Korean kanssa kehittyvät

Pohjois-Korean tämänviikkoinen keskustelunavaus on ensimmäinen USA:n ja Pohjois-Korean suhteita koskeva kommentti presidentti Joe Bidenin valtaannousun jälkeen. Yhdysvaltain turvallisuusneuvonantaja pitää Pohjois-Korean keskusteluavausta mielenkiintoisena.

Kolme nuorukaista kävelee peräkkäin lavalla.

K-pop-tähdeltä matkittu hiustyyli, tiukat farkut tai ulkomaisen elokuvan katsominen voivat viedä vankileirille Pohjois-Koreassa

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un yrittää tukahduttaa ulkomaiset vaikutteet kovin ottein. Nuoren "sopimattomasta käytöksestä" voidaan rangaista koko perhettä. Eteläkorealaisia tv-ohjelmia suljettuun diktatuuriin salakuljettavat voidaan teloittaa.

Vuonna 2016 julkaistussa kuvassa koululapset osoittavat kunnioitusta maan aikaisempia johtajiien kunniaksi pystytetyille näköispatsaille  Pjongjangissa.

Valtionmedia: Pohjois-Korean orpolapset hyvittävät puolueen rakkauden menemällä vapaaehtoistöihin hiilikaivoksille

Ihmisoikeusjärjestöt on jo pitkään syyttäneet Pohjois-Korean käyttävän lapsityövoimaa. Valtio kiistää väitteen.

 Biden ja Moon pitivät Valkoisessa talossa yhteisen lehdistötilaisuuden keskustelujensa päätteeksi.

Biden ja Etelä-Korean Moon vannoivat liittolaisuuttaan Trumpin kaoottisen kauden jälkeen

Maiden suhteet kiristyivät Trumpin presidenttikaudella muun muassa siksi, että Trump uhkasi vetää kaikki amerikkalaisjoukot Etelä-Koreasta.

Joe Biden puhuu kongressille.

Pohjois-Korea varoittaa Yhdysvaltoja Bidenin puheen takia: "Presidentti teki suuren virheen"

Pohjois-Korea otti kantaa presidentti Joe Bidenin tällä viikolla pitämään puheeseen. Biden kutsui Pohjois-Korean ydinohjelmaa uhkaksi Yhdysvaltojen turvallisuudelle. Pohjois-Korea uhkasi ryhtyvänsä vastatoimiin.

Pjongjangin lastenpalatsissa eliitin lapsia kouluikäisiä lapsia opetetaan digitaalisessa kuvankäsittelyssä. Internetiin heitä ei kuitenkaan päästetä.

Reuters: Etelä-Korea aikoo kieltää digisisältöjen vapaan jakamisen Pohjois-Korean kanssa

Taustalla on Etelä-Korean halu parantaa suhteitaan Pohjois-Koreaan.

Kim Jong-un puhujakorokkeella.

Kim Jong-un varoitti Pohjois-Koreaa vakavasta kriisistä: "Puolueen palveltava aidosti kansaa"

Kimin katsotaan viitanneen jopa 1990-luvun pahaan nälänhätään, kun hän kehotti puoluettaan "vaivalloiseen marssiin".

Tokion olympialaiset

BBC: Pohjois-Korea jää koronan vuoksi pois Tokion olympialaisista

Pohjois-Korea haluaa BBC:n mukaan suojella urheilijoitaan koronavirukselta.

Pohjois-Korean ballistinen ohjus näytteillä sotamuseossa Soulissa 21. huhtikuuta.

Pohjois-Korea testasi torstaina ohjuksiaan vain neljä päivää edellisen laukaisun jälkeen

Japanin mukaan maa laukaisi kaksi ballistista ohjusta. Pohjois-Korealta on kielletty ballististen ohjusten tehtailu YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman nojalla.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken ja turvallisuusneuvonantaja Jake Sullivan.

USA:n ja Kiinan korkean tason tapaaminen Alaskassa päättyi – osapuolten mukaan keskustelu oli avointa ja tiukkaa

Kiinan johtava diplomaatti Yang Jiechi sanoi, että tapaaminen oli rakentava ja hyödyllinen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle