Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi miestä loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa mopomiitin yhteydessä Haminassa – kuljetettiin kriittisessä tilassa sairaalaan

Poliisin alustavien tietojen mukaan onnettomuus oli kahden moottoripyörän nokkakolari.

Perjantain koronaluvut: 10 uutta tartuntaa, kolme sairaalassa

Kymenlaakson koronatilanne on jäänyt kiihtymisvaiheeseen, koska positiivinen muutos on pysähtynyt. Altistumisia on tullut kouluissa sekä Kouvolassa että Kotkassa.

Ryöstäjät tunkeutuivat kotiin keskellä yötä ja juottivat huumeita – kaksi joutuu vankilaan

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä vankilaan tammikuussa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä ja kotirauhan rikkomisesta. Tapaus sattui Miehikkälässä alkuvuodesta.

Keskiviikon koronaluvut: Kahdeksan uutta tartuntaa, kolme sairaalassa

Kymenlaakso on tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa. Koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tänään keskustelemaan Kymsoten alueen rajoituksista. 

Vanhan merivartioaseman remontointi vuokra-asunnoiksi etenee Kotkassa – kaupunki aikoo muuttaa alueen asemakaavaa

Entisen merivartioaseman omistaa haminalainen Seven Group-yhtiö, jonka tarkoituksena on ollut remontoida tiloihin vuokra-asuntoja.

Uuden akkumateriaalitehtaan suunnittelu Kotkaan etenee – kaupunki varautuu tehtaan tuloon yli 6 miljoonan lisätalousarviolla

Suomen Malminjalostus suunnittelee avaavansa Suomeen kaksi uutta akkumateriaalitehdasta, jotka valmistaisivat muun muassa sähköautojen litium-akuissa tarvittavia materiaaleja. Yhtenä vaihtoehtona tehtaiden sijaintipaikaksi on Kotka.

Tykkimäen huvipuisto avautuu Kouvolassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna, vesipuisto viikkoa myöhemmin

Tykkimäen huvipuisto on julkaissut kesäkauden aloituspäivät. Huvipuistoon pääsee tänä kesänä sisälle ilman pääsymaksua.

Kokoontumisrajoitukset lievenevät Kymenlaaksossa – keskiviikosta lähtien sallitaan enintään 20 hengen yleisötilaisuudet

Kokoontumisrajoitus lievenee nykyisestä kuudesta henkilöstä 20:een. Aluehallintoviraston päätös tulee voimaan keskiviikkona ja jatkuu toukokuun loppuun asti.

Tiistain koronaluvut: Kuusi uutta tartuntaa, kolme sairaalahoidossa

Kymsoten alueella koronatilanne on pysynyt edelleen maltillisena. Alue on kiihtymisvaiheessa eli koronaepidemian toisessa vaiheessa. Koronakoordinaatioryhmä kokoontuu huomenna keskustelemaan koronatilanteesta.

Sieniyrittäjä saa kuulla kuolevansa pian myrkytykseen – Jussi Vatanen näyttelee pääosaa palkittuun romaaniin perustuvassa tv-sarjassa

Haminassa aletaan kuvata kuusiosaista tv-sarjaa, joka kertoo paikallisesta sieniyrittäjästä. Kuvaukset alkavat kesäkuussa.

Miehikkälä sai tarjouksen osallistua tangokuninkaallisista kertovaan tv-sarjaan – kunnanjohtaja esittää 10 000 euron varaamista ohjelman tekoon

Tangokuninkaalliset ry on suunnitellut Kuninkaalliset kimpassa -tv-sarjan kuvaamista tänä vuonna Miehikkälässä. Kyseessä on sarjan kolmas tuotantokausi.

Viikonlopun koronaluvut: seitsemän uutta tartuntaa, kaksi koronapotilasta sairaalassa

Tänään tehdään päätös valtakunnallisista toimenpidetasoista luopumisesta. Koronaviruksen torjunnassa painotetaan jatkossa alueellisia rajoituksia ja suosituksia. Kymenlaakso on tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa.

Lapset alkoivat ottaa kuvia läksyistään ja tehdä niitä vieraiden aikuisten kanssa – arvosanat paranivat heti

Mannerheimin lastensuojeluliitto on vuoden aikana kouluttanut kolmisenkymmentä läksykummia Kaakkois-Suomessa. Kummitoiminnasta on saatu positiivisia kokemuksia, ja se on herättänyt kiinnostusta eri puolilla Suomea.

Kaksi autokuntaa kohtasi astaloin ja teräasein varustautuneina – viikon ajan kehittyneet tapahtumat johtivat vangitsemiseen ja sairaalareissuihin

Virolahdella kahden autokunnan kahinassa oli rikoskomisarion mukaan jo poliisille tuttuja henkilöitä. Yksi on vangittu tapon yrityksestä. Kaksi joutui sairaalaan. Kahinassa käytettiin muun muassa astaloita ja teräaseita.

Perjantain koronaluvut: Neljä uutta tartuntaa, kaksi sairaalassa

Kymsoten mukaan koronatilanne on rauhallinen ja edennyt jatkuvasti parempaan suuntaan. Viimeisen viikon ajalta on raportoitu 20 tartuntaa.

Valtava tieremontti myllää liikenteen Kotkassa – saaressa sijaitsevaan keskustaan johtava päätie menee poikki koko loppuvuodeksi

Kotkassa on alkanut kaksi vuotta kestävä tieremontti, jolla halutaan sujuvoittaa liikennettä keskussairaalaan ja satamiin. Mylläyksen kohteena on pääväylä saaressa sijaitsevaan kaupungin keskustaan. Kiertotiet otetaan käyttöön ensi viikolla.

Yli 50-vuotiaiden koronarokotukset alkavat ensi viikolla Kymenlaaksossa – osa voi jo varata ajan

Kymsote avaa ajanvarauksen porrastetusti uudelle ikäryhmälle.

Kymenlaakson ravintolarajoituksia höllennetään huomisesta lähtien – ruokaravintoloissa saa olla iltakahdeksaan

Kymenlaakso on vielä kiihtymisvaiheessa, mutta tartunnat ovat laskemaan päin. Valtioneuvosto päättää viikottain rajoituksista. Nyt annetulla asetuksen muutoksella rajoitukset lieventyvät Kymenlaaksossa ja Itä-Savossa.

Torstain koronaluvut: Kolme uutta tartuntaa, kaksi sairaalapotilasta

Tällä viikolla on raportoitu yhteensä yhdeksän koronavirustartuntaa Kymenlaaksossa. Maanantaina luku oli nolla. Koronakoordinaatioryhmä valmistautuu jo purkamaan rajoituksia, jos tilanne jatkuu suotuisana.

Raittiuskahvilan ikkunasta aukeaa näkymä puistoon, jossa nuoret polttavat pilveä ja ostavat huumeita: "Usein näkee, miten tavara vaihtaa omistajaa"

Muutama vuosi sitten Haminan nuorten huumeidenkäyttö nousi THL:n kouluterveyskyselyssä koko maan kärkeen. Tilanne ehti jo parantua, mutta nyt huumeidenkäyttöä näkyy jälleen katukuvassa. Nuorten päihteidenkäytöstä kerätään nyt uutta tietoa.

Koripalloilijoita ja entisiä kunnanjohtajia pyrkii päättäjiksi Kymenlaaksossa – katso vaalilistojen yllättäjät

Kuntavaalien siirtyminen kesäkuulle on innostanut uusia ehdokkaita ilmoittautumaan kuntavaaleihin Kaakkois-Suomessa. Poimimme kiinnostavia nimiä Kymenlaakson kuntien vaalilistoilta. Puolueet jättivät ehdokaslistansa tiistaina.

Kymenlaakson koronarajoitukset pysyvät toistaiseksi ennallaan – koordinaatioryhmän kokouksessa suunniteltiin silti jo purkamistoimia

Kymenlaakson rajoitusten höllentäminen voi olla Kymsoten mukaan mahdollista jo tässä kuussa, jos tilanne etenee samaan positiiviseen suuntaan kuin viime viikkoina. Maakunnan asukkaiden matkustelu huolettaa.

Keskiviikon koronaluvut: kolme uutta tartuntaa, kaksi sairaalassa

Kymenlaakson koronatilanne on pysynyt maltillisena. Tartuntoja on tällä viikolla raportoitu yhteensä kuusi kappaletta. Maanantaina tartuntoja oli nolla. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu tänään.

Päättäjien palkkiot nousevat Haminassa – isoimmat korotukset kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajille

Haminan kaupunginvaltuusto hyväksyi uuden hallintosäännön tiistaina. Sen myötä luottamushenkilöiden vuosipalkkiot kasvavat.

Satu Taiveaho asettui sittenkin ehdolle kuntavaaleissa – nimi löytyy Kouvolan listalta

Entinen kansanedustaja Satu Taiveaho-Virtanen asettui ehdolle SDP:n listalle Kouvolassa. Vielä helmikuussa Taiveaho-Virtanen kertoi, ettei aio asettua ehdolle lainkaan.

Tiistain koronaluvut: Kolme uutta tartuntaa, kaksi sairaalahoidossa

Kymenlaakson koronatartuntojen määrä on edelleen laskussa. Kiihtymisvaiheessa olevassa maakunnassa tartuntoja raportoitiin viimeisen seitsemän päivän ajalta alle 20 kappaletta.

Junaradan parannustyöt vaikuttavat liikenteeseen tästä päivästä lähtien – Kymenlaaksontie ja Myllykosken junalaituri suljetaan

Kouvolan, Kotkan ja Haminan välisten ratojen parannustyöt aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin.

Pyhtään lintuhoitola taas rahavaikeuksissa: tukieurot tippuivat entisestään ja vuokra alkoi juosta

Pyhtäällä toimivan lintuhoitolan rahoitus on pudonnut jo useana vuonna peräkkäin.

Nimekäs puisto on pian valmis, mutta asuintontit sen vieressä odottavat rakentajiaan Haminassa: "Aika verkkaiseen tahtiin tämä on lähtenyt käyntiin"

Kaupunginarkkitehdin mukaan Tervasaaren asuinalueen kehitys on lähtenyt liikkeelle verkkaisesti, vaikka Oolanninpuiston avajaisia vietetään jo kesällä. Kiinnostusta aluetta kohtaan kuitenkin on. Sen vieressä on Euroopan korkein lipputanko.

Perjantain koronaluvut: kolme uutta tartuntaa, kolme sairaalassa

Kymenlaakson koronatilanteen parempi suuntaus on jatkunut edelleen.

Seurakunta sai yli miljoonan euron tarjouksen Karhulan torilla sijaitsevasta kerrostalosta

Kotka-Kymin seurakunta katsoo, ettei sillä ole nyt tarvetta vuokra-asuntojen omistamiseen. Kerrostalon myynnistä päättää kirkkovaltuusto.

Iso sotilasmusiikkifestivaali Hamina Tattoo on peruttu – varatut liput eivät käy ensi vuoden tapahtumaan

Tapahtumanjärjestäjien mukaan festivaalin järjestämistä ei ollut järkevää jatkaa epävarmassa koronatilanteessa.

Torstain koronaluvut: yksi uusi tartunta, kolme sairaalassa

Kymenlaakso on palannut kiihtymisvaiheeseen.

Sooloilu silmälääkäripalveluissa tuli kalliiksi – laittomasta hankinnasta seurasi 40 000 euron maksu

Kymenlaakson sote-kuntayhtymä hankki silmälääkäripalveluita suorahankintana vuonna 2020. Markkinaoikeus on todennut, että hankinta olisi pitänyt kilpailuttaa.

Koronarajoituksia puretaan ensi viikosta lähtien Kymenlaaksossa – kirjastojen oleskelutilat, uimahallit ja nuorisotilat aiotaan avata

Alueellinen koronaryhmä suosittaa rajoitusten osittaista purkamista maakunnan parantuneen koronatilanteen takia.

Anjalan tehdas Kouvolassa jää Stora Enson ainoaksi suomalaiseksi paperitehtaaksi: "Me väistimme luodin"

Stora Enson Anjalan paperitehdas valmistaa kirjapaperia, jolla on menekkiä edelleen.

Kun paperitehtaita suljettiin, alan opintoihin oli pian nolla hakijaa – nyt koulutuksen suosio on taas tapissa ja töitä riittää: "Eivät vain seuraa jotain lukua näytöllä"

Prosessinhoitajien kouluttaja pitää alan työllisyysnäkymiä hyvinä. Myös metsäteollisuus vakuuttaa tarvitsevansa jatkossakin osaavaa ja koulutettua työväkeä.

Keskiviikon koronaluvut: neljä uutta tartuntaa, kaksi koronaviruspotilasta sairaalassa

Kymenlaakso on palannut kiihtymisvaiheeseen eli toiselle tasolle.

Koronatilanne helpotti Kymenlaaksossa – alueen tartuntamäärät ovat laskussa ja sairaanhoidossa on vain kaksi potilasta

Alueellinen koronaryhmä on päättänyt, ettei Kymenlaakson koronavirustilanne ole enää leviämisvaiheessa.

Kokenut susipoliisi pitää lenkkeilijän ympärillä pyörinyttä sutta vaarallisena: "Konfliktit ovat lisääntyneet koko ajan"

Haminassa kuvattiin videolle pari viikkoa sitten susi, joka kierteli lenkkeilijän ja tämän koiran ympärillä. Asiantuntijoiden arviot suden tarkoitusperistä ovat vaihdelleet. Itä-Suomen poliisin mukaan susi oli vaarallinen.

60-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Kymenlaaksossa – ensimmäiset rokotusajat tarjolla tällä viikolla

Sähköinen ajanvaraus alkaa tänään tiistaina kello 21. Puhelinajanvaraus alkaa keskiviikkoaamuna.

Tiistain koronaluvut: Kaksi uutta tartuntaa, kaksi sairaalassa

Kymenlaakso on edelleen leviämisvaiheessa.

Kymenlaakson raiteet saavat uuden turvajärjestelmän – junat kulkevat jatkossa täsmällisemmin

Kouvolan, Kotkan ja Haminan välisellä rataosuudella testataan myös eurooppalaista junakulunvalvontajärjestelmää, ensimmäisenä Suomessa.

Viikonlopun koronaluvut: 13 uutta tartuntaa, kaksi potilasta sairaalahoidossa

Kymenlaakso on koronaviruksen leviämisvaiheessa.

Maanteiden päällystys alkaa Kaakkois-Suomessa – uutta pintaa tulee 120 kilometrin matkalle

Tänä vuonna teitä päällystetään ELY-keskuksen mukaan verrattain lyhyeltä matkalta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle