Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Presidenttiparin koira on "oikea hupimies", joka jallitti muita pentuja – kasvattaja kertoo videolla, minkälainen Osku-koira on

Tenterfieldinterrierin suosio kasvoi, kun presidenttipari hankki sen rotuisen pennun. Kasvattaja on tyytyväinen, että rotu on saanut julkisuutta.

Virtain perhesurman esitutkinta on päättynyt: rikosnimikkeinä olivat tappo sekä tapon yritys

Poliisi on saanut valmiiksi Virroilla tammikuussa tapahtuneeseen epäiltyyn henkirikokseen sekä epäiltyyn henkirikoksen yritykseen liittyvän esitutkinnan. Asiaa ei saateta syyttäjän käsiteltäväksi, koska rikoksesta epäilty on kuollut.

Pelikonsolin ryöstö 40 euron velan takia paljasti laajan huumeringin Pirkanmaalla: poliisi löysi useita kasvattamoja ja 15 epäiltyä

Poliisi alkoi tutkia ryöstöä, mikä paljasti useita huumekasvattamoja ja useita muitakin epäiltyjä rikoksia. Operaatioon osallistui Virtain poliisin lisäksi poliiseja Jyväskylästä, Keuruulta, Tampereelta ja Sastamalasta.

Kuortaneen Ruonassa on tapahtunut vakava liikenneonnettomuus

Moottoripyöräilijä ja pakettiauto ovat törmänneet kantatie 66:lla Alajärventien risteyksessä.

Koulutyö alkaa tällä viikolla Pirkanmaalla

Kunnilla on jonkin verran pelivaraa siinä, koska ne aloittavat koulutyön kesälomien jälkeen. Suurin osa pirkanmaalaisista lapsista menee kouluunsa 10. elokuuta, sillä muun muassa Tampereen seudulla tämä päivä on laajalti käytössä.

Viljankuivaamo paloi täysin Alavudella

Tuli oli levitä myös läheiseen maatilan lämpökeskukseen, mutta pelastuslaitos onnistui pitämään tulen loitolla rakennuksesta.

Miten hyvinvointikeskus eroaa perinteisestä terveyskeskuksesta? Kurkista sisään Pirkanmaan ensimmäiseen hyvinvointikeskukseen Akaassa

Akaassa on aloittanut toimintansa hyvinvointikeskus, josta löytyvät kaikki kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut. Uusille keskuksille olisi tarvetta monessa muussakin kunnassa, sillä nykyiset terveyskeskukset kaipaavat jo peruskorjausta.

Virroilla epäillään nestekaasuonnettomuutta kesäasunnossa

Pelastuslaitos sai keskiviikkoiltana ilmoituksen kaasun hajusta kesämökillä. Asiasta tiedottaminen on siirretty poliisille.

Poliisi saanut puolenkymmentä havaintoa Virroilla sattuneesta vesijettiampumisesta – lisää vinkkejä sinisellä vesiskootterilla liikkuneesta kaivataan

Epäilty ampuminen tapahtui Toisveden länsirannalla, Herraskylän kanavan pohjoispuolella lauantaina noin kello 14:n aikaan.

Poliisi epäilee: vesijetistä ammuttiin toista vesijetillä liikkunutta – ampuminen sattui Virroilla lauantaina

Poliisin mukaan tapaus sattui Virtain Toisveden länsirannalla, Herraskylän kanavan pohjoispuolella viime lauantaina iltapäivällä. Poliisi pyytää havaintoja tapaukseen liittyen.

Sinilevätilanne rauhoittunut Pirkanmaalla – havaintoja kolmelta viralliselta uimarannalta

Havainnot on tehty Kangasalan Kirkkojärvessä, Nokialla Pyhäjärven Lehtiniemessä ja Lempäälän Mäyriänrannassa.  Kansalaishavaintoja sinilevästä on kirjattu viikon aikana Toisvedeltä, Mäyhäjärvestä ja Vanajavedestä. Vielä viime viikolla levää havaittiin 11 virallisella havaintopaikalla.

TAMK ottaa yli 500 uutta opiskelijaa tammikuussa alkaviin koulutuksiin

Suunnitteilla on sairaanhoitajakoulutusta maahanmuuttajille ja metsäinsinöörin oppia Virroilla.

Työtapaturma Virroilla: tonnin metallilevynippu kaatui ihmisen jalan päälle

Virroilla tarvittiin pelastuslaitoksen apua alkuiltapäivästä, kun paikallisella työpaikalla sattui työtapaturma. Pinteeseen jäänyt henkilö sai nopeasti avun ja siirrettiin ensihoidon hoidettavaksi.

Virroilla lisätään opiskelija- ja loma-asumisen yhteistyötä

Opiskelijatalojen A- ja C-rakennusta on vuokrattu talvisin opiskelijoille ja kesällä hotelliyrittäjälle. Pitkäaikainen vuokrasopimus uuden yrittäjän kanssa kattaa molemmat käyttötavat.

Ilmojen kuningas on palannut eteläiseen Suomeen – valtion maksama tapporaha miltei hävitti pelätyn ja ihaillun maakotkan

Tapporahan ja petovihan myötä Suomen suuret petolinnut miltei hävitettiin. 1960-luvulta lähtien suojellun maakotkan kanta on nyt saatu elpymään.

Avi havaitsi puutteita Virroilla olevassa asumisyksikössä: ei saa ottaa lisää asiakkaita ennen kuin puutteet korjattu

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää Liljanne-Kodin korjaamaan puutteet. Yrityksen mukaan asioita on laitettu kuntoon ohjeiden mukaan. Sen mukaan yhteisötyyppinen asuminen eroaa laitoksesta, mitä ei aina ymmärretä.

Suomen yleisurheilun tuore yllätysmitalisti kasvoi 270 sonnin keskellä – äiti kertoo opeista, joista Helena Leveelahti hyötyy nyt urheilussa

EM-mitalista yllättyneen Tiina-äidin mukaan Helena Leveelahti ei enää juurikaan ehdi auttaa maatilan perustöissä. Urheilu edellä elänyt kiekonheittäjä valmistuu vuoden loppuun mennessä eläinten hoitajaksi.

Koskien vedet paikoin kriittisen lämpimiä lohikaloille – Metsähallitukselta täysin poikkeuksellinen päätös keskeyttää lupamyynti

Kalastuslupien myynti keskeytetään huomenna neljään kalastuskohteeseen. Kaikki keskeytyskohteet ovat vaelluskalavesiä, joissa saalislajina on pääosin taimen. Metsähallituksen mukaan koskien vedet ovat lämmenneet jopa 22 asteeseen. Lohikalojen kalastusta suositellaan vältettäväksi, kun veden lämpötila nousee yli 20 asteen.

Ukkosta epäillään kahden tulipalon sytyttäjäksi Pirkanmaalla

Tiistaina illalla Pirkanmaan eri osissa oli paikallisia ukonilmoja. Salaman epäillään sytyttäneen Ikaalisissa ja Mänttä Vilppulassa syttyneet palot.

Virrat: Kuntavaalit 2021

Virroilla Muut ryhmät nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kuusi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Kokoomus oli suurin laskija viidellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Sinilevää havaittu kolmella järvellä Pirkanmaalla – vedet jopa 5 astetta tavallista lämpimämpiä

Järvivesien pintalämpötila poikkeaa usealla mittauspisteellä jopa 4–5 astetta ajankohdan keskiarvosta.

Virrat ennakkoäänestää nyt – erämuseo meni sivu suun

Tämän luettuasi tiedät, mikä Virroilla on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Virtain uutta yhtenäiskoulua aletaan kalustaa: valmista pitäisi tulla syyslukukauden alkuun mennessä

Virtain uuden yhtenäiskoulun käyttöönotto lähestyy. Rakennus luovutettiin Virtain kaupungille sisätilojen osalta viime perjantaina. Kalustaminen alkaa tällä viikolla. Uusi koulu on mitoitettu yli 500 lapselle.

Vaalimainokset joutuivat poikkeuksellisen laajan ilkivallan kohteeksi – demariaktiivi: "Tähän malliin ei ole tuhottu kertaakaan aiemmin"

Vaalimainosten sotkeminen, rikkominen ja kaataminen näyttävät olevan yleistä kansanhuvia kuntavaalien alla. Esimerkiksi Akaassa SDP:n kunnallisjärjestö on tehnyt rikosilmoituksia pääministeri Sanna Marinin kuvien tuhoamisesta.

Hoitohenkilöstön kesäsijaisten puute pahenee Pirkanmaan kunnissa: vuodeosastot voivat ruuhkautua eikä kotihoitoon ehkä pääse asiakkaaksi

Terveydenhuollon kesäsijaisista on Pirkanmaalla pahin pula pitkiin aikoihin. Pätevien sairaanhoitajien ja lähihoitajien palkkaaminen kesäksi on vaikeutunut selvästi. Sijaispula pakottaa jopa sulkemaan vuodeosastoja ja nipistämään vanhusten palveluista.

Virtain juhannusjuhla peruttiin, mutta elokuussa juhlitaan venetsialaisia

Virtain juhannusjuhla kaatui koronaan ja vähäiseen kiinnostukseen. Elokuussa aiotaan kuitenkin juhlia hiekkarantojen lavalla.

Pirkanmaan koneyrittäjät: turvealalle tarvitaan sopeutumisraha ja romutuspalkkiot

Pirkanmaan koneyrittäjät vaatii, että turvealan tukitoimia aletaan valmistella mahdollisimman pikaisesti. Keinoja olisivat sopeutumisraha, tuotantokaluston romutuspalkkiot ja turveaumojen lunastukset. Hallituksen puoliväliriihessä turvetuotannon tulevaisuus on yksi isoista kiistakysymyksistä.

Lehtikasvi voi olla kaunis kuin kukka – Linda Peltola neuvoo kokeilemaan ennakkoluulottomia yhdistelmiä puutarhassa

Huhtikuu on haravahommien ja taimien koulimisen aikaa. Aivan kulman takana on kausi, jota puutarhurit ovat odottaneet koko pitkän talven.

Tampereen Tesomalle suunnitellaan nuorten mopopajaa

Toiminnasta olisi huvia ja hyötyä nuorille, mutta sillä olisi merkitystä myös syrjäytymisen ennaltaehkäisylle.

Virroilla hauleja saaneen pantasuden tapaus toi tutkinnan myös siitä, olisiko pannoittajien pitänyt huomata eläimen vammat

Syyttäjä ei nostanut oikeusjuttua. Pannoittajat eivät havainneet eläimessä haulinjälkiä eikä ampumisen tarkka ajankohtakaan varmistunut.

Virtain johtoon ehdolla hallintojohtaja Henna Viitanen

Kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää nykyistä hallintojohtajaa kaupunginjohtajaksi.

Alkusammutus pelasti muovituotetehtaan Virroilla

Tuli pääsi irti kierrätysmuovin kuivatusuunissa luultavasti teknisen häiriön takia.

Tampereen seudun matkailussa tehtiin poikkeusvuonna myös kävijäennätyksiä

Poikkeusvuoden valopilkku oli kotimaanmatkailijat liikkeelle saanut kesä.

Kaksi perhesurmaa viikon sisällä, henkirikoksia aiempaa enemmän – milloin ongelmiin kannattaa hakea apua ja mistä? 7 kysymystä asiantuntijalle

Kokeneen psykiatrin mukaan matalan kynnyksen apua mielenterveysongelmiin on tällä hetkellä saatavilla aivan liian vähän.

Uutta tietoa Virtain perhesurmasta: Loukkaantunut lapsi yhä sairaalahoidossa, isää epäillään ampumisista

Perheen isän epäillään syyllistyneen tutkittaviin rikoksiin. Hänet löydettiin menehtyneenä.

Parkano tarjoaa uudelle erämuseolle entisiä Luonnonvarakeskuksen tiloja

Metsähallitus hakee paikkaa erä- ja luontokulttuurimuseolle. Museosta on tiettävästi valmis suunnitelma, toteuttamiseen tarvitaan enää sopiva paikka.

Poliisi: Virroilla oli kyse perhesurmasta, myös epäilty tekijä kuollut

Henkirikoksen tekijäksi epäilty henkilö löydettiin torstaina poliisin mukaan menehtyneenä.

Tämä tiedetään isosta poliisioperaatiosta Virroilla: avoimia kysymyksiä on vielä paljon, järkyttyneessä kaupungissa hiljentymistilaisuus

Poliisi on ollut vaitonainen, eikä ole kertonut esimerkiksi epäillystä vielä mitään. Virtain kaupunki ja seurakunta järjestävät hiljentymistilaisuuden lauantaina.

Virroille puuhataan omatoimikirjastoa

Omatoimikirjasto ei ole säästökeino, vaan sillä tähdätään palvelujen parantamiseen.

Pirkanmaalla herättiin talven tähän asti kylmimpään aamuun - vuosi sitten oli täysin toisenlaista

Tampereella oli perjantaina aamuyöllä noin 25, Juupajoella 29 ja Virroilla 31 astetta pakkasta.

Kova tuuli katkoi pirkanmaalaisten sähkönjakelua jo ennen lumituiskua

Tiistaiaamuna kello 6 jälkeen noin 3000 pirkanmaalaista asiakasta oli vailla sähköä. Vikapaikkoja oli mm. Tampereen Teiskossa.

Taas lähti yksi, kaupunkien ja kuntien johtajia irtisanoutunut urakalla: Pirkanmaalla on todelliset johtajien vaihtoviikot

Jo ainakin viides kunta ilmoitti, että se etsii uutta kunnanjohtajaa. Erojen takana on vetoa ja työntöä.

Juha Viitasaari Kuusiolinna Terveyden toimitusjohtajaksi – "Oli vaikea olla tarttumatta tällaiseen mahdollisuuteen"

Juha Viitasaari toimii tällä hetkellä Virtain kaupunginjohtajana. Viitasaari on ollut myös Soinin kunnanjohtaja.

Marja-Liisa Mankan lenkki päättyi kylmästi – jäille menoa ei Pirkanmaalla suositella

Pirkanmaan pelastuslaitos pelasti 8. tammikuuta kolme ihmistä jäistä. Tammikuun 2020 aikana tapauksia oli vain yksi.

Virroilla ja Ruovedellä yhteensä 13 koronavirustartuntaa joulun aikana

Tartunnat ovat pääosin yhdestä tartuntaketjusta. Tilanne on kunnanjohtajien mukaan hallinnassa.

Virroilla ja Ruovedellä korona-altistuksia terveydenhuollon työntekijöillä

Vuodeosastojen paikkamäärää alennetaan tilapäisesti. Potilailta ei toistaiseksi ole viruksia löytynyt.

Salaperäisten monoliittien arvoitus pulpahtelee nyt Virroilla

Suorakaiteen muotoiset paadet ovat ihmetyttäneet maailman eri puolilla, Suomessa esimerkiksi Savonlinnassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle