Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

YK:n ihmisoikeuskomissaari Michelle Bachelet.

Analyysi: Kiina päästää YK:n ihmisoikeusvaltuutetun uiguurialueille ensi viikolla – mutta minkä vuoksi?

Jos matka sorretun vähemmistön kotiseudulle Xinjiangiin latistuu Kiinan propagandanäytökseksi, se olisi erityinen isku YK:n uskottavuudelle, kirjoittaa Ylen Aasian-kirjeenvaihtaja Kirsi Crowley.

Tulvien aiheuttamaa tuhoa.

WMO:n tuore raportti kertoo ilmaston tilan heikentyneen jälleen: Pariisin ilmastosopimuksen raja voi tulla vastaan jo seuraavien viiden vuoden aikana

Maailman ilmatieteen järjestön mukaan viimeksi kuluneet seitsemän vuotta ovat olleet mittaushistorian lämpimimmät.

Taistelujen keskeltä evakuoituja siviilejä Ukrainan Zaporižžjan kaupungissa 3. toukokuuta 2022.

Järjestöt auttoivat Zaporižžjaan yli 170 siviiliä, työ jatkuu – kolme keskeistä uutista illalta ja yöltä

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan noin 60 ihmistä on kuollut venäläisjoukkojen pommituksessa Bilohorivkan kylään toissapäivänä. Ihmiset olivat hakeneet suojaa paikallisesta koulusta.

Suojapukuun varustautunut henkilö kävelee koronavirukseen menehtyneiden hautausmaan lävitse Manausissa, Brasiliassa.

WHO arvioi: Koronan vuoksi kuollut lähes 15 miljoonaa ihmistä viime vuoden loppuun mennessä – luku on kolminkertainen virallisiin tilastoihin nähden

Maailman terveysjärjestö WHO on pitkin pandemiaa varoittanut, että koronapandemian aiheuttama kuolleisuus on virallisia lukuja suurempi. Järjestön uusi arvio on saatu ylimääräistä kuolleisuutta tarkastelemalla.

Ensimmäiset siviilit evakuoitiin Azovstalin bunkkereista

Ensimmäiset siviilit pääsivät päivänvaloon Azovstalin bunkkerista – "Ette voi uskoa, mitä koimme", kertoo Natalia, 37

Venäjä ja Ukraina evakuoivat noin sata siviiliä Azovstalin tehdasalueelta viikonloppuna. Tulitauko onnistui Mariupolissa ensimmäistä kertaa YK:n ja Punaisen Ristin avulla.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres pitää lehdistötilaisuutta Beirutissa, Libanonissa joulukuussa 2021.

YK:n pääsihteeri Guterres Kiovassa, tapaa presidentti Zelenskyin

Sota loppuu sitten kun Venäjä päättää lopettaa sen, Guterres sanoo. Zelenskyin mukaan sota on maksanut Ukrainalle jo satoja miljardeja euroja.

Sörjande människor.

Venäjä on teloittanut antautumista yrittäviä ukrainalaisia Donetskissa, sanoo USA – kolme keskeistä uutista illalta ja yöltä

Yhdysvaltain erikoislähettiläs kertoi YK:ssa Venäjän joukkojen toteuttamasta systemaattisesta väkivallasta Ukrainassa.

Pääsihteeri Guterres toivoo tulitaukoa Mariupoliin

YK:n pääsihteeri tapasi ulkoministeri Lavrovin – ei rauhanneuvotteluita näköpiirissä

YK:n pääsihteeri António Guterres aikoo Moskovan-vierailun jälkeen käydä Kiovassa. Ukrainan presidentti Zelenskyi on kritisoinut vierailujärjestystä.

Vladimir Putin ja Xi Jinping poseeraavat

Lähes kolmannes maailman väestöstä asuu maissa, jotka ovat Venäjän puolella – kartat näyttävät, miten jakautunut maailma on Venäjä-reaktioissa

Jopa noin kaksi kolmasosaa maailman väestöstä asuu maissa, jotka eivät ole tuominneet Venäjän toimia, arvioi tutkimuslaitos. Venäjä on saanut puolelleen useita kehittyviä maita.

Mielenosoittajat kantavat kylttejä.

BBC: Tutkijoiden mukaan IPCC:n ilmastoraportin sanamuodot johtivat väärintulkintaan – päästöt pitää kääntää laskuun nyt, ei vasta 2025

Ajatus parin vuoden ylimääräisestä pelivarasta voi johtaa vitkasteluun, joka haittaisi Pariisin sopimuksen tavoitteisiin pääsyä tai tekisi niiden saavuttamisen jopa mahdottomaksi.

Kaksi henkilöä seisoo tuhoutuneen asuintalon vieressä.

Maailman ruokaohjelma vetoaa: Ruokaa päästävä toimittamaan piiritettyihin kaupunkeihin Ukrainassa – ihmiset vaarassa nääntyä nälkään

Siviilejä yritetään jälleen evakuoida yhdeksän pelastusreitin avulla, muun muassa piiritetystä Mariupolin kaupungista.

Ihmiset seisovat jonossa.

YK: Jo yli viisi miljoonaa ihmistä on paennut Ukrainasta

Suurin osa maasta paenneista on naisia ja lapsia. Lisäksi Ukrainassa on yli seitsemän miljoonaa maan sisäistä pakolaista.

Tuhoja Butšassa

Venäjä erotettiin väliaikaisesti YK:n ihmisoikeusneuvostosta Butšan tapahtumien seurauksena

Venäjän erottamista neuvostosta alettiin vaatia sen jälkeen, kun venäläisjoukkojen syytettiin surmanneen siviilejä muun muassa Ukrainan Butšassa .

Joukkohauta kirkon takana Butšan kaupungissa.

Ukraina haluaa perusteellisen ja avoimen tutkinnan Butšan tapahtumista, satelliittikuvat kumoavat venäläisväitteet – kolme keskeistä uutista illalta ja yöltä

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin on määrä puhua tänään YK:n turvallisuusneuvostolle Butšan kaupungissa tapahtuneista julmuuksista. Ukrainan ulkoministeri vaatii Venäjän erottamista YK:n ihmisoikeusneuvostosta.

Lintu lentää tumman vuoren edessä.

IPCC:n ilmastoraportti: Toivoa on, mutta se vaatii toimia – suurten päästövähennysten lisäksi hiiltä pitää poistaa ilmakehästä

Kansainvälisen ilmastopaneeli IPCC:n uusi ilmastonmuutoksen hillintään keskittyvä raportti painottaa, että oikeilla toimilla päästöt voidaan puolittaa kaikilla sektoreilla vuoteen 2030 mennessä.

Polku metsässä.

YK:n luontoneuvottelut: vuonna 2030 maailmassa pitää olla enemmän luontoa kuin nyt – toimien rahoituksessa yhä suuria erimielisyyksiä

YK:n luontoneuvottelujen välikokous päättyi eilen Genevessä. Kokouksessa otettiin pieniä edistysaskelia, mutta sopimusluonnokseen jäi yhä paljon solmuja, jotka pitää avata ennen Kiinan suurkokousta syksyllä.

Sotilas syö lounasta.

Ukrainan sodan 17. päivä valkenee – tässä kolme keskeistä asiaa illalta ja yöltä

Venäjän joukot ovat jatkaneet lähestymistään kohti Ukrainan pääkaupunkia Kiovaa. Kaupunkia on tulitettu ankarasti varhain lauantaina.

Kiovan hiljentyneillä kaduilla soivat sireenit – puolet kaupunkilaisista on paennut

Ukrainan sodan 16. päivä valkenee – tässä kolme keskeistä asiaa illalta ja yöltä

Venäjän joukot ovat edenneet lähemmäs Kiovaa. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan torstaina evakuoitiin noin 40 000 ihmistä Ukrainan kaupungeista.

Nizum Thahratul Jannatin, Minna Komulaisen ja Natali Tarelkinan kuvat vierekkäin.

Kansainvälistä naistenpäivää varjostaa Venäjän sota Ukrainassa – UN Women Suomi: sodalla on aina erityisvaikutuksia naisiin

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään tiistaina 8.3.2022 vaikeassa tilanteessa. Tasa-arvojärjestö UN Women Suomen mukaan naiset kärsivät sodan vaikutuksista myös sukupuolensa vuoksi. Kainuussa asuvat naiset peräänkuuluttavat rauhaa tasa-arvon ylläpitämiseksi.

Täynnä roinaa oleva katu ja kaksi miestä kaivamassa rojua.

Analyysi: IPCC:n ilmastoraportin synkkää viestiä voi olla vaikea ottaa vastaan keskellä sotaa, mutta silti se on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin

Kiihtyvällä lämpenemisellä on suora yhteys turvallisuuteen, kirjoittaa Ylen ilmastopolitiikkaa seuraava toimittaja Hanna Eskonen.

Hyökkäyksen kohteena oleva Kiova 25.2.2022.

Lue kolme keskeistä asiaa, mitä Ukrainan sodassa on tapahtunut illan ja yön aikana

Ukrainassa tapahtunutta: Ukrainan asevoimat kertoo tuhonneensa venäläisten sotilaslentokalustoa, Venäjä käytti veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa, presidentti Vladimir Putinille on määrätty lisää henkilökohtaisia pakotteita.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba puhuu YK:n kokouksessa New Yorkissa.

Mitä yöllä tapahtui Ukrainan ja Venäjän jännitteisessä tilanteessa? Tässä neljä keskeisintä asiaa

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti Venäjän aloittavan Itä-Ukrainassa sotilasoperaation, jonka tarkoitus on suojella siviilejä. Aiemmin Itä-Ukrainan separatistit olivat pyytäneet Venäjältä apua Ukrainan armeijan muodostamaa uhkaa vastaan.

 Dmytro Kuleba ja Antony Blinken tiedotustilaisuudessa.

Mitä yöllä tapahtui Ukrainan räjähdysherkässä tilanteessa? Tässä kolme keskeisintä asiaa

Putinin perimmäisenä tavoitteena on tuhota Ukraina, totesi Washingtonissa vieraillut Ukrainan ulkoministeri. Hänen amerikkalainen virkaveljensä puolestaan ilmoitti, ettei suunniteltua tapaamista Venäjän ulkoministerin kanssa järjestetä.

YK:n Kansainvälinen oikeustuomioistuin.

YK-tuomioistuin määräsi konfliktiin sekaantuneen Ugandan maksamaan satojen miljoonien korvaukset Kongolle: Se on vain murto-osa vaatimuksesta

Oikeus määräsi 325 miljoonan dollarin korvaukset, koska Uganda sekaantui luonnonvaroiltaan vauraassa Iturin maakunnassa käytyyn konfliktiin. Kongon demokraattinen tasavalta vaati 11 miljardin korvauksia.

Ihmiset jonottavat koronatestiin.

Antigeenitestit saattavat tunnistaa koronaviruksen omikronmuunnoksen muita muunnoksia heikommin, arvioi Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto

Maailman terveysjärjestö kertoo, että uusien koronatartuntojen määrä maailmassa nousi viime viikolla 11 prosenttia edellisviikkoon verrattuna.

Mies kantamassa Punaisen Puolikuun ruokaavustuksia.

Kansainväliset lahjoittajat ovat luvanneet 280 miljoonaa dollaria humanitaariseen apuun Afganistaniin

Noin 180 miljoonaa dollaria ohjataan Maailman ruokaohjelmalle WFP:lle ja ja noin 100 miljoonaa dollaria ohjataan YK:n lastenjärjestö Unicefille.

Metsän läpi rakennetut pitkospuut, joille on tippunut kuusenneulasia. Kauempana penkki, jossa voi istua ja levätä

Unescon Geopark-neuvosto hyväksyi Salpausselkä Geoparkin hakemuksen

Kyseessä on Unescon myöntämä tunnustus alueelle, jossa on kansainvälisesti arvokkaita geologisia kohteita.

Nuori lapsi myymässä popcornia, odottamassa asiakkaita kadulla Kabulissa.

Kansainvälinen Punainen Risti Ylelle: Afganistan on luhistumisen partaalla – avustusjärjestöt yrittävät estää katastrofin

Afganistanin siirtyminen Taliban-hallinnon valtaan on romahdattunut maan talouden. Kansainvälinen punainen risti ICRC ja muut auttajat yrittävät nyt pelastaa afganistanilaiset nälänhädältä ja terveydenhuollon tuhoumiselta.

Sitran Janne Peljo.

Glasgow'n ilmastosopu on yrityksille "vahva viesti", sanoo EK:n johtava ilmastoasiantuntija

EK:n näkökulmasta ilmastokokouksen anti on askel eteenpäin ja viesti siitä, että vihreä siirtymä kiihtyy. Suomalaisyritykset ovat EK:n ilmastoasiantuntijan mukaan hyvässä asemassa.

Alok Sharma ser bekymrad ut på COP26-mötet.

Intia yllätti Glasgow'ssa hyvillä uutisilla, mutta palasi takaisin "pahisten" leiriin – näistä syistä ilmastokokous oli riittämätön mutta menestys

Glasgow'ssa maat sitoutuivat 1,5 asteen rajaan aiempaa tiukemmin ja ilmastosopimuksen säännöt saatiin viimeisteltyä. Intian kieltäytyminen hiilivoiman lopettamisesta taas jätti ikävän maun.

Klimatmötet i Glasgow

Maanantai 15.11.2021 (tv)

Ilmastokokous. Työvoimapula. Isänpäivä. Sää.

Eskarilaisten isänpäiväpiirroksia

Sunnuntai 14.11.2021 (radio)

Glasgow'n ilmastokokous. Ympäristöjärjestöt. Isänpäivä. Sää.

Mielenosoittajat hautaavat  ilmastosopimuksen.

Analyysi: Blaa blaa blaa ei pelasta maailmaa mutta ilmastokokouksia ei kannata haudata elävältä

Ilmastokokous ei voi korjata kaikkea, ja siksi siihen kohdistui kohtuuttomia toiveita. Askelia eteenpäin otettiin vaikka epäreiluuksia ei korjattu, kirjoittavat Glasgow’sta toimittajat Jenni Frilander ja Jenny Matikainen.

Ihmisiä kulkee valaistun maapallon edessä.

Glasgow'n ilmastoneuvotteluissa löydettiin sopu – listasimme viisi tärkeää päätöstä ja eniten kitkaa neuvotteluissa aiheuttaneet kysymykset

Kahden viikon ilmastoneuvottelut huipentuivat tänään Glasgow'ssa. Yli vuorokaudella yliajalle venyneissä neuvotteluissa sopu uhkasi horjua vielä lopussa, mutta kompromissiin suostuttiin.

Sankka savusumu peitti Intian Delhin

Intian Delhissä ilmansaasteet vaarallisen korkealla tasolla – ihmisiä kehotetaan pysymään kotona, koulut suljetaan ensi viikolla

Intian pohjoisosissa sijaitsevassa Delhissä ilmansaasteiden tilanne on katastrofaalinen.

Minna Näkkäläjärvi, jolla on yllään saamenpuku.

Käsivarren kaivoksia vastustava liike teki YK:lle ihmisoikeusvalituksen – Minna Näkkäläjärvi: "Tuntuu omituiselta ja pahalta"

Ei kaivoksia Suomen Käsivarteen -liikkeen edustaja Minna Näkkäläjärvi sanoo, että ihmisoikeuskomitea on rekisteröinyt valituksen, joka koski Käsivarteen tehtyä varausilmoitusta.

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg pitää mikrofonia kädessään mielenosoituksessa.

Onko Glasgow'n kokous pelkkää "blaa-blaa-blaata" – vai ilmastokriisin taltuttaja?

YK:n apulaispääsihteeri Ulrika Modéer katsoo, että nuorille pitäisi antaa vahvempi rooli, kun ilmastokriisiä torjutaan. Hän kertoo Ylen haastattelussa uskovansa silti, että COP26-kokous voi vielä johtaa tuloksiin.

Bosnia-Hertsegovinan hajoamisen ja  uuden sodan uhka on todellinen

Miksi Bosnian hajoamisesta puhutaan jälleen? Lue ja katso vastaukset kysymyksiin Balkanilla vellovasta "sodan uhkasta"

YK:n Bosnia-Hertsegovinan-pääedustaja varoittaa, että maa on vaarassa hajota. Tutkija ei usko, että sota on syttymässä heti.

Afganistanilaisia rajalla menossa Pakistanin puolelle.

YK:n järjestö: Akuutin nälänhädän uhkaamien ihmisten määrä kasvanut maailmassa nopeasti

Afganistanin ruokatilanne on hälyttävä. Nälkiintyminen uhkaa nyt kolmea miljoonaa afganistanilaista.

Mielenosoittajat jatkoivat vallankaappauksen vastustamista Sudanin pääkaupungissa Khartumissa torstaina.

Sudanissa neuvottelut pääministerin ja vallankaappaajien välillä ovat edenneet – sotilasjohtaja haluaa kiirehtiä hallituksen muodostamista

Sudanin armeijan komentaja Abdel Fattah al-Burhan sanoi torstaina Yhdysvaltain ulkoministerille, että uuden hallituksen muodostamista Sudaniin tulisi kiirehtiä. Myös YK:n pääsihteeri keskusteli torstaina al-Burhanin kanssa.

Maan sisäisten pakolaisten leiri Kabulissa Afganistanissa

YK:n pakolaisjärjestö: Afganistanissa on pian yli 24 miljoonaa humanitaarista apua tarvitsevaa ihmistä

Avulla on kiire, koska maassa on pian talvi. Pakolaisjärjestö UNHCR on arvioinut, noin 50 000 afganistanilaista maan muilta alueilta jätti kotinsa ja pakeni pääkaupunki Kabuliin.

Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen

Lahti esittelee osaamistaan YK:n ilmastokokouksessa Glasgow'ssa

Lahden kaupunginjohtaja osallistuu tänään hiilineutraalia rakentamista koskevaan keskusteluun Glasgow'n ilmastokokouksessa.

Hotelli Scandic Hamburger Börs Turussa.

Tiistai 2.11.2021 (tv)

Ilmastokokous. Terrafame. Hamburger Börs hotelli, Sääennuste.

Sauli Niinistö

Niinistö at UN Climate Summit: "If we lose the Arctic, we lose the globe"

World leaders and policymakers are meeting in the Scottish city of Glasgow to expedite climate commitments.

Toimittajat työskentelevät Glasgow’n ilmastokokouksen pressitiloissa.

Maanantai 1.11.2021 (tv)

Ilmastokokous. Työttömyyskassat. Kirjamessut. Sää.

Boris Johnson ja Sauli Niinistö.

Finnish president at COP26: "Climate change is progressing and it cannot continue"

A United Nations report says that if no further action is taken, it's possible that global temperatures will rise by 2.7 degrees Celsius by the end of this century, a scenario which would have devastating consequences.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle