Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hämeen poliisi tiedottaa "tilastoihmeestä": vuorokauden aikana jäi kiinni vain yksi rattijuoppo

Poliisin vuorokausi perjantaista lauantaihin oli Hämeessä rauhallinen. Tehtäviä oli yhteensä reilut 250, joista yhdeksään liittyi alaikäinen lapsi tai nuori. Vuorokauden aikana jäi kiinni yksi rattijuoppo, joka ajoi kovassa humalassa ojaan.

Paalupaikka gallupissa hivelee kokoomusväkeä myös Hämeessä – vääntö elpymispaketista herätti hämmennystä

Kokoomuksen piirihallituksen puheenjohtaja katsoo, että puolue on toiminut elpymispakettiasiassa johdonmukaisesti ja sai lopulta haluamansa. Kokoomus on kuntavaalien kannatusmittauksessa ykkönen, kun h-hetkeen on runsas kuukausi.

Hämeen poliisi epäilee Lopella tapahtuneita tulipaloja tahallaan sytytetyiksi

Poliisi pyytää ilmoittamaan pienetkin vihjeet asiasta vihjesähköpostiin osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi..

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on otettu käyttöön uusi vierailuohje

Sairaanhoitopiiri suosittelee koronaepidemian aikana rajoittamaan vierailut vain välttämättömiin. Vierailuohjeita voidaan tilanteen vaatiessa tarkentaa huomioiden potilaan hoito ja turvallisuus sekä sujuva toiminta.

Poliisi tutkii Hämeenlinnan Kasarmikadun paloa

Hämeen poliisi tutkii torstaista kerrostalopaloa vaaran aiheuttamisena.

Eduskuntaan työryhmä kakkostien puolesta

Kakkostien kehittämistä haluaa kymmenkunta kansanedustajaa. Työryhmään on sitoutunut kansanedustajia useista maakunnista. Tavoitteena on muun muassa saada paikoin kapealle valtatielle ohituskaistoja.

Estonian pelastustöissä auttanut Mi8-helikopteri pelastettiin romutustuomiolta – pieni yhdistys neuvotteli aluksen kaikkien nähtäville

Venäläisvalmisteisen kopterin saaminen Hämeenlinnaan oli yli kahden vuoden projekti. Paikallinen perinneyhdistys neuvotteli Puolustusvoimien kanssa aluksen huostaansa. Katso videolta, kun kopteri nostetaan kauppakeskuksen pihalle.

Uuden moottoritieliittymän suunnittelu etenee Hämeenlinnan seudulla

Liittymää suunnitellaan Hämeenlinnan Moreeniin, joka yhdessä Janakkalan Rastikankaan kanssa muodostaa laajan yritysalueen. Jotta aluetta voidaan kehittää, tarvitaan uusi moottoritieliittymä.

Pitäisikö some-nimittelyt käsitellä siviilikanteina? Hämeen kansanedustajat ottivat kantaa kunnianloukkausten setvimiseen

Kaksi perussuomalaisten hämäläistä kansanedustajaa erottui muista vastanneista. Poliitikkojen pohdinnat tuovat esiin näkemyksiä keskustelun rajoista ja ilmapiiristä sekä rikoslain tarkoituksesta ja oikeuslaitoksen tehtävistä.

Vakuutusyhtiö Pohjantähden osuus Suomen vakuutusmarkkinoista on noin kolme prosenttia

Hämeenlinnassa pääkonttoria pitävän Vakuutusyhtiö Pohjantähden maksutulo, eli liikevaihto on kasvussa. Yhtiön tiedotteen mukaan myös asiakasmäärien kasvutahti on hyvällä mallilla.

Lisäaika toi lähes kaksisataa uutta ehdokasta Hämeen kuntavaaleihin

Suuret puolueet eivät saaneet listoilleen yhtä paljon nimiä kuin viime vaaleissa, vaikka ehdokkaiden määrä kasvoi. Poikkeuksena on perussuomalaiset, jonka ehdokasmäärä kaksinkertaistui. Valitsijayhdistyksillä on poikkeuksellisen paljon ehdokkaita.

Elämältä kaiken sain -musiikkikomedia ei soi Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa tänä kesänä

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri on päättänyt siirtää Pepe Willbergin musiikkiin perustuvan esityksensä ensi kesään. Kesäteatterifaneille on kuitenkin luvassa erilaisia kesätapahtumia, lupaa teatterin johtaja Otto Kanerva.

Kanta-Hämeen uusista koronatartunnoista valtaosa perheensisäisiä jatkotartuntoja

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan kuusi potilasta oli ehditty määrätä karanteeniin ennen tartuttavuusajan alkua. Kotikaranteeniin on asetettu Hämeenlinnassa myös Kutalan päiväkodin lapsia ja aikuisia.

Katso videolta, kuinka ohjattu parvekejumppa omalla parvekkeella on korona-ajan luksusta

Hämeenlinnan Liikuntahallien harjoitukset houkuttelevat liikkujia kerrostalojen parvekkeille ja pihoihin. Erityisesti vanhusväestölle suunnatussa parvekejumpassa ohjaaja käy kerrostalon pihalla vetämässä liikuntahetken.

Työttömyys kasvoi Hämeen maakunnissa yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta

Työttömien määrä on kasvanut edelleen. Myös pitkäaikaistyöttömien eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä olleiden määrä on voimakkaassa kasvussa. Samanaikaisesti myös uusien avointen työpaikkojen määrä kasvoi. Vuodentakaiseen verrattuna lisääntyivät eniten lähihoitajien, sairaanhoitajien ja puu- ja sahatavaran prosessityöntekijöiden paikat.

COVID-19-tartunnan saanut jo 1 685 kantahämäläistä

Kanta-Hämeen sairaahoitopiirin nettisivujen mukaan myös maakunnan ilmaantuvuusluku on noussussa. Huhti-toukokuun vaihteessa tartuntojen ilmaantuvuusluku on ollut noin 56 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden kahden viikon periodilla. Vielä viikko sitten luku oli 39.

Kanta-Hämeen keskussairaalan takaisinsoittopalvelu paranee tämän vuoden aikana

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on kehitetty takaisinsoittojärjestelmää kolmen vuoden ajan. Viime syksyn kokeilun jälkeen palvelu laajenee koko sairaalaan.

Kuukausi sitten kakkumestari Jenni Höijer itki autossa eikä ollut enää yrittäjä – konkurssin tehneiden tuki on hajallaan, mutta asiaan on tulossa muutos

Moni yrittäjä hakee apua liian myöhään taloudellisiin vaikeuksiin. Avuntarjoajat aikovat järjestäytyä verkostoksi tavoittaakseen heidät entistä paremmin. Päämääränä on myös, ettei kenenkään tarvitsisi Höijerin tavoin tuntea konkurssihäpeää.

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään tänä vuonna syyskuussa

Viime kesänä Hippalot jouduttiin perumaan kokonaan koronaepidemian takia. Tänä vuonna viikonlopun kestävän festivaalin teemana on historia. Teema näkyy ja kuuluu työpajoissa ja esiintymislavoilla.

Suuryrityksen johtaja kyllästyi pienessä kopissa istumiseen ja päätti opiskella myös metsuriksi – yhä useampi haluaa metsäalan koulutuksen

Metsäalan koulutusten hakijamäärät kasvavat sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Hämeen AMK:ssa metsälinjalle halusi viime vuonna enemmän opiskelijoita kuin vuosikymmeniin. Monilla on takanaan uraa toisaalla.

Hämeenlinna selvittää varhaiskasvatuksen tilannetta – taustalla henkilökunnan vähyys, vaihtuvuus ja väsymys

Osa varhaiskasvatuksen henkilökunnasta on kuormittunut, sanoo Hämeenlinnan sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko. Päiväkotiryhmissä osa lapsista käyttäytyy levottomammin kuin aikaisemmin. Hämeenlinna käynnistää useita selvityksiä löytääkseen syitä.

Aulangon näkötornista ei ihailla maisemia tänä kesänä

Aulangon näkötornin välipohjien kuntotutkimus ja kantavuusselvitys kertovat, että torni vaatii mittavat korjaustyöt. Siksi torniin ei pääse tänä kesänä. Metsähallitus toivoo kunnostuksen valmistuvan ensi vuonna.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmältä suositus: hoivakodeissa voi taas vierailla

Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana, turvallisuusohjeita noudattaen. Uuden suosituksen taustalla ovat rokotusten eteneminen ja parantunut koronatilanne.

Estonian pelastustöissä lentänyt helikopteri saa uuden kodin kauppakeskuksen pihamaalta

Ilmavoimien käytöstä poistettu keskiraskas helikopteri Mil Mi-8P saapuu keskiviikkona kauppakeskus Tuuloseen Hämeenlinnaan. Kyseinen koneyksilö osallistui Estonian pelastustöihin vuonna 1994.

Presidenttipari vastaanotti vapputervehdykset, Kotkassa kilisteltiin sisätiloissa, Kaivopuistossa iloinen tunnelma: "Me rakastamme vappua" – Yle seurasi vapunviettoa

Vappua on juhlittu eri puolilla Suomea, vaikka korona teki tunnelmista poikkeukselliset jo toisena vuonna peräjälkeen.

Palvelutalojen vierailurajoituksiin tulee lievennyksiä, mutta maskia ja käsipesua ei sovi unohtaa

Riihimäki on jo päättänyt siitä, että esimerkiksi vanhusten palvelutaloissa voi vierailla vapaammin. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän alueella palvelutaloissa voi olla uusia suosituksia voimassa pikapuoliin. Vielä nyt vierailuja ei useamman hengen huoneissa suositella.

Leijonien ensimmäinen MM-leiriryhmä julkaistu – mukana kuusi maailmanmestaria

Leijonien leiriryhmässä on kolme maalivahtia ja 25 kenttäpelaajaa.

Seminaarin koulun sisäilmaongelmia ratkotaan yhä Hämeenlinnassa

Seminaarin koulun D-rakennuksen peruskorjaus on jo alkanut purkutöillä. Koulun E-rakennuksessa tehdään puolestaan sisäympäristön laadun seurantamittauksia ja -tutkimuksia. Seurannan kohteena on rakennuksen kellarikäytävä.

Koronatartuntojen määrä on jälleen kasvussa Kanta-Hämeessä

Viime viikolla Kanta-Hämeessä todettiin yhteensä 37 tartuntaa. Tällä viikolla kolmen päivän saldo on jo 23 tartuntaa. Myös ilmaantuvuusluku on noussut viime viikosta. Viimeisen kahden viikon periodilla luku on 39.

Nuorisotyöntekijä antaa vinkin luottamuksen lisäämiseen perheessä: "Käy katsomassa nuoren vapun juhlintaa, se ei ole noloa”

Ankkuritiimi ennakoi, että vuosi sitten koronan hiljentämän vapun jälkeen nuorten halu lähteä ulos tapaamaan toisiaan on suuri. Poliisi on näkyvästi liikkeellä ennaltaehkäisemässä ongelmia.

Entisessä lasitehtaassa on kuuden lasinpuhaltajan studio, joka on harvinainen menestyjä vaikealla alalla: "Emme juuri kieltäydy hommista"

Pienet lasistudiot pitävät hengissä suomalaista lasinpuhallustaitoa ja lasiin liittyvää osaamista. Moni studio on kaatunut rahan puutteeseen, mutta vastavalmistuneet lasinpuhaltajat ovat perustaneet uusia. Tehtaista toimii enää yksi.

Padel tulee voimalla myös Kanta-Hämeeseen

Mailapeli padelin suosio kasvaa koko maassa. Myös eri puolelle Kanta-Hämettä rakennetaan nyt padelin ulkokenttiä tai kokonaan uusia halleja. Halleja on vireillä ainakin Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Milloin työikäiset on saatu rokotettua? Viisikymppiset vuorossa pian monella paikkakunnalla – katso isojen kaupunkien aikataulut

Valtaosa suurista kaupungeista on rokottanut vähintään neljäsosan asukkaistaan. Tarkkoja aikatauluja kaikkien työikäisten rokottamisesta on vaikea antaa, sillä rokotteiden saatavuus voi vaihdella nopeastikin.

Kanta-Hämeessä iso osa uusista koronatartunnoista on perheen sisäisiä jatkotartuntoja

Sairaanhoitopiirin mukaan uusista tartunnoista kuusi on Hämeenlinnan, neljä Forssan ja yksi Riihimäen seudulta. Keskiviikkoon mennessä Kanta-Hämeessä on todettu yhteensä 1 638 COVID-19-tartuntaa.

Potilastietojärjestelmien päivitysongelmat on korjattu

Lifecare-järjestelmän päivitykseen liittyvä häiriö koski sairaaloita Hämeenlinnassa ja Riihimäellä sekä kyseisten seutujen terveyskeskuksia.

Sotejohtaja Jukka Lindberg: Hämeenlinnan Viipurintien terveyskampus saattaa tyhjentyä lähivuosina

Suuri osa Viipurintien kampuksesta jäisi tyhjilleen, kun Vanajaveden sairaala muuttaa Assi-sairaalan yhteyteen.

Korona vei myös karaoken verkkoon: “Siellä on koko kansakunnan kirjo”

Videoidut karakoe-esitykset mahdollistavat nyt myös visuaalisen ilottelun.

SSAB:n hyvä tulos heijastuu myös Hämeenlinnan yksikköön

Koronatilanne ei ole vaikuttanut konserniin, myöskin Hämeenlinnan yksikkö on saanut raaka-aineita miltei normaaliin tahtiin.

Tanssilavat odottavat rajoitusten purkamista – samoin tanssijat

Tuuloksen Kapakanmäen tanssiohjelma on valmis kaiken varalta.

Satelliittisääksistä osa on jo saapunut Suomeen – kokenut lintuharrastaja ennusti Ilpo-sääksen kotipesälle tulon minuuttien tarkkuudella

Sääksi kohtaa monia vaaroja muuttomatkallaan. Simon kohtaloksi koitui kalalammikon verkko Saksassa.

Uuden kaupunginjohtajan valinta tiivistyy Hämeenlinnassa: jäljellä viisi ehdokasta

Rekrytoinnin ohjausryhmä haastattelee ehdokkaat toukokuun alussa.

Penkkarit jäävät väliin Forssassa

Abiturientit eivät ole tänä vuonna innostuneita riehoja järjestämään.

Hämeenlinnassa kadonnut 3-vuotias tyttö löytyi – poliisi kiittää yleisöä

Tyttö löytyi vahingoittumattomana ja hyvissä voimin lyhyen ajan sisällä.

Potilastietojärjestelmän päivitys hidastaa terveydenhuollon palveluja viikonloppuna

Lifecare-potilastietojärjestelmän päivityksen käyttökatko koskee Hämeenlinnan ja Riihimäen seutuja.

Lastensuojelun avohoidon asiakkuudet ovat vähentyneet Hämeenlinnassa

Sijaishuollon piirissä olevien lasten määrä on sen sijaan kasvanut.

Tilastokeskus: Vuokrien nousu on hidastunut

Kuudessa vuodessa pääkaupunkiseudun vuokrat ovat nousseet reilut kahdeksan prosenttia, Turun vielä enemmän, yli yhdeksän prosenttia.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherraa ei syytetä seksuaalisesta häirinnästä

Seurakunta kertoo tiedotteessaan, että asia on loppuunkäsitelty.

Hämeenlinnan kaupunginjohtajaksi seitsemän hakijaa

Kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan 7. kesäkuuta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle