Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi thaimaalaista marjanpoimijaa istuu mustikkalaatikoiden luona.

Lappiin odotetaan thaipoimijoita heinäkuun toisella viikolla

Suurimmille Lapissa marjanpoimintaa harjoittaville yrityksille on tulossa ulkomaalaisia poimijoita vain Thaimaasta.

Thai-poimijat keräävät mustikkaa Luumäellä 2018.

Marjanpoimijoiden ehdoista syntyi sopu Thaimaan kanssa: ei edelleenkään työsuhdetta, mutta poimijan asioita voi nyt hoitaa vain yritys

Thaimaa on vaatinut poimijoille työsuhdetta. Suomi ei suostunut vaatimukseen, mutta Thaimaa ei silti pienentänyt poimijakiintiötä.

Thaimaa laillisti kannabiksen kasvatuksen ja hallussapidon. Maassa alettiin heti jakaa ilmaisia kannabiskasvin taimia.

Thaimaa laillisti kannabiksen sekavasti: terveysministeri jakoi kasveja kansalle, mutta julkisesta polttelusta voi yhä joutua vankilaan

Thaimaan terveysministeri Anutin Charnvirakul sanoi, että kannabista pitää käyttää terveyden edistämiseen. Yli 300 000 kotitaloutta on jo rekisteröitynyt kannabiksen kasvattajiksi.

Silmälasipäinen mies seisoo kädet taskuissa tyhjien marjalaatikkopinojen edessä.

Thaimaan tiukkenevat ehdot pakottavat marjabisneksen muutoksiin – yrittäjä: "Ehkä kannattaisi kysyä poimijoilta, mitä he haluavat"

Thaimaa on vahvistanut tälle kesälle 4 000 poimijan saapumisen Suomeen, muttei ehtoja joilla poimijat voisivat tulla. Maa on vaatinut aiemmin poimijoille työsuhteisuutta. Marjayrittäjät eivät ole ajatukselle lämmenneet.

Räätäli mittaa asiakkaan reiden ympärysmittaa.

Thaimaan turistirannoilla on edelleen hiljaista – Khao Lakin räätäliä kismittävät kotitoimistot, joissa työvaatteille ei ole tarvetta

Thaimaassa yritetään elvyttää täysin romahtanutta turismia turvallisuusohjein ja pikatestein. Khao Lakissa liikkeensä vihdoin avannut räätäli Mark Swain sanoo myös matkailijoiden muuttuneen.

Maanalaisen öljyputken puhkeamisesta johtuvaa tuhoa torjutaan rannalla Thaimaassa

Öljyvuoto ryvettää rantaa Thaimaassa – jo ennestään koronan kurittamalle turistirannalle julistettiin hätätila

Vuoto alkoi tiistaina. Öljyä ehti valua mereen arviolta 50 000 litraa parinkymmenen kilometrin päässä rannasta.

Terveydenhuoltohenkilökunta odottamassa lomailijoita lentokentällä Phuketissa.

Norjalaisperheen lomasta Thaimaassa tuli painajainen, kun koronatestin tulos vei sairaalaeristykseen – suomalaisiakin määrätty eristykseen

Kymmenet suomalaiset ovat antaneet positiivisen tuloksen koronatestissä Thaimaassa, kertoo Suomen Bangkokin-suurlähetystö. Ainakin osa heistä on joutunut sairaalaeristykseen.

aurinkopaneelit

Salolainen aurinkopaneeleita valmistava Solar Finland perustaa tehtaan Thaimaahan

Salo Tech Thailandin tavoitteena on aloittaa tuotanto ensi vuoden toisella vuosineljänneksellä.

Helsinki-Vantaa lentoasema. 26.3.2021

Matkalle pääsystä tuli painetesti, Britanniassa leimahti matkustusraivo: Jos lähdet korona-aikana matkalle, muista ainakin nämä viisi asiaa

Maahantulovaatimukset voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Britanniassa puhkesi jo matkustusraivo, kun kansalaiset hermostuivat erilaisiin nettilomakkeisiin.

Konsuli Thaimaan turismin avautumisesta: Moni suomalainen kaipaa matkalle

Thaimaa avautui jälleen suomalaisturisteille, mutta tiukoilla ehdoilla – Konsuli: "Kiinnostus on ollut hyvinkin suurta, moni kaipaa jo matkalle"

Thaimaa päätti avautua turisteille laajemmin edistääkseen talouttaan. Rajojen sulkeutumisella on ollut iso vaikutus talouteen maassa, jossa turismin merkitys on hyvin suuri.

Finnairin Airbus A350 Tukholman Arlandan lentoasemalla

Finnair aloitti historialliset lennot Tukholmasta – sinne saattavat päätyä myös yhtiön uudet koneet

Finnair laajentaa toimintaansa Tukholman Arlandaan, josta yhtiö on aloittanut suorat kaukolennot Thaimaahan ja Yhdysvaltoihin. Ruotsista tehtävät lennot työllistävät 270 henkilöä. Yhtiön mukaan seuraavat Airbus A350 -koneet saatetaan sijoittaa Helsinki-Vantaan sijasta Arlandaan.

Indonesian Bali avautuu varovasti turismille

Kaakkois-Aasia avaa hiljalleen ovia turisteille – Phuketin lomasaarella vieraillut muutamassa kuukaudessa jo yli 40 000 rokotettua lomailijaa

Koronapandemian takia asetetut rajoitukset iskivät ison loven suosittujen matkailukohteiden talouteen.

Marjanpoimijat kantavat juuri poimittua mustikkaa laatikoissa punnitukseen.

Osa thaipoimijoista keräsi 15 vuoden tulot reilussa parissa kuukaudessa: marjakauden nettopalkka enimmillään 12 000 euroa

Thaipoimijoiden koronatartunnat herättivät elokuussa huolta, mutta kesän saldo oli ainakin poimijoiden näkökulmasta hyvä: vain aniharva jäi takuupalkan varaan ja parhaat onnistuivat keräämään marjakauden aikana kotimaassaan vuosikausien tuloja vastaavat ansiot.

Golfari Matilda Castren odottaa vuoroaan LPGA-kiertueen kisassa.

Matilda Castren putosi kärkikamppailusta LPGA-kiertueen kisassa

Golfin suomalaistähti Matilda Castren pelasi toisella kierroksella tuloksen kolme yli parin ja lähtee päätöspäivään jaetulta sijalta 45. Eroa kärkeen on yhdeksän lyöntiä.

Anton Kaisti ja Jesper Paul tuulettavat voittoa.

Miesten nelinpelivoitto tarjosi laihan lohdun – Suomen urakka päättyi MM-sulkapallossa tappioon Intialle

Kiina ja Thaimaa etenevät A-lohkosta puolivälieriin, kun taas Suomen urakka Vantaalla pelattavassa sulkapallon MM-sekajoukkuekilpailussa päättyi kolmeen tappioon.

Trooppinen myrsky toi tulvia Thaimaahan

Trooppisen myrskyn nostamien tulvien alle jäänyt kymmeniätuhansia koteja Thaimaassa – ainakin kuusi kuollut

Dianmu-myrsky on iskenyt pahiten Thaimaan keski- ja pohjoisosiin. Nyt pääkaupunki Bangkokissa varaudutaan vedenpinnan nousuun hiekkasäkein.

Joakim Oldorff kuvattuna MM-sekajoukkuekisassa Vantaalla.

Thaimaa liian vahva vastus Suomen sulkapalloilijoille – 18-vuotias Joakim Oldorff kesti huippujen vauhdissa pisimpään

Suomen sulkapalloilijat saivat kylmää kyytiä Thaimaan pelaajilta MM-sekajoukkuekilpailussa Vantaalla. Suomi kohtaa päätöskierroksella Intian.

Marjanpoimijat punnitsevat mustikkalaatikoita

Employment ministry to help set up safety measures for next year's migrant berry pickers

Due to tight living conditions that caused local outbreaks, nearly 300 berry pickers were diagnosed with Covid-19 in July and August.

Poliisi seisoo Bangkokissa.

Thaimaassa useita poliiseja pidätetty kidutusvideon takia – entinen poliisipäällikkö "Jo Ferrari" antautui

Netissä leviävällä videolla näkyy, kuinka poliisit pahoinpitelevät miestä, jolle on laitettu muovipussi päähän. Uhri kuoli. Tapauksen paljastaneen poliisin mukaan rikoksesta epäillyt poliisit yrittivät kiristää lahjuksia huumerikolliselta.

Kaksi thaimaalaista marjanpoimijaa istuu mustikkalaatikoiden luona.

Tapasimme thaipoimijoita Kemijärvellä leirissä, joka on välttynyt koronatartunnoilta – leirin tulkki: "Käyn kaupassa kaikkien puolesta"

Tieto marjanpoimijoiden saapumisesta on kulkenut huonosti kuntien ja yritysten välillä. Se on aiheuttanut ongelmia, kun poimijoilla on todettu tartuntoja. Kemijärven Luusuassa majoittuvat poimijat elävät omassa kuplassaan ja tartunnoilta on vältytty.

Marjanpoimintaa Kärsämäellä

Osa eristyksistä loppui thaipoimijoilla Kainuussa keskiviikkona: karanteenissa olevien testeissä havaittiin 16 uutta tartuntaa

Torstaina testataan lisää karanteenissa olevia poimijoita. Keskiviikkona 22 henkilöä todettiin terveeksi ja heidän eristysperusteensa päättyneeksi.

Thaimaalaiset marjanpoimijat työskentelivät Kärsämäellä syyskuussa 2020.

Thailand demands answers over berry pickers' Covid outbreaks

More than 200 Thai berry pickers in Finland have been diagnosed with Covid-19 since the beginning of this month.

Thai-poimijat keräävät mustikkaa Luumäellä 2018.

Thaimaa vaatii Suomelta selvitystä, miksi yli 200 marjanpoimijaa sairastui – "Tämä ei jää tähän", lupaa aluehallintoylilääkäri

Jotain meni pahasti pieleen, kun iso määrä thaimaalaisia luonnonmarjojen kerääjiä sairastui koronaan Suomessa. Avi haluaa selvittää vastuut. TEM ja THL vaativat tiukempaa sääntelyä, jotta marjanpoimijoiden terveysturvallisuus ei jatkossa pettäisi.

Thaimaalaiset marjanpoimijat kantavat marjasankoja metsässä.

Ulkomaisten marjanpoimijoiden joukosta löytyy koko ajan lisää tartuntoja Rovaniemellä – marjanpoimijoille kaavaillaan nyt laajoja testauksia

Lapin sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku on nyt 126. Sairaanhoitopiirissä halutaan testata kaikki sen alueella olevat ulkomaalaiset marjanpoimijat. Viimeisimmässä testauserässä lähes joka kolmannelta marjanpoimijalta löytyi koronatartunta.

Thai-poimijat keräävät mustikkaa Luumäellä 2018.

Marjanpoimijoiden joukkotesteissä löytyi jälleen kymmeniä tartuntoja Lapissa – tartunta useammalla kuin joka kolmannella testatuista

Thaimaasta saapunut marjanpoimijajoukko oli infektiolääkäri Markku Broaksen mukaan testattu määräysten mukaisesti rajalla ja uudestaan kahden vuorokauden kuluttua maahantulosta. Hänen mukaansa on ilmeistä, että tartunnat ovat levinneet vasta sen jälkeen.

Marjanpoimintaa Kärsämäellä

Marjayrittäjän painajainen: kaikki oli suunniteltu viimeistä piirtoa myöten, mutta pikatestit paljastivat kymmeniä koronatartuntoja

Koronavirus alkoi levitä Thaimaasta tulleiden luonnonmarjanpoimijoiden ryhmässä vasta Suomessa. Vielä Helsingissä testitulokset olivat negatiivisia, mutta todellisuus paljastui karanteenipaikassa Pohjois-Pohjanmaalla. Näin tapahtumat etenivät.

Nico Kauppila kurkottaa puolukkaan

Norrbottenissa laaja tartuntaketju – Älvsbyssä 73 marjanpoimijalla todettu koronavirus

Ruotsin Norrbottelin läänissä Älvsbyssä on todettu koronavirus 70 marjanpoimijalla. Tartuntaketju on levinnyt Träråselissa ja pysynyt ilmeisesti marjanpoimijayhteisön sisällä.

Thaimaan Phuketissa turisteja ei panna karanteeniin

Phuketin koronatartuntojen määrä on kääntynyt nousuun turismikokeilun aikana – Kuvernööri: Hiekkalaatikko pysyy

Yksi turismikokeilun ehdoista on, että uusien tartuntojen määrä ei ylitä 90:ää viikossa. Phuketin koronarajoituksia on tiukennettu.

Matilda Castren.

Castren golfaa Ranskan arvoturnauksessa avauspäivän jälkeen jaetulla 11. sijalla – myös Korhosella onnistunut päivä

Golffaaja Matilda Castren pelasi Ranskassa avauskierroksen kolme alle parin. Suomen toisella edustajalla Sanna Nuutisella oli vaikea kierros. Mikko Korhonen on kahden lyönnin päässä kärjestä.

Phuket odottaa turisteja

Leppoisaa lomailua vai vankina paratiisisaarella? Thaimaa toivottaa turistit jälleen tervetulleiksi Phuketiin, mutta sääntöjä piisaa

Vaikka hotellikaranteenia ei vaadita, turistit ovat tavallaan karanteenissa 500 neliökilometrin suuruisella saarella. Matkailijalta vaaditaan täydet rokotukset ja kolme testiä omasta pussista.

Lentomatkailualan työntekijöitä rokotettiin matkustajista tyhjentyneellä Bangkokin lentoasemalla huhtikuussa.

"On aika ottaa laskelmoitu riski" – Thaimaa aikoo avautua täysin matkailulle neljän kuukauden sisällä

Thaimaan pääministeri sanoi televisiopuheessa, ettei turismista riippuvaisella maalla ole varaa odottaa avautumista pidempään. Jatkossa maahan pääsisivät rokotetut ulkomaiset matkailijat ilman karanteenivaatimusta.

Työntekijä kantaa pöytää Kreikassa.

Milloin pääsee ulkomaille ja miten? Tässä suosittujen matkakohteiden koronarajoitukset juuri nyt

Kesällä matkaajan pitää varautua esittämään vähintään negatiivinen koronatestitodistus. Monet Euroopan maat ovat höllentäneet matkustusrajoituksia, mutta Suomen viranomaiset kehottavat edelleen välttämään turhaa matkustamista.

Phuketin rantahiekkaa lentokoneesta kuvattuna.

Kolmas korona-aalto iski Thaimaahan – Phuketin lomakausi on nyt vaarassa

Thaimaan hälyttävä koronatilanne on panemassa monen suomalaisenkin lomasuunnitelmat uusiksi. Phuketin lomasaaren oli määrä avautua turisteille jo heinäkuussa, mutta pandemia uhkaa kaataa suunnitelman.

Andy Hall

Finnwatch human rights researcher acquitted of all charges by Thai court

Andy Hall has been in a legal battle with Natural Fruit since 2013, after a report highlighted human rights violations.

Andy Hall

Finnwatchin tutkija vapautettiin kaikista syytteistä Thaimaassa – pitkä oikeusprosessi mehuyhtiön kanssa päättyy

Andy Hall kävi oikeustaistelua Natural Fruitin kanssa vuodesta 2013 saakka, kun Finnwatchin raportti toi esiin vakavia ihmisoikeusloukkauksia yhtiön tehtaalla Thaimaassa. Yhtiö toimitti suomalaisillekin kauppaketjuille ananasmehun raaka-aineita.

Elina ja Veli-Matti Jukkola

Three times more foreign seasonal farm workers expected in Finland this summer

More than 10,000 foreign seasonal workers are expected this year, mainly from Ukraine, Russia and Thailand.

KORONA ULKOMAILLA – Miltä LOCKDOWN tuntuu?

Katso uusin Yle Mix: Lockdownin lapset Bangkokissa ja Berliinissä

Rumpusetti ja kebab auttavat suomalaislapsia ulkomaiden koronasuluissa.

Priska Niemi-Sampan (etualalla), Alice Jäske (vas.), Janina Ojala(oik.).

'Finnishness is more than blonde hair and blue eyes'

Three women are using Instagram to highlight how it feels to be seen as an outsider in your own home country.

Alice Jäske.

Viattoman kuuloinen kysymys kotimaasta oli jälleen yksi näkymätön isku – Alice Jäske on koko ikänsä saanut kuulla kehuja, joita ei haluaisi kuulla

Kolme naista nostaa Instagramissa esiin kokemuksia siitä, miltä tuntuu syntyä Suomeen ja olla silti ihmisten silmissä ulkopuolinen.

Useita pakettiautoja lumen peittäminä.

Yli 100 pakua odottaa marjanpoimijoita ja kesää autokorjaamon pihalla Lieksassa – thaimaalaisten tulo Suomeen vielä epävarmaa

Poimijoiden saapumisesta on käyty neuvotteluja Suomen ja Thaimaan viranomaisten kesken.

Thaimaan pääministeri suihkutti käsidesiä toimittajien päälle

Thaimaan pääministeri vaalii puhdasta journalismia: Toimittajien päälle käsidesiä – katso video

Thaimaan pääministeri Prayuth Chan-ocha on järjestänyt näyttäviä tempauksia lehdistötilaisuuksissa aiemminkin.

Thaimaalainen demokratia-aktivisti Panusaya "Roong" Sithijirawattanakul

Thaimaa pidätti jälleen demokratia-aktivisteja majesteettirikoksesta epäiltynä

Kolme aktivistia pidätetiin maanantaina odottamaan oikeudenkäyntiä kaltereiden takana.

Maahanmuuttajataustaisia äitejä suomenkielen opetuksessa oppilaidensa koulussa.

Thaimaalainen nainen avioitui Suomeen ja päätyi koulun penkille ekaluokkalaisten kanssa – äidit halutaan ulos kodeistaan osaksi yhteiskuntaa

Äidit oppivat suomea samassa koulussa lastensa kanssa. Tavoitteena on, että yksikään äiti ei jää kotiin.

Poliisi valvoi kuninkaan kuvan edessä demokratiamielenosoitusta Bangkokissa tammikuussa.

Thaimaassa majesteettirikosjuttujen määrä nousussa, sanoo YK huolissaan – räikein esimerkki 65-vuotiaan naisen yli 40 vuoden vankeustuomio

YK:n ihmisoikeusasiantuntijoiden mukaan 43 vuoden vankeustuomio on ankarin kuningasperheen arvostelusta langetettu tuomio Thaimaassa.

Eija Pekonen kotonaan.

Suomessa on yli miljoona yksin asuvaa, mutta silti heidät unohdetaan jouluisin – tällaista on viettää joulu yksin

Yksinasuvat ry:n mukaan yksin asuvat jäävät puheissa yhteiskunnan ulkopuolelle, eikä joulu tee tähän poikkeusta.

Raskaana olevan nainen työntää lastenvaunuja.

Yksilökeskeisyys uuvuttaa vanhemmat – suomalaisvanhemmat maailman uupuneimpien joukossa

Tuoreen tutkimuksen mukaan yksilökeskeisissä maissa uupumusoireet olivat tyypillisempiä kuin yhteisöllisissä maissa.

Marjanpoimintaa Kärsämäellä

Kysely: Ulkomaiset luonnonmarjapoimijat tyytyväisiä oloihinsa

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston kyselystä selviää, että yli puolet poimijoista haluaisi tulla myös ensi vuonna.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle