Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pohjalaisyritys myy harvinaista Tapio Wirkkalan posliinikokoelmaa

Kruunupyyläisyritys kauppaa yli 400 esineen kokoelmaansa ja toivoo, että ostaja löytyisi Keski-Pohjanmaalta. Muotoilija Tapio Wirkkalan posliinituontanto on Suomessa huonosti tunnettu.

Kansanmusiikki soi kuin soikin Kaustisella tänä kesänä – virtuaalikonserttien lisäksi tarjolla on yleisökonsertteja joka päivälle

Kaustisen Kansanmusiikkijuhlilla järjestetään tänä kesänä yli 20 konsertin sarja virtuaalifestareiden lisäksi. Yhteen konserttiin otetaan näillä näkymin noin 500 ihmistä.

Keskusta ja perussuomalaiset jatkavat Kaustisen suurimpina puolueina – SDP:n kannatus nousi eniten

Kaustisella keskusta nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti lisäpaikan valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Perussuomalaiset oli suurin laskija yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Kaustisen kehitysyhtiön ex-toimitusjohtajan talousrikostuomio lieveni hovissa

Hovioikeus lievensi Olli Ali-Haapalan käräjiltä saamaa talourikostuomiota. Tuomio tuli siitä, että mies laiminlöi kommandiittiyhtiönsä kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisen lähes 1,5 vuoden ajalta.

Ennakkoäänestys päättyi, ahkerimmin äänestettiin Keski-Pohjanmaalla Lestijärvellä – koko maassa äänensä on antanut ennakkoon kolmannes oikeutetuista

Ennakkoäänestysprosentteja vertailtaessa vilkkaimmin äänestettiin keskipohjalaisella Lestijärvellä. Lestijärvisistä äänioikeutetuista uurnilla kävi ennakkoon 58 prosenttia. Lähimmäksi maassa pääsi Savukoski 53 prosentillaan. Koko maassa ennakkoon äänesti 33 prosenttia äänioikeutetuista.

Kaustinen ennakkoäänestää nyt – valtuustotyöskentely on ollut kivistä

Tämän luettuasi tiedät, mikä Kaustisella on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Kaustisella valmistaudutaan hiihdon maakuntaviestiin – Kallion alueen latupohjat kuntoon

Kesän kynnyksellä Kaustisen kunta alkaa valmistautua vuoden 2023 talveen ja maakuntaviestiin, joka pitkästä aikaa järjestetään Kaustisella. Maakuntaviesti hiihdetään Kallion urheilualueella ja siellä laitetaan nyt esimerkiksi latupohjat kuntoon.

Silja Kosonen jatkoi väkevää virettään ja rikkoi 70 metriä Somerolla

Silja Kosonen rikkoi 70 metrin rajan Someron moukarikilpailussa torstaina.

Etelä-Pohjanmaan kulttuuripiireissä otettiin varovaisen toiveikkaasti vastaan uutinen Antti Kurvisen ministeripestistä: "Kädet ristissä odotamme"

Kulttuuriväki toivoo tuoreelta ministeriltä reiluutta pandemian kurittaman alan avustusten jakamiseen. Keskustan eduskuntaryhmän kauhavalainen puheenjohtaja Antti Kurvinen nimitetään torstaina uudeksi tiede- ja kulttuuriministeriksi, kun puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko siirtyy valtiovarainministeriksi.

Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat elättelee toiveita lähikonserttien järjestämisestä, mutta perinteistä festivaalia ei nähdä – saamelaisartisti Mari Boinen konsertti siirtyy

Pääosin festivaaleja juhlitaan tulevana kesänä virtuaalisena. Järjestäjien tavoitteena kuitenkin on, että osa konserteista voitaisiin järjestää yleisötilaisuuksina Kaustisella.

Nostossa rikkoutunut öljysäiliö aiheutti pienehkön öljyvahingon Kaustisella

Maastoon pääsi valumaan lähes 100 litraa öljyä säiliön nosto-operaatiossa Kaustisella. Öljy saatiin kuitenkin kerätty maastosta.

Väärä kuljettaja, luminen liikennemerkki tai kiire synnyttämään – oikaisuvaatimus liikennevirhemaksusta kannattaa perustella hyvin, pelkkä väittäminen ei riitä

Poliisin liikenneturvallisuuskeskus käsittelee vuosittain yli 20 000 oikaisuvaatimusta liikennevirhemaksuista. Jokainen harkitaan tapauskohtaisesti, mutta parhaiten menestyy vaatimus, joka on dokumentoitu hyvin. Vaikka vauvan syntymätodistuksella.

Soiten koronaluvut vaihteeksi laskevassa suunnassa aiempien päiväkohtaisten ennätysten jälkeen – Ilmaantuvuus on kuitenkin huipussaan

Soite tiedottaa, että sairaanhoitopiirin alueella on todettu tänään 11 uutta tartuntaa, mikä on yli puolet vähemmän kuin viime päivien uudet ennätysluvut. Tartunnat liittyvät aiempaan ja tunnettuun ketjuun.

Keski-Pohjanmaan koronatilanne huononee – vappubrunssilta alkunsa saanut tartuntaketju on aiheuttanut jo 20 koronatapausta

Maanantaina Soiten alueella todettiin kuusi uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät viimepäivien laajaan tartuntaketjuun. Koronatilanteen paheneminen on ruuhkauttanut myös sairaanhoitopiirin koronaneuvonta- ja ajanvarauspuhelimen.

Suomen ensimmäinen ravisimulaattori parantaa sekä ratsastajan että hevosen turvallisuutta – oikeaan tunnelmaan sillä ei silti pääse: "Hirnuu, mutta ei ymmärrä puhetta"

Oikeaa hevosta muistuttava ravi- ja montesimulaattori on opetuskäytössä Kaustisella Keski-Pohjanmaalla. Simulaattorissa opiskelija totuttelee hevosen käsittelemiseen ja opettaja voi keskittyä muuhun kuin vahinkojen torjumiseen. Harjoittelusta hyötyvät molemmat.

Perhonjokilaakson kunnat pistävät paukkuja nuorten auttamiseen kouluissa

Vetelin ja Kaustisen kouluissa on työskennellyt kevään ajan koulunuorisotyötekijä, joka on palkattu aluehallintoviraston korona-avustuksella.

Keski-Pohjanmaa saa toisen joukkorokotuskeskuksen – Perhonjokilaakson piste aukeaa tänään

Vetelissa avautuvassa keskuksessa on tilaa 400 neliötä. Syynä uuden, isomman rokotuskeskuksen avaamiseen oli tilanpuute pienemmissä maakunnan rokotuspisteissä.

Kaustisen seutukunta hyppää mukaan Suomen vihreään siirtymään: biokaasuvoimaloita, tankkausverkosto ja tuotannosta poistunut turvesuo hyötykäyttöön

Tavoitteena on pitää alue elinvoimaisena ja samalla tuottaa osa tarvittavasta energiasta itse, paikallisesta raaka-aineesta kierrättämällä.

"Ensin tehdään taikina, sitten paistetaan leipä" – asiantuntija vääntää rautalangasta, mistä akkukennojen valmistuksessa on kyse

Suomen Malmijalostuksen toimitusjohtaja Matti Hietanen vertaa sähköauton akun valmistamista hampurilaisen kokoamiseen.

Tapahtumajärjestäjillä toivoa näkyvissä – Mustakari Memories ja Kaustinen Folk Music Festival valmistelevat lähitapahtumia

Hallituksen tiedotustilaisuus antoi keskiviikkona positiivisen signaalin ensi kesästä. Rajoituksia ja suosituksia ryhdytään purkamaan.

Santeri Salmela, 16, haluaa kesällä töihin – 4H haaveilee kesäpestistä kaikille ysiluokkalaisille: "Tärkeintä on aina asenne"

Ysit töihin -hanke laajeni vuoden alussa valtakunnalliseksi, ja siinä on mukana nyt 90 4H-yhdistystä eri puolilta maata.

Ruovikkoon vuosikymmeniksi hukkunut Haapajärvi saa uuden elämän Vetelissä

Ely-keskus valmistelee parhaillaan monta vuotta kestävien kunnostustöiden aloittamista.

Kulttuurirahasto palkitsi Mauno Järvelän suurpalkinnolla

Kulttuurirahasto on tällä kertaa jakanut kolme suurpalkintoa. Yksi palkituista on kaustislainen Mauno Järvelä.

Analyysi: Kaustisen suurta litiumkaivosta on vaikea vastustaa, niin hyvältä kaikki näyttää – hankkeessa on vain yksi kipukohta

Kaustisen litiumkaivos on harvinaisen ongelmaton tapaus, kirjoittaa taloustoimittaja Janne Toivonen.

Koronarokotukset ovat hyvässä vauhdissa Soiten alueella – halsualaiset kärjessä

THL:n tilaston mukaan Soiten alueella oli torstaina rokotettu 4,8 prosenttia väestöstä.

Kulttuurirahasto tukee keskipohjalaista tiedettä ja taidetta – yhdeksän apurahaa alueelle

Kulttuurirahaston lokakuun jaossa maakunnan tiedettä ja taidetta rahoitetaan yli 136 000 eurolla.

Moni lukio siirsi vanhojen tanssit keväälle – Kannuksessa tanssittiin ystävänpäivän alla

Pukuloistosta ja upeista tanssikuvioista saadaan enimmäkseen nauttia huhti-toukokuussa.

Soite jatkaa koronaviruksen perustasolla – uusia tartuntoja todetaan, mutta tilanne on rauhallinen

Skellefteån tartuntaketju on tuonut alueelle tartuntaryppään, mikä on nostanut ilmaantuvuuslukuja viime aikoina.

Viidellä keskipohjalaisyrityksellä työntekijöitä akkutehtaalla – tartuntaketjusta tänään uusi koronatapaus

Skellefteån akkutehdastyömaalta Keski-Pohjanmaalle levinneitä koronatartuntoja on tänään todettu yksi lisää.

Ruotsin akkutehtaan koronarypäs kasvoi 29 tartuntaan – alihankintayrittäjän seitsemästä työntekijästä neljä sairastui: "Kyllähän tilanne on järkyttävä"

Tartuntaketjuun liittyviä koronavirustartuntoja on löydetty kahdeksassa sairaanhoitopiirissä eri puolilla maata.

Kaivosyhtiö Keliber on nosteessa: mukana Suomen akkustrategiassa, ehdokkaana EU:n elpymisrahan ja akkualan tutkimusrahan saajaksi

Toimitusjohtajan mukaan alkuvaiheen yritykselle maininnat ja julkinen tuki ovat erittäin tärkeitä.

Turkisnahkojen myynti piristyi loppuvuodesta – Saga Fursin koronavuosi ei päättynyt täydelliseen katastrofiin

Korona ei alkuvuoden tapaan heikentänyt turkiskauppaa enää loppuvuodesta.

Kaustisen raveissa epäillään altistumista koronavirukselle

Raveissa ei ollut yleisöä, vain kilpailijoita ja toimitsijoita.

Kaustisen perjantaisessa omakotitalopalossa toinen kuolonuhri

Palossa menehtyi myös toinen talossa asunut henkilö ja talouden kaksi lemmikkieläintä.

Laskettelukausi alkaa, mutta Kaustisella vasta neuvotellaan hiihtokeskuksen jatkosta

Kunnan asettama työryhmä käy neuvotteluja lakkautetun hiihtokeskuksen omistajien kanssa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle