Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kotikatsomo: Hella W

Hella Wuolijoen roolin näyttelee Tiina Weckström.

Rovaniemellä kokeillaan: Joulunäytelmä tekstitetään kiinaksi ja englanniksi

Tekstitys palvelee matkailijoiden lisäksi myös niitä alueen asukkaita, jotka eivät osaa suomea.

Joulunäytelmäperinne palaa Rovaniemen teatteriin

Teatterinjohtaja Kari Väänänen halusi tuoda Lappia-taloon takaisin 1990-luvun perinteen vuosittaisista joulunäytelmistä. Joulutarina -näytelmää pääsee katsomaan myös uudenvuoden aattona ja joulun välipäivinä.

Rovaniemen teatterin syksy on riemukasta koheltamista ja rivoja lauluja

Syyskuussa käynnistyvään Rovaniemen teatterin syksyyn mahtuu komediaklassikko, mustaa huumoria, musiikkia sekä perheteatteria.

Hella W:n jälkeen on elämää

Nakkilassa toimiva Villilä Studiot neuvottelee parhaillaan useasta elokuvatuotannosta. Studioilla kuvataan tuotantopäällikkö Timo Savusen mukaan jatkuvasti lyhytelokuvia, mutta uusista pitkistä tuotannoistakin neuvottelut ovat jo pitkällä.

Vares jatkaa voitokkaana elokuvissa

Anders Engströmin ohjaama Vares – Pahan suudelma keräsi viikonloppuna lähes 13.500 katsojaa. Sillä on nyt koossa yli 153.000 katsojaa. Hyvin pärjäsi myös Juha Wuolijoen Hella W, joka tuli ensi-iltaan perjantaina. Se keräsi myös yli 13.000 katsojaa.

Tähtihetki perjantaina 28.1.

Esko Rautakorpi esitteli viikon ensi-iltaelokuvat Hella W, Taistelija ja Winter´s Bone. Haastateltavina hänellä oli Tiina Weckström ja Juha Wuolijoki.

Tiina Weckström tarttui Hella W:n haasteeseen

Hella Wuolijoki on saanut Tiina Weckströmistä henkiin herättäjänsä. Näyttelijä otti roolin haasteen vastaan pyydettäessä, se oli suuri kunnia. Sitten iski kauhu, pelko ja nöyryys. Weckström onnistuu vakuuttamaan kameleontin roolissa.

Hella W -elokuva esittää film noir -henkisen vakoojatarinan

Perjantaina ensi-iltansa saava Hella W -elokuva kertoo Hella Wuolijoen tarinan film noirin hengessä. Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa valtiollisen poliisin etsivä lähtee Wuolijoen kannoille saadakseen hänet kiinni maanpetoksesta. Menestynyt liikenainen pelastuu täpärästi kuolemantuomiolta.

Joulutarina kaikkien aikojen myydyin kotimainen DVD

Koko perheen elokuva Joulutarina on noussut kaikkien aikojen myydyimmäksi kotimaiseksi DVD-elokuvaksi. Juha Wuolijoen ohjaama elokuva on myynyt Suomessa yhteensä yli 180 000 DVD-levyä eli noin 30 000 kappaletta enemmän kuin tilaston seuraava myyntimenestys.

Maailmalle tähtäävä Hella W -elokuva haki äänensä Lontoosta

Uuden Hella Wuolijoesta kertovan elokuvan musiikki on juuri äänitetty Lontoossa. Hella W -niminen elokuva pyrkii kansainvälisille markkinoille, joten tekijöiden mielestä musiikin on oltava Hollywood-tasoa.

Joulutarinalla jo miljoona katsojaa maailmalla

Suomalaiselokuva Joulutarinan on nähnyt jo miljoona katsojaa elokuvateattereissa eri puolilla maailmaa. Elokuva on kaikkien aikojen laajimmalle levinnyt suomalaiselokuva, kertoo elokuvan levityksestä vastaava Sandrew Metronome -yhtiö tiedotteessaan.

Hella Wuolijoki vankina Nakkilassa

Näytelmäkirjailija ja poliitikko Hella Wuolijoesta kertovan elokuvan studiokuvaukset alkavat Villilän studioilla Nakkilassa ensi viikolla. Kahden viikon mittaisen kuvausjakson aikana kuvataan maanpetoksesta syytetyn Wuolijoen vankila-aikaan sijoittuvia tapahtumia.

Hella Wuolijoki istuu Kakolassa

Virolais-suomalaisen suurnaisen Hella Wuolijoen elämästä kertovan Hella W -elokuvan tekijät ovat löytäneet oivia kuvauspaikkoja Turusta. Esimerkiksi Kakola pääsee tuuraamaan Katajanokan vankilaa. Yhteistyö pelaa kaikin puolin hyvin, kehuu tuotantopäällikkö Aleksi Hyvärinen.

Turku taas elokuvanäyttämönä

Turku elää Hella Wuolijoesta kertovan elokuvan kuvauspaikkana kuluvan viikon ajan. Tiistaina kuvausryhmä työskentelee Akatemiatalossa, jossa tallennetaan kohtauksia maanpetosoikeudenkäynnistä

Hella Wuolijoen kiehtova elämä muuntuu elokuvaksi

Suurelokuva Hella W:n kuvaukset saapuivat Pyhäniemen kartanoon. Hollolan Hollywoodina tunnettu kartanomiljöö heräsi henkiin, kun puolensataa kuvausryhmän jäsentä ja nimekäs näyttelijäkaarti karauttivat Pyhäniemen tiluksille. Pyhäniemessä kuvataan yksi elokuvan tärkeistä käännekohdista.

Weckströmistä tähti Wuolijoki-elokuvaan

Näyttelijä Tiina Weckström on valittu Hella Wuolijoesta kertovan elokuvan Hella W nimirooliin. Hella W:n on käsikirjoittanut Outi Nyytäjä, elokuvan tuottaa Snapper Films. Elokuva kuvataan Turussa.

Suurelokuvan Hella W kuvaukset alkavat

Näyttelijä Tiina Weckström on valittu Hella Wuolijoesta kertovan elokuvan Hella W nimirooliin. Hella W:n on käsikirjoittanut Outi Nyytäjä, elokuvan tuottaa Snapper Films.

Tiina Weckströmistä Hella Wuolijoki

Tampereen työväen teatterin näyttelijä Tiina Weckström on valittu Hella Wuolijoesta kertovan suurelokuvan Hella W nimirooliin. Juha Wuolijoen ohjaamaa elokuvaa tullaan kuvaamaan mm. Hollolassa Pyhäniemen kartanossa.

Donner ihastui neuvostovakoojaan

Jörn Donner on tehnyt elokuvan neuvostovakooja Kerttu Nuortevasta. Kuulustelussa käsitellään muun muassa isänmaan ja lojaalisuuden tematiikkoja. Päärooli räätälöitiin Minna Haapkylälle.

"Hollolan Hollywood" herää henkiin

Hollolan Hollywoodiksi aikoinaan kutsuttu Pyhäniemen kartano nähdään pian taas valkokankaalla, kun ohjaaja Juha Wuolijoki aloittaa syksyllä Hella Wuolijoesta kertovan Hella W -elokuvan kuvaukset.

"Hollolan Hollywood" herää henkiin

Hollolan Hollywoodiksi aikoinaan kutsuttu Pyhäniemen kartano nähdään pian taas valkokankaalla, kun ohjaaja Juha Wuolijoki aloittaa syksyllä Hella Wuolijoesta kertovan Hella W -elokuvan kuvaukset.

Hella Wuolijoesta tekeillä elokuva

Hella Wuolijoesta kertovan Hella W -elokuvan kuvaukset Turussa alkavat syksyllä. Alunperin kuvausten piti alkaa elokuun puolivälissä. Snapper Films kartoittaa vielä sopivia kuvauspaikkoja, mutta syksyllä kuvataan, kertoo tuotantopäällikkö Aleksi Hyvärinen.

Ylistarossa elävän kuvan vuorokausi

Tarjolla on kaksi kotimaista ja kolme ulkomaista elokuvaa. Elokuvasessio kestää iltapäiväkahdesta melkein kahteen yöllä.

Joulutarinasta ensimmäinen platinaa myynyt kotimainen DVD-elokuva

Juha Wuolijoen Joulutarinasta on tullut ensimmäinen platinarajan ylittänyt kotimainen elokuva. Joulutarina-elokuvaa on siis myyty DVD:nä jo yli 100 000 kappaletta. Joulutarinan lisäksi platina-DVD:n on aiemmin saavuttanut vain Mamma Mia! -elokuva.

Suomalainen Joulutarina-elokuva levitetään Kiinaan

Suomalainen elokuva saa laajan levityksen Kiinassa. Juha Wuolijoen ohjaama ja tuottama Joulutarina tulee ensi-iltaan joulun alla 180 elokuvasalissa ympäri Kiinan.

Joulutarinasta laajimmalle levinnyt suomalainen näytelmäelokuva

Juha Wuolijoen Joulutarina-elokuva menestyy maailmalla. Suomessa viime vuonna ensi-iltansa saaneesta Joulutarinasta on tehty levityssopimus jo lähes sataan maahan, mikä on kotimaisen näytelmäelokuvan ennätys.

Röllin sydän sytytti Chicagossa

Suomalaisanimaatio Röllin sydän on voittanut Chicagon lastenelokuvafestivaaleilla sekä parhaan animaation palkinnon että lasten juryn palkinnon. 25. kerran järjestetty CICFF-festivaali on Pohjois-Amerikan suurin ja arvostetuin lastenelokuvatapahtuma.

Kolme suomalaista elokuvaa Rooman festivaaleille

Rooman elokuvafestivaaleilla palkinnoista kilpailee tänä vuonna kolme elokuvaa Suomesta. Tänään alkaneilla festivaaleilla nähdään Joulutarina, Tummien perhosten koti ja kolmasosa-suomalainen Sinun kanssasi.

Joulutarinan pukki puhuu englantia Cannesissa

Viime vuoden katsotuimman kotimaisen elokuvan englanninkielinen versio saa ensi-iltansa torstaina Cannesissa. Joulutarina esitetään elokuvajuhlien yhteydessä järjestettävässä Marché du Film -myyntitapahtumassa.

Elokuvien katsojamäärät laskivat hieman

Elokuvien kävijämäärät laskivat hieman viime vuonna. Vuonna 2007 Suomessa myytiin 6,6 miljoonaa elokuvalippua, mikä on 2 prosenttia vähemmän kuin sitä edeltävänä vuonna. Erityisesti kotimaisia elokuvia katsottiin viime vuonna aiempaa vähemmän.

Sooloilua viikon katsotuin elokuva Suomessa

Kotimainen romanttinen komedia Sooloilua oli viikon katsotuin elokuva Suomessa. Leffan kävi katsomassa yli 37 500 suomalaista.

Joka viides leffassakävijä valitsi kotimaisen elokuvan

Suomessa ostettiin viime vuonna noin 6,7 miljoonaa elokuvalippua, kertoo Suomen Filmikamari. Vähennystä edelliseen vuoteen on kolmisen prosenttia. Kotimaiset elokuvat saivat katsojista viidesosan. Suosituin suomalaisfilmi oli joulupukin vaiheista kertova Joulutarina.

Joulutarina viikon katsotuin

Juha Wuolijoen ohjaama Joulutarina on tällä viikolla Suomen katsotuin elokuva. Sen näki viikon aikana lähes 35 000 katsojaa. Yhteensä elokuvalla on katsojia nyt noin 225 000 ja se on samalla vuoden katsotuin kotimainen elokuva.

Joulutarina vuoden katsotuin kotimainen

Juha Wuolijoen ohjaama ja tuottama Joulutarina on kuluneen vuoden katsotuin kotimainen elokuva. Joulutarina on kerännyt viidessä viikossa 220 000 katsojaa ja oli myös joulun pyhien katsotuin elokuva.

Joulutarina katsotuin elokuva

Kotimainen elokuva Joulutarina oli viime viikolla Suomen katsotuin elokuva. Viidettä viikkoa teattereissa pyörivä Hannu-Pekka Björkmanin tähdittämä elokuva vei kärkipaikan sotaelokuvalta Tali-Ihantala 1944.

Joulutarina nousi uudelleen katsotuimmaksi

Kotimainen Joulutarina nousi viikonloppuna uudelleen Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Leffan kävi katsomassa reilut 20 800 ihmistä. Yhteensä Joulupukista kertovan elokuvan on nähnyt yli 170 000 suomalaista.

Tali-Ihantala nousi Suomen katsotuimmaksi

Tositapahtumiin perustuva Tali-Ihantala nousi viikonloppuna Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Jatkosodassa käytyä Talin-Ihantalan taistelua kuvaava elokuva keräsi yli 27 700 katsojaa. Kotimainen elokuva on vetänyt väkeä teattereihin muutenkin, sillä kymmenen katsotuimman elokuvan joukossa puolet on kotimaisia.

Joulutarina jatkaa katsotuimpana elokuvana

Kotimainen elokuva Joulutarina jatkaa Suomen katsotuimpana elokuvana. Hannu-Pekka Björkmanin tähdittämä elokuva keräsi viime viikolla lähes 26 000 katsojaa. Yhteensä leffan on nähnyt noin 96 700 katsojaa.

Joulutarina jatkaa Suomen katsotuimpana

Koko perheen elokuva Joulutarina oli jo toista viikonloppua Suomen katsotuin elokuva. Joulupukista kertovat elokuva keräsi tässä viikonvaihteessa lähes 30 000 katsojaa.

Joulutarina nousi katsotuimmaksi

Koko perheen kotimainen jouluelokuva Joulutarina nousi ensimmäisellä esitysviikollaan Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Hannu-Pekka Björkmanin tähdittämä elokuva keräsi yli 32 000 katsojaa.

Joulutarina peittosi Rottatuillen

Suomalainen koko perheen elokuva Joulutarina veti eniten väkeä teattereihin viikonloppuna. Perjantaina ensi-iltansa saanut elokuva kertoo, kuinka joulupukista tuli joulupukki. Juha Wuolijoen ohjaaman Joulutarinan kävi katsomassa noin 22 000 suomalaista viikonlopun aikana.

Joulutarina-elokuvassa pukki on kovia kokenut erakko

Perjantaina saa ensi-iltansa suomalainen koko perheen elokuva Joulutarina, joka kertoo, kuinka joulupukista tuli joulupukki. Lapin valkohangille sijoittuva tarina on suunnattu myös kansainvälisille markkinoille, mikä näkyy suorastaan ylenpalttisena eksotiikkana.

Joulutarinassa pukki on kovia kokenut erakko

Perjantaina saa ensi-iltansa suomalainen koko perheen elokuva Joulutarina, joka kertoo, kuinka joulupukista tuli joulupukki. Lapin valkohangille sijoittuva tarina on suunnattu myös kansainvälisille markkinoille, mikä näkyy suorastaan ylenpalttisena eksotiikkana.

Kotimaisella elokuvalla ollut tänä vuonna 700 000 katsojaa

Lokakuun loppuun mennessä elokuvateattereissa on nähty kahdeksan kotimaista ensi-iltaa, jotka ovat keränneet yhteensä noin 700 000 katsojaa. Kotimaisen elokuvan valitsee tällä hetkellä noin 13 prosenttia elokuvien kävijöistä.

Suomalainen jouluelokuva esittelee Antti Tuiskun elokuvaroolissa

Lapissa aletaan piakkoin kuvata koko perheen elokuvaa joulupukista. Juha Wuolijoen ohjaama Joulutarina kertoo, miten joulupukista tuli joulupukki. Yhdessä sivurooleista nähdään Idols-kisasta suosikkilaulajaksi noussut Antti Tuisku.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle