Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Neste oil Naantali.

Aikakapseli paljasti salaisuutensa liki 70 vuoden jälkeen Nesteen Naantalin jalostamolla

Pari vuotta sitten suljetun laitoksen peruskivestä löytyi muun muassa vanhoja rahoja ja sanomalehtiä.

Nesteen lippuja salossa Keilaniemen pääkonttorin edessä.

Neste aloittaa muutosneuvottelut Haminassa – työt vähenivät Venäjän hyökkäyssodan vuoksi

Työt loppuisivat enintään viideltä ihmiseltä. Mahdollisesti irtisanottaville tarjotaan töitä Nesteen muista toimipaikoista.

Nesteen tankkaaja tankkaa Jetfliten liikesuihkukonetta

Ilmailun päästökauppa sai lentoyhtiöt tilaamaan uusiutuvia polttoaineita – IATA: ”Lentoyhtiöt käyttävät jokaisen myyntiin tulevan tipankin”

Uusiutuvan lentopolttoaineen tuotanto kaksinkertaistuu tänä vuonna, mutta sekään ei riitä. Lentoliikenteen päästökauppa vauhdittaa lentoyhtiöiden siirtymistä uusiutuvan SAF-lentopolttoaineen käyttäjiksi.

Sähköautojen pikalatauspisteen näyttö, tekstinä lataustaso 20 prosenttia, latausaika 44 minuuttia, teho 134 kilowattia, auto rajoittaa.

Kempower aloittaa yhteistyön Nesteen kanssa – sopimuksen arvo yli 4 miljoonaa euroa

Kempowerin latausasemia asennetaan pääväylien varrella sijaitseville Neste-liikenneasemille.

Biodieselanläggning med andra produktionsenheter i bakgrunden

Poliisi laajensi Nesteen jalostamon lentokieltoaluetta Porvoossa, syynä viime päivien droonihavainnot

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan Porvoon jalostamon lentokieltoalueella on havaittu viime viikkoina ja viime päivinä lentotoimintaa.

Esa Ruuska tiskin takana. Ruuskan ympärillä on paljon tavaraa.

Pienen Halsuan viimeiset polttoainepumput lähtevät, ja se oli jättää autoilijat pulaan – ratkaisu löytyi 350 000 eurolla

Moni pikkukunta saattaa jäädä ilman polttoaineen jakelua, kun suuret jakelijat vetäytyvät kannattamattomista kunnista. Keski-Pohjanmaalla Halsualla kunta tuli apuun, kun kaksi viimeistä jakeluasemaa on lopettamassa.

Maapallo luonto kulutus ylikulutus energia.

Torstai 28.7.2022

Ihmiset ovat jo kuluttaneet loppuun tämän vuoden luonnonvarat. Neste teki hyvän tuloksen. Korona voi viedä makuaistin pitkäksi ajaksi. Suomessa kävi kesällä paljon turisteja.

Uusi toimitusjohtaja Matti Lehmus.

Neste on käärinyt sota-aikana isoja voittoja – yhtiö saa myymästään bensasta moninkertaiset tulot aiempaan verrattuna

Neste teki kolmessa kuukaudessa ennätystuloksen. Yhtiö on toimitusjohtaja Matti Lehmuksen mukaan hyvin varautunut venäläisen öljyn loppumiseen: se on opetellut käyttämään erilaisia raaka-aineita.

Kai Mykkänen kesäisessä espoolaisessa puistossa

Kokoomuksen Kai Mykkänen harkitsisi valtion edustajaa myös Nesteen hallitukseen: "Miksi ei Nesteessä, jos kerran Fortumissa?"

Kokoomus odottaa Sanna Marinin (sd.) hallitukselta syksyllä eduskuntaan selontekoa omistajaohjauksen periaatteista. Perussuomalaiset haluaa edelleen eduskunnan koolle kesken kesän ja pääministerin keskusteluun mukaan.

Sköldvik sedd från havet

EU grants €135m to Finnish fuel giant Neste for chemical recycling project

The firm says the project is part of a goal to process more than one million tonnes of plastic waste annually by 2030.

Grafiikka näyttää kevyiden öljyjen tuonnin Venäjältä vuodesta 2012 alkaen. Kevyiden öljyjen tuonti pomppasi maaliskuussa vähän yli 30 tuhannesta tonnista yli 80 tuhanteen tonniin, korkeammalle kuin kertaakaan vuodesta 2012 alkaen.

Venäjän vastaiset öljypakotteet lähestyvät, mutta tuonti Suomeen moninkertaistui – kukaan ei myönnä lisänneensä merkittävästi kauppaa

Venäläisen öljyn tuonnin rajua kasvua selittää laivoissa käytetyn polttoaineen tuonnin kasvattaminen, jossa venäläisomisteisella Teboillillakin on "jonkinlainen osuus", sanoo yhtiön johtaja.

Läheltä

Nokialla toimiva muovinkierrättäjä teki sopimuksen yhteistyöstä öljy-yhtiö Nesteen kanssa

Nokialla toimiva Wastewise tarjoaa yleisesti polttoon päätyville muovijätteille kierrätysratkaisun, joka vähentää oleellisesti muovituotannon hiilijalanjälkeä.

Ihmisiä istumassa tiellä kasvot kohti lähestyviä ajoneuvoja.

Elokapina esti liikenteen Nesteen Porvoon jalostamolle – poliisi: tilanne rauhallinen, paikalla vajaa 100 mielenosoittajaa

Ympäristöliike Elokapina ilmoitti aktivistiensa estäneen tiistaina kello 18 maantie- ja junaliikenteen Nesteen öljynjalostamolle Porvoon Kilpilahdessa. Poliisin mukaan tilanne on rauhallinen.

Matti Lehmus.

Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi Matti Lehmus

Neste on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi Matti Lehmuksen. Lehmus seuraa tehtävässä Peter Vanackeria, joka jatkaa toimitusjohtajana huhtikuun loppuun saakka.

Remontissa turhaksi jäänyt öljypolttimen katkaisin

Öljylämmittäjille voi tulla vilu: lämmitysöljyn kysyntä pomppasi ja toimitusajat venyvät

Monessa pientalossa on öljytankki tyhjänä talven jälkeen. Täydennystä voi joutua odottamaan tavallista pidempään eli kahdesta kolmeen viikkoa.

Ahti Pajunen Adblue-kanisterin kanssa autonsa vierellä huoltoasemalla.

Suomalaiset innostuivat taas hamstraamaan – dieselin lisäaine uhkaa loppua monilta huoltoasemilta ja marketeista

Aineen tarjonta on nopeasti vähentynyt, sillä se valmistetaan lannoitteiden sivutuotteista. Lannoitteista suurin osa tulee Venäjältä ja Ukrainasta. Sodan takia tarjonta on pienentynyt. Ainetta tarvitaan useissa henkilö- ja pakettiautoissa sekä raskaassa liikenteessä.

Nesteen kylmäaseman syöttöpistooli, josta tulee Neste My uusiutuvaa dieseliä

Suurin epävarmuus bensan hintoihin tulee geopolitiikasta, ajattelee Neste – bensa on enää pienessä roolissa yhtiön hulppeissa voitoissa

Polttoaineyhtiö Nesteen tulos laski viime vuonna, mutta se oli yhä erinomainen. Biopolttoaineiden markkinajohtajalla riittää kasvuvaraa, koska vasta murto-osa fossiilisista on korvattu uusiutuvilla.

UPM paperitehdas

Rotterdam 2 - Suomi 0: Miksi Alankomaat on vienyt kaksi jättimäistä tehdashanketta Suomen nenän edestä?

Sekä metsäjätti UPM että polttoaineyhtiö Neste ovat valinneet vuoden sisällä Rotterdamin suomalaiskaupunkien sijaan investointikohteekseen. Molemmat investoinnit ylittävät luultavasti miljardin euron rajan.

Peter Vanacker

Toimitusjohtaja Peter Vanacker jättää Nesteen

Kolme vuotta Nestettä johtaneen Vanackerin tilalle ollaan etsimässä uutta toimitusjohtajaa.

Oljeraffinaderi i skymningen.

Porvoon jalostamon vetyhankkeelle merkittävää tukea EU:n innovaatiorahastosta

Nesteen vetyhanke yksi seitsemästä projektista, jotka valittiin rahoitettaviksi.

Sanomatalon kello

Some Finnish firms see gains, others continued losses in Q3

Although many firms are beginning to recover from the Covid crisis, there are still many challenges facing the Finnish economy.

Sanomatalon kello

Yle seurasi tulospäivää: Metsä Groupin tulos yli tuplaantui, Postin oikaistu liiketulos heikkeni, Sanoma kasvatti tulosta ja liikevaihtoa

Monet yhtiöt julkistivat tänään osavuosikatsauksiaan. Kokosimme tuloksia tähän artikkeliin.

Oljeraffinaderi i skymningen.

Tulospäivä: Nesteen alkuvuoden tulos jäi viime vuoden lukemista, Uponor paransi rutkasti, Lassila & Tikanoja antoi positiivisen tulosvaroituksen

Uusiutuviin polttoaineisiin investointi kantoi Nesteelle hedelmää toisella vuosineljänneksellä, vaikkakin alkuvuoden tulos jäi edellisvuoden lukemista. Lassila & Tikanoja päivitti näkymiään, Uponorin liikevaihto ja -voitto kohenivat.

Mika Hämäläinen Teboil huoltoasemalla

Monen huoltoasemayrittäjän talous ei kestä sähköautojen pikalatureiden hankintaa – hinta voi nousta 100 000 euroon, mahdollinen velvoite huolena

Liikenteen aiempaa nopeammin etenevä sähköistyminen muuttaa aikanaan myös huoltoasemien liiketoimintaa. Alalle on väläytelty erilaisia velvoitteita rakentaa pikalatauspisteitä sähköautoille. Osa yrittäjistä on huolissaan vaatimuksista.

Ett oljeraffinaderi med många rör som går hit och dit

Naantaliin perustettiin uusi kehitysyhtiö – suunnittelee Nesteen tyhjentyneelle jalostamoalueelle bio- ja kiertotaloutta

Neste lopetti jalostamotoiminnan Naantalissa tämän vuoden maaliskuussa. Elinkeinoministeriön tilaamassa selvityksessä selvityshenkilö Panu Routila ehdotti alueelle bio- ja kiertotalouden keskittymää, jonka toiminnan käynnistäisi kehitysyhtiö.

Kaisa Hietala Ylen pihalla

Kaisa Hietala lähtee viemään Exxonia fossiilittomaan aikaan – nyt tuottoja hakevat sijoittajatkin haluavat öljy-yhtiöille uuden suunnan

Kaisa Hietala käänsi Nesteen uusituvien polttoaineiden tielle ja nyt jättikokoisessa Exxonissa pitäisi löytää kestävä tie tulevaisuuteen. Yhtiön johtokin pitäisi saada uskomaan että öljyriippuvuus on riski.

Nesteen uusiutuvien tuotteiden johtaja Kaisa Hietala

Nesteen entinen johtaja Kaisa Hietala valittiin Exxon Mobilin hallitukseen ympäristösijoittajien ajamana

Ilmastotoimia vaativa sijoittajaryhmä Engine No. 1. sai ainakin kaksi paikkaa yhtiön hallitukseen. Aktivistisijoittajat vaativat Exxon Mobilin toiminnan perusteellista muuttamista.

Nesteen huoltoasema Kemin keskustassa.

Nesteen huoltamo Kemin keskustassa suljetaan: paikat ovat päässeet rapistumaan, koska kaupunki on tehnyt vain lyhyitä vuokrasopimuksia

Huoltamon yrittäjä Juha Kuusimaan mukaan toiminnan lopettaminen selittyy sillä, että 15 viime vuoden ajan kaupunki on vuokrannut tontin vain muutamaksi vuodeksi kerrallaan.

Aapiskukko-huoltoasema Pälkäneellä valtatien 12 varressa

Pälkäneellä tutkitaan Aapiskukon maaperää jakeluaseman tulevaisuudensuunnitelmia varten

KHO antoi maaliskuussa luvan polttoainejakelun jatkamiseen. Neste ei vielä kerro suunnitelmistaan, mutta alueen tutkimukset mahdollistavat myyntipisteen uusimisen.

Jetfliten Challenger 650 tankattavana

Biopolttoaineet tulevat lentoliikenteeseen – Suomi toivoisi koko EU:n kattavaa sekoitevelvoitetta

Suomi päättää syksyllä kuinka paljon biopolttoainetta on sekoitettava lentokoneissa käytettävään polttoaineeseen, mikäli koko EU:n kattavaa sekoitevelvoitetta ei tule. Tavoitteena on vähentää tuntuvasti lentoliikenteen päästöjä.

Nesteen Naantalin jalostamon pääportti.

Naantalin jalostamon loputkin työsuhteet päättyvät kesällä – osa irtisanotuista on työllistynyt lähiseudulle

Neste ilmoitti marraskuussa lakkauttavansa Naantalin jalostamon. 230 ihmistä menetti työpaikkansa.

Kuvassa tankataan diesel-autoa.

Keminmaassa Nesteen automaattiasemalla tankattu vedensekaista bensaa

Nesteeltä kerrotaan, että se korvaa asiakkaille bensiinin laatuviasta aiheutuneet autojen huoltokustannukset.   

Nesteen Naantalin jalostamon pääportti.

Varsinais-Suomen liitto ja alueen kaupunginjohtajat kiittävät Naantalin tulevaisuutta selvittävää raporttia: Antaa alueelle uuden teollisen suunnan

Selvityshenkilö Panu Routilan lisäksi raporttiin on osallistunut Varsinais-Suomen liiton edunvalvontajohtaja Janne Virtanen.

Kilpilahden öljyjalostamo.

Visiot ovat muuttumassa todeksi juuri nyt: Vihreä vety on tuomassa ennennäkemätöntä mullistusta Suomen teollisuuteen ja energian tuotantoon

Kymmenet suomalaisyhtiöt haluavat yhdessä saada vauhtia vetytalouteen, jonka sääntöjä muovataan juuri nyt.

Nesteen Naantalin jalostamon pääportti.

Naantalin teollista tulevaisuutta selvittävä raportti luovutetaan ministerille ensi viikolla

Naantalissa sijaitseva Nesteen jalostamo suljetaan maaliskuun loppuun mennessä.

Luminen Torronsuon metsämaisema luontotornista nähtynä

Tiistai 16.3.2021 (tv)

EU:n elpymistuki. Nesteen jalostamo. Kansallispuistot. Sääennuste.

Mika Lintilä

Elinkeinoministeri Lintilä Nesteen biojalostamopäätöksestä: "Totta kai tämä on pettymys"

Öljy-yhtiö Neste ilmoitti valinneensa uuden jalostamonsa rakentamispaikaksi Alankomaiden Rotterdamin Porvoon sijaan.

Nesteen toimitalo Espoossa.

Neste chooses Rotterdam over Porvoo for billion-euro refinery

The majority state-owned firm said building the facility in Rotterdam would be "significantly" cheaper than in Porvoo.

Nesteen toimitalo Espoossa.

Rotterdam voitti Porvoon kisassa Nesteen uudesta jalostamosta – Kaupunginjohtaja: Pettymys sekä kaupungille että Suomelle

Yhtiö kertoo, että kustannusten välinen ero on merkittävä Rotterdamin hyväksi. Myös vihreässä vedyssä sillä oli etumatkaa.

Öljyvuodon torjuntatyöt käynnissä Kilpilahden satamassa Porvoossa.

Oil spill near Neste refinery in Porvoo, size and source unclear

Efforts were underway on Sunday to clean up an oil spill in Kilpilahti port, but its volume and source remained unclear.

Öljyvuodon torjuntatyöt käynnissä Kilpilahden satamassa Porvoossa.

Öljy saatu kerättyä avovedestä Kilpilahden satamassa – jälkiselvittelyt jatkuvat useita päiviä

Mereen valui lauantaina öljyä tankkerin lastin purun yhteydessä. Alkuviikosta selviää minkälaisesta öljystä on kyse.

Biodieselanläggning med andra produktionsenheter i bakgrunden

Kauppalehti: Nesteen miljardi-investointi meneekin Hollantiin?

Kauppalehden tietojen mukaan Neste perustaa jalostamon Rotterdamiin, ei Porvooseen.

Neste-kyltti

Neste favours Rotterdam for new billion-euro refinery

Porvoo is another potential location for the Finnish state-owned company's new facility.

Rekrytoija Annastiina Penttilä opastaa kahta kesätyöpaikanhakijaa työnhaussa.

Vinkit kesätyönhakuun: näin teet hakemuksen, joka erottuu joukosta – Lidl maksaa kesätyöntekijöille 150 euroa lisäpalkkaa, jos he somettavat

Päivittäistavarakaupat palkkaavat ensi kesäksi runsaasti kesätyöntekijöitä, mutta vaateketju H&M ei yhtäkään. Yle kysyi kesätöistä yli 20 suurelta työnantajalta.

Neste-kyltti

Porvoo vai Rotterdam? Nesteen toimitusjohtaja kertoi lisätietoja yhtiön suunnittelemasta miljardi-investoinnista

Neste tarvitsee kipeästi lisäkapasiteettia huippukannattavien uusiutuvien polttoaineiden tuotantoon.

Vy över industrianläggningar i Sköldvik

Neste reports slump in oil sales but growth in renewables

The Finnish biofuel refiner predicted lower profits from renewables due to a shortage of waste usable as raw material.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle