Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Näytteenottaja ottaa koronatestiä drive-in pisteellä.

Viranomaisten asettamasta koronaeristyksestä luovutaan kokonaan useissa HUS-alueen kunnissa

Kunnat katsovat, että perustetta laajamittaisille eristyspäätöksille ei enää ole. Tartunnan saaneen tulisi silti pysytellä kotona ja ilmoittaa tartunnastaan sille altistuneille henkilöille.

anonyymi lapsi syö leipää touhulan päiväkodissa

Pääkaupunkiseudun päiväkodit kamppailevat henkilöstöpulassa – Helsinki pohtii työntekijöiden siirtämistä muilta toimialoilta päiväkoteihin

Espoo arvioi, että pieniä päiväkoteja saatetaan joutua sulkemaan. Espossa ja Vantaalla aukioloja on jo paikoin supistettu. Helsingissä leikkipuistotoiminta on jo keskeytetty, ja myös muuta henkilöstöä saatetaan siirtää päiväkoteihin.

Joni Mäki sprinttikarsinnassa Rukalla 26.11.2021

Ylen asiantuntija jättäisi MM-mitalisti Joni Mäen ulos olympiaviestistä – tässä ovat Toni Roposen tämänhetkiset joukkuevalinnat

Vantaan Suomen cupissa hiihdettiin keskiviikkona viestimatkat kansallisella tasolla. Yle Urheilun asiantuntija käänsi TV2:n lähetyksessä katseita Pekingin olympiaviesteihin.

Tyhjä koulupiha Torkinmäen koulussa.

Koulujen turvallisuus koronapandemiassa on kiistan kohteena – rehtorit enimmäkseen rauhallisina: Sijaisia on saatu, ei hälyttävää kasvua poissaoloissa

Yle kysyi 16 suuren koulun rehtorilta ympäri Suomea, miten pandemia vaikuttaa oppilaisiin ja henkilöstöön.

Espoon Laaksolahden päiväkotissa, pehmolelunorsu makaa sohvalla.

Keskiviikko 19.1.2022 (radio)

Aluevaalien ennakkoäänestys. Sairauspoissaolot. Kantelut oikeusasiamiehelle. Europarlamentti. Sää.

Fazerin tehtaanmyymälä Vantaalla

Dozens of municipalities interested in hosting Fazer's planned sweets factory

The new facility is expected to be built somewhere in southern Finland.

Kahvakuula painoja Fitness village kuntosalilla.

Myös Uudenmaan koronanyrkki haluaa jatkaa liikunta- ja virkistystilojen sulkua – johtajaylilääkäri: "Tartuntamäärät ovat joka puolella nousussa"

Uudenmaan koronakoordinaatioryhmän suositus noudattaa tiistaina kokoontuneen pääkaupunkiseudun koronanyrkin linjaa.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.

Verneri Kovalainen, 22, katosi joulukuussa Vantaalla – poliisi pyytää havaintoja

Havainnot Kovalaisesta pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon 112.

Fazerin makeistehtaan ulkoseinällä oleva Fazerin logo.

Fazer kertoi suunnittelevansa uutta makeistehdasta, ja kuntien sokerihammasta alkoi kolottaa – yli 50 paikkakuntaa otti yhteyttä

Fazer keskusteli uudesta makeistehtaasta ennakkoon Lahden, Lappeenrannan ja Vantaan kanssa. Yhtiön mukaan uuden tehtaan sijaintia ei ole kuitenkaan rajattu kolmeen kaupunkiin.

Ihmisiä nousemassa bussiin Elielin aukiolla.

Helsingin ja Vantaan välille tulee syksyllä uusia HSL:n bussilinjoja

Uusia runkobussilinjoja 300 ja 400 ajetaan elokuusta alkaen Helsingin keskustasta Länsi-Vantaalle. 

Koronarokotetta annostellaan valmiiksi koronarokotustapahtumassa Seinäjoella.

Helsinki aloitti pienten lasten koronarokotukset kouluilla – kouluterveydenhuollon päällikkö: "Toivomme turvallista koulupäivää"

Vantaa ja Espoo järjestävät alakouluikäisten rokotukset keskitetysti muualla kuin kouluissa. Helsinkiläiskoulussa rokotteen ottaa kahden päivän aikana lähes kolme neljäsosaa oppilaista.

Kuntosali, jossa ei ole yhtään ihmistä. Etualalla penkkipunnerruslaite.

Pääkaupunkiseudun koronaryhmä suosittaa: liikunta- ja virkistystilojen sulkua tulisi jatkaa kahdella viikolla

Ryhmä perustelee suositustaan Etelä-Suomen aluehallintovirastolle vaikealla epidemiatilanteella. Koronaviruksen ilmaantuvuus pääkaupunkiseudulla on suurta.

Läheltä

Vantaalla laaja sähkökatko: virta oli poikki myös Myyrmannin kauppakeskuksessa

Sähköttä oli iltapäivällä parikymmentätuhatta asiakasta, Vantaan Energian verkkosivuilta ilmenee. Katko on nyt ohi.

Funda Demiri on vasemmiston aluevaaliehdokas Vantaalla.

Pakolaisvanhempien 23-vuotias tytär lähti politiikkaan, koska hänen kaltaisiaan ei ole siellä tarpeeksi: "Vihaviestit eivät minua pysäytä"

Yle kysyi puolueilta, miten moninaisia niiden ehdokaslistat aluevaaleissa ovat ja ovatko ehdokkaat kuin kansa pienoiskoossa. Äänioikeutettuihin verrattuna aliedustettuina ovat esimerkiksi alle 30-vuotiaat.

Aluevaalien ennakkoäänestyspaikka Mikkelin kauppakeskus Stellassa. Henkilöitä jonottaa pisteelle äänestämään.

Advance voting closes for voters abroad; continues through Tuesday in Finland

On Sunday voter turnout rose to nearly 16 percent. So far turnout has been highest in South Savo and lowest in the new Vantaa-Kerava wellbeing services county.

Helsinki-Vantaa lentoasema. 26.3.2021

Vantaan koronatilanne heikentynyt nopeasti: lentokentällä matkustajien testaamista on vähennetty

Helsinki-Vantaan lentoaseman testaajia on siirretty ottamaan näytteitä vantaalaisilta. Vantaan kaupunginjohtajan mukaan nykyisessä koronatilanteessa pitää priorisoida, koska kaikkea ei voida tehdä.

Ammattiopisto Lappian sähköalan opiskelijat käyvät koulun liikuntatunnilla pelaamassa koripalloa Kemin Tervahallilla

Lapset ja nuoret saavat jatkaa harrastamista monella alueella – koronaministeriryhmä suositteli toisin

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti, että lapset ja nuoret saavat jatkaa ohjattua harrastamista muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Samaan ratkaisuun päädyttiin Lounais-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla.

Moderna rokote ampulleja ja pakkauslaatikko.

Kolmansissa rokotuksissa käytetään Uudellamaalla entistä enemmän Modernaa

Rokotteiden ristiinkäytöllä suoja on muodostunut vähintään yhtä hyväksi kuin yhdellä valmisteella, HUSista kerrotaan.

Poliisin handout-kuvassa kukka-auto: huumausaineet oli pakattu kuorma-autoon kukkien ja kasvien kuljetusruukkuihin

Suomen suurimpiin kuuluvasta huumejutusta pitkät vankeusrangaistukset viidelle – huumeita tuotiin Hollannista kukkalähetysten seassa

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut viisi miestä 10–12 vuoden vankeusrangaistuksiin laajassa huumejutussa. Lisäksi yli 20 muuta ihmistä tuomittiin lievempiin rangaistuksiin.

Lotta Lantto leikkausalihoitaja Jorvin sairaalan Anestesia- ja leikkausosasto K:lla.

Karsisitko oman kuntasi palveluita hyvinvointialueen edun takia? Tämä on aluevaalien suurin kiista Ylen vaalikoneen mukaan

Suurimmat mielipide-erot löytyivät Pohjois-Pohjanmaalta. Vantaa-Keravalla ja Keski-Uusimaalla merkittäviä erimielisyyksiä ei löytynyt lainkaan. Voit vertailla ehdokkaiden mielipiteitä Ylen koneella!

Etualalla kauppakeskus Akselin kyltti, joka opastaa kertoo koronarokotustoiminnasta. Tautalla huoneen perällä rokotustoimintaa.

Espoolainen Arttu Pahta, 22, mietti, kehtaako ja ajoi Järvenpäähän koronapiikille – osassa kunnista rokotteen saa ilman ajanvarausta, tässä syy

Kolmannen koronarokotuksen saa Vantaalla kätevästi walk in -palvelusta, mutta Espoossa ainoa vaihtoehto on metsästää sopivaa vuoroa ajanvaraussivulla. Syy on siinä, että vantaalaisia pitää houkutella piikille. 

Fazerila.

Vantaa lähti heti kilpaan Fazerin uudesta makeistehtaasta: "Kaikkemme teemme, että Fazer pysyy Vantaalla"

Fazer ilmoitti eilen maanantaina lopettavansa Vantaan ja Lappeenrannan makeistehtaat. Yhtiö etsii paikkaa uudelle isommalle tehtaalle. Vantaa kertoo käyvänsä jo neuvotteluja.

oppilaat istuvat pulpeteissaan maskit kasvoilla ja keskittyvät piirtämään vahaliiduilla

Jos oppilas on altistunut mutta oireeton, kotiin ei tarvitse jäädä Helsingin seudulla – kahdeksan vastausta koululaisten tartunnoista

Koulut tiedottavat nyt ainakin Espoossa suoraan altistuneille, jos luokassa todetaan tartunta. Koulualtistumiset eivät aiheuta koko luokan laittamista karanteeniin.

Fazer mainoskyltti Lahden tehtaanmyymälän katolla

Fazer suunnittelee uutta makeistehdasta Suomeen – korvaisi nykyiset tehtaat Lappeenrannassa ja Vantaalla

Fazer on tehnyt Lappeenrannassa vuosikymmenien ajan muun muassa nostalgisia karamellejään, kuten Marianne-makeisia, Vihreitä kuulia sekä Turkin pippuri -salmiakkeja.

Koronajäljittäjiä työssään Kallion Virastotalossa.

Helsinki ja 11 muuta Uudenmaan kuntaa muuttavat karanteenikäytäntöjä – jatkossa vain erityisryhmien tartuntoja pyritään jäljittämään

Uudistettu toimintamalli otetaan käyttöön myös Espoossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Kirkkonummella, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Tuusulassa ja Vantaalla.

Ihmiset jonottamassa Jätkäsaaren koronarokotuspisteelle.

Aluehallintovirasto jatkaa tilojen rajoituksia Uudellamaalla – lapset rajattu rajoitusten ulkopuolelle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto vahvisti odotetusti, että julkisten tilojen sulkupäätöksiä sekä kokoontumisrajoituksia jatketaan Uudellamaalla kahdella viikolla.

Helilän koulun 7. luokan ruotsintunti.

Koulujen jatkuminen lisännee tartuntoja, mutta THL:n mukaan lähiopetus on tärkeämpää – kouluissa käytetään maskeja ja varaudutaan etäopetukseen

Etäopiskeluun siirtymiseen varaudutaan monin paikoin kevätlukukauden aluksi. Valtakunnallisia ratkaisuja pohditaan mahdollisesti perjantaina.

Kaksi viikkoa sitten synnyttänyt äiti Riikka Kinnunen, 40, sai ensimmäisen koronavirusrokotteen sairaanhoitaja Aishwarya Gaulilta Helsingin Messukeskuksen koronarokotuspisteessä 15. lokakuuta 2021.

Katso tästä, saatko 3. koronarokotuksen nopeasti vai pitääkö roikkua ajanvarauksessa – listasimme käytännöt Suomen suurimmissa kaupungeissa

Kokosimme yhteen kymmenen suurimman kaupungin koronarokotuskäytännöt. Paikkakuntakohtaisia eroja on esimerkiksi 5–11-vuotiaiden lasten rokottamisessa ja ajanvarausoikeudessa kolmanteen rokotukseen.

Nuoria.

Raju pahoinpitely vantaalaisen koulun pihalla oli vasta rikossarjan alku – 15-vuotias epäilty myös puukotti ja uhkaili viidakkoveitsellä, sanoo syyttäjä

Vuonna 2005 syntynyttä poikaa syytetään vantaalaisen koulun pihalla tapahtuneen pahoinpitelyn lisäksi useista törkeistä rikoksista. Syyttäjän mukaan hän puukotti 15-vuotiasta Alppipuistossa ja ryösti väkivaltaisesti 14-vuotiaan Kaisaniemen puistossa Helsingissä.

Mies saa kolmannen koronavirusrokotuksen.

Yhä useampi saa koronapiikin työterveydestä jo tällä viikolla – ammattilaiset toivovat, että sen ansiosta rokotusinto lisääntyy

Rokotukseen voi työterveyden kautta hakeutua myös työpaikan lähellä kotikunnasta riippumatta.

Vantaa-Keravan vaaliteltta

Vantaan ja Keravan vaaliteltta: Hyvinvointialue kannustaa äänestäjiä uurnille

Yle seuraa aluevaaleja Vantaan ja Keravan näkökulmasta tässä päivittyvässä artikkelissa. Osallistu keskusteluun chatissa.

Tubettaja Mikael Renwall kuvaa videota kotonaan Länsi-Vantaalla.

Tubettaja Mikael Renwall hukkui Instagram-harhaan ja paranteli kasvojaan täyteaineilla – niiden poisto auttoi oivaltamaan jotain olennaista

Suomi on Euroopan ainoa maa, jossa kuka tahansa saa antaa täyteainepistoksia. Mikael Renwall otti täyteaineet asiansa osaavalla klinikalla, mutta sai päänsä pyörälle eettisistä kysymyksistä.

Koronarokote annetaan käsivarteen.

Uutissuomalainen: Espoo pyytänyt ensimmäisenä kuntana Puolustusvoimilta virka-apua koronarokotusten järjestämiseen

Virka-apupyynnön syynä oli uuden, tiistaina avattavan rokotuspisteen rakentaminen Espoon keskukseen.

Poliisin logo poliisitalon seinässä.

18–23-vuotiaiden joukko tehtaili varkauksia Uudellamaalla, epäilee poliisi – liikkuivat naamioituneita ja leikkasivat seiniin reikiä viedäkseen arvotavaraa

Kokonaisuus koostuu pääosin törkeistä varkauksista ja törkeiden varkauksien yrityksistä. Yksittäisiä tapauksia on yli kymmenen.

Mies asioimassa rokotuspisteellä. Rokottaja Abdinasir Ali Hassan. Rokotettava: Jaakko Saarinen.

Koronarokottajista on pulaa koko maassa – selvitimme, miten paljon kolmansia rokotteita on annettu eri kaupungeissa

Useissa kaupungeissa lähes joka viides on jo saanut kolmannen rokotteen, mutta kaikki kaupungit eivät ole vielä näin hyvässä vauhdissa.

Behm esiintymässä Tavastialla

Uudenmaan koronanyrkit: Hallituksen toimet eivät riitä, yleisötilaisuudet kannattaisi kieltää sisätiloissa kokonaan

Ryhmä suosittelee, että sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kielletään kolmen viikon ajaksi 28. joulukuuta alkaen. Samaa ehdottaa myös koko Uudenmaan alueen koronakoordinaatioryhmä.

Meilahden sairaala-alue.

Koronanyrkki esittää uusia rajoituksia pääkaupunkiseudulle: koronapassista luovutaan, uimahallit sekä harraste- ja sisäliikuntatilat kiinni

Koordinaatioryhmä esittää, että koulut ja oppilaitokset aloittavat kevätlukukauden normaalisti lähiopetuksessa pääkaupunkiseudulla. Kasvomaskien käyttö koulupäivän aikana laajennetaan koskemaan 3.–5.-luokkalaisia.

Lapsi teroittaa värikynää

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja ryhtyi yrittäjäksi – yllätys oli, että kunnat eivät halunneet häntä töihin työntekijäpulasta huolimatta

Espoossa toivotaan, ettei yrittäjyys yleistyisi varhaiskasvatuksen opettajien keskuudessa, koska se heikentäisi edelleen hakijatilannetta ja nostaisi mahdollisesti varhaiskasvatuksen kustannuksia.

Vantaa Ducksin pelaajat juhlivat pistettä Mestaruusliigan lentopallo-ottelussa.

Vantaalla pelaava amerikkalaislentopalloilija ei voi saada EU:n koronapassia – näin kaupunki perustelee koko pääkaupunkiseudun linjausta

EU:n ulkopuolella rokotetut ammattiurheilijat voivat pääkaupunkiseudulla tehdä työtään, mutta EU-koronapassin edellyttäviin ravintoloihin ja tapahtumiin ei välttämättä pääse.

Sairaanhoitaja pistää koronarokotteen potilaalle Energia Areenalla Vantaalla. 26.5.2021.

Vantaalaiset aikuiset voivat varata kolmannen koronarokotusajan nyt sähköisesti

Kaupunki suosittelee käyttämään sähköistä palvelua ensisijaisesti rokotusajan varaamiseen. 

Raitiovaunu Pasilan asemalla.

Helsingin raitiotielinjojen määrä saattaa moninkertaistua – raitiovaunulla voi päästä tulevaisuudessa Mellunmäkeen ja lentokentälle

HSL pyrkii täysin päästöttömään joukkoliikenteeseen vuoteen 2035 mennessä. HSL:n suunnitelmissa raitiovaunuja kulkisi kantakaupungissa huomattavasti nykyistä enemmän.

Nainen kävelee kadulla ja taustalla tyttö matkustaa bussilla.

HSL muutti taas maskilinjaustaan: ensin oli suositus, sitten pakko, nyt maskin käyttöä edellytetään – käytännössä kaikki ovat merkinneet samaa

Noin neljännes matkustajista kulkee pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä ilman maskia. HSL pyrkii kiristyvässä koronatilanteessa saamaan maskia käyttävien osuuden korkeammaksi.

uimahallin uima-allas ja lähtökoroke

Uimahalleihin on livahdettu ilman koronapassia ja paikoin Uudellamaalla tarvitaan vartijoita – pääosin passi kerää kuitenkin kiitosta

Suurin osa asiakkaista kiittelee passin käyttöönottoa, mutta osa pitää sitä turhana. Esimerkiksi Järvenpäässä asiakkaiden tunteet ovat käyneet niin kuumina, että uimahallille on palkattu vartijoita.

Kuohuviiniä laseissa.

Isoja kotibileitä ja koko suvun juhlia ei kannata nyt järjestää – yli 20 hengen yksityistilaisuuksia suositellaan välttämään pääkaupunkiseudulla

Aikaisemmin kokoontumisrajoitus koski vain yleisötilaisuuksia. Vaihtoehtona on järjestää yksityistilaisuus tilassa, jossa osallistujilta voidaan edellyttää koronapassia.

Ihmisiä jonottamassa koronatestiin Kampissa Helsingissä

Pikakoronatesteihin pitkät jonot – "kaikkia halukkaita ei ehditä testata"

Testaakorona.fi:n pikakoronatestipisteillä käy päivittäin satoja asiakkaita. Humalainen häiriökäytös johti Kampin pisteen aukioloaikojen lyhentämiseen.

Sairaanhoitaja Celeste Wanyonyi (vas.) antoi toisen koronavirusrokotteen Dumitru-Mihai Trucmelille Helsingin Messukeskuksen koronarokotuspisteessä 15. lokakuuta 2021.

Vantaalaiset voivat varata jo ajan kolmanteen koronarokotukseen – Helsingissä ja Espoossa alle 60-vuotiaiden on vielä turha etsiä vapaata rokotusaikaa

Vantaalla kaikki yli 18-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen, jos toisen rokotteen saamisesta on kulunut 5–6 kuukautta.

Hiihtäjä Paloheinän hiihtoladulla.

Lunta ei ole etelässä vielä nimeksikään, mutta laduille pääsee jo – näissä paikoissa Uudellamaalla suksi luistaa

Pääkaupunkiseudulla on avattu jo useita hiihtolatuja, ja monet Uudenmaan hiihtokeskukset avaavat lisää rinteitä vilkkaaksi ennustetun viikonlopun kynnyksellä.

Lastenvaatteita roikuu aidalla.

Vantaalainen päiväkoti kehotti vanhempia hoitamaan lapset kotona – varhaiskasvatuksen henkilöstöpula kärjistyy

Henkilöstön puuttumista on paikattu esimerkiksi pyytämällä vanhempia hakemaan lapset varhaiskasvatuksesta jo aikaisin iltapäivällä. Vantaalla toivotaan nyt tilanteen ratkaisuksi, että flunssakausi hellittää pian ja sijaisia olisi taas saatavilla runsaammin.

Helsinki-Vantaan lentokenttä.

Riskimaista saapuvia jäljitetään lentokentällä ja ohjataan pakolliseen testiin – Vantaan apulaiskaupunginjohtaja: Olemme kentällä vastassa

Helsinki-Vantaan lentokentälle on perustettu terveystarkastuspisteitä koronaviruksen omikronmuunnoksen riskimaista saapuville. Viranomaiset keräävät lentoyhtiöiltä tietoja, jotta eteläisestä Afrikasta saapuvat voidaan paikantaa.

Helsinki-Vantaa lentoasema. 26.3.2021

Ministries: Test arrivals from countries where Omicron variant has been found, avoid travel to southern Africa

Regional authorities have ordered Vantaa to immediately organise Covid tests for all passengers arriving at Helsinki Airport who have recently been in countries where Omicron has been found. 

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle