Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Linnan jatkojen tunnelmassa oli jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua

TV-kameroiden sammuttua Presidentinlinnassa Suomen 102. itsenäisyyspäivän juhlinta jatkui Linnan jatkoilla Hotel Kämpissä.

Matti Ristinen opetteli Kari Tapion puhetapaa radiohaastatteluista: "Siinä on vähän romania, Elvistä ja savolaisnuotti siellä takana"

Ensimmäinen päärooli opetti Ristiselle, miten pitkä ja mutkikas projekti elokuvan tekeminen on.

Viinan kanssa läträämistä ja kaiken anteeksi antavaa rakkautta – Elokuva Kari Tapiosta on kaunistelematon tarina sinivalkoisesta äänestä

Laulaja kekkaloi kalsareissaan ja tyhjentää viinapulloja hotellihuoneen baarikaapista. Ohjaaja Aleksi Mäkelä halusi tehdä rehellisen elokuvan iskelmälegenda Kari Tapani Jalkasesta.

Yhteinen koti ja sama työpaikka? Näyttelijät Miia Nuutila ja Antti Paavilainen sanovat, että se on pelkkää luksusta

Kesäteatterin musiikkinäytelmän roolit Kari Tapiona ja Pia Viheriävaarana ovat parille toiveiden täyttymys.

Jorma Kääriäinen kertoi uransa koskettavimman hetken – kuurosokea pikkutyttö itki laulajan sylissä

Laulaja kertoi myös kaipaavansa kollegojaan Topi Sorsakoskea ja Kari Tapiota, joista oli tullut hänelle myös läheisiä ystäviä

Pieksämäki sponsoroi Kari Tapio -elokuvaa

Vastineeksi Pieksämäki pääsee elokuvassa esille.

Thrash metallin klassikkobändi Stone syntyi ja kasvoi Keravalla – "Ensimmäiset keikat oli mun ja broidin makuuhuoneessa"

Treenikämppä Lapilan kartanolla oli Janne Joutsenniemen mukaan Stonen uran keskeinen kulmakivi.

Mies käytti samaa joulukuusta yli 40 vuotta, kun ei jaksanut vaihtaa uutta – "Vain laiska voi pysyä terveenä"

Esa Granroth on valittu vuosia sitten Suomen laiskimmaksi mieheksi, eikä hän ole ajan saatossa muuttunut yhtään vähemmän laiskaksi.

Ilkka Vainio on nähnyt viihdemaailman karikot, ja nyt hän pohtii 180 astetta -haastattelussa kohua Jari Sillanpään ympärillä: "Netin myötä kaikilla on mielipide"

Musiikkikonkari Ilkka "Ile" Vainion mukaan nettimaailma on tähtiartisteille raaka, mutta tapaus Jari Sillanpään ruodinta kertoo myös aidosta huolesta.

Konserttitalon monitoimimiehen dramaattinen muisto: "Yhdeksän lippua oli puolitangossa"

Kuhmoon valmistui 1993 eräänlaisen kulttuurishokin aiheuttanut Kuhmo-talo, jonka käyttöpäällikkönä alusta lähtien oli Veikko Kilpeläinen. Hänelle talo oli enemmän kuin työpaikka.

Tie Roomaan

Ella Kanninen tekee matkaa Alpeilta Roomaan

Rokkarin päiväuni on totta – rivistö vintagekitaroita ja muita soitinaarteita lainattavissa ammattikäyttöön

Suomalaiset rytmimuusikot pääsevät entistä helpommin käsiksi arvosoittimiin. Musiikin edistämissäätiön soitinpankista voi lainata aarteita vintagekitaroista legendaariseen virveliin.

Video: Kari Tapion mikrofonista käytiin kova kilpa – tangokuningas korjasi potin

Espoon Heikintori täyttyi sunnuntaina sadoista ihmisistä, kun Kari Tapion ja tämän puolison Pia Viheriävaaran jäämistöä huutokaupattiin. Paikalla oli vannoutuneita faneja ja perheen vanhoja ystäviä. Kaupankäynti kesti lähes neljä tuntia.

Kari Tapion poika huutokaupasta: "Huojentunut fiilis"

Kari Tapion poika ja manageri Joona Jalkanen oli huutokaupan jälkeen huojentunut. Suurin osa tavaroista löysi uuden kodin. Jalkasen oma harrikka ei mennyt kaupaksi, mistä hän oli loppujen lopuksi ihan hyvillään. Espoossa kaupattiin tänään laulajalegendan jäämistöä.

Huutokauppakeisari meklaroi Kari Tapion jäämistöä huhtikuussa – myynnissä esimerkiksi keikkakitara ja arvokello

Kari Tapion valkoinen Gretsch-keikkakitara on yksi myytävistä artikkeleista. Laulajalegendan poika arvioi kitaran arvoksi jopa kymmenen tuhatta euroa.

Pois pimeästä pubista – päiväkaraokessa lauletaan kivassa porukassa selvin päin

Karaokessa laulaminen on ujolle esiintyjälle voimainponnistus. Mukavassa porukassa saattaa saada sysäyksen siihen, että uskaltaa avata suunsa ja laulaa vaikka keskellä kirkasta päivää.

Linnan juhlista tuli Suomen tärkein mediatapahtuma

Linnan juhlat vetää koko kansan tv:n ääreen.

Nyt haetaan uutta liputuspäivää!

Kuusi ehdokasta Suomen uudeksi lipustuspäiväksi

Sananen – Aikamme täällä

Aikamme on outo. Onneksi normaaliaika on lähellä. Siihen siirrytään ensi sunnuntaina. Jos aikamme tuntuu sittenkin väärältä, voisiko sitä elää jossain toisessa ajassa?

Estradilla: Kari Tapio – kaksi maailmaa

Konsertti kunnianosoituksena Olavi Virralle.

Kari Tapio – Johnny Cashin hehkuttama kantritähti

Iskelmälaulajana tunnettu Kari Tapio oli sydämessään kantrilaulaja, joka halusi tuoda Suomeen ripauksen Amerikan suosituinta musiikkityyliä.

Ilkka Marttala Junnu Vainion ja Kari Tapion poikien matkassa

Keminmaalaislaulaja Ilkka Marttalan uusi single on "Pimeää", mutta muuten miehen kuulumiset ovat valoisan puolella. Mies kokee itsensä etuoikeutetuksi kiertäessään ihailemansa Kari Tapion bändin kanssa.

Sananen – Onni on kortilla

Lompakko on täynnä kortteja. Me kanta-asiakkaat olemme päässeet harvojen ja valittujen joukkoon. Vaan mitkä kortit ovat niitä kaikkein tärkeimpiä?

Kari Tapion nimeä kantava areena Pieksämäelle: "Jotakin hulluutta tässä tarvitaan"

Yli satavuotiaat veturitallit toimivat kehyksenä liikekeskukselle ja monitoimitilalle.

Näkökulma: Ennen suomalaiset sentään huusivat rannalla

"Olen suomalainen", lauloi aikoinaan Kari Tapio. Tapani Ripatti käsittelee samaa aihetta eli suomalaisuutta kolumnissaan hieman eri vinkkelistä. Yhteistä molempien tulkinnoissa on se, että me olemme outo kansa.

Mikä on sinun voimalaulusi?

Mikä musiikkikappale kannattelee tai on kannatellut sinua elämän vaikeissa paikoissa? Teimme yhdessä listan lauluista, jotka auttavat jaksamaan!

Takahuoneen tuhat ja yksi tarinaa

Topi Sorsakoski oli hukassa ja lavan seinässä oli piilopaikka viinapullolle. Iitiän lavalla Lappeenrannassa on nähty Suomen kovimpia lavatähtiä vuodesta 1949 alkaen.

Popedan Kersantti Karoliina ponkaisee musikaalitähdeksi

- Syytän sua Elisabeth Rehn, mun naiseni on kapiainen! Näin lauletaan Popedan Kersantti Karoliina-hitistä inspiroituneessa rockmusikaalissa, jonka musiikista vastaa Popedan kitaristi Costello Hautamäki. Näyttömölle Suomen ensimmäisen naissotilaan karut kokemukset kirjoittaa yllättäen kirjailija Anna-Leena Härkönen.

Iskelmän ammattilaisten veri punnitaan tien päällä

Soittajan leipä on maailmalla pieninä palasina.

Iskelmä-Suomi teki historiaa – Yle Teema takoi ennätyksensä

Parhaimmillaan suomalaisten, kovan kohtalon kokeneiden iskelmätähtien elämäntarinaa seurasi 553 000 silmäparia.

Kohtalon tähdet ovat iskelmä-Suomen ikisankareita

Elävän arkiston kooste taustoittaa Iskelmä-Suomi-sarjaa.

Sammy Babitzinille kirjoitettu muistolaulu vihdoinkin julki

Daa-da Daa-da -hitin edesmenneelle Sammy Babitzinille kirjoittanut Kari Kuuva julkaisee Tankki täynnä unelmia -nimisen muistolaulun pantattuaan sitä 40 vuotta.

Danny on Seinäjoen Provinssirockin sunnuntaiklassikko

Seinäjoen Provinssirock on julkistanut uusia kiinnityksiä kesän tapahtumaan. Yksi odotetuista esiintyjistä on sunnuntaille kiinnitetty Danny. Syksyllä 70-vuotta täyttävä artisti jatkaa Provinssissa jo perinteeksi muodostuneella keikkapaikalla, jolla aiemmin ovat esiintyneet mm. Kari Tapio ja Katri Helena.

Provinssirockin iskelmätähti vielä pimennossa - vihjeitä kuitenkin annetaan

Provinssirockin promoottori Juha Koivisto ei vielä paljasta ensi kesän festareiden iskelmätähteä. Yhden artistin kanssa on käyty tiiviisti neuvotteluja: hän on Koiviston mukaan nyt erityisen ajankohtainen, mies ja aloittanut uransa 48 vuotta sitten.

Elävä arkisto muistelee Kari Tapiota

Iskelmälaulaja Kari Tapion kuolemasta tulee keskiviikkona kuluneeksi vuosi. Suonenjoella syntyneen laulajan uralta on taltioitu monia hetkiä Ylen Elävään arkistoon.

Vanhus kaipaa läheisiään ja ystäviä

Mielekäs vanhuus on terveyttä, ystäviä ja mielenvirkeyttä. Tätä mieltä ovat eri-ikäiset Yle Lahden katukyselyyn vastanneet ihmiset. Heistä on surullista, jos vanhuus on yksinäisyyttä ja laitosasumista.

Kari Tapion muistomerkillä ruuhkaa

Laulaja Kari Tapion muistomerkillä Suonenjoen keskustassa on riittänyt kävijöitä. Suosituimpien kesälomaviikkojen ajan vierailijoita on riittänyt päiväsaikaan lähes keskeytymättömänä virtana. Vielä syksynkin koittaessa patsaalle tuodaan päivittäin tuoreita kukkia.

Jukka Poika osui platinasuoneen

Suomireggaen sanansaattaja Jukka Poika on saanut platinalevyn viime vuonna julkaistusta Kylmästä lämpimään -albumistaan. Kovaa keikkatahtia pitävä artisti sai siis myytyä levyään yli 20 000 kappaletta.

Maallikoiden tekemät julkkispatsaat puhuttavat taiteilijoita

Suomeen on noussut viime vuosina useita julkkisten patsaita ja muistomerkkejä. Kuvanveistäjien mielestä veistosten teko kannattaisi jättää ammattilaisille.

Kari Tapio sai muistomerkin Suonenjoelle

Joulukuussa kuolleen taiteilija Kari Tapion muistomerkki on paljastettu sunnuntaina Suonenjoella perinteisten Mansikkakarnevaalien yhteydessä. Kivestä veistetyn muistomerkin kylkeen on kirjailtu laulajan tunnetun Myrskyn jälkeen -kappaleen kertosäkeistön sanat.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle