Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Laku oli 15-vuotias ruuna.

Hevosurheilu: Espoon karanneet hevoset Aino ja Laku löydetty kuolleina

Gumbölestä sunnuntai-iltana karanneet tamma ja ruuna löytyivät läheisen järven suoalueelta.

Laku oli 15-vuotias ruuna.

Kaksi mustaa hevosta karkuteillä Espoossa – "Jos ne ryntäävät tielle, niin kaikille käy huonosti"

Sunnuntai-iltana Gumbölessä karanneet ratsut ovat edelleen karkuteillä. Epätoivoiset omistajat etsivät hevosiaan pimeässä metsässä.

Elina Junttila antaa tyylinäytteen lannanluonnista.

Hevosenlannasta uusi lämmönlähde? – Esteenä vain laki

Tällä hetkellä jätteeksi luokiteltu hevosen kuivikelanta halutaan muuttaa sallituksi polttoaineeksi energiantuotantoon. Talleilta tulevaa lantaa saa polttaa nyt vain jätteenpolttolaitoksissa ja muutamassa muussa voimalassa. Suomi hakee kolmivuotisella hankkeella muutosta EU:n jäteasetukseen, joka rajaa hevosenlannan energiakäyttöä.

Maneesin katto on tuettu väliaikaisesti.

Jälleen uusi maneesiongelma - tällä kertaa romahdusvaara Espoossa

Gumbölen ratsastusmaneesi Espoossa on asetettu käyttökieltoon romahdusvaaran vuoksi. Ongelma on maneesin halkeileva kattopalkki.

Tarvontien liikennettä Helsingissä vuonna 1972.

Suomen ensimmäisen moottoritien valmistumisesta 50 vuotta

Tietä pidettiin aikanaan suomalaisen tienrakentamisen kauneimpana saavutuksena. Rakentamisen haasteellisuudesta huolimatta lopputulokseen oltiin tyytyväisiä, sanoo Uudenmaan Ely-keskus.

Kolme uutta luonnonsuojelualuetta pääkaupunkiseudulle

Espoossa Mynttilänkosken jokilaakso ja Jahtimetsän lehtopurolaakso ovat tärkeitä virtavesikohteita ja Vantaan Kyläojanmetsä puolestaan ympäröi jo aiemmin suojeltua korpea.

kuusiukonsieni

Sipoonkorvesta löytyi uusi sienilaji

Sipoonkorven kansallispuistosta Gumböleträskin alueelta on löytynyt tieteelle uusi sienilaji. Lajia ei ole aiemmin kuvattu tai nimetty tieteelle, mutta se kuuluu pikku-ukonsienten sukuun ja muistuttaa ulkonäöltään kuusiukonsientä.

Sipoonkorvesta löydettiin uusi sienilaji

Sipoonkorven kansallispuistosta on löydetty kokonaan uusi sienilaji. Laji löytyi Metsähallituksen lajistokartoistuksen yhteydessä Gumböleträskin alueelta.

kuvaaja: Eija Hartemaa

Lupausten kulta-aikaa

Tänä iltana kellon kajauttaessa puolenyön lyönnit on perinteisesti uudenvuoden lupausten aika. Hiljaa tai ääneen lausutuilla lupauksilla halutaan kohentaa elämän laatua tulevana vuonna. Moni hyvistä aikeista kuitenkin lässähtää jo ensimmäisellä viikolla. Heli Venho pohdiskelee keinoja, joilla lupausten pitävyyttä voi auttaa.

Metropoli- ja kuntapolitiikkaa monella rintamalla

Jättikauppakeskus tarkoittaa yhdelle lupausta työpaikoista, toiselle ilmastopoliittista katastrofia, kirjoittaa Ykkösaamun kolumnisti Kaarin Taipale.

Metropoli- ja kuntapolitiikkaa monella rintamalla

Jättikauppakeskus tarkoittaa yhdelle lupausta työpaikoista, toiselle ilmastopoliittista katastrofia, kirjoittaa Ykkösaamun kolumnisti Kaarin Taipale.