Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paperirullia tulee pituusleikkurista.

Valtio myönsi Jämsälle kolme miljoonaa euroa yrityselämän kehittämiseen

Kyse on rahoituksesta, jota myönnetään alueille, joita on kohdannut äkillinen rakennemuutos. Jämsässä noin 500 ihmistä menetti työpaikkansa, kun metsäyhtiö UPM sulki Kaipolan paperitehtaan alkuvuonna 2021.

tukkipino

Metsäyhtiö UPM:n järvenrantahakkuut Keski-Suomessa johtavat tutkintapyyntöön – ”Kynnys on selvästi ylittynyt”, toteaa viranomainen

Metsäyhtiö UPM teki hakkuita omistamillaan Kannonkosken Vuorijärvien ranta-alueilla viime vuonna talvella. Maastokatselmuksen mukaan rantaan ei ole jätetty kaavan edellyttämää suoja-aluetta.

UPM:n toimitusjohtaja: "Kaikki liiketoiminnat loistaneet"

UPM takoi ennätystuloksen ja hyötyi omasta energiasta – toimitusjohtajan mukaan oma sähköntuotanto on yhtiölle erinomainen kilpailuetu

Metsäyhtiö on saanut hyvää nostetta reittiä, joka voi tulla monelle yllätyksenä: UPM on Suomen toiseksi suurin sähköntuottaja Fortumin jälkeen. Energialiiketoiminnan lisäksi neljä muuta liiketoiminta-aluetta ylsivät ennätystulokseen.

Kyltti, jossa teksti INFLUENSSAROKOTUKSET ja nuoli, joka osoittaa rokotuspaikalle. Sen alapuolella teksti OULU.

Tiistai 25.10.2022 (radio)

Kunnat aloittavat ilmaiset influenssarokotukset riskiryhmille. UPM teki hyvän tuloksen. Britannian pääministeri vaihtui. Sää on pilvinen.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen Ykkösaamun vieraana 5.9.2020.

Yle seurasi tulospäivää: UPM paransi roimasti, Wärtsilän tulos laski hieman, Kemiralla vahva vuosineljännes

Moni yhtiö julkaisi tänään osavuosikatsauksensa. Yle seurasi tulospäivää tässä artikkelissa.

UPM Kaukas voimalaitos.

UPM:n Kaukaan tehtaiden jätevesien ravinnepäästöihin tiukennuksia – tavoitteena parantaa itäisen Pien-Saimaan kuntoa

Kaukaan tehtailta saa päätyä Pien-Saimaaseen puhdistettujen jätevesien mukana nykyistä vähemmän fosforia ja typpeä vuoden 2025 alusta alkaen.

UPM Kymin paperi- ja sellutehdas Kuusankoskella

Suositut oppisopimuspaikat ovat taas auki UPM:n Kymin tehtaalla – hakemuksia tullut jo ensipäivinä runsaasti

Ammattitutkintoon valmistava koulutusohjelma kestää noin kaksi vuotta. Koulutukseen valitaan opiskelijoita, jotka voisivat työllistyä UPM:llä.

Metsä Fibre Joutseno sellutehdas.

Metsäteollisuudessa avautui jälleen oppisopimuspaikkoja – UPM ja Metsä Group ottavat koulutukseen yhteensä 165 ihmistä

UPM:llä on oppisopimuspaikkoja Lappeenrannan Kaukaan sellutehtaalla ja sahalla. Metsä Group puolestaa kouluttaa tulevia työntekijöitä Lappeenrannan Joutsenossa ja Rautjärven Simpeleellä.

UPM Pietarsaaren tehdas

UPM kouluttaa oppisopimuksella osaajia Pietarsaaressa

Työntekijöitä tarvitaan sekä Alholman sahalla että sellutehtaalla. UPM tarjoaa 100 oppisopimuspaikkaa eri puolilla maata.

Palokunta paikalla UPM:n Joensuun vaneritehtaalla.

UPM:n vaneritehtaalla tulipalo Joensuussa

Palon aiheuttamien vahinkojen laajuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Tuontipuuta Haminan-Kotkan satama-alueella.

Ukrainan sodan yllättävä vaikutus Suomen suurimpaan vientisatamaan – tuonti alkoi vetää kuin häkä

Ulkomaisen tuontipuun osuus suuryhtiöiden puunjalostuksessa on pieni, mutta muutos kuljetusketjussa on Ukrainan sodan alettua suuri. Saimaan kanavaa ei ole sen jälkeen voinut käyttää.

Sapsokoski virtaa,taustalla näkyy puita ja taivas.

Sotkamon Sapsokosken kunnostustyöt valmistuivat etuajassa

Kunnostus eteni suunnitelmien mukaisesti. Nyt toiveena on, että uhanalainen järvitaimen ottaa tänä kesänä tehdyt kutupaikat omakseen.

Mikael Rytkönen osoittaa koskelle päin ja Jaakko Muurimäki katsoo osoitettuun suuntaan, taustalla Sapsokoski.

Sotkamon Sapsokoskeen kunnostetaan parhaillaan vaelluskaloille tärkeitä kutupaikkoja – toiveena lisääntyvä taimenkanta

Toissa vuonna Sapsokoskesta purettiin pois vanha myllypato ja mylly. Nyt vapaana virtaavan kosken uomasta kaivetaan esiin soraikkoja, kiviä ja lohkareita, joista tehdään kaloille kutupaikkoja.

Pietarsaaren teollisuusalue.

Ennätystulokseen yltänyt UPM ei usko, että kevään lakko heikentää koko vuoden tulosnäkymiä

Metsäyhtiö UPM:n tehtaan muun muassa Pietarsaaressa pysäyttäneellä lakolla ei yhtiön mukaan näyttäisi olevan suurta vaikutusta vuoden hyviin tulosnäkymiin. Lakko alkoi vuodenvaihteessa ja kesti neljä kuukautta.

Ilmakuva Saimaalta. Hinaaja vetämässä 900 metriä pitkää tukkilauttaa.

Metsäteollisuus kaivoi satoja vuosia vanhan kuljetustavan naftaliinista – tältä näyttää, kun 938 tukkinippua seilaa Saimaalla jonossa

Uitto lisääntyy lähivuosina Saimaalla tuntuvasti, kun teollisuuslaitokset korvaavat venäläisen tuontipuun kotimaisella puulla. Pitkien kuljetusmatkojen takia uitto on Vuoksen vesistöalueella edullisin tapa kuljettaa puita.

Pato joessa .

Patorakennelma Jämsässä puretaan taimenten tieltä – patojen poistaminen on yleistynyt koko Suomessa

Arvajankosken pato puretaan ja tilalle rakennetaan pohjapato, joka ei estä taimenten vaellusta. Arvajan reitti avautuu esimerkiksi Päijänteen taimenkannalle, joka olisi hyvin heikko ilman istutusta.

UPM:n logo Pietarsaaren tehtaalla.

Savonlinnassa UPM:n vaneritehtaalla sammutettiin korkealla siilon päällä syttynyt tulipalo

Tulipalon arvioidaan saaneen alkunsa siilon päällä sijainneesta sähkömoottorista.

Leo Lakka seisoo paperitehtaan tehdassalissa ja katsoo kohti kameraa

Leo Lakka, 21, sai unelmiensa kesätyön – ravintolan keittiö vaihtui kolmivuorotyöhön paperitehtaalle

Metsäteollisuuden kesätöihin työllistyy tuhansia nuoria. Leo Lakka, 21, on tyytyväinen saadessaan jalkansa Kymenlaakson suuren työllistäjän oven väliin.

Lahokuusi maassa.

UPM suunnittelee hakkuita Evon metsissä, joissa elää useita uhanalaisia lajeja – luonnonsuojelijat huolestuivat

Greenpeacen, Luonto-Liiton ja Elokapinan metsäaktivistit vastustavat UPM:n hakkuuaikeita Evolla. UPM suunnittelee 40 hehtaarin hakkuita.

Rahtilaiva ankkuroituna Haminan satamassa

Metsäyhtiö UPM sitoutuu purkamaan rahtialusten jätevedet maihin ensimmäisenä suomalaisyrityksenä

Uusi malli otetaan käyttöön yhtiön merkittävimmissä satamissa.

UPM Biofuels biopolttoainetehdas Lappeenrannassa.

UPM:n biojalostamo palautti vanhat työvuorot voimaan, kun työntekijät kaikkosivat – nyt tehdas saatiin taas käyntiin: "Ei kannata enää kokeilla"

Biojalostamon käynnistäminen Lappeenrannassa alkoi viime viikon loppupuolella. Sitä edelsi paikallinen sopimus työnantajan ja työntekijöiden välillä 12-tuntiseen vuorojärjestelmään palaamisesta.

UPM Biofuels biopolttoainetehdas Lappeenrannassa.

Työntekijöitä hiertäneet työvuorot muuttuvat UPM:n biojalostamolla – pääluottamusmies: "Toivottavasti tämä avaa solmuja myös muilla tehdaspaikkakunnilla"

Lappeenrannassa sijaitsevan biojalostamon tuotanto on ollut pysähdyksissä lähes viikon verran. Työntekijäpuolen mukaan työntekijöitä ei ole riittävästi, ja vuorojärjestelmään tehty muutos pahensi asiaa.

UPM Biofuels biopolttoainetehdas Lappeenrannassa.

UPM:n biojalostamolla muutettiin työvuoroja – muutaman päivän kuluttua koko laitos ajettiin alas työntekijäpulan vuoksi: "Ihmisillä on elämä"

Tuotantojohtajan mukaan tuotannon keskeytyksiä tulee biojalostamolla aika ajoin. Työntekijäpuoli pitää jalostamon tilannetta katastrofaalisena henkilöstövajeen ja vuorojärjestelmän muutoksen takia.

Grafiikka näyttää kartalla Lappeenrannasta Viipuriin kulkevan Saimaan kanavan, sekä suunnitellut Ristiinasta Heinolaan Mäntyharjun kautta kulkevan Mäntyharjun kanavan ja Heinolasta Kouvolan kautta Haminaan kulkevan Kymijoen kanavan.

Saimaan vientiteollisuus vaatii yhteyttä merelle: "Meillä on mahdollisuus investoida muihin maihin, jos Saimaalle ei pääse laivalla"

Kymijoen-Mäntyharjun kanavien rakentaminen tekisi Suomessa mahdolliseksi Keski-Euroopassa suosituksi tulleen kanavamatkailun. Teollisuuden mukaan laivayhteyden puuttuminen Saimaalta Itämerelle nostaa kuljetuskustannuksia kohtuuttomasti.

Mies seisoo vedessä kelluvan tukkinipun päällä

Tämä on varma kesän merkki: uittokausi alkoi Saimaalla

Ensimmäinen puulautta on ohittanut Puumalan ja lautta saapuu tiistaina illansuussa Ristiinan Pellokseen UPM:n tehtaalle.

UPM:n Pietarsaaren tehdas talvella.

Sellutehtaan alasajo alkaa Pietarsaaressa – aiheuttaa hajuhaittoja lähiympäristöön

Metsäyhtiö UPM:n sellutehtaalla alkaa kolme viikkoa kestävä huoltoseisokki.

Lakkovahteja UPM:n tehtaan portilla.

Mikä on UPM:n ja Paperiliiton raskaan työtaistelun perintö? Näin vastaavat työmarkkinapomot

Yle kysyi jättilakon opetuksista työmarkkinoiden ammattilaisilta. Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle sanoo, että yrityskohtaista sopimista kohti voidaan kulkea myös askel kerrallaan.

jussi pesonen tj upm.

Metsäjätti UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen: Lakon menetykset saadaan takaisin moninkerroin

Lähes neljä kuukautta kestänyt lakko tuli metsäjätti UPM:lle kalliiksi. Tulosmenetys on tähän mennessä noin parinsadan miljoonan euron luokkaa.

UPM Kymin tehdasalue Kymijoen rannalta kuvattuna.

UPM:ltä irtisanoutui kymmeniä lakon aikana – kävimme yhdellä tehtaalla katsomassa, saadaanko se käyntiin: "Jos perjantaina tulee sellua ulos, kaikki hyvin"

Vuoden alussa alkanut UPM:n ja Paperiliiton työtaistelu päättyi perjantaina. UPM:n työntekijät ovat palanneet töihin. Lakko oli poikkeuksellisen pitkä.

Paperikoneeseen laitetaan isoa rullaa.

UPM:n tehtailla palaillaan arkeen neljän kuukauden lakon jälkeen

UPM:n työntekijöiden lakko päättyi perjantaina. Neljän kuukauden lakko oli tiettävästi sotien jälkeisen ajan pisin liittolakko Suomessa.

Valaistu UPM:n Pietarsaaren sellutehdas aamun kajossa.

UPM:n Pietarsaaren tehtaalle soitellaan väkeä töihin jo yövuoroon – sovun löytymisestä iloitaan molemmilla puolilla: "Lakoissa on vain häviäjiä"

Sekä työnantajan että työntekijäpuolen päällimmäinen tunnelma Pietarsaaressa on silti tyytyväisyys siitä, että ennätyksellisen pitkä lakko saatiin viimein päätökseen.

UPM Rauman tehdas

UPM:n pitkän lakon päättyminen huojentaa Raumalla – pääluottamusmiehen mielestä taistelu kannatti, tehtaanjohtaja: "Tuntuu hienolta"

112 päivää kestänyt Paperiliiton lakko UPM:n tehtailla päättyy viimein. Rauman paperitehtaan pääluottamusmies Jouko Aitonurmi sanoo, että työtaistelu kannatti.

UPM Jämsänkosken paperitehtaan opastekyltti tehtaan edessä.

Paperiliiton ja UPM:n pitkässä riidassa sopu – Jämsänkosken paperitehdas saatanee käyntiin muutamissa päivissä, arvioi pääluottamusmies

Jämsänkosken tehtaan pääluottamusmies Timo Hietanen kertoo, että tämän päiväisen ratkaisun jälkeen Jämsänkosken tehtaallakin alkaa nyt töihin paluu. Lakon jäljiltä tehtaalla on hänen mukaansa edessä ensimmäisenä kunnossapitotöitä.

UPM:n lippu liehuu Pietarsaaren tehtaan edustalla.

UPM:n ja Paperiliiton koko työriitaan sovintoesitys – vastaukset annettava huomenna

UPM:n mukaan viittä liiketoimea koskeva sovintoesitys pitää joko hyväksyä tai hylätä kokonaisuutena.

UPM:n logo Pietarsaaren tehtaalla.

UPM:n syytteet hylättiin: alihankkijan vuokratyöntekijälle lipeästä sairaalahoitoa vaativat vammat

Asiassa ei oikeuden mukaan näytetty, kenen työntekijän virheestä tai laiminlyönnistä vammat olisivat aiheutuneet. Tämän vuoksi asianomistajan korvausvaatimukset asiassa hylättiin.

Paperitehtaan voimalaitos ulkoa.

Jämsänkoskella ei yllätytty sovintoesityksen hylkäämisestä – pääluottamusmies: "Ei voida jakaa UPM:n väkeä kahteen eri porukkaan, vaan yhdessä mennään loppuun asti"

UPM:n Jämsänkosken tehtaan pääluottamusmies Timo Hietanen on huolissaan työntekijöiden irtisanoutumisista ja lähestyvästä kesälomakaudesta.

Paperiliitto osasto 44 oranssit liivit miehen päällä.

Kuukausia kestänyt lakko UPM:n tehtailla pitenee, Paperiliitto hylkäsi sovintoesitykset – UPM:n Hollmén: Täydellinen yllätys

Palkankorotukset olisivat olleet yleisen linjan mukaiset. Paperiliitto päätti pidentää lakkoa vielä kahdella viikolla, toukokuun puoliväliin asti, ellei neuvottelutulosta sitä ennen saavuteta.

UPMn tehdas Valkeakoskella. Punatiilisiä rakennuksia, korkea piippu. Lunta maassa. Vartiokoppi ja aita edustalla.

Paperiliiton ja UPM:n työkiistassa ratkaisun hetket käsillä

Neljälle toimialalle on sovintoesitys, mutta suurimmalle eli paperitehtaille ei. Pääluottamushenkilöt ovat vedonneet UPM:n johtoon sovun puolesta. Paperiliiton on määrä vastata sovittelijalle torstaina kello 10 mennessä.

Sellutehtaan kuivauskone.

Metsäyhtiö UPM:n ja Paperiliiton työriidassa tehtiin sovintoesitys kahdelle liiketoiminta-alueelle – vastausta odotetaan ylihuomiseen mennessä

Paperiliiton hallitus käsittelee saamiaan kahta sovintoesitystä ja neuvottelujen tilannetta huomenna keskiviikkona.

Kokkolan kaupunki joutuu säännöstelemään kopiopaperin käyttöä

Pitkä lakko toi Kokkolan kaupungille kopiopaperipulan: nyt kitkutellaan varaston varassa ja säännöstellään paperin käyttöä

Nykyinen varasto riittänee kevään ajan. Kopiopaperia kuluu nykyään aiempaa vähemmän, sillä tapahtumat ovat harvassa ja sähköinen kokoustaminen on vähentänyt paperin menekkiä.

UPM Jämsänkosken paperitehtaan opastekyltti tehtaan edessä.

Paperiliiton UPM:n tehtaita koskeva lakko on jatkumassa jälleen

Paperiliitto jatkaa lakkoa UPM:n toimipaikoilla kahdella viikolla, koska ratkaisua liiton ja UPM:n välisistä työehdoista ei ole saatu aikaan.

UPM:n logo Pietarsaaren tehtaalla.

UPM-Kymmenelle vaaditaan jopa 70 000 euron yhteisösakkoa: alihankkijalle sairaalahoitoa vaativat vammat, syytteet kiistetään

Kaikki vastaajat kiistävät syytteet työturvallisuusrikoksesta. Työtapaturma sattui Korkeakosken sahalla joulukuussa 2019.

Lehtiä linjastolla Tuusulan painotalossa 17.9.2019.

Paperipula ei vielä näy Kainuussa – varasuunnitelmia on kuitenkin jo tehty

Kainuun Sanomia sekä lähes kolmeakymmentä muuta lehteä julkaisevasta Hilla Group -konsernista kerrotaan, että paperivarastot riittävät huhtikuun yli.

UPM-kyltti tehtaan edustalla.

UPM strikers' support broadens with strike pay subsidies

The strike at UPM paper plants has lasted 85 days.

 Teollisuusliiton toimipiste Hakaniemenrannassa.

UPM:n työehtokiista uhkaa kärjistyä entisestään – Teollisuusliitto alkaa maksaa Paperiliiton lakkokorvauksia

Metsäyhtiö UPM:ään kohdistunut lakko on kestänyt nyt ennätykselliset 84 päivää.

Lehtiä painetaan Botnia Printillä.

Newsprint running short as UPM strike grinds on

Finland has imported a lot of paper from Russia — but that supply is currently interrupted.

UPM:n logo Pietarsaaren tehtaalla.

UPM:n selluliiketoiminnan tes-kiistaan sovintoesitys, osapuolet saivat kolme viikkoa miettimisaikaa – tuotantojohtaja: "Olen toiveikas"

Sovittelija on antanut sovintoesityksen UPM:n selluliiketoiminnan ja Paperiliiton välisissä työehtosopimusneuvotteluissa. Osapuolia on pyydetty vastaamaan esitykseen viimeistään 14. huhtikuuta.

UPM Jämsänkosken paperitehtaan opastekyltti tehtaan edessä.

Strike at UPM mills to continue until mid-April

UPM paper mill workers walked off the job on New Year’s Day after their collective agreement expired at the end of 2021.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle