Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Hän oli maailmanjärjestyksen arkkitehti" – Maailman johtajat ylistivät Helmut Kohlia muistoseremoniassa

Strasbourgissa pidetty eurooppalainen muistotilaisuus oli ensimmäinen laatuaan. Helmut Kohlin ruumisarkku oli peitetty Euroopan Unionin lipulla ja seremonian päätteeksi kuultiin Oodi ilolle.

EU muistaa edesmennyttä liittokansleri Helmut Kohlia ainutlaatuisella tavalla

Länsi-Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl kuoli viime perjantaina 87-vuotiaana.

Yhtenäisessä Euroopassa on vahva Helmut Kohlin kädenjälki

Helmut Kohl oli suuri yhtenäisen Euroopan takuumies, mutta Kohl-historiikin viimeinen luku on vielä kirjoittamatta, kirjoittaa Eurooppa-kirjeenvaihtaja Sampo Vaarakallio.

Politiikan tutkija Kohlista: Pohjoismaiden puolestapuhuja yhdisti Saksat ja laajensi Eurooppaa

Saksan entinen liittokansleri lujitti Saksan ja Ranskan suhteita. Kohl kuoli perjantaina 87-vuotiaana.

Maailman johtajat muistavat edesmennyttä liittokansleria Helmut Kohlia

Maailman entiset ja nykyiset johtajat ovat esittäneet surunvalittelunsa Saksan entisen liittokanslerin Helmut Kohlin kuoleman vuoksi. Kohl muistetaan erityisesti Saksan ja Euroopan yhdistäjänä.

Saksojen yhdistäjä Helmut Kohl on poissa

Helmut Kohl oli Saksan pitkäaikaisin liittokansleri sitten Otto Bismarckin. Kohlia pidetään Saksojen yhdistymisen arkkitehtina. Ainakin hän oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl on kuollut

Kohl johti muun muassa Saksojen jälleenyhdistymistä.

Krim halusi irti Ukrainasta jo 1990-luvulla

Krim julistautui itsenäiseksi jo vuonna 1992

Angela Merkel valittiin kolmannelle liittokanslerikaudelle

Merkel johtaa kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien yhteishallitusta.

Ex-kansleri Kohl halusi puolittaa turkkilaisten määrän Saksassa

Helmut Kohl sanoi vuonna 1982 Britannian pääministeri Margaret Thatcherille, etteivät turkkilaiset integroituneet hyvin saksalaiseen yhteiskuntaan.

Katainen and Merkel in friendly exchange

Finnish Prime Minister Jyrki Katainen and German Chancellor Angela Merkel briefly met on Tuesday in Berlin, where the premier picked up a prestigious award for economic achievement.

Bradley Manning ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi

Nobelin tämänvuotisen rauhanpalkinnon saajaksi on ehdolla yhteensä 231 henkilöä ja järjestöä, kerrotaan Nobel-instituutista. Ehdolla ovat muun muassa Yhdysvaltain ja Saksan entiset johtajat Bill Clinton ja Helmut Kohl sekä Wikileaks-vuodoista epäilty Bradley Manning.

Goethe äänestettiin suurimmaksi saksalaiseksi

Runoilija, näytelmäkirjailija ja tiedemies Johann Wolfgang von Goethe on äänestetty kaikkien aikojen suurimmaksi saksalaiseksi.

Berliinin muuri murtui 20 vuotta sitten

Muistatko, miltä tuntui, kun Berliinin muuri rakennettiin vuonna 1961? Muistatko, miten maailma muuttui taas 28 vuotta myöhemmin vuonna 1989, kun muuri murtui?

Muurinmurtajat palasivat Berliiniin

Liittokansleri Angela Merkel jää saksalaisjuhlissa harvoin kakkosriviin. Nyt jäi. Mihail Gorbatsov, George Bush vanhempi ja Helmut Kohl saapuivat Berliiniin.

Saksojen yhdistämisjuhlat alkoivat

Berliinissä on aloitettu juhlat 20 vuotta sitten murretun muurin ja Saksojen yhdistämisen kunniaksi. Kaupungissa on tänään lauantaina tilaisuus, jossa tapaavat 20 vuoden takaiset valtiojohtajat silloisesta Länsi-Saksasta, Neuvostoliitosta ja Yhdysvalloista. Muuri murtui 9. marraskuuta 1989.

Miljardöörin varastetun ruumiin tutkinta keskeytettiin

Itävaltalaisen teollisuusmiljardöörin varastetun ruumiin tutkinta on keskeytetty. Flick-konsernin entisen johtajan Friedrich Karl Flickin ruumis varastettiin kymmenen kuukautta sitten hautausmaalta.

Saksan entinen liittokansleri Kohl naimisiin

Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl on solminut uuden avioliiton.

Rauhan-Nobelin saajaksi 200 ehdokasta

Tämänvuotiseksi Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi on ehdolla kaikkiaan 197 henkilöä tai järjestöä, kertoo palkinnon jakava Nobel-instituutti. Kyseessä on rauhanpalkinnon historian toiseksi suurin ehdokasmäärä. Enemmän ehdokkaita, 199, on ollut vain vuonna 2005.