Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rokumentti keräsi ennätysyleisön

Joensuulainen rockdokumenteille omistettu Rokumentti Rock Film Festival keräsi tänä vuonna ennätysyleisön. Järjestäjien mukaan festivaalin näytäntöihin osallistui 3 200 vierasta. Näytöksiä oli 44, joista myytiin loppuun 18.

Lukas Moodysson teki iloisen elokuvan

Ruotsalaisohjaaja Lukas Moodyssonin uusi draamakomedia sijoittuu 1980-luvun alun Tukholmaan. Elokuva palaa hengeltään ohjaajan 2000-luvun vaihteen elokuvasuosikkien, Fucking Åmålin ja Kimpassa-elokuvien tunnelmiin.

Suomalaisia rikoselokuvia esitetään Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain elokuvainstituutti näyttää pohjoismaisia rikoselokuvia Washington DC:ssä.

Kimpassa muuntui elokuvasta näytelmäksi Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunginteatterissa saa lauantaina kantaesityksensä teatterin suurtuotanto, Kimpassa. Näytelmä perustuu ruotsalaisen Lukas Moodyssonin menestyselokuvaan Tillsammans, jonka näyttämölle on sovittanut Jari Juutinen.

Ruotsalaiselokuva näyttämölle Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunginteatteri luottaa keväällä ruotsalaiseen nykykomediaan. Jari Juutinen ohjaa päänäyttämölle Lukas Moodyssonin elokuvasta sovittamansa näytelmän Kimpassa.

Tähtihetki: Mammutti

Satu Linnapuomin mielestä Mammutissa on tavoitettu aivan erityinen tunnelma; tukahtunut sekoitus surumielisyyttä, turhautumista ja vääjäämättömyyttä. Tarmo Poussu kritisoi sitä, että elämäntapakritiikki hautautuu elokuvassa empaattisen ihmiskuvauksen alle.

Mammutti näyttää tietä ihmiselle

Elokuvien Fucking Åmål ja Lilja 4-Ever ohjaajana tunnettu Lukas Moodysson on ottanut urallaan suuren askeleen. Miehen ensimmäinen Hollywood-elokuva Mammutti on varoittava tarina perheen tärkeydestä. Samalla se pyrkii näyttämään, että erot maailman köyhien ja rikkaiden välillä ovat pelkkää pintaa.

Moodysson teki paluun vahvana tarinankertojana

Ruotsalaisohjaaja Lukas Moodysson on tehnyt paluun vahvana tarinankertojana. Ohjaajan viime vuosien elokuvalliset kokeilut jättivät suuren yleisön kylmäksi. Nyt hän on palannut marginaalista valtavirtaan.