Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Meillä ei sitä ongelmaa ole, että kaluston ikä aiheuttaisi puutteita työturvallisuuteen" – kysyimme, miten markkinaoikeuden päätös vaikuttaa pelastuslaitosten toimintaan

Markkinaoikeus kielsi uusien pelastusajoneuvojen hankinnan kahdeksalta pelastuslaitokselta. Pelastuslaitoksilla on kova terve uusia kalustoa, mutta puolen vuoden viivästys kestetään. Kilpailutuksen voittaneen Saurus Oy:n omistava yhtiö uskoo mahdollisuuksinsa uudessa kilpailutuksessa.

Linna Golfin suunnitelmissa mittava investointi: jopa 50 uutta asuntoa ja miljoonan maakaupat yli 90 hehtaarin alueesta

Linna Golf haluaa ostaa Hämeenlinnan kaupungilta vuokraamansa golfkentän ja aluetta asuntorakentamiseen.

Avoimet puutarhat -päivänä saa vierailla pihoilla ja puutarhoissa – katso Kanta-Hämeen kohteet täältä

Valtaosa puutarhoista on yksityisiä pihoja ja vapaa-ajan kohteita. Joukossa on myös monia siirtolapuutarhoja sekä julkisia puistoja että kaupallisesti mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Lounais-Hämeen uusien tuulivoimaloiden pystytys alkanut

Kaupallisen sähköntuotannon uudet Tyrinselän voimalat aloittavat loka-marraskuussa. Neljä uutta voimalaa tuottaa sähköä yhteensä noin 60 000 megawattituntia vuodessa.

Pian saa laulaa ja tanssia koko maassa! Ravintolarajoitukset kevenevät perjantaina viimeisilläkin alueilla

Leviämisvaiheessa ei ole perjantaista alkaen enää yhtään maakuntaa. ”Tanssi- ja karaokekieltoa” ei ole siten enää missään maakunnassa, kertoo Valtioneuvosto.

Katso videolta, kuinka pelastat pudonneen kaverin takaisin SUP-laudalle: voit myös itse harjoitella vedestä laudalle nousemista

SUP-lautailun suosion kasvaessa on tärkeää oppia nousemaan vedestä takaisin laudalle, jos sieltä putoaa. Katso ohjeet, miten voit auttaa kaverin veden varasta takaisin laudalle, jos hän ei itse pääse ylös.

Ahveniston hyppyrimäen alastulorinteen betonirakenteet puretaan alkusyksystä Hämeenlinnassa

Mäki on ollut kiistelty kohde Hämeenlinnassa jo pitkään. Nyt toistuvaa luvatonta kiipeilyä halutaan suitsia.

Höntsäporukat riemuitsevat, kun koronarajoitukset lievenivät viimeisissäkin maakunnissa: "Tämä on ollut yksinäistä ja raskasta aikaa"

Tiukimmista koronarajoituksista on luovuttu pikku hiljaa koko maassa maakunta kerrallaan. Keskiviikosta alkaen myös hämäläiset ovat päässeet nauttimaan vapaammasta elämästä, kun kokoontumisrajoituksia purettiin.

Kuiva Riihimäki hävisi kilpailun erämuseosta Vuoksen rannalla sijaitsevalle Imatralle – myös metsästysmuseo luultavasti menetetään

Pitkään pohdittu päätös erä- ja luontokulttuurimuseon sijainnista julkistettiin tänään. Museo sijoittuu Imatralle. Museota hamunnut Riihimäki jää nuolemaan näppejään ja luultavasti menettää kaupungissa pitkään olleen metsästysmuseon.

HPK:n naisten jääkiekko on jatkossa osa HPK Liigan toimintaa

HPK:n naisten jääkiekkotoiminta siirtyy alkavasta jääkiekkokaudesta eteenpäin HPK Liiga Oy:n alaisuuteen. Jatkossa naiskiekkoilijoilla on samat kehittymismahdollisuudet kuin mieskiekkoilijoilla.

Arpa syvensi keskustan tappiota Forssassa – arvalla ratkaistiin valtuustopaikka myös kolmessa muussa kunnassa

Ehdokkaiden keskinäinen järjestys joudutaan ratkaisemaan arpomalla, jos ehdokkailla on sama äänimäärä vielä tarkastuslaskennan jälkeenkin.

Metsähallitus polttaa metsää Liesjärven kansallispuistossa torstaina – tavoitteena lisätä luonnon monimuotoisuutta

Luonnonkuloa jäljittelevän polton tavoitteena on tuottaa alueelle palanutta ja hiiltynyttä puuta, joka on välttämätöntä lahopuusta ja palaneesta puuaineksesta riippuvaisille lajeille.

Kymmenettuhannet etsivät turhaan koronarokotustietojaan Omakannasta, sillä tiedot eivät mene läpi – "Todella surkea tilanne"

Korjausten aikataulusta ei ole tietoa, mutta nopeaa ratkaisua tuskin on luvassa. Rokotustietoja tarvitaan muun muassa koronatodistukseen, jota moni kesäloman viettäjä tarvitsee ulkomaanmatkalleen.

Hattulan uuden koulukeskuksen hinta nousemassa miljoonalla

Hattulan Parolan koulukeskuksen alkuperäinen kustannusarvio oli 3,3 miljoonaa euroa. Nyt Hattulan kunnanhallitus esittää valtuustolle kustannuksiksi 4,3 miljoonaa euroa.

Entisestä tutkimusalueesta tuli satumainen nähtävyys: sadat atsaleapensaat huumaavat vierailijat tuoksuilla ja väreillä

Kukkaan puhjennet atsaleat keräävät kaupunkilaisia suometsään Riihimäellä. Kävijämäärä vaarantaa herkkien pensaiden juuristoja, ja nyt puistoon on tulossa remontti. Sana erikoisesta paikasta keskellä metsää on kiirinyt myös ympäri eteläistä Suomea.

Vääntö maankäytön vallasta kärjistyi kahden viranhaltijan potkuihin Hattulassa – valtuutettu: “Tilanne ryöstäytyi käsistä”

Osa Hattulan päättäjistä pitää viranhaltijoiden potkuja perusteettomina ja syyttää niistä kunnanhallituksen puheenjohtajaa. Erotettu kaavoituspäällikkö esti rakentamisen kunnanhallituksen puheenjohtajan omistamalle tontille muutama vuosi sitten.

Asiantuntijat huolissaan Hattulan tilanteesta: “Ei voida ajatella, että kaikki ihmiset vaihdetaan ja aloitetaan puhtaalta pöydältä”

Kuntajohtamisen ja oikeustieteen asiantuntijat näkevät Hattulan ongelmat syvinä. He kommentoivat kunnan tilannetta Ylen pyynnöstä. Hallintotieteiden tohtori uskoo, että Hattulan ongelmat ovat ratkaistavissa.

Teatterileiriläinen: "Tykkään esittämisestä, siksi tulin tänne"

Hämeenlinnan teatteri järjestää jo yhdeksättä kertaa lasten teatterileirejä. Tänä vuonna mukana on myös Kulttuurikeskus Arx. Parhaillaan teatterin harjoitussalin ovat vallanneet 10-12-vuotiaat Rooli- nimisen leirin osallistujat.

Evo-työryhmän puheenjohtaja vastaa metsästäjien kritiikkiin: tiedekansallispuistoa ei voi suunnitella yhden prosentin ehdoilla

Hämeenlinnan Lammin Evolle suunniteltu tiedekansallispuistohanke on edennyt yhden etapin. Työryhmä on pohtinut, miten kansallispuiston käyttäjien tarpeet, toiveet ja huolet huomioidaan. Ehdotus ei miellytä osaa alueen maanomistajista ja metsästäjistä.

Varma kesän merkki: Purjelentokoneet ilmestyivät Lopen taivaalle

Purjelentokoneiden ilmestyminen kantahämäläiselle taivaalle on yksi kesän merkki. Tällä viikolla Lopen Räyskälän ilmailukeskuksessa purjekoneet lentävät kurssilentoja, sillä kentällä järjestetään toinen kesän purjelennon peruskursseista.

Riihimäki kysyy kaupunkilaisilta, millaisia leikkipuistoja kaupunki tarvitsee ja missä niiden pitäisi olla

Riihimäellä halutaan myös selvittää, pitäisikö leikkipuistoja suunnata eri paikoissa enemmän eri käyttäjäryhmille. Riihimäellä on tällä hetkellä yhteensä 41 leikkipaikkaa ja ne ovat keskenään hyvin pitkälti samankaltaisia.

Evon tiedekansallispuistoa valmistelevan työryhmän rivit repeilevät – paikalliset toimijat eroavat työryhmästä

Maanomistajia, maa- ja metsätalouden harjoittajia sekä metsästäjiä edustavat toimijat eroavat Evon tiedekansallispuistohankkeen työryhmästä. Toimijat ovat tyytymättömiä kansallispuistohankkeen valmisteluprosessiin kokonaisuutena samoin kuin itse työryhmätyöhön.

Hämeenlinnassa tutkitaan torin liikennettä tekoälyn avulla

Tekoälyn ja konenäön avulla kerätään tietoa torin käytöstä ja käyttäjien liikkumisreiteistä. Liikkujista kerätty data on anonyymia.

Janakkalassa laajalle levinneen rottaongelman syy on arvoitus

Terveysvalvonta sai ensimmäisen ilmoituksen rottahavainnosta noin kuukausi sitten. Janakkalan Tervakosken rottaongelma koskee isoa osaa taajamasta.

Riihimäki jatkoi kiisteltyä maa-alueiden lunastusprosessia

Riihimäen kaupungin ympäristöministeriölle tekemä lunastuslupahakemus koskee seitsemää kiinteistöä ja yhteensä yli 50 hehtaarin alaa.

Kanta-Hämeen koronatilanne on kääntynyt hyvään suuntaan – pandemiaryhmä päätti maakunnan siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen

Viikonvaihteen aikana maakunnassa ei todettu uusia COVID-tartuntoja. Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku on kääntynyt laskuun. Kanta-Häme siirtyy pandemiaryhmän päätöksellä kiihtymisvaiheeseen keskiviikkona.

Analyysi: Sarien valta Hämeenlinnassa on katkolla – kaupunki saattaa siirtyä Koskisten vetämäksi

Jari Koskinen on kokoomuksen ääniharava Hämeenlinnassa, Johannes Koskinen SDP:n. Jari Koskista kiinnostaa kaupunginhallituksen puheenjohtajuus. Johannes Koskinen pitää valtuuston puheenjohtajuutta mahdollisena.

Kuka sai eniten ääniä äänestäneiden määrään suhteutettuna? Hämeen ääniherruus meni uusiksi

Suurimmat absoluutttiset äänimäärät Kanta- ja Päijät-Hämeessä keränneet Lulu Ranne ja Rami Lehto hävisivät suhteellisessa laskennassa selvästi Rami Lehtiselle ja Markku Koskiselle.

Kansainvälinen poliisien huumeoperaatio poiki vangitsemisia Hämeessäkin

Kahdeksan henkilöä on vangittu kahdessa laajassa huumausainejutussa Hämeessä. Suuri kansainvälinen poliisioperaatio helpotti merkittävästi myös Hämeessä tehtyä esitutkintaa.

Hämeen äänestysprosentti jäi 53 prosenttiin – Kanta-Hämeessä kaupunkilaiset äänestivät laiskasti, muutamassa pikkukunnassa oltiin reippaita

Kuntavaalien äänestysprosentti jäi ennätyksellisen huonoksi koko maassa. Kanta-Hämeessä innokkaimmat äänestäjät löytyivät Humppilasta ja Ypäjältä. Laiskimmin uurnilla käytiin Riihimäellä.

Kanta-Hämeen äänikuningatar Lulu Ranne perussuomalaisten menestyksestä: "Tämä on aika hyvin sitä, mitä olemme ajatelleet mahdolliseksi"

Perussuomalaiset sai lisäpaikkoja jokaisessa Kanta-Hämeen kunnassa, Hattulassa peräti viisi.

Perussuomalaisille 35 uutta valtuustopaikkaa – kaikki Kanta-Hämeen äänet laskettu, Lulu Ranne maakunnan äänikuningatar

Kokoomus ja perussuomalaiset onnistuivat lisäämään valtuustopaikkoja eniten. Seurasimme tässä artikkelissa tuloslaskennan etenemistä kaikissa Kanta-Hämeen kunnissa.

Hämeen linnan uudesta puusillasta halutaan paloauton painon kestävä – järeät mäntytukit on valittu yksitellen

Nyt rakennettava uusi puusilta on kolmas saman mallin mukaan ja samalle paikalle rakennettu. Rakennusmateriaalina käytetään veistettyjä mäntyhirsiä, jotka tervataan. Siltaa levennetään vastaamaan pelastustielle asetettavia nykymääräyksiä.

Koronan kurittamat yrittäjät polkaisivat talkoohengellä pystyyn matkailukampanjan Riihimäellä

Kesän kestävä kampanja on riihimäkeläisten yritysten yhteinen ponnistus tuoda esiin paikallista matkailupotentiaalia ja omailmeistä kulttuuria.

Ympäristöviranomaiset: Tuuloksen Oksjärvessä havaittu haiseva lautta ei ole jäteveden aiheuttama

Näytteiden mukaan Oksjärven vesi on uimakelpoista. Viranomaiset epäilevätkin, että merkillinen lautta on muodostunut siitepölystä.

Kanta-Hämeen koronatilanne luupin alle: Jos kaikki menee hyvin, maakunta siirtyy ensi viikolla kiihtymisvaiheeseen

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen tarkoittaisi esimerkiksi lievennyksiä yksityistilaisuuksien henkilömäärään. Edelleenkin yleisölle avoimissa tiloissa ihmisten ja seurueiden on kuitenkin pystyttävä välttämään lähikontakti toisiinsa.

Uusi laki mahdollistaa väliaikaiset koronarajoitukset Kanta-Hämeen ja Uudenmaan vankiloissa: valvomattomat tapaamiset keskeytetään

Tämän viikon maanantaina tuli voimaan tilapäislaki, joka antaa Rikosseuraamuslaitokselle valtuudet päättää rajoituksista vankiloissa epidemian estämiseksi. Nyt tehty päätös on ensimmäinen uuden lain mukainen rajoittamispäätös.

Hattulan kunnan ja Pihlajalinnan kiistassa nahkapäätös – molemmat osapuolet voittivat ja hävisivät

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tehnyt nahkapäätöksen Hattulan kunnan ja terveyspalveluita tuottavan Pihlajalinna Oy:n kiistassa. Molemmat osapuolet voittivat osan vaatimuksistaan, mutta molemmat myös hävisivät osan niistä.

Toimittajat pestautuvat perinnetilan piioiksi 1900-luvun alun tyyliin: katso video Korteniemen perinnetilalta Tammelasta

Korteniemen perinnetila Tammelassa saa kaksi uutta piikaa päiväksi. Katso suora lähetys, miten Ylen toimittajat pärjäävät entisellä metsänvartijan tilalla, jossa eletään kuin 1900-luvun alussa. Samalla pääset tutustumaan perinnetilan arkeen.

Riihimäki käy loppusuorakamppailuun uudesta erä- ja luontokulttuurimuseosta – kaupunki julkaisi museon havainnekuvat

Riihimäen tarjous erä- ja luontokulttuurimuseoksi perustuu Suomen Metsästysmuseon ja Suomen lasimuseon laajentumiseen museokeskukseksi. Kaupunki on sitoutunut hankkeeseen noin kymmenellä miljoonalla eurolla.

Pyöräily ja kävely ovat jatkossa turvallista Forssan Kiimassuolla

Uusi kevyen liikenteen väylä on tarkoitus rakentaa lähinnä Kiimassuon työmatkalaisille, mutta myös virkistyskäyttöä varten.

Kuka pelasti asukkaat veronkorotukselta? Nousiko asukasluku vain maahanmuuton vuoksi? Yle tarkisti hämäläisten ehdokkaiden vaaliväitteitä

Löysimme epätosia, osin epätosia ja myös tosia väitteitä hämäläisehdokkaiden vaalikampanjoista. Väitteitä on koottu vaalilehdistä, yleisönosastokirjoituksista ja vaalimainoksista.

Hämeen vanha linna varautuu tulipaloon – ainutlaatuinen kulttuurinähtävyys saa vihdoin sammutusjärjestelmän

Vanha linna on saamassa automaattisen sammutusjärjestelmän, jonka avulla veden käyttö tulipalon sammuttamisessa voitaisiin minimoida. Linnaa halutaan suojella vesivahingoilta, joten testattavassa järjestelmässä alkusammutus tapahtuu aerosolilla.

Valtaosa Suomen sairaanhoitopiireistä palannut koronaviruksen perustasolle – Kanta-Hämeessä ollaan jo lähellä kiihtymisvaihetta

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri ja maakunnan pandemiaryhmän puheenjohtaja Sally Leskinen ennakoi, että kiihtymisvaiheeseen saatettaisiin siirtyä viikolla 24 tai viimeistään viikolla 25. Pandemiaryhmän on tarkoitus keskustella asiasta torstaina.

Hämeessä etsitään uusia tapoja parantaa pelto- ja metsäojien vedenlaatua ja pienentää tulvariskejä

Laajoilla valuma-alueilla tehtävät kunnostustoimet voivat näkyä, vaikka mökkirannan parantuneena vedenlaatuna.

Noin puolet hämäläisistä kuntavaaliehdokkaista päästäisi 16-vuotiaat vaaliuurnille kuntavaaleissa

Kanta-Hämeessä äänestysikärajan laskeminen sai hieman enemmän kannatusta kuin Päijät-Hämeessä. Asiaa kysyttiin kuntavaaliehdokkailta Ylen vaalikoneessa.

Muuttuvatko ruokaravintolat juottoloiksi koronan leviämisalueilla? Tästä päivästä alkaen ruokapaikat kaksi tuntia pidempään auki kuin baarit

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan ravintolat eivät voi eikä niiden tarvitse pakottaa asiakasta ostamaan ruokaa juoman kanssa. Olennaista on, että ruokaa on kuitenkin saatavilla ravintolan sulkeutumiseen asti.

Veneenlaskupaikka vai epäonnistunut katutyö? Vantaanjoen tulviminen alikulussa aiheuttanut hämmennystä Riihimäellä

Vantaanjoen rautatiesillan kunnostaminen oli Väyläviraston vetämä hanke, ja heidän työjärjestyksensä vaati sillan kunnostamisen ensin. Riihimäelle olisi ollut edullisempaa kunnostaa ensin alajuoksun siltarummut.

Koronarokotukset etenevät vauhdilla: Hämeenlinnassa ja Riihimäen seudulla koronarokotuksia saavat jo 16-vuotiaat

Nopeaan etenemistahtiin on vaikuttanut muun muassa rokotteiden hyvä saatavuus viime viikkoina. Myös rokotettavat ikäluokat pienenevät, kun ajanvarauksen ikäryhmät muuttuvat nuoremmiksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle